mielone - 47549 przepisów (strona:2481/3170)

sernik z kajmakiem i suszoną śliwką 192

białego sera 100 g masła, miękkiego 150 g cukru pudru 1 budyń waniliowy 5 jajek (osobno białka i żółtka) 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią wykonanie: Ser mielimy trzykrotnie. Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem oraz z cukrem z wanilią. Dodajemy stopniowo żółtak, cały czas ucierając. Dodajemy stopniowo zmielony ser, miksujemy. Dodajemy budyń i miksujemy do połączenia się z masą

Domowy Smak Jedzenia
Chlebek bananowy czy ciasto bananowe? 267

połączenie pasuje. 🍞 Do upieczenia tego chleba potrzebna jest mąka migdałowa. Jednak, jeśli jej nie posiadacie, to możecie zmielić płatki migdałowe albo migdały. Nie muszą być obrane. Ja mieliłam młynkiem do kawy. 🐣 Natomiast jeśli chodzi o jajko i jego zastępnik ;) w postaci nasion chia, to jedna łyżka nasion odpowiada 1 sztuce jajka. U mnie nasiona. Składniki: 3 dojrzale banany 1 łyżka

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Chlebek bananowy czy ciasto bananowe? 267

połączenie pasuje. 🍞 Do upieczenia tego chleba potrzebna jest mąka migdałowa. Jednak, jeśli jej nie posiadacie, to możecie zmielić płatki migdałowe albo migdały. Nie muszą być obrane. Ja mieliłam młynkiem do kawy. 🐣 Natomiast jeśli chodzi o jajko i jego zastępnik ;) w postaci nasion chia, to jedna łyżka nasion odpowiada 1 sztuce jajka. U mnie nasiona. Składniki: 3 dojrzale banany 1 łyżka

Szczęśliwa kuchnia
Kruchy placek orzechowo – żurawinowy 339

trzcinowego opakowanie cukru wanilinowego kieliszek whisky Sposób przygotowania: Żurawinę przekładamy do garnka i zasypujemy cukrem. Gotujemy, aż żurawina się lekko rozpadnie, pod koniec dodając alkohol. Ostawiamy do ostygnięcia. Orzechy mielimy na mąkę. Mieszamy z pozostałymi składnikami i zagniatamy ciasto. Formujemy kulę i wkładamy do lodówki na pół godziny. Schłodzone ciasto dzielimy na dwie części: większą i mniejszą. Większą wykładamy tortownicę

Dobra zagrycha u Krychy i Zdzicha
Sernik z kulkami czekoladowymi siostry Anieli. 289

żółtka z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i masłem na krem, następnie przesiewamy mąkę z proszkiem i kakao, zagniatamy ciasto i odkładamy na około 10 minut do lodówki. Ser mielimy dwukrotnie, żółtka ucieramy z masłem, cukrem i cukrem waniliowym na krem. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Utarte żółtka z masłem dodajemy do sera i mieszamy mikserem , następnie wsypujemy

Sama słodycz i szczypta chili
Słonecznikowiec 857

przypali, będzie gorzki.   Dobrze upieczony słonecznik powinien być złocisty. Zdejmujemy go z blachy, najlepiej gdy jest jeszcze gorący. Gdy zaschnie będzie to dużo trudniejsze. Studzimy. Następnie kruszymy lub mielimy w malakserze. Masa: 200g miękkiego masła 1 puszka kajmaku o wadze 400g Masło ucieramy za pomocą miksera. Dodajemy kajmak- chwilę miksujemy. Na koniec dodajemy pokruszony słonecznik. Mieszamy szpatułką. Bita śmietana

Czerwona Porzeczka
Fit makaron w sosie pomidorowym z kurczakiem 597

makaron w sosie pomidorowym z kurczakiem. Podstawą tego dania jest oczywiście sos pomidorowy, który osobiście polecam przygotować w większej ilości i przechowywać w słoiku. Kiedy następnym razem będziemy mieli ochotę na makaron w sosie pomidorowym wystarczy ugotować ulubiony makaron, usmażyć kurczaka i dodać wcześniej przygotowany sos. Całość nie potrwa dłużej niż 15 minut. Gotowy sos możemy również zmiksować, by otrzymać

ale Pysznie
TARTA KRAKERSOWA Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM 194

masła 1/2 brokułu 100 g łososia wędzonego 5-6 pomidorków koktajlowych 1 kulka sera mozzarella 250 ml śmietany 30% 4 jajka natka pietruszki sól, pieprz Wykonanie: Masło rozpuszczamy. Krakersy mielimy na miałko. Bierzemy jedno jajko i oddzielamy białko od żółtka. Białko ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę. Mieszamy zmielone krakersy z rozpuszczonym masłem, a na końcu dodajemy pianę

Kuchnia MagdaLeny
Seromakowiec tortowy 1106

posiekanych orzechów włoskich  Sposób przygotowania: 1. Ciasto makowe: Mak zalewamy zagotowanym mlekiem i odstawiamy do napęcznienia. Po kilku godzinach odcedzamy najlepiej na sicie wyłożonym gazą lub pieluchą tetrową. Mielimy min. 2 razy w maszynce do mięsa. Żółtka ucieramy z masłem i cukrem. Dodajemy po odrobinie maku aż do całkowitego wykorzystania, mąkę, kakao, olejek rumowy, bakalie oraz ubite na sztywną

Kuchnia w czekoladzie
Malinowe wspomnienie – ciasto bez pieczenia 514

jakieś owsiane ciasteczka. Składniki na tortownicę o średnicy 23 cm: Spód: – 170 g herbatników maślanych lub pełnoziarnistych – 70 g masła – 70 g gorzkiej czekolady Herbatniki mielimy na piasek, a czekoladę wraz z masłem rozpuszczamy w garnuszku. Następnie łączymy jedno z drugim. Ja ugniatam całość widelcem, tak żeby wszystkie herbatniki się oblepiły. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia

Relaxtime
DESER CHIA Z PŁATKAMI ŻYTNIMI LUBELLA 203

PRZYGOTOWANIE :  Nasiona zalewamy mlekiem i odkładamy na 2 godzin do napęcznienia.  Owoc mango mielimy na mus. Deser śniadaniowy przygotowujemy wieczorem. Do szklanki nakładamy mus z mango, na to porcja napęczniałych ziaren chia, następnie rozkładamy plastry banana, oraz orzechy i wsypujemy do uzupełnienia szklanki płatki żytnie Lubella. Dekorujemy kawałkami awokado i drobnymi owocami.  Deser zamykamy w szklance

Kulinarne Fantazje Marioli
Cholera - zapiekanka z jabłek, wędliny i...... 196

było,  większość źródeł jest skora się skłonić ku epidemii cholery, jaka panowała w Goms gdzieś koło 1836 roku. Ludzie uziemieni chorobą, nie opuszczali domów, jedli to co mieli w spiżarni  lub gospodarstwie. I to ich skłaniało do kreatywności.  Ciasto: szklanka mąki pszennej szklanka krupczatki łyżka masła 5 łyżek oleju jajko płaska łyżeczka soli płaska łyżeczka czosnku granulowanego

Dieta moja pasja
ciasteczka pełnoziarniste z bakaliami 209

miodu 100 g cukru 30 g migdałów 30 g orzechów włoskich 45 g suszonej żurawiny 35 g suszonych śliwek 1 łyżeczka proszku do pieczenia wykonanie: Bakalie siekamy. Ziarna orkiszu mielimy na mąkę. Przekładamy na stolnicę. Dodajemy masło, proszek do pieczenia, cukier oraz miód i siekamy nożem. Następnie zagniatamy ciasto i stopniowo dodajemy posiekane bakalie. Formujemy kulę. Odrywamy po kawałeczku ciast

Domowy Smak Jedzenia
Bistro La Cocotte 143

lokalnych producentów w umiarkowanych przestępnych cenach. Polecamy wszystkim nowy adres Bistro La Cocotte Saska (ul. Walecznych 68 a), jako miejsce warte częstego odwiedzania, gdy będziemy w okolicy, albo będziemy mieli ochotę na coś po francusku

królestwo garów
Kokosanki - pycha 315

Dzisiaj chciałam zaprosić na pyszne, delikatne ciasteczka, kokosanki. Jeśli lubicie kokos to przepis ten jest idealny dla Was. Zapewniam, ze nie będziecie mieli zadnych trudnosci przy ich przygotowaniu. Skladnikow jest malo i zawsze wychodza :) Zatem do dziela ;) Temp. pieczenia : 170 C Czas pieczenia : ok. 15-20 minut Składniki: 2 jaja 100 g cukru 200 g wiorkow kokosowych szczypta soli cukier

Słodkości i nie tylko