mielone z piekarnika - 6000 przepisów (strona:35/400)

Sernikobrownie z malinami 204

Składniki: 200 g gorzkiej czekolady, 200 g masła, 400 g cukru pudru, 5 jajek, 100 g mąki, 450 g serka kremowego / mielonego twarogu, 50 g mascarpone, cukier waniliowy lub łyżeczka ekstraktu waniliowego, 140 g mrożonych malin  Piekarnik należy nagrzać do temperatury 170 stopni. Blaszkę wysmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Użyłam blaszki o wymiarach

Plate of Joy
Pizzerinki z mięsem mielonym. 176

blachę. Na wyłożone okrągłe pizzerinki  nakładamy sos pomidorowy (ewentualne ketchup), a następnie nakładamy na każdą składniki : plasterek szynki, mięso mielone, podsmażone warzywa, ogórek kiszony, posypujemy serem i doprawiamy oregano oraz ostrą papryką. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220 stopni przez 15-20 minut. Smacznego

Symfonia smakowa
Krem z pieczonego czosnku, porów z groszkiem i camembert 202

wina białego, 700 ml bulionu, 100 g groszku zielonego, już przygotowane "Na Parze" Bonduelle, sól himalajska do smaku, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, 50 g sera camembert. Przygotowanie: Czosnek w całości (bez obierania) pieczemy w piekarniku 10 min. w 200°C. Pozostawiamy do przestygnięcia. W garnku zagotowujemy bulion i dodajemy ząbki czosnku. Cebulę kroimy w kostkę, pory

Moniki Smakołyki
Pieczone ziemniaczki z chilli i kurkumą 193

wkrótce na blogu). Składniki: (8-10 porcji) 2.5kg ziemniaków sól morska i świeżo mielony pieprz 1 i 1/2 łyżeczki mielonej kurkumy szczypta płatków chilli (do smaku) 4-5 łyżek oleju lub oliwy   Przygotowanie: Nagrzej piekarnik do 200C. Ziemniaki obierz i pokrój w ćwiartki. Przełóż do dużego rondla z posoloną zimną wodą. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ognień

Moja Delicja
TORT CZEKOLADOWY ZE ŚMIETANĄ I TRUSKAWKAMI 296

pieczemy ok.30-35 minut, na programie do pieczenia biszkoptów lub góra-dół, bez termoobiegu. Po tym czasie wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia. Składniki kremu: - 350ml kremówki 30% - 250g mascarpone - 2-3 łyżki mielonego ksylitolu lub cukru pudru - kilka łyżek konfitury truskawkowej (u mnie domowa) - 250g truskawek W misie miksera ubić schłodzoną kremówkę razem z mascarpone i mielonym

Smaczne Zdrowe
Pasztet z boczku. Domowy, soczysty i aromatyczny. 202

dodaję do niego przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, łyżkę domowej wegety i śmietanę. Dokładnie mieszam najlepiej przy pomocy ręki jak na mielone. Całość przekładam do keksówki uprzednio wysmarowanej masłem i wysypanej bułka tartą. Piekę w nagrzanym piekarniku około 1 godziny w temperaturze 180-200 stopni z termoobiegiem. Kiedy wytopiony tłuszczyk jest przezroczysty, a skórka lekko rumiana znaczy

Kuchnia z widokiem na ogród
Pieczony łosoś z sosem z wina 163

cytrynowy sól Sposób przygotowania: Płat łososia umyć i podzielić w poprzek na dwa kawałki. Nasmarować solą, skropić cytryną i posypać świeżo mielonym cytrynowym pieprzem. Dno naczynia żaroodpornego nasmarować oliwą, wyłożyć rybę i bez przykrycia wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni Celsjusza na 20 minut. Pod koniec czasu pieczenia przygotować sos. W rondlu rozpuścić masło, dodać mąkę

W SMAK
Sernik kokosowy z waniliową nutą 175

serową spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, za pomocą dłoni rozpłaszczamy ciasto na całej powierzchni. Ciasto wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 175 C na ok. 15 minut. Masa serowo - kokosowa: - 1,2 kg dobrego tłustego twarogu - 1 łyżeczka mielonej wanilii, lub wanilia z całej laski - 1/2 szklanki wiórków kokosowych - 1/2 szklanki mleka - 400 ml mleczka kokosowego - 2 łyżki mąki(...)delikatnie mieszamy silikonową łyżką. Wyjmujemy lekko podpieczone ciemne ciasto, wylewamy na nie masę serową, czas pieczenia ok. 70 minut w tem. 175 C. Po upieczeniu zostawiamy sernik w piekarniku z lekko uchylonymi drzwiczkami aż do zupełnego wystudzenia. Jeśli mogę udzielić Wam dobrej rady to po wystudzeniu wyciągamy sernik z tortownicy, przekładamy na kratkę kuchenną i odstawiamy na kilka godzin, sernik

Apetyczna babeczka
Sernik krakowski 219

Ciasto nakłuwamy widelcem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180° C na ok. 15 minut (do zezłocenia). Gotowe wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy w blaszce do przestudzenia. W międzyczasie szykujemy masę serową. Ponieważ twaróg zrobiłam sama, nie wymagał on mielenia – przełożyłam go do dużej miski. Do twarogu dodajemy miękkie masło i cukier puder – miksujemy przy użyciu blendera „żyrafy”. Następnie wbijamy(...)porcji ciasta wałkujemy prostokąt i radełkiem wycinamy paski ciasta o szerokości 1 cm, które układamy tworząc kratkę na masie serowej. Paski smarujemy żółtkiem rozmieszanym z mlekiem. Sernik wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160° C i pieczemy 1,5 godziny. Upieczony zostawiamy w piekarniku, przy uchylonych drzwiczkach do ostudzenia (u mnie na noc). Z cukru pudru i soku wyciśniętego z ½ cytryny

mojewypiekiinietylko
Naleśniki po meksykańsku 311

naczyniu żaroodpornym, polewamy sosem pomidorowym, posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy bez przykrycia w piekarniku. Przygotowanie tego dania jest nieco pracochłonne, ale efekt końcowy jest wart czasu poświęconego na jego zrobienie. Naleśniki po meksykańsku możemy przygotować dzień wcześniej, a potem tylko zapiec w piekarniku i obiad gotowy. Do farszu można dodać odrobinę chili lub pieprzu cayenne, jeżeli lubimy bardziej pikantne(...)tartego sera 250 g wieprzowego mięsa mielonego 1 nieduża cebula 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 puszka (170 g) kukurydzy 1 puszka (170 g) czerwonej fasoli 1/3 szklanki wody lub bulionu warzywnego 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1 łyżeczka kurkumy 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1/2 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu 1/4 łyżeczki soli 2 łyżki

Danka Pichci
Kruche ciasteczka z orzechami. 257

wkładamy do lodówki na 30 minut. W tym czasie przygotowujemy specjalną formę do wyciskania ciasteczek i małą maszynkę do mielenia mięsa( rozmiar maszynki do mięsa 5 ) Z maszynki do mielenia mięsa wyciągamy noże oraz sitko, zostawiamy tylko ślimak, zakładamy formę i zakręcamy ją do maszynki. Następnie zakładamy pasek z wzorkami ciastek ,tak jak widać na zdjęciu na górze. Przygotowujemy(...)blaszcze jedno obok drugiego w niedużych odstępach. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 190 C i pieczemy około 15-20 minut na jasno złoty kolor. Gotowe ciastka wyjmujemy z piekarnika i studzimy, aby całkiem ostygły. Posypujemy cukrem pudrem lub oblewamy czekoladową polewą. Zamiast orzechów możemy dodać też mielone migdały lub otartą skórkę z cytryny lub pomarańcza , będziemy mieć

Przepisy i porady kulinarne
Zapiekane bakłażany 274

Bakłażany, zapiekane z mięsem mielonym pod chrupiącą kołderką z parmezanu i kolendry.  Danie dla dwojga, idealne. Składniki :  1 duży bakłażan 250 g zmielonego mięsa, wieprzowego 1 cebulka szalotka 3 ząbki czosnku 1 łodyga selera naciowego 1/2 czerwonej papryki garść świeżej kolendry 50 ml gęstego przecieru pomidorowego oliwa sól pieprz Dodatkowo : 3 łyżki bułki tartej 20 g sera(...)proszki Piekarnik nagrzać do 200ºC. Bakłażana przeciąć wzdłuż, ponacinać tak by nie przeciąć skórki. Skropić oliwą, włożyć do formy a następnie do nagrzanego piekarnika na 25 minut. W tym czasie przygotować farsz oraz panierkę.  Na rozgrzaną patelnię wlać łyżkę oliwy, dodać drobno posiekaną cebulkę, łodygę selera oraz czosnek. Gdy cebulka się ładnie zeszkli dodać mięso mielone

Zabawa smakiem
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym i beszamelem 432

drobną kostkę.Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę.Natkę pietruszki umyć, osuszyć, drobno posiekać.Na rozgrzany na patleni olej wrzucić pokrojone cebule i delikatnie podsmażyć. Do podsmażonej cebuli dodać mięso mielone i podsmażać, aż stanie się złociste. Na koniec dodać przeciśnięte ząbki czosnku, przyprawić słodką papryką, vegetą (1 łyżeczka), pieprzem, wymieszać i przez krótką chwilę razem podsmażać.W międzyczasie(...)Gotową zapiekankę posypać drobno posiekaną natką pietruszki.SMACZNEGO!Uwagi do przepisu:Można użyć dowolnego gatunku mięsa mielonego: wieprzowego, wieprzowo-wołowego, wołowego i drobiowego, a mozzarellę można zastąpić startym, żółtym serem.Ziemniaki należy bardzo cienko pokroić, inaczej konieczne będzie delikatne podgotowanie ziemniaków przed włożeniem ich do piekarnika. Im grubsze plastrym, tym dłużej ziemniaki będą się piekły w zapiekance (nawet do 90 minut

Gospodyni Miejska
Oliwne ciasto czekoladowe 380

wyszło idealne. Składniki : 150 ml oliwy 50 g kakao w proszku 125 ml wrzątku 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 75 g mielonych migdałów* 75 g mąki pszennej* 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 200 g drobnego cukru 3 jajka szczypta soli Piekarnik rozgrzać do 170ºC i przygotować tortownicę o średnicy 23 cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia, boki wysmarować oliwą(...)przelać do przygotowanej tortownicy. Pieczemy 40-45 minut (piekłam 50 minut)  Po upieczeniu odstawić ciasto na metalową kratkę na 10 minut, aby przestygło. *w oryginale jest 150 g mielonych migdałów lub 125 g mąki pszennej. Smacznego

Zabawa smakiem

Proponowane wyszukiwania