mielone z piekarnika - 6000 przepisów (strona:35/400)

sernik "śliwka w czekoladzie" 227

powinna być gęsta i lśniąca, przełożyć ją do tortownicy o śr. 22cm, wyrównać wierzch, wstawić do piekarnika uprzednio rozgrzanego do 190*C i piec ok. 15-20 minut. Ok. 5 minut przed wyjęciem spodu przystąpić do przygotowania masy serowej. ~1kg trzykrotnie mielonego, gęstego, zwartego twarogu ~250g cukru pudru ~opakowanie (40g) budyniu waniliowego ~łyżeczka naturalnego ekstraktu z wanilii / ziarenka(...)laski wanilii / mielona wanilia ~4 jajka Ser zmiksować z cukrem, wanilią i proszkiem budyniowym, następnie dodawać po jednym jajku, po każdym miksując ok. 15sek. Masę serową wylać na upieczony spód (nie trzeba go studzić). Tortownicę z powrotem włożyć do piekarnika, zmniejszyć temp. do 160*C i piec sernik ok. 50 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik i pozostawić

chili & sugar
Ryż naturalny+ pieczone buraki, awokado i orzechy 170

świeżo mielony pieprz - 2 orzechy włoskie                               - ocet balsamiczny - 1 łyżeczka oliwy z oliwek Wykonanie: - Buraczki należy(...)dokładnie umyć i osuszyć - Następnie owinąć je w folię aluminiową i włożyć do nagrzanego piekarnika (180 0 C) na ok. 30 minut; wtedy odwinąć część folii i sprawdzić patyczkiem, czy są wystarczająco miękkie - Buraczki obrać i wystudzić, zetrzeć na tarce, doprawić ostem balsamicznym i świeżo mielonym czarnym pieprzem - Ryż ugotować wg wskazówek na opakowaniu z dodatkiem soli i kurkumy

Wegańska kuchnia orientalna
Sernik kajmakowy 399

ładniki spodu zmielić w malakserze (niekoniecznie na gładką masę). Wyłożyć masę na spód, wyrównać i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 st C. Piec 12 minut.Masa:400 g masy kajmakowej50 g masła100 g cukru2 łyżki cukru waniliowego3 jajka600 g sera trzykrotnie mielonego np. z wiaderka1 łyżka mąki pszennej Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać połowę kajmaku(...)utrzeć na gładką masę, następnie dodawać jajka i po łyżce sera i mąkę. Dobrze zmiksować.Masę przełożyć na podpieczony spód, wyrównać wierzch i wstawić do piekarnika, zmniejszając temperaturę do 180 st C. Piec 60-70 minut. Po 30 minutach należy sprawdzić stopień upieczenia - gdyby sernik za bardzo się rumienił, trzeba przykryć wierzch folią aluminiową.Wyłączyć piekarnik i ostudzić sernik przy

Z butelką mleczka w tle
Domowa posypka orzechowa 146

Coś pysznego i chupiącego do posypania deserów lub lodów. Składniki: 1 czubata łyżka mielonych orzechów 1 płaska łyżka cukru Przygotowanie: Orzechy mieszamy razem z cukrem.Mieszankę prażymy w piekarniku do momentu aż uzyska złoto-brązową barwę (ok. 15 minut w temp.180 stopni).Następnie rozsypujemy na papierze lub ściereczce i zostawiamy do ostudzenia

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Zapiekanka wiejska z ogórkiem kiszonym 144

Szklimy do miękkości. Dodajemy mięso mielone. Gdy mięso się przesmaży dodajemy koncentrat pomidorowy oraz doprawiamy je sola, pieprzem, oregano, liściem lubczyku i czerwoną papryką. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Na dnie wykładamy połowę makaronu, trochę sera,  następnie połowę mięsa mielonego, połowę ogórka kiszonego, kolejną warstwę sera, resztę makaronu, resztę mięsa mielonego, resztę sera oraz ogórki. Całość(...)zapiekamy przez 25 minut w nagrzanym do 200*C piekarniku

VioletoweKucharzenie
Wegetariańska lasagne z młodą cukinią 146

płaty lasagne sos i nadzienie warzywne. Ostatnia warstwa to makaron który należy posmarować resztą sosu, posypać pozostałym serem i zapiec w piekarniku w temperaturze 170 stopni przez  około 40 minut. Dla mięsolubnych polecam przepis z mięsem mielonym --> tutaj

Tradycyjna Kuchnia
Zapiekanka z selera, szynki i sera pleśniowego 139

szynki gotowanej 150 g sera z niebieską pleśnią 250 ml śmietany 2 łyżki masła świeżo mielony pieprz   Przygotowanie   Seler po umyciu pokroiłem na plastry (ok. 1 cm), następnie w paski. Ugotowałem je na parze. Szynkę pokroiłem w kostkę. Rozgrzałem piekarnik do 180 stopni C. Żaroodporne naczynie wysmarowałem masłem, włożyłem do niego seler wymieszany z kostkami szynki

R'n'G Kitchen
Tarta ze śliwkami (bez pieczenia) 135

można zrobić również na własnym cieście kruchym. Mnie zależało na tym, żeby w ubiegły upalny weekend mieć ciasto i nie odpalać piekarnika :)   Spód: 200 g kruchych kakaowych (np. petit beurre kakaowe) 60 g masła Przygotowanie: Ciasteczka mielimy przy pomocy blendera.  Dodajemy roztopione i przestudzone masło, łączymy razem.  Dno i boki formy do tarty (prostokątnej lub okrągłej) szczelnie

bistro mama
Omlet zapiekany z cukinią, pomidorami i mozzarellą 185

masą jajeczną.  Wylać masę jajeczną do naczynia, na wierzchu ułożyć plasterki pomidora.   Zapiekankę posypać startą mozarellą. Wstawić do piekarnika i piec przez około 20 minut  lub do ścięcia się masy. Podawać ze świeżo mielonym pieprzem i świeżą bazylią. WARTOŚCI ODŻYWCZE 423 kcal: 21,8B\15,2T\10,2W Zachęcam do obserwowania mojego profilu

Tetiisheri
Dorada pieczona z ziemniakami i pomidorami w hiszpańskim stylu 209

ziemniaki, pomidory, pora, czosnek, kilka gałązek rozmarynu, posypujemy solą i pieprzem. Na wierzch układamy ryby. Po całości polewamy sokiem z cytryny. Chleb mielimy w malakserze, dolewamy odrobinę oliwy, mieszamy i powstałą papkę układamy na rybach. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na ok. 1,5 godziny. Podajemy z sałatą. Kategoria: Krycha i Zdzichu na wakacjach Tagged: chleb , cytryna , kuchnia

Dobra zagrycha u Krychy i Zdzicha
Kasza zapiekana z mięsem 137

usmażyć pieczarki pokrojone drobno. Doprawić je solą i pieprzem. W naczyniu do zapiekania wyłożyć połowę ugotowanej kaszy, a następnie mięso mielone, pieczarki warstwę sera żółtego i drugą połowę kaszy. Wierzch posypać startym serem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do momentu aż ser się rozpuści i będzie rumiany Po wyjęciu posypać natką pietruszki. kasza zapiekana z mięsem

O kuchni z uczuciem
Zapiekanka ziemniaczana z pieczonym mięsem 623

Jeśli zostanie Wam pieczone mięso z obiadu to możecie go wykorzystać właśnie w takiej zapiekance. Do tego parę dodatkowych składników i będziecie mieli pyszny obiadek. Ja ostatnio jestem miłośniczką tego typu obiadów. nakładam do naczynia, wsuwam do piekarnika i gotowe. A inne moje zapiekanki, których się uzbierało na blogu już bardzo dużo możecie znaleźć tutaj Składniki 6 średnich ziemniaków

O kuchni z uczuciem
PYSZNE, SZYBKIE CIASTO JOGURTOWE Z OWOCAMI, Z DODATKIEM PEŁNOZIARNISTEJ MĄKI 210

użyłam 2 duże jabłka i mały słoiczek konfitury morelowej. W sezonie możemy użyć dowolne owoce.Wierzch posypujemy kruszonką. U mieszczamy ciasto w piekarniku nagrzanym do 180*C. Pieczemy ok.30-35 minut do lekkiego przyrumienia na termoobiegu. Podajemy oprószone mielonym ksylitolem lub lekko polukrowane lukrem z cukru trzcinowego, z dodatkiem kremówki i kilku kropli olejku migdałowego. Smacznego

Smaczne Zdrowe
wegański chlebek dyniowy 100

WYKONANIE: Dynię obieramy, trzemy na tarce tofu blendujemy razem z dynią do zblendowanych składniów dodajemy imbir, cynamon, rodzynki, mlego oraz len mielony- całość mieszamy ciasto przekładamy do aluminiowej formy, wierzch posypujemy ziarnami lnu formę umieszczamy w piekarniku na ok 50 min w 180 stopniach

healthy dreams
KREMOWA ZUPA POMIDOROWA 180

wody. Grzanki  Bułę kroję w kostkę wrzucam do miski, polewam odrobiną oliwy, posypuję ziołami prowansalskimi, dokładnie mieszam. Wkładam do piekarnika i rumienię. Propozycja podania Z GRZANKAMI I JOGURTEM NATURALNYM Z JOGURTEM NATURALNYM I GRUBO MIELONYM PIEPRZEM SMACZNEGO

Zdrowo i kolorowo