mielone z piekarnika - 6000 przepisów (strona:28/400)

Sernik nowojorski 367

Herbatniki kruszymy i łączymy z roztopionym masłem. Wyrabiamy na w miarę jednolitą masę i wykładamy nią dno natłuszczonej tortownicy. Tortownicę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy około 10 minut. Po upieczeniu studzimy. Twaróg mielimy przynajmniej dwukrotnie. Możemy również użyć twarogu w wiaderku. Upewnijmy się jednak najpierw, że w swoim składzie zawiera on jedynie twaróg a nie dodatki(...)rozpuściła się większość cukru. Pod sam koniec dodajemy 2 łyżki soku z cytryny. Zbyt długie ubijanie napowietrzy masę, co spowoduje, iż sernik urośnie i opadnie zaraz po upieczeniu. Piekarnik nagrzewamy do 160 stopni. Na dni pieca wstawiamy blaszkę napełnioną gorącą wodą. Na wystudzony spód z herbatników wylewamy masę serową. Tortownicę wstawiamy do drugiej, większej. Przerwę pomiędzy nimi zalewamy gorącą wodą

Jacob Tastes
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym i kiszoną kapustą 386

jesienną słotę czy zimowe dni Zapraszam więc, oto pyszna zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym i kapustą kiszoną…:)Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym i kiszoną kapustąSkładniki :mięso mielone- najlepiej wołowina – 500 gramziemniaki – około 1kgcebule – 2 dużekiszona kapusta – 500-600 gramser żółty – 120 gramśmietana 18% – 300 mlsól, pieprz, majeranekczosnek granulowany(...)znowu lekko solą, pieprzem i płatkami chilli . Na wierzch ziemniaków ułożyłam warstwę startego żółtego sera wymieszanego z kwaśną śmietaną. 5. Zapiekałam w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 40-50 minut.Smacznego Post Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym i kiszoną kapustą pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
Sernik mocno czekoladowy z lentilkami i budyniem 201

SKŁADNIKI: 1 kg sera mielonego twarogowego 6 jajek 3 łyżki kakao (naturalne- surowe) 1 tabliczka gorzkiej czekolady 3 łyżki skrobi ziemniaczanej 2 łyżki miodu PRZYGOTOWANIE: Wszystkie składniki ze sobą zmiksowac na gładką masę. Przelać do tortownicy (średnica 22-24 cm). Wstawić do rozgrzanego piekarnika 180 stopni z opcją pieczenia góra i dół termoobieg. Piec godzinę. Wystudzić i następnie zalać

ClauditteMissCooking
Ciasteczka owsiane z żurawiną i czekoladą 263

suszonej żurawiny 1 łyżka mielonego siemienia lnianego 40 g masła (ok. 3 łyżek) + masło do smarowania 2 łyżki miodu 3 łyżki jogurtu naturalnego (w temperaturze pokojowej ) 50 g gorzkiej czekolady Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do 180C. Rozpuszczamy masło w rondelku, dodajemy miód, doprowadzamy do wrzenia . W między czasie łączymy suche składniki : żurawinę, płatki owsiane i mielone siemię lniane

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Spaghetti bolognese z dyni makaronowej 145

faktycznie z miąższu tej dyni powstaje „makaron”. Zniecierpliwiona czekałam kilka dni na wolny dzień w pracy, aż wreszcie nadażyła się okazja.  Dynia została przeze mnie upieczona w piekarniku, a następnie poskrobana widelcem. I wiecie co? Faktycznie jej miąższ rozpada się na nitki makaronu :) . Przygotowałam ją od razu na dwa sposoby. Idealnie skomponowała się z sosem bolognese i potrawką(...)Puszka pomidorów krojonych 100ml przecieru pomidorowego Cebula Łyżka oliwy z oliwek Łyżka oleju rzepakowego Przyprawy: świeżo mielony pieprz, świeżo mielona sól, ½ łyżeczki słodkiej papryki, ½ łyżeczki oregano, ½ łyżeczki bazylii, ¼ łyżeczki chili, Dynie przecinamy na pół i wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni Celsjusza na 50 minut. W między czasie przygotowujemy sos bolognese. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju rzepakowego

Kolizje Smaków
Dietetyczne truflowe ciasto czekoladowe (bez mąki i tłuszczu) 170

czekolada, pomarańcza, migdały, jajka i trochę słodyczy. Wyjątkowo pyszna alternatywa dla brownie :) Poziom trudności:       łatwe Czas przygotowania:   3-4 h (studzi się w piekarniku) Ilość porcji:                12 Wartość kaloryczna:    200 kcal Składniki(...)mielonych* ·          ½ łyżeczki proszku do pieczenia ·          3 jajka ·          100 g ksylitolu Przygotuj: garnuszek blender lub mikser tortownicę o średnicy 20cm papier do pieczenia Podaj z: ·          pomarańczą Nagrzewamy piekarnik

Bazując na smaku
CUKINIA ZAPIEKANA Z KASZĄ JAGLANĄ 97

cebula, 3 ząbki czosnku, 1 łyżka koperku, 1 łyżeczka curry, pół łyżeczki kurkumy, 1 łyżeczka natki pietruszki, 1 łyżeczka mielonego kminku, Ewentualnie ćwiartka awokado i pestki dyni do dekoracji. Wykonanie: Cukinie kroimy wzdłuż i wstawiamy do piekarnika, nagrzanego do 200 stopni, na 10 minut. Wyciągamy i wydłubujemy miąższ (robimy tzw. "łódeczki"). W międzyczasie gotujemy kaszę jaglaną. W drugim garnku

Jeść, by żyć w zdrowiu
Mąki roślinne – bezglutenowe. Mąki niechlebowe, rodzaje i zastosowanie mąk bezglutenowych 179

mąką posród mąk niechlebowych – warto ją wykorzystywać do pieczenia elastycznych ciast, jak ciasto drożdżowe na słodkie i wytrawne bułki oraz chleb – będzie się zachowywać jak średnioglutenowa mąka pszenna. Grubiej mielona jest idealna do panierowania produktów przed smażeniem. Można nią zagęszczać zupy i sosy. Na runku dostępna jest też mąka kukurydziana biała – pozbawiona żółtych osłonek kukurydzy – skrobia kukurydziana. Ją stosujemy(...)potrwać około 4-5 minut. Następnie należy przelać ją świeżo zagotowanym wrzątkiem, 2-3 razy i wysuszyć w piekarniku, w temperaturze 110⁰C, z termoobiegiem. Kaszę w piekarniku co jakiś czas mieszamy żeby równo wyschła. Gdy wyschnie do końca i wystygnie, mielimy ją w młynku do kawy lub mocnym kielichowym blenderze. Tak przygotowana mąka będzie delikatna, jasna i słodka

Karo in the Kitchen
Jesienny syndrom Tourette'a 129

ciasto 225g mąki tortowej 110g zimnego masła (plus trochę do natłuszczenia) 80g drobnego cukru 1 jajko Na krem migdałowy 60g miękkiego masła   120g cukru pudru 1 jajko 120g mielonych migdałów skórka otarta z 1 pomarańczy Na nadzienie 115ml śmietany 36% 60ml tłustego mleka 150g ciemnej czekolady (70%) 2 niewielkie jajka 3 gruszki Na początek ciasto- mąkę, masło(...)wiecie, musu czekoladowego nigdy za wiele*). Wykładamy ciastem wkładamy na 30min do lodówki, lub na krócej do zamrażarki. Piekarnik nagrzewamy do 200*C. Przygotowujemy krem migdałowy- ubijamy miękkie masło z cukrem pudrem do otrzymania puszystej masy. Wbijamy jajko, następnie dodajemy mielone migdały i tartą skórkę pomarańczy. Mieszamy i odstawiamy. Schłodzone ciasto nakłuwamy gęsto i przykrywamy pogniecionym papierem

les mirabelles
Zapiekanka z mięsem mielonym, pieczarkami i brokułami 510

przygotować wcześniej, wstawić do lodówki i odpalić piekarnik w momencie, kiedy nadejdzie czas na obiad.  Składniki na 4 porcje: 0,5 kg mięsa mielonego ok. 250 g makaronu (np. świderki, kokardki) 8 szt. pieczarek 1 duża cebula 1/2 czerwonej papryki 1/2 brokuł sól, pieprz, słodka lub ostra papryka przyprawa do mielonego olej do smażenia 3 jajka(...)Przygotowanie: Makaron ugotuj al`dente zgodnie z przepisem na opakowaniu - odcedź i przełóż do dużego naczynia żaroodpornego. Na patelni rozgrzej olej i usmaż mięso mielone doprawiając solą, pieprzem, papryką i przyprawą do mielonego - wrzuć do makaronu i wszystko razem wymieszaj. Pieczarki i cebulę obierz, pokrój w plastry/piórka - przesmaż na 2 łyżkach oliwy i dodaj do naczynia

Alutka-Gotuje
Szynka pieczona 146

następnie upiec w piekarniku. Jej przygotowanie to „samograj”, nie wymaga wielkiego zaangażowania. Smak jest bardzo klasyczny z lekko słodkawą skórką. Dzięki marynowaniu kilka dni dobrze przechodzi aromatem przypraw. Składniki: szynka (kulka) o wadze 1kg 3-4 ząbki czosnku około 6-8 ziaren czarnego pieprzu 5 ziarenek ziela angielskiego 5 listków laurowych sól pieprz czarny mielony 2 łyżki oliwy(...)czasie szynkę wyciągnąć z zalewy i osuszyć papierowym ręcznikiem. Oliwę wymieszać z solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem i nasmarować mięso ze wszystkich stron. Włożyć do naczynia do zapiekania i piec w piekarniku w temperaturze 180-190 stopni C przez 1h. Powstały sos (tłuszcz) zlać do małego garnuszka i wymieszać z dwoma łyżkami miodu. Polewamy dokładnie całą szynkę

Pyry na Gaz
Cukinia faszerowana szynką, pieczarkami i serem. Zapiekana w piekarniku Pyszna i prosta. 174

miseczek układam kolejno szynkę pokrojoną w drobną kosteczkę, pieczarki z cebulką i starty na grubych oczkach tarki ser żółty. Całość posypuję mieloną czerwoną papryką. Cukinie wkładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piekę w nagrzanym piekarniku ( z termoobiegiem ) 180 stopni 25-30 minut. Podaje na ciepło posypaną zieloną pietruszką i koperkiem  Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Zielone szparagi z jajkiem 177

porcje): – pęczek zielonych szparagów – 2 łyżka masła – sól i pieprz grubo mielone – 2 jajka Wykonanie: Szparagi umyć, odłamać twarde końcówki. Natrzeć masłem – zwłaszcza czubki. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu, pospać solą i pieprzem. Zapiekać w piekarniku (190-200 stopni) przez 8-10 minut, aż szparagi staną się lekko chrupkie. W międzyczasie na patelni rozgrzać

Pociąg Do Kuchni
Kuskus z kalafiora 164

Kuskus wcale nie musi być pszenny, można przygotować go z kalafiora, który po rozdrobnieniu przypomina właśnie kuskus. Jeśli wcześniej upieczemy go w piekarniku, nabierze lekko orzechowego smaku. W połączeniu z natką pietruszki, listkami świeżej mięty, uprażonymi płatkami migdałów i pestkami granatu będzie lekką, pożywną przekąską, którą można zabrać do pracy lub ciekawym dodatkiem do potraw mięsnych lub ryb.   Składniki(...)suchej patelni 1 granat 1 pęczek posiekanej natki pietruszki kilka posiekanych listków mięty 2 łyżki soku z cytryny 1/2 łyżeczki mielonego kuminu 1/4 łyżeczki chili w proszku szczypta cynamonu szczypta curry 3 łyżki oliwy sól Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni C. Kalafior dzielimy na różyczki, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 10 minut. Po upływie

Smakowity Blog Kulinarny
Domowa bułka tarta, sposób na wykorzystanie resztek pieczywa. 235

Domowa bułka tarta... wiadomo jest lepsza jak sklepowa nawet ta z najlepszej piekarni. W mojej rodzinie to już prawie tradycja, bułki tartej nie kupuje się, tylko mieli samemu, tak robiła i moja babcia i moja mama i robię od zawsze ja. To pewno wynika z prostej przyczyny, nie lubię wyrzucać jedzenia. A wykonanie takiej domowej bułeczki jest dziecinnie proste(...)kawałek przesuszonej bułki, kromki weka, czy nawet piętki z białego chleba kroje na mniejsze kawałki i odkładam na dużą blaszkę w piekarniku ( tam sobie spokojnie leżakuje i jeszcze wysycha ), kiedy uzbiera mi się większa ilość to całość mielę w maszynce do mielenie mięsa... można tez zetrzeć na tarce ( ale to już cięższa praca ). Tak zmieloną bułkę przekładam do szczelnie zamkniętych

Kuchnia z widokiem na ogród

Proponowane wyszukiwania