mielone z piekarnika - 6000 przepisów (strona:27/400)

BURGERY OWSIANE Z CUKINIĄ I MARCHEWKĄ 120

Domowy i zdrowy fast food - jarskie burgery z płatkami owsianymi, cukinią, marchewką, ziarnami słonecznika oraz kaszą jaglaną. Pieczone w piekarniku. Pychota! Zajadają się nimi nawet mięsożercy ;-) Składniki: 1 średnia cukinia 1 duża marchewka 1 cebula natka pietruszki 1 szklanka kaszy jaglanej 1/2 kostki rosołowej 1 jajko garść ziaren słonecznika 1/2 szklanki mąki 1 szklanka płatków owsianych górskich pieprz, sól, zioła(...)kaszę jaglaną, posiekaną natkę pietruszki, drobno posiekaną cebulkę, ziarna słonecznika, sól, pieprz, zioła. Wbijamy jajko, dodajemy mąkę, płatki owsiane i wyrabiamy jak mielone. Formujemy burgery i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku w temp. 200 st. przez 10-15 min., kolejne 10 min. pieczemy z funkcją grilla, następnie przewracamy na drugą stronę i pieczemy

Kuchnia MagdaLeny
BURGERY OWSIANE Z CUKINIĄ I MARCHEWKĄ 169

Domowy i zdrowy fast food - jarskie burgery z płatkami owsianymi, cukinią, marchewką, ziarnami słonecznika oraz kaszą jaglaną. Pieczone w piekarniku. Pychota! Zajadają się nimi nawet mięsożercy ;-) Składniki: 1 średnia cukinia 1 duża marchewka 1 cebula natka pietruszki 1 szklanka kaszy jaglanej 1/2 kostki rosołowej 1 jajko garść ziaren słonecznika 1/2 szklanki mąki 1 szklanka płatków owsianych górskich pieprz, sól, zioła(...)kaszę jaglaną, posiekaną natkę pietruszki, drobno posiekaną cebulkę, ziarna słonecznika, sól, pieprz, zioła. Wbijamy jajko, dodajemy mąkę, płatki owsiane i wyrabiamy jak mielone. Formujemy burgery i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku w temp. 200 st. przez 10-15 min., kolejne 10 min. pieczemy z funkcją grilla, następnie przewracamy na drugą stronę i pieczemy

Kuchnia MagdaLeny
Ajwar - pikantny sos z pieczonych warzyw 141

samej blasze ułożyć pomidory przekrojone na pół. Wstawić na średnią półkę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25 minut. Wyjąć do przestudzenia i zdjąć skórkę z pomidorów. Na drugiej blasze ułożyć pokrojone na 4 części papryki - skórką do góry. Wstawić do piekarnika na górną półkę. Włączyć górną grzałkę i nastawić na 200 stopni. Kiedy skórka na papryce(...)warzywo jest gotowe. Należy je wyjąć z piekarnika, włożyć do miski i przykryć szczelnie folią spożywczą. Po 15 minutach, kiedy papryka trochę wystygnie można zdjąć z niej skórkę, powinna ładnie odchodzić. Wszystkie warzywa wkładamy do malaksera, dodajemy posiekaną chili, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz i paprykę mieloną. Miksujemy wszystko razem. Wlewamy do garnka i gotujemy

Kulinarne Inspiracje
Paszteciki 181

Lubicie paszteciki? Ja bardzo! Dzisiaj przedstawiam wam przepis na moje ulubione. Długo zachowują świeżość, a nadziewane są surowym mięsem, co znacznie skraca czas przygotowania. ciasto : 500

Polska Zupa
Rolada schabowa z jabłkami, grzybami i jarmużem 125

Dzisiaj chciaam wam pokazać schab, który nie tylko jest pyszny, ale i ładnie się prezentuje. Idealnie sprawdzi się na rodzinnym obiedzie, dużej imprezie, a jeśli coś

Polska Zupa
Kotleciki „dzikuski” z chrupiącymi frytkami i pieczoną papryką 269

tarce i dodajemy do mięsa. Jajka wraz z pozostałymi składnikami dołączamy do farszu i dokładnie wszystko mieszamy. Formujemy kotlety (jak spłaszczone mielone) i wykładamy na rozgrzaną patelnię (smażymy z każdej strony) lub do piekarnika na około 25-30 minut w 180 stopniach. Paprykę myjemy i usuwamy gniazda nasienne. Kroimy w ćwiartki i razem z frytkami delikatnie smarujemy oliwą

ChilliJemy
Pszenno-żytnie bułki z makiem (na zakwasie) 123

mnie nieregularne kształty). Bułki przenieść na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Zwilżonymi dłońmi lub pędzelkiem wysmarować bułki wodą i posypać mielonym makiem. Odstawić na 2-3 godziny do wyrośnięcia.     Po tym czasie piekarnik rozgrzać do 220 st.C. umieszczając na dole naczynie z wodą (pieczenie z parą wodną sprawi, że skórka bułeczek będzie niezwykle chrupiąca

Nastoletnie Wypiekanie
kolorowe jesienne warzywa w kurczaku z rękawa... 185

lodówki, można na całą noc obranę marchewki, papryki, czosnek pokroić na kawałki, dodać pokrojoną ze skórką cukinię, wszystko wymieszać z olejem, pieprzem mielonym, kucharkiem warzywa włożyć do rękawa z kurczakiem, wlać wodę, zawiązać rękaw, piekarnik elektryczny nagrzany na 220 C, piec 50 minut, następnie rozciąć trochę rękaw i piec w 200 C z 10-15 minut kurczak jest soczysty

W Mojej Kuchni Lubię
Barszcz ukraińki z batatem i zieloną soczewicą 192

małego pora kilka kropel cytryny 700ml bulionu (można zastąpić wodą) Przyprawy: 5 ziarenek ziela angielskiego, 2 liście laurowe, świeżo mielony pieprz, świeżo mielona sól, majeranek Dwa buraki zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni. Pieczemy jedną godzinę. Można je również ugotować w wodzie zamiast pieczenia w piekarniku. Burak, marchewkę oraz batat obieramy

Kolizje Smaków
Sałatka z burakami pieczonymi 165

gorgonzoli  łyżeczka nasion słonecznika łyżeczka pestek dyni  2 łyżki oleju z dyni ( lub oliwy z oliwek )  świeżo mielony pieprz  Buraki myjemy dokładnie, zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do piekarnika. Pieczemy buraki godzinę w 180C, zostawiamy w folii do wystudzenia. Odwijamy z folii buraki, ściągamy z nich  skórkę, kroimy w plastry i je układamy

Kuchnia na wzgórzu
Euro 2016: francuska zupa cebulowa 205

chleba (np. razowego, na zakwasie, z ziarnami) 4 łyżki startego sera gruyère 3 łyżki oliwy z oliwek kilka gałązek świeżego tymianku sól świeżo mielony pieprz Kromki chleba pieczemy w tosterze. Można też podpiec je w piekarniku. Po ostygnięciu kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. W garnku rozgrzewamy oliwę z oliwek, wrzucamy cebulę i mieszając smażymy

My Chcemy Jeść
Schabowe inaczej 165

godzinę w chłodne miejsce. Oddzielamy białka od żółtek (żółtka wykorzystać do dowolnego ciasta). Kotlety obtaczamy w ubitych na sztywną pianę białkach, następnie w mielonym lnie. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 180 C około 20 minut. Po 10 min pieczenia obrócić kotlety na drugą stronę aby równomiernie się zrumieniły i nabrały chrupkości

kgwjanczewo
Dorsz w razowej panierce 140

razowego (u mnie 2 kromki tego ) 1 pęczek natki pietruszki (dałam 3 łyżki siekanej, mrożonej)   Dorsz: 600 g filetów dorsza biały mielony pieprz sól 2 łyżki musztardy chrzanowej olej do smażenia masło   Wykonanie:   Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.  Włożyć kawałki chleba i podpiekać, aż będzie suchy.  Zmiksować blenderem.  Dodać natkę i wymieszać. Filety

Sto kolorów kuchni