Zapiekanka z selera, szynki i sera pleśniowego

Zapiekanka z selera, szynki i sera pleśniowego

Zapiekanka z selera, szynki i sera pleśniowego

I tak można wykorzystać seler korzeniowy.  Składniki mały seler 300 g szynki gotowanej 150 g sera z niebieską pleśnią 250 ml śmietany 2 łyżki masła świeżo mielony pieprz   Przygotowanie   Seler po umyciu pokroiłem na plastry (ok. 1 cm), następnie w paski. Ugotowałem je na parze. Szynkę pokroiłem w kostkę. Rozgrzałem piekarnik do 180 stopni C. Żaroodporne naczynie wysmarowałem masłem, włożyłem do niego seler wymieszany z kostkami szynki. W rondelku doprowadziłem do wrzenia śmietanę, dodałem pokruszo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.