Zapiekane bakłażany

Zapiekane bakłażany

Zapiekane bakłażany

Bakłażany, zapiekane z mięsem mielonym pod chrupiącą kołderką z parmezanu i kolendry.  Danie dla dwojga, idealne. Składniki :  1 duży bakłażan 250 g zmielonego mięsa, wieprzowego 1 cebulka szalotka 3 ząbki czosnku 1 łodyga selera naciowego 1/2 czerwonej papryki garść świeżej kolendry 50 ml gęstego przecieru pomidorowego oliwa sól pieprz Dodatkowo : 3 łyżki bułki tartej 20 g sera parmezan lub grana padano 1 ząbek czosnku, drobno posiekany ! łyżka posiekanej kolendry 1 ły... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zabawa smakiem

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

YvoneYvone

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, zupa pomidorowa, tarta, seler, mięso, czosnek, papryka, mięso mielone, seler naciowy, lekka, bułki, wieprzowina, zapiekanka, zapiekanki, tarta ser, zapiekanka z mięsem , zapiekanka z serem, lekkie dania

Inne przepisy z Zabawa smakiem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Alicja, 2 sierpnia 2013 13:36:52

Robię bardzo, bardzo podobne. Uwielbiam. Twoje wyglądają bardzo apetycznie! Aż się prosi skoczyć do sklepu i kupić kilka bakłażanów :)

Dorota Ruzenka, 2 sierpnia 2013 13:57:35

Aż głupio przyznać, ale bakłażana jadłam może z jeden raz w życiu. :)

Yvonne, ZabawaSmakiem, 2 sierpnia 2013 14:52:30

Nic straconego! Do sklepu po bakłażana a farsz...co tylko wyobraźnia podpowie :)

Bo(ro)n Appétit, 2 sierpnia 2013 17:35:20

Kocham bakłażany! !!