Bakłażany, zapiekane z mięsem mielonym pod chrupiącą kołderką z parmezanu i kolendry. Danie dla dwojga, idealne. Składniki : 1 duży bakłażan 250 g zmielonego mięsa, wieprzowego 1 cebulka szalotka 3 ząbki czosnku 1 łodyga selera naciowego 1/2 czerwonej papryki garść świeżej kolendry 50 ml gęstego przecieru pomidorowego oliwa sól pieprz Dodatkowo : 3 łyżki bułki tartej 20 g sera parmezan lub grana padano 1 ząbek czosnku, drobno posiekany ! łyżka posiekanej kolendry 1 ły... czytaj dalej...
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Robię bardzo, bardzo podobne. Uwielbiam. Twoje wyglądają bardzo apetycznie! Aż się prosi skoczyć do sklepu i kupić kilka bakłażanów :)
Aż głupio przyznać, ale bakłażana jadłam może z jeden raz w życiu. :)
Nic straconego! Do sklepu po bakłażana a farsz...co tylko wyobraźnia podpowie :)