mielone z piekarnika - 6000 przepisów (strona:43/400)

Pieczone klopsiki z kaszą jaglaną 149

Mięso pieczone w piekarniku to ciekawa alternatywa dla smażenia. Ten przepis powstał przez przypadek i w ciągu kilku minut, ale z bardzo smacznym efektem. Składniki 500 g mielonego mięsa z indyka 1 jajko szklanka kaszy jaglanej 2 szklanki wody 1 mała cebula sól pieprz Kaszę gotujemy w dwóch szklankach wody i odstawiamy do ostygnięcia. Cebulę kroimy w drobną kostkę(...)indyka mieszamy z jajkiem i cebulą. Dodajemy kaszę jaglaną oraz przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy. Rękami formujemy kulki wielkości mandarynek i umieszczamy w silikonowych formach do muffinek. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni. Pieczemy ok. 25 minut. Pieczone klopsiki można podawać z gotowanymi warzywami, np. z fasolką szparagową. Warto wiedzieć, że mięso pieczone w piekarniku ma mniej kalorii niż

My Chcemy Jeść
Szybki jabłecznik z powidłami śliwkowymi i lodami waniliowymi 191

kostka margaryny  - 3 jajka  - 3 łyżki śmietany 12% - 15g proszku do pieczenia  - 15g cukru wanilinowego   Składniki na masę:  - 1,5kg słodkich jabłek - 2 łyżki mielonego cynamonu  - pół słoiczka powideł śliwkowych  Składniki na ciasto mieszamy w większym naczyniu o pojemności ca. 4-5L, wyrabiamy ciasto i dzielimy je na trzy porcje. Wałkujemy(...)łyżkami cynamonu. Rozwałkowujemy ciasto na trzecią, ostatnią warstwę i układamy placek na masie z jabłek. Blachę wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy ok. 60 minut w temp ca. 160-180st. C. Podajemy z lodami waniliowymi, możemy delikatnie posypać mielonym cynamonem

upichcona
Zapiekane piersi z kurczaka z serem feta 297

czosnku 1 łyżeczka   1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego świeżo mielona sól z przyprawami 1 gałązka pomidorów koktajlowych 2 opakowania sera feta arla apetina z suszonymi pomidorami 3 łyżki oliwy z oliwek garść posiekanej natki pietruszki 1 duża cebula do smaku kreteński dojrzewający ser owczy PRZYGOTOWANIE: Włącz piekarnik. ustaw temperaturę 200 stopni z opcją grzania góra i dół

ClauditteMissCooking
Moussaka 420

domu. Bakłażana najlepiej zgrillować w piekarniku lub upiec na blaszce, nie tylko wchłonie mniej tłuszczu, ale będzie idealnie miękki. Moussaka jest pyszna, warto pokusić się o przygotowanie tego greckiego specjału. Polecam do wypróbowania! Składniki: 800 g bakłażana ( 3-4 sztuki) 4 łyżki oleju Sos:  1 cebula 1 ząbek czosnku 500 g mielonego mięsa 1/3 szklanka białego wina(...)stronę i piec kolejne 8-10 minut do zrumienienia. Upieczone zdjąć z blachy i odłożyć na talerz na dużej patelni zeszklić na oleju drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Dodać mielone mięso i obsmażyć około 5 minut. Dolać wino, a za kilka minut dodać resztę składników. Dusić 40 minut do odparowania nadmiaru wody roztopić na patelni masło, dodać mąkę

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
CIASTO NA MAŚLANCE Z TRUSKAWKAMI I Z KRUSZONKĄ, BEZ CUKRU, NA MĄCE ORKISZOWEJ 453

mnie rzepakowy)- ok.500g sezonowych owoców (u mnie truskawki)Kruszonka:- 150 g mąki orkiszowej (u mnie typ750)- 1 łyżka mąki ryżowej lub ziemniaczanej- 100g ksylitolu (lub cukru)- 80g zimnego masła+ mielony ksylitol do oprószenia ciasta (lub puder)Do miski wsypać obydwie mąki, dodać ksylitol i pokrojone na mniejsze kawałki zimne masło i szybko zagnieść kruszonkę, rozkruszając ją w dłoniach. Odstawić(...)wcześniej i odszypułkowane truskawki, pokrojone na połówki, przekrojoną częścią do góry. Na to rozkruszyć schłodzoną kruszonkę. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170*C (termoobieg) ok.50 minut.Ciasto odstawić do schłodzenia (jak się uda, moja Rodzinka pałaszowała jeszcze ciepłe). Przed podaniem oprószyć mielonym ksylitolem. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Łosoś pieczony w niskiej temperaturze z salsą truskawkową 162

drobnych oczkach z jednej cytryny. Całość doprawiłem czarnym świeżo mielonym pieprzem i wymieszałem. Filety z łososia umyłem i ułożyłem skórą do dołu w naczyniu żaroodpornym, a następnie delikatnie posmarowałem przygotowaną marynatą. Rybę pozostawiłem w temperaturze pokojowej na 20 minut, a po tym czasie umieściłem ją w piekarniku rozgrzanym do 60 stopni i pozostawiłem w nim na 40 minut. Niska(...)świeżo mielonego pieprzu przy użyciu blendera zmiksowałem na gładką masę, którą odstawiłem do lodówki. Truskawki pokroiłem w kostkę o boku około pięciu milimetrów i umieściłem w miseczce. Dodałem do nich drobno posiekany pęczek natki kolendry oraz sok z połowy cytryny. Doprawiłem szczyptą soli i czarnym świeżo zmielonym pieprzem, po czym dokładnie wymieszałem. Łososia - po wyjęciu z piekarnika - ułożyłem

Wyprawy kulinarne
Bakłażany faszerowane sosem bolognese i pieczarkami 125

smażonych na maśle wraz z lubczykiem i słodką papryką farsz jest niezwykle aromatyczny. Wydrążone bakłażany podpiekłam wcześniej w piekarniku, dzięki czemu zmiękły i nabrały pięknego zapachu. Co potrzebujemy? 3 bakłażany (przekrojone wzdłuż i wydrążone z miąższu) 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 duża cebula 1 marchewka 10 pieczarek 3 szklanki passaty pomidorowej 2 łyżki koncentratu pomidorowego(...)połączenia składników. Dopraw do smaku przyprawami, dodaj cukier. Bakłażany umyj, osusz, przekrój wzdłuż dłuższej części, wydrąż środek tak by utworzyć łódeczki, w które łatwo ułożysz mięsno - pomidorowy farsz. Rozgrzej piekarnik bez termoobiegu do 150C i podpiecz bakłażany na środkowej półce przez około 10 minut. Na oddzielnej patelni podsmaż mięso, przypraw vegetą. Gdy zmieni kolor i będzie gotowe dodaj pomidorowo - pieczarkowy

Zasmakuj Kuchni
Pieczeń Wołowa 161

zadowoli nawet najbardziej wybredne osoby. Pieczeń tą najlepiej przygotowywać w garnku który można wstawić również do piekarnika (np. garnku żeliwnym). Składniki: wołowina (dowolny kawałek np. karkówka) 1 marchewka pół selera 1 główka czosnku 2 łyżeczki pieprzu w ziarnach 2 łyżeczki goździków sól mielony pieprz oliwa Przygotowanie: Mięso doprawić solą i mielonym pieprzem, zwinąć i związać lub włożyć(...)oliwie ze wszystkich stron. Dodać marchewkę, seler, czosnek i przyprawy. Całość zalać ciepłą wodą ok. 3 cm. Od dna naczynia i doprowadzić do wrzenia. Garnek przykryć i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170 o . Dusić 3 – 4 godzin w między czasie sprawdzając czy jest dość wody i ewentualnie dolewać nową. Smacznego

Mama Gotuje
Żeberka w sosie własnym 123

smaku mielona ostra papryka (3 łyżki) mieszanka myśliwska 1 łyżka smalcu ze skwarkami i cebulką 1 szklanka bulionu warzywnego (z włoszczyzny) Przygotowanie: Żeberka opłukałam, osuszyłam na ręczniku papierowym, pokroiłam w kawałki  (ok. 4 - 5 cm), oprószyłam z obu stron solą,  pieprzem, słodką papryką i ziołami prowansalskimi. Przykryłam folią i wstawiłam do lodówki na godzinę. Piekarnik nagrzałam

ClauditteMissCooking
Sałatka z pieczonej marchwi z orzechami włoskimi i natką pietruszki 170

wyśmienity dressing.  Składniki: 5 średnich marchewek 2 łyżki oleju ½ łyżeczki mielonej słodkiej papryki szczypta soli 100 g orzechów włoskich  1 duży pęczek natki pietruszki lub kolendry Dressing: 2 łyżki oleju rzepakowego z pierwszego tłoczenia 2 łyżki soku pomarańczowego 1 łyżka soku z cytryny sól, pieprz Piekarnik rozgrzej do 200°C.  Wszystkie marchewki dokładnie umyj, obierz

Roślinna - blog wegański
Rolada gołąbkowa z piekarnika 2232

Składniki identyczne jak na klasyczne domowe gołąbki, ale przepis o wiele łatwiejszy w przygotowaniu, czyli rolada gołąbkowa z piekarnika. Pyszna, aromatyczna rolada z mięsno – ryżowym

Kuchnia Na Wypasie
Pieczywo chrupkie kokosowe 131

bardziej, będą smakować jak ciasteczka. Polecam! 50 g mąki kokosowej 50 g wiórków kokosowych 30 g konopi łuskanych 30 g mielonego siemienia lnianego 50 ml oleju ryżowego 300 ml wody łyżeczka syropu klonowego 1-2 łyżeczki oleju kokosowego Piekarnik nagrzewamy do 140 stopni. Składniki dokładnie mieszamy po czym masę rozprowadzamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Warstwa musi być

Mienta blog
Jesienny deser z kaszą jaglaną i dynią 160

cukru trzcinowego 150 g puree z dyni 6 g przyprawy do piernika 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu 1/4 łyżeczki mielonego kardamonu 70 g suszonych moreli 35 g suszonej żurawiny 35 g rodzynek 10 g płatków migdałowych WYKONANIE Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 ° C. W garnku zagotować wodę, dodać szczyptę soli i wrzucić opakowanie z kaszą jaglaną. Gotować 15 minut

Passions hobbies life
Placek z gotowanym serem i jabłkami - kuchnia podkarpacka 390

wielkość foremki (łatwiej to zrobić bezpośrednio na blaszce wyłożonej papierem). Pieczemy 3 osobne placki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w piekarniku nagrzanym do 175 stopni C (grzałka góra-dół). Czas pieczenia 1 placka około 17 minut. Twaróg mielimy w maszynce do mielenia. Masło ucieramy z cukrem, dodajemy żółtka i ser, by powstała gładka masa. Wlewamy ją do rondla

Trzeci talerz
Szarlotka francuska – ciasto w 10 minut 230

rozpuszczamy łyżkę masła z płynnym miodem – podgrzewamy je tylko do rozpuszczenia, nie gotujemy za długo. Zdejmujemy z ognia. Ciasto w piekarniku smarujemy przy użyciu szczeciniastego pędzelka miodowo-maślaną mieszanką – i jabłka, i rant ciasta.   Jabłka posypujemy równomiernie mielonym cynamonem i imbirem. Pieczemy ciasto jeszcze około 10-15 minut, zmniejszając temperaturę do 190⁰C. Gotową szarlotkę wyjmujemy z pieca

Karo in the Kitchen
Kotlety z dyni z sosem grzybowym 146

manną ,kaszą jaglaną,cebulka i pokrojonymi drobno pomidorami. Dodać sól,pieprzy, sezam i jajko. Wyrabiać  jak na kotlety mielone. Smażyć  na smalcu gęsim do zarumienienia z obydwu stron.Ja jeszcze wstawiam kotlety na 8-10 minut do piekarnika na 180 °C ,(aby doszły w środku,ale można ciut dłużej na patelni smażyć.):)) Sos grzybowy jest łatwy

w mojej kuchni
Makaronowy omlet z dynią i mięsem 131

pieprz, sól   Makaron ugotować al. dente.   Cebule pokroić w kostkę i lekko podsmażyć na oleju, dodać mięso mielone, przyprawy i smażyć około 10 minut.   Dynie pokroić w cząstki, skropić olejem, posolić, popieprzyć i upiec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 15 minut.   Usmażone mięso i dynie zblendować razem, dodać pastele, rozbełtane jajka

Jadło i czytadło
Crumble - Śliwki zapiekane pod kruszonką 135

pomarańczy. Doprowadzić do wrzenia i gotować 2-3 minuty. Gorące owoce przełożyć do 4 kokilek. Z mąki,mielonych migdałów,cukru,płatków i masła zagnieść kruszonkę. Kruszonkę nałożyć na  śliwki i posypać płatkami migdałowymi. Zapiekać w piekarniku 25 minut w temp. 180*,podawać na gorąco

Kolorowa kuchnia Elki
Polędwica z dorsza z pieca 157

tego ziemniaczki lub kasza jaglana. Zdrowo, smacznie i łatwo;D Składniki: 360 g polędwicy z dorsza sól, szczypta świeżo mielonego pieprzu kilka ziarenek pieprzu i ziarenek kolendry 3 plasterki cytryny pół łyżki masła folia aluminiowa Przygotowanie: Nagrzewamy piekarnik do 170C z termoobiegiem. Umytą i osuszoną (bardzo dobrze) polędwicę układamy na folii aluminiowej, doprawiamy solą i szczyptą pieprzu. Posypujemy kilkoma

Zasmakuj Kuchni
Jogurtowe ciasto kubeczkowe ze śliwkami 152

kubeczka oleju 4 kubeczki mąki 1 i ¾  kubeczka cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cymanonu ½ łyżeczki mielonych goździków oraz: 400 g śliwek Formę wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Piekarnik nagrzać do 175°C . Śliwki pokroić na małe kawałki lub w kostkę. Jogurt, jajka i olej wymieszać w misce

Posadzone i zjedzone
Ogórki w sosie pomidorowym na zimę 856

minut, zostawiamy słoiki w garnku aż ostygną, wystawiamy je w chłodne, ciemne miejsce. Słoiki można również pasteryzować w piekarniku w 125 stopniach C, ok. 15 minut. Otworzyłam na próbę pierwszy słoik sosu, w połączeniu z mięsem mielonym może stanąć w szranki z sosem bolognese 😉 The post Ogórki w sosie pomidorowym na zimę appeared first on Damsko-męskie spojrzenie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Vitello tonnato - cielęcina w sosie tuńczykowym 204

łyżki kaparów z zalewy 6 filetów anchois 2 łyżki oliwy z oliwek sok z 1/2 cytryny  świeżo mielony pieprz Dodatkowo: natka pietruszki kapary pieczywo do podania CZAS PRZYGOTOWANIA: 70 MIN +chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1.  Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni Celsjusza. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju. Mięso dokładnie nacieramy solą i pieprzem. Kładziemy na patelni

My Culinary Art
Proste i smaczne nadziewane slodkie ziemniaki 101

serka philadelphia 4 słodkie ziemniaki średniej wielkości 150g szalotki 40g masła 1 łyżeczka. gałka muszkatołowa 1 łyżeczka. mielonego imbiru kawałek sera startego cheddar,lub innego twardego sera żółtego sól i pieprz do smaku   Wykonanie Rozgrzać piekarnik do 200 ° C. Umyć, i osuszyć ziemniaki ,zawinąć je w folię i piec około35- 45 minut (w zależności od rozmiaru). Sprawdzić

w mojej kuchni
Mini Fishburger 182

ręczniku papierowym aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Przygotowujemy sos: drobno siekamy ogórki, grzyby, cebulę i szczypiorek. Dodajemy majonez, świeżo mielony pieprz i dokładnie mieszamy. Przekrojone na pół bułki układamy na blaszce i podpiekamy przez 2 minuty w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.  Pomidorki koktajlowe, ogórek kiszony i czerwoną cebulę kroimy w plastry. Składamy nasze fishburgery w kolejności

Smakowity Blog Kulinarny
Kurczak z warzywami pieczony w rękawie 214

udka z kurczaka 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka miodu 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego 1/4 łyżeczki mielonego pieprzu szczypta chili 500 g ziemniaków 2 marchewki 1 brokuł 1 łyżka świeżego tymianku sól PRZYGOTOWANIE Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Mieszamy sos sojowy z miodem i przyprawami. Nacieramy udka - także pod skórą - i odstawiamy do lodówki. Ziemniaki

Moje Kuchenne Rewelacje
Klopsiki teriyaki / Teriyaki meatballs 206

gdybym zrobiła zwykłe mielone, dlatego postanowiłam przyrządzić pyszne klopsiki w moim ulubionym, słodkim sosie teriyaki. Przepis jest bardzo łatwy i szybki w przygotowaniu, a klopsiki wyszły przepyszne! Podałam je z makaronem i posypane sezamem i posiekaną dymką. Polecam! Scroll down for recipe in English Klopsiki teriyaki (6-7 porcji) Składniki na klopsiki: 800 g mielonego mięsa wołowo(...)Tabasco) ¾ szklanki bułki tartej Składniki na sos teriyaki: ⅔ szklanki sosu sojowego 1 ¼ szklanki wody 1 łyżeczka mielonego imbiru świeżego 1 ząbek czosnku mielonego ½ szklanki brązowego cukru 3 łyżki miodu ¼ szklanki mąki kukurydzianej ¼ szklanki zimnej wody 1 łyżka sezamu Przygotowanie: Włącz piekarnik i ustaw go na 180 oC. W małej misce wymieszaj dokładnie ubite jajko, dymkę, czosnek, imbir

karmelowy
Ryba pieczona z tapenadą 157

kaparów odsączonych z zalewy 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka soku z cytryny świeżo mielony pieprz'; document.write(" "); Wszystkie składniki tapenady wkładamy do malaksera i miksujemy na jednolitą masę (można też zblendować blenderem). Piekarnik nagrzewamy do 200°C (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Filety (mogą być ze skórą) posypujemy solą i pieprzem. Wkładamy

Poezja smaku
Sałatka z pieczoną wieprzowiną, kaszą bulgur, natką pietruszki i warzywami 95

cebuli cukrowej 1/2 pęczka natki pietruszki 10-15 żółtych pomidorków koktajlowych 1/2 zielonej papryki 1/4 szklanki pestek dyni świeżo mielona sól i pieprz 2-3 łyżki oleju lnianego Składniki marynaty mieszam i nacieram nimi mięso. Umieszczam w piekarniku nagrzanym do 170 stopi na 25 minut. Studzę i kroję w kostkę. Kaszę gotuję w podanej ilości wody, a ta wchłonie

Mango Papaja
Hamburgery drobiowe 265

bułki, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, pozostawiamy do wyrośnięcia. Wyrośnięte bułki smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy sezamem, wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180 stopni, upieczone studzimy na metalowej kratce.  Mięso z piersi mielimy, dodajemy musztardę, przyprawę do kurczaka, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, masę dokładnie wyrabiamy. Z masy formujemy okrągłe płaskie kotlety

Bajeczna Kuchnia
Wspomnienie dzieciństwa - ciasteczka z maszynki 125

zamrażarki na ok. 3 minut). Po wystudzeniu wkładamy ciasto do maszynki małymi porcjami, w której są umieszczone formy do ciasteczek. Mielimy, a wychodzące ciasteczka ucinamy na dowolnej długości paski. Układamy na papierze do pieczenie i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni. Pieczemy ok. 12 minut. Dodatki można dostosowywać według upodobania. Życzę smacznego

Kulinarne życie
Stek z tuńczyka z pesto z rukoli. 225

steki z tuńczyka, świeżo wyciśnięty sok z połowy cytryny, 4 łyżki oliwy, 4 łyżeczki suszonego koperku, szczypta soli, świeżo mielony pieprz,   Przygotowanie: Rybę natrzeć oliwą,cytryną i przyprawami. Zawinąć ją w folie aluminiową – każdą osobno. Piec w piekarniku w temperaturze 200 stopni ok. 20-30 minut. Upieczonego tuńczyka podawać na podkładzie z pesto z rukoli -> przepis

rozgotowana
Krem z dyni 164

mniej kardamonu, od serca słodkiej papryki i względnie od upodobań w kwestii ostrości potraw papryki ostrej, solimy i dodajemy świeżo mielonego pieprzu. Tak przygotowany krem można odstawić na mały gaz żeby się spokojnie gotował. W tym czasie ustawiamy piekarnik na funkcję termoobiegu i 150 stopni. Układamy na blaszce pokrojoną w 4 paprykę skórką do dołu i wkładamy do piekarnika

Kuba Gotuje
Wytrawne babeczki z kremem twarogowym 1297

wycinamy za pomocą szklanki, lub okrągłej foremki kółka, którymi wypełniamy metalowe foremki na babeczki. Wstawiamy do nagrzanego do 180`C piekarnika i pieczemy koło 25 minut.Studzimy na blaszce.W tym czasie przygotowujemy kremDo robota kuchennego wrzucamy zimny twaróg, który mielimy za pomocą noża w malakserze. Dodajemy umyty, drobno pokrojony szczypiorek, obrany i wydrążony z gniazd nasiennych ogórek, sól i pieprz – ponownie

Słodkie Przyjemności