Crumble - Śliwki zapiekane pod kruszonką

Crumble - Śliwki zapiekane pod kruszonką

Crumble - Śliwki zapiekane pod kruszonką

Przepis na : deser

Crumble to angielski deser z różnych owoców zapiekanych pod kruszonką,który spożywa się na gorąco.  6 dużych śliwek 4 łyżki cukru trzcinowego sok z połówki pomarańczy 1/2 łyżeczki cynamonu kruszonka: 2 łyżki mielonych migdałów 2 łyżki mąki pszennej 4 łyżki płatków owsianych 2 łyżki cukru trzcinowego 70 g masła płatki migdałowe do posypania Ze śliwek usunąć pestki,pokroić je na ćwiartki,włożyć do garnka,dodać cukier,cynamon i sok z pomarańczy. Doprowadzić do wrzenia i gotować 2-3 minuty. Gorące owoce przełoży... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kolorowa kuchnia Elki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.