ząbków czosnku sporo majeranku 2 jajka 4 łyżki mąki 3 łyżki bułki tartej ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Cebulę siekamy i podsmażamy z pokrojonymi pieczarkami.Podgardle kroimy w kostkę .Wszystko razem mielimy: mięso,podgardle,warzywa,grzybki suszone,i pieczarki z cebulką 3 razy.Przyprawiamy,dodajemy jajka i bułkę tartą ,mąkę,wyciśnięty czosnek.Wkładamy do wysmarowanej formy keksowej i wysypana bułką tarta. Pieczemy w 180st
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkinaczyniu żaroodpornym dodajemy 1 łyżkę smalcu i jedną łyżkę masła. Pieczemy około 35 minut w 180C pod przykryciem . W między czasie karmelizujemy marchew i podsmażamy pieczarki bez dodatku tłuszczu , prósząc pieprzem świeżo mielonym tuż przed podaniem Możemy posypać pietruszką Smacznego
Viola cooks with passionwersji - "makaron z patelni" - szybki, prosty i niezawodny. Do tej potrawy, zwłaszcza zimą, polecam wykorzystać TAKIE pomidory. składniki: 200 g makaronu świderki 500 g mielonego mięsa 1 średni por 250 g pieczarek 2 czerwone papryki 3-4 pomidory 300 g żółtego sera wykonanie: Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu. Mięso podsmażam na niewielkiej ilości oleju, potem kolejno dokładam
babka w formiewersji na słodko na słono również jest wiele możliwości między innymi dodatkiem może być parówka z serem (ale o tym w następnym wpisie), pieczarki z cebulą , sos spaghetti z mięsem mielonym i wiele innych dodatków. Ogranicza nas tylko wyobraźnia :) Składniki: mąka pszenna 2,5 szklanki mleko 3 szklanki cukier 2 łyżki jajka 2 szt. szczypta soli olej
Kuchnia VikiBardzo syta kolacja lub smaczny obiad. Danie to jest idealnym połączeniem warzyw z mięsem! 2 średnie cukinie 500 g mięsa mielonego z indyka 1/2 czerwonej papryki 5 pieczarek 1 cebula 100 g żółtego sera 1 ząbek czosnku Sól Pieprz Oregano 150 g koncentratu pomidorowego Cukinie kroimy na płasko wzdłuż. Wydrążamy środek. Ja użyłam gałki do lodów. Wydrążoną cukinię kroimy
VioletoweKucharzeniekurczaka świeży jarmuż (dwie garści) 100 g sera pleśniowego blue marynata: 1 łyżka miodu (użyłam miód rzepakowy), 1 łyżka słodkiej papryki, 1 łyżka kminku mielonego, sól himalajska, pieprz oraz 6 dużych pieczarek 250 ml śmietanki 18% przyprawa: curry, kurkuma, sól, pieprz Piersi z kurczaka delikatnie rozbijamy, otrzymując dwa dość cienkie płaty mięsa. Dokładnie mieszamy w przygotowanej marynacie i odstawiamy
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!maggi olej do smażenia oliwki do dekoracji Sposób przygotowania: Pieczarki umyć i pokroić na mniejsze kawałki,usmażyć na oleju,ostudzić.Jajka przekroić na pół wydrążyć żółtka.Pieczarki i żółtka zmielić w maszynce do mielenia mięsa.Dodać 3 łyżki majonezu ,doprawić solą,pieprzem i przyprawą maggi.Dokładnie wymieszać .Napełniać połówki jajek za pomocą worka cukierniczego lub łyżki.Udekorować majonezem,na każdej
Bajeczna KuchniaLekkie, szybkie w przygotowaniu kotlety z piersi indyka z dodatkiem pieczarek i cebulki. Bez użycia maszynki do mielenia mięsa. Wystarczy ostry nóż i deska do krojenia. Wszystkie składniki należy bowiem drobno posiekać. Doskonałe dla osób na diecie bezglutenowej. Bez dodatku bułki, bez panierki, jedynie z niewielkim dodatkiem mąki ziemniaczanej. Usmażone na gęsim smalcu, który dodatkowo podkręca ich smak. O niebo
Wiem co jemdodajemy cebulę pokropioną w kostkę i poszatkowany czosnek. Dusimy 10 minut. Dodajemy do cebuli pieczarki i dusimy kolejne 10 minut. Do blendera dodajemy soczewicę, pieczarki i pozostałe składniki. Mieszamy, ale nie mielimy. Składniki mają być drobno rozdrobnione, a nie gładka masa. Robimy ciasto. W mące robimy wgłębienie, dodajemy jako, sól, olej i stopniowo wlewamy wodę. Wyrabiamy ciasto przez
Apetyt na ZieloneTagliatelle pomidorowe z kurczakiem Składniki: sos: - podwójny filet z kurczaka - papryka czerwona - pieczarki - cebula - puszka krojonych pomidorów bez skórki - 1/2 szklanki wody - 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej - pieprz czarny ziarnisty - zielone chilli jalapeno - bazylia, oregano - sól dodatki: - olej rzepakowy do smażenia - makaron tagliatelle (u mnie wstęga) Przygotowanie: Kroję fileta z kurczaka w kostkę i podsmażam na oleju(...)dodatkiem papryki mielonej, chilli jalapeno, oregano i bazylii. Osobno podsmażam posiekaną w kostkę cebulę oraz pokrojone pieczarki. Dodaję pokrojoną paprykę oraz podsmażone mięso. Doprawiam wszystko solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Zalewam wodą i duszę pod przykryciem. Gdy już wszystko zmięknie, zwłaszcza papryka, dodaję pomidory z puszki i dokładnie razem podsmażam do miękkości. W międzyczasie gotuję makaron. Odcedzam
Kuchnia co dniaSkładniki: pół kg mięsa mielonego z łopatki jajko czerstwa bułka woda lub mleko do namoczenia bułki 2 cebule sól, pieprz przyprawa do mięsa mielonego (opcjonalnie) mąka (do obtoczenia) pół kg pieczarek pęczek koperku 3 łyżki śmietany 3 szklanki bulionu dodatkowo młode ziemniaki koperek do posypania Przygotowanie: W garnuszku zagotować bulion. Zmielone mięso włożyć
ChilliJemyfarszem. Ciasto: 1 szklanka mąki pszennej 2 jajka 0,5 łyżeczki ostrej papryki 0,5 łyżeczki soli Ok. 1 szklanka mleka Farsz: 500 g mięsa mielonego wołowego 1 czerwona papryka 200 g pieczarek 3 łyżki keczupu Przyprawa meksykańska Sól Pieprz Składniki na ciasto miksujemy. W razie potrzeby dolewamy mleka gdy jest za gęste. Smażymy naleśniki na rozgrzanej patelni. Pieczarki
VioletoweKucharzenieduże. Dzieci nie mogą się oderwać, ale właśnie dla takich chwil i zajadających buzi wiem, że warto Składniki: - 1 spora kapusta; - 0,5 kg mięsa mielonego; - 0,5 kg ryżu; - 10 dag pieczarek; - 2 duże cebule; - sól, pieprz; - 0,5 l bulionu Wykonanie: Ugotować ryż na półtwardo. Wsypać do miski, dodać mięso. Cebulę posiekać, pieczarki drobno pokroić, przesmażyć. Cebulę
dom-agi.pldość pikantnie przyprawiony zawinięty w placki tortilli i podpieczony w domowym grillu. Może ktoś się skusi na taką propozycję? Pikantne buritto SKŁADNIKI: 200 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1/2 cebuli 3 pieczarki kawałek papryki czerwonej kawałek papryki żółtej 2 łyżki kukurydzy natka pietruszki 1 łyżeczka koncentratu 1 łyżeczka sosu chili
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiselera * 300 g pieczarek * 1 pęczek szczypiorku * sól * pieprz Wierzch pierożków: * 1 jajko * 2 łyżki mleka * mak Nogi z kurczaka gotujemy razem z marchewką, selerem i pieczarkami w osolonej wodzie. Mięso i warzywa mielimy w maszynce do mięsa i doprawiamy do smaku. Farsz będzie na tyle wilgotny, że bez problemu powinien dawać się formować i nie sypać. ================================== Wszystkie składniki
w mojej kuchni