mielone z pieczarkami - 2861 przepisów (strona:76/191)

Drożdżowe pierogi z pieczarkami 174

Wigilię.    Składniki : * 1/4 kostki drożdży * szklanka ciepłego mleka * łyżka cukru * pół kg mąki pszennej * białko jajka * olej rzepakowy * szczypta soli * kilogram pieczarek * duża cebula * 3 łyżki oleju rzepakowego * sól , pieprz , mielona czerwona papryka * żółtko jajka do smarowania pierogów        Przygotowanie : Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku z łyżka cukru. Odstawiamy do wyrośnięcia. W misce mieszamy(...)ciasto. Tak długo aż będzie odchodziło od dłoni. Delikatnie smarujemy olejem i odstawiamy na pół godziny do wyrośnięcia. Na trzech łyżkach oleju zeszklić pokrojoną w piórka cebulę , dodać poszatkowane pieczarki i usmażyć. Przyprawić do smaku. Ciasto cienko rozwałkować , gdyby się kleiło - podsypać mąką. Wycinać koła od szklanki. Nadziewać zimnym farszem. Zlepić brzegi. Ułożyć na blaszce do wyrośnięcia. Posmarować żółtkiem

Magiczne Życie Marty
Gulasz z zielonym groszkiem i pieczarkami 151

trochę zmodyfikowana przeze mnie ale  równie smaczna a może nawet lepsza . składniki na 4 porcje 40 dag wołowiny 1 cebula 15 dag pieczarek   2-3 łyżki oleju 1,2 puszki groszku konserwowego mielona papryka ziele angielskie liść laurowy 2 ząbki czosnku sól i pieprz 2 szklanki  bulionu przepis Wołowinę opłukujemy osuszamy  , kroimy w grubą kostkę(...)Rozgrzewamy tłuszcz i obsmażamy mięso ze wszystkich stron . Gdy sok odparuje dodajemy pokrojoną cebulę i pieczarki , mięso lekko oprószamy mąką i przesmażamy . Dodajemy ziele angielskie , liść laurowy, paprykę i przeciśnięty przez praskę czosnek , całość  doprawiamy solą i pieprzem  . Podlewamy bulionem i dusimy pod przykryciem aż mięso będzie miękkie . Na koniec gotowania dodajemy zielony groszek .Gulasz podajemy z ziemniakami

Smakowite Dania
Chili con carne 122

potrawa, zostawmy historykom. Najważniejszy jest fakt, że jest prosta w wykonaniu, pożywna i niewątpliwie bardzo smaczna.   Składniki: - 1 kg mięsa mielonego mieszanego   (600g wołowiny, 400g wieprzowiny)- 3 cebule- 2 papryki (różne kolory)- 500g pieczarek brunatnych- 2 puszki czerwonej fasoli- 1 puszka kukurydzy (285g)- 2 puszki pomidorów krojonych (2x400g)- 1 świeży pomidor (bez skórki)- 4 ząbki czosnku- 2 papryczki(...)kumin, chilli w płatkach i oregano. Chwilę smażymy, aby uwolnić aromat przypraw. Następnie dodajemy mięso mielone, solimy i smażymy ok. 30 minut. Umyte papryki pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w większą kostkę. Osobno na rozgrzanym oleju smażymy oczyszczone i pokrojone w plasterki pieczarki, solimy. Mięso przekładamy do większego garnka dodajemy cynamon, pokrojone papryki, suszone pomidory oraz usmażone pieczarki

mojewypiekiinietylko
Placki ziemniaczane po chłopsku 132

pieczarkami ,serem żółtym i boczkiem okraszone sosem pomidorowo koperkowym. Składniki 3 średniej wielkości ziemniaki 3 jajka 150 g pieczarek 150 g wędzonego boczku duża cebula 150 g żółtego sera (ulubionego) 1/2 szkl mąki 2 ząbki czosnku łyżka mielonej kozieradki sól ,pieprz olej do smażenia Sos: pomidory krojone z puszki pęczek koperku mała papryczka chilli cukier sól ,pieprz Przygotowanie Normal(...)false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ziemniaki ,cebulę ,pieczarki i ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Boczek kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki mieszamy z mąką ,jajkami ,przeciśniętym przez praskę czosnkiem i mieloną kozieradką. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na rozgrzanym oleju ,na rumiano z obu stron. Pomidory wraz z zalewą przelewamy do rondelka ,dodajemy posiekany koperek

R'n'G Kitchen
#Porady - co zawsze warto mieć w lodówce 322

zwierzęcego? To podstawowa kwestia, która wpływa na cały jadłospis. Jeśli jesteś mięsożerny/a tak jak ja, to w Twoim domu zawsze powinna znaleźć się zamrożona pierś z kurczaka, mięso mielone i jajka. Te 3 produkty sprawiają, że zrobienie obiadu staje się bajecznie proste, gdyż są niesamowicie szybkie w obróbce. 2. Co jadasz najczęściej - makaron, ryż czy ziemniaki? Kolejna(...)się szybkimi daniami z ich wykorzystaniem, kilka warzyw, kawałek kurczaka, ketchup, jogurt i obiad gotowy! pieczarki Warzywo niezbędne w moim domu, używam ich baaaardzo często i niemal do wszystkiego, zapiekane naleśniki, gulasz, jajecznica, zapiekanki, pizza - pieczarki dodadzą smaku wszystkiemu :) pierś z kurczaka/mięso mielone 2 uniwersalne rodzaje mięsa, które bardzo szybko się przygotowuje, wystarczy kilka prostych dodatków

Cooking Monster
Ryżowa sałatka z mięsnymi kulkami 696

ryżu, 500g mięsa mielonego, puszka czerwonej fasoli ( 240g po odsączeniu ), puszka kukurydzy ( 285g po odsączeniu ), garstka posiekanego koperku, kilka marynowanych pieczarek,  1 czerwona cebula, 8 łyżek majonezu, 1 świeży ogórek, sól, pieprz, majeranek, ostra papryka mielona,  1 jajko, 1/2 cebuli, bułka tarta, 4 łyżki mleka, olej. Przygotowanie: Smacznego

W kuchni u Moniki
żurek z pieczarkami... 182

Składniki: woda 3 litry, ziele angielskie 3 sztuki, liść laurowy 1 sztuka, kurczak wędzony 1 udko, kucharek 2 łyżki, pieczarki 50 dag, cebula 2 sztuki, papryczki jalapeno 1 mała, masło 3 łyżki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, majeranek 1 łyżka, żurek 1/2 litra, mąka pszenna 2 łyżki cebulę pokroić w kostkę, pieczarki na cienkie pół plasterki, na maśle usmażyć

W Mojej Kuchni Lubię
Kulebiak z łososiem, pieczarkami i ryżem 200

pieczarek 1 cebula 3 łyżki oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego 70 g ugotowanego ryżu 1 pęczek natki pietruszki 250 ml mleka 500 g świeżego filetu z łososia ze skórą 1 surowe żółtko 275 g prostokątnego ciasta francuskiego (z prawdziwym masłem) 400 g śmietanki 30% 60 ml białego, ulubionego wina sól morska, świeżo mielony czarny pieprz 1 opakowanie miksu(...)kulebiaka z łososiem:   Piekarnik rozgrzać do 200°C (termoobieg) Pieczarki oczyścić, pokroić w półtalarki. Cebulę drobno posiekać. Na patelnię wlać oliwę lub olej, dodać cebulę i smażyć kilka minut bez rumienienia (do zeszklenia). 125 g pieczarek 1 cebula 3 łyżki oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego Wrzucić pieczarki, przyprawić solą i pieprzem i smażyć, często mieszając. Całość przełożyć

Moja Delicja
Lazania z filetem z kurczaka i pieczarkami. 127

niego korzystać. Jeszcze nie jedną lazanię przygotuję, mam już kilka pomysłów. Zapraszam :) Składniki: 50 dag fileta z kurczaka 50 dag pieczarek 1 puszka pomidorów 1 duża cebula 2 duże ząbki czosnku sól do smaku pieprz czarny mielony o smaku papryka(...)słodka mielona do smaku zioła prowansalskie według uznania pół łyżeczki przyprawy do kurczaka olej do smażenia 40-50 dag makaronu lazanii 40 dag sera mozzarella ( w kostce ) masło do posmarowania formy Wykonanie: 1. Mięso oczyszczamy, myjemy i dokładnie osuszamy, następnie mielimy w maszynce do mięsa, dodajemy przyprawę do kurczaka i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na pół godziny. Pieczarki obieramy, płuczemy

Izabelawkuchni
Risotto z kurczakiem, warzywami i grzybami leśnymi 168

suszone grzyby i gotować, aż ryż nie będzie twardy. W razie potrzeby dolać wody. Ugotowany ryż przełożyć do mięsa i warzyw, wymieszać i doprawić świeżo mielonym pieprzem. Uwagi: Grzyby leśne można również zastąpić pieczarkami. #krakus, #smacznieiszybko

Passions hobbies life
Mielone kotlety z czerwonej fasoli (VEGAN) 153

wpłynąć na finalny smak. A jednak! Gdybym nie robiła ich sama krok po kroku to zapewne pomyślałabym że jem zwyczajne kotlety mielone, także ten... musicie spróbować! Składniki: puszka czerwonej fasoli  1/2 cebuli kilka pieczarek 2 łyżki koncentratu pomidorowego kilka łyżek płatków jaglanych sól, pieprz, czerwona papryka w proszku olej roślinny świeże oregano Przygotowanie: Fasolę odsączamy na sitku

Kuchnia Ellie
FASZEROWANA CUKINIA 144

jest w kuchni jako "kubek" do faszerowania pysznościami w środku 🤗  i ja właśnie taką pyszność dziś przygot owałam 😋 Składniki ✔️ 1 cukinia ✔️ 80 g mięsa mielonego (dałam indyka) ✔️ 30 g cebuli ✔️ 40 g pieczarek ✔️ 50 g sera żółtego ✔️ odrobina oliwy do polania ✔️ 50 g ryżu Przygotowanie: 1. Umyć dokładnie cukinie, przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć łyżeczką środek

Zdrowie i pysznie na talerzu
Pasztet drobiowy z pieczarkami. Pasztet z udek kurczaka. 164

cebulę też ) i oddzielam od kości. Pieczarki kroję na ćwiartki i smażę na łyżce oleju, chwilę do odparowania wody. Obrane mięso, marchewkę, cebulę i usmażone pieczarki, oraz namoczoną w pozostałym wywarze czerstwą bułkę mielę w maszynce do mielenia mięsa.( Można dwukrotnie pasztet będzie bardziej gładki.)  Do zmielonej masy dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, jajka, stopione masło, majeranek, doprawiam solą

Kuchnia z widokiem na ogród

Proponowane wyszukiwania