mielone z pieczarkami - 2861 przepisów (strona:77/191)

Papryka z farszem z pieczarek i soczewicy 145

lubi, ja użyłam 1,5 1-2 pomidory 1/4 szklanki czerwonej soczewicy olej  przyprawy (u mnie tylko sól i świeżo mielony pieprz) żółty ser Najpierw siekamy cebulkę i podsmażamy. Dodajemy drobno posiekane pieczarki i w międzyczasie zaczynamy gotować soczewicę. Kiedy pieczarki będą gotowe dodajemy pokrojonego pomidora i ugotowaną soczewicę. Jeszcze chwilę zostawiamy na ogniu, żeby się przegryzło

Mama z Motylem
Pasztet z kaczki z orzechami włoskimi 122

kaczki zdjąć z wierzchu tłuszcz. • Wątróbkę gotować z wodzie ok. 10 minut, dodać suszone grzyby i gotować jeszcze 15 minut. Dorzucić pieczarki jeszcze na 5 minut. • W maszynce do mielenia zmielić mięso kaczki razem ze skórą, warzywa z rosołu – marchewkę, pietruszkę, seler, por, cebulę oraz wątróbkę z grzybami. • Zmieloną

To co kocham
Cannelloni z kurczakiem i jarmużem 190

Składniki: 1 opakowanie makaronu cannelloni Lubella 70 mięso mielonego z kurczaka 1 pęczek jarmużu 30 dkg pieczarek 1 czerwona papryka 2 cebule sól, pieprz słodka i ostra papryka przyprawa do … Czytaj dalej Cannelloni z kurczakiem i jarmużem

czarrna od kuchni
Bakłażany faszerowane sosem bolognese i pieczarkami 124

podpiekłam wcześniej w piekarniku, dzięki czemu zmiękły i nabrały pięknego zapachu. Co potrzebujemy? 3 bakłażany (przekrojone wzdłuż i wydrążone z miąższu) 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 duża cebula 1 marchewka 10 pieczarek 3 szklanki passaty pomidorowej 2 łyżki koncentratu pomidorowego  2 średnie pomidory 2 ząbki czosnku 1 łyżka cukru masło klarowane do smażenia tarty

Zasmakuj Kuchni
Cukinia faszerowana pieczarkami i ryżem 244

także jest tak nazywana) w kuchni jest szerokie, podaje się je na surowo, smażone, pieczone, duszone, gotowane. Najpopularniejszym nadzieniem do cukinii jest oczywiście mięso mielone. Ja postanowiłam trochę to zmienić i wybrałam pieczarki. Danie jest smaczne   tak samo  w wersji z mięsem, jak i bez mięsa  oraz bardzo sycące. Może nie jest wyjątkowo eleganckie

Fit & Healthy Life
Kotlety z kaszą gryczaną i płatkami owsianymi (grzybowo-serowe) 187

tarce, a pieczarki z cebulą podsmażyć na niewielkiej ilości oleju/masła. W większej misce umieścić: kaszę, płatki i ser. Całość dokładnie zblendować, a następnie dodać pieczarki z cebulą. (Można też użyć maszynki do mielenia mięsa.) Wszystko ponownie wymieszać blenderem (ale już niedokładnie) i połączyć z bułką tartą, mąką oraz przyprawami. (Jeśli masa jest zbyt "luźna" - należy ją odstawić na około

Di gotuje
Klopsiki z grzybami w sosie pieczarkowym wg Aleex 121

sobotnia tragedia powinna potrząsnąć wszystkimi decydentami. Pora, aby od nowa poukładać nasz świat. Bo tylko on nam pozostał… Składniki: Na klopsiki: • ½ kg mięsa mielonego z szynki lub z łopatki • 30 dag pieczarek • 1 cebulka • sól, pieprz, czosnek, przyprawa do mięs Knorr’a • jajko • 1/2 małej bułki, np. kajzerki • olej Na sos: • ½ kg pieczarek • 1 cebulka • sól, pieprz • zupa borowikowa

W mojej kuchni
Gołąbki z kapusty włoskiej nadziewane mięsem z pieczarkami i kaszą pęczak. 183

kaszą pęczak.Wyszły pysze i najważniejsze że wszystkim smakowały :)    Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : 3 woreczki  kaszy pęczak Cenos 1 kg dobrego mięsa mielonego np: z szynki 2 duże cebule 5 pieczarek sól, pieprz do smaku 4 łyżki oleju  1 łyżka suszonej bazylii 1 duża kapusta włoska Wykonanie : Kapustę umyć, wyciąć z środka głąb i zalać

Sama słodycz i szczypta chili
Pieczone paszteciki do barszczu 851

odstawiamy w ciepłe miejsce na 1,5 godziny do wyrośnięcia. Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki. Cebulę kroimy w piórka. Podsmażamy na oleju, aż z pieczarek odparuje nadmiar wody. Doprawiamy solą i pieprzem. Mielimy. Jeśli jest taka potrzeba doprawiamy. Ciasto dzielimy na 2 części. Z drugą częścią postępujemy tak samo jak z pierwszą. Ciasto rozwałkowujemy na duży prostokąt, Dzielimy

Czerwona Porzeczka
Gołąbki podwójnie kapuściane - mięso 154

mają również w farszu, jest to środkowa część główki, której nie wykorzystamy, dlatego moje gołąbki są mega kapuściane. 1 główka włoskiej kapusty 300 g mięsa mielonego 1 szklanka ryżu 1 cebula 200 g pieczarek 3 łyżki koncentratu pomidorowego Pudliszki bulion w kostce lub 2 szklanki rosołu olej, sól, pieprz, maggi 1. Ryż ugotować w osolonej wodzie

Jadło i czytadło
Nadziewane naleśniki z sosem pieprzowym 246

farsz:500 gr mięsa wołowego mielonego150 gr małych pieczarek1 cebula1 żółta paprykaolejsól, pieprz, papryka, natka pietruszki, Wykonanie:Siekamy cebulę I podsmażamy na oleju. Dodajemy pieczarki. Mieszając smażymy ok 5 min. Dodajemy mięso mielone , przyprawiamy. Smażymy aż mięso przestanie być różowe, wtedy dodajemy paprykę, pozostawiamy na gazie ok 5 min I farsz gotowy. Smażymy naleśniki- przepis tutaj.Na gotowe naleśniki

Smaki Edyty
Zupa z fasolki szparagowej po Senatorsku 121

pieczarki 10 szt · tłuszcz · migdały kilka szt · papryka konserwowa 2 strąki · mąka pszenna 1-2 łyżki · natka pietruszki · sól · czarny pieprz mielony  Fasolkę oczyścić, opłukać, odciąć końce, pokrajać na kawałki dłg 2-3 cm. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, usmażyć, włożyć do wywaru razem z fasolką, ugotować. Migdały sparzyć, obrać ze skórki, dodać do zupy pod koniec

Camilla w kuchni
Pulpety z indyka z kaszą jęczmienną 273

lubimy np: suszone pomidory, oliwki, pieczarki czy suszone owoce. Podaję przepis podstawowy – pulpety z indyka w takim wydaniu są zdrowe i smaczne nawet bez dodatków, ale możemy je podać np. z ryżem (ja tak lubię najbardziej), pełnoziarnistym makaronem lub komosą ryżową. Pulpety z indyka z kaszą jęczmienną: ok. 400 – 500 g mielonego mięsa z udźca indyka(...)łyżeczka słodkiej papryki 1-2 łyżki bułki tartej lub kaszy manny (można pominąć jeśli mięso ma odpowiednią konsystencję) sól morska świeżo mielony pieprz opcjonalnie dowolny dodatek: natka pietruszki, koperek, posiekane oliwki, posiekane pomidory suszone, marynowane pieczarki itp. Sos do pulpetów: 400 ml domowego bulionu warzywnego lub drobiowego 1 butelka (ok. 650-700 ml) dobrej jakości przecieru pomidorowego / passaty

Poezja smaku
Łazanki inaczej (z kabanosami i boczkiem) 197

boczku parzonego 1 duża cebula  3/4 główki białej kapusty + sól (u mnie około 3/4 łyżki) 240 g kabanosów wieprzowych klasycznych 12 pieczarek 2 i 1/2 łyżki czerwonej papryki pieprz czarny mielony do smaku 3 łyżki przecieru / domowego ketchupu większa szczypta soli ziołowej 3/4 płaskiej łyżeczki czosnku granulowanego olej do smażenia * ilości składników orientacyjne, np. ilość makaronu czy przypraw(...)przykryciem do miękkości. Makaron gotujemy według instrukcji producenta. W dużym garnku podsmażamy na oleju posiekaną cebulę, następnie dodajemy pokrojony w kostkę boczek. Po chwili dodajemy pokrojone w półplasterki pieczarki i pokrojone kabanosy. Doprawiamy pieprzem i łyżką czerwonej papryki, mieszamy i smażymy dalej. Następnie dodajemy naszą kapustę (w razie potrzeby dodając też troszku wody z gotowania kapusty). Całość doprawiamy resztą przypraw

Słodkie okruszki

Proponowane wyszukiwania