Kurczę po polsku, kurczę pieczone – faszerowane

Kurczę po polsku, kurczę pieczone – faszerowane

Kurczę po polsku, kurczę pieczone – faszerowane

Wczoraj przepis został wyróżniony w konkusie Hortex-u, więc dziś prezentuję go na blogu... Konkurs polegał na przygotowaniu dania z kuchni polskiej (kaszubskiej, mazowieckiej, wielkopolskiej lub śląskiej). U mnie  Mazowsze...Kuchnia mazowiecka kojarzy się kuchnią warszawską, czyli kuchnią dworską, dostojną, królewską. A co za tym idzie uroczystą. Często na salonach królował faszerowany podrobami drób. Moja propozycja to kurczak nadziany mięsem mielonym z warzywami, natką pietruszki,  w białku. Wszystkim dob... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu VioletoweKucharzenie

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

VioletoweKucharzenie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, mielone, tarta, mięso mielone, mięso, marchewka, ogórki, groszek, bułki, pieczarki, kurczak pieczony, warzywa, udka , indyk, udka z kurczaka, mielone z warzywami, pieczone udka, pieczeń z mięsa mielonego, warzywa z kurczakiem, kurczak z warzywami, kurczak z pieczarkami, mięsa pieczone, mielone pieczarki, bez pieczenia, dania z kurczakiem, jajka faszerowane , jajka z farszem, warzywa na patelnie, dania bez mięsa

Inne przepisy z VioletoweKucharzenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.