zostawić na noc w lodówce ” do przegryzienia” – smaki idealnie się połączą, a całość zachwyci nawet najbardziej wybrednych smakoszy! Polecam! SKŁADNIKI: * krakersy – 2 duże op * masło orzechowe – 300 g * krem czekoladowy typu nutella – 300 g * dżem wiśniowy – ok. 200 g ( słoik ) * mleko – 4 łyżki * cukier puder – 4 łyżki * kakao – 3 łyżki(...)ognia i wsypujemy kakao. Dodajemy wydrylowane, przekrojone na pół wiśnie, dokładnie mieszamy. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, układamy warstwę krakersów, smarujemy kremem czekoladowym. Przykrywamy kolejną warstwą krakersów, smarujemy masłem orzechowym. Przykrywamy kolejną warstw krakersów, smarujemy dżemem wiśniowym. Dociskamy. Przykrywamy ostatnią warstwą krakersów i dokładnie smarujemy polewą czekoladową z wiśniami. Odstawiamy do lodówki. Smacznego
Ostra na Słodkoczekoladowej odżywki białkowej PRZEPIS /1 porcja/ ~60g płatków owsianych ~szklanka mleka sojowego czekoladowego (lub waniliowego/naturalnego) ~miarka (20g) odżywki białkowej o smaku czekoladowym ~2 łyżki jogurtu naturalnego (ok.40g) ~czubata łyżka masła orzechowego (ok.20g) ~cukier/stevia do smaku Płatki gotujemy na mleku do momentu aż wchłoną cały płyn. Dodajemy odżywkę białkową i słodzimy do smaku (opcjonalnie). Przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia(...)Jogurt mieszamy z masłem orzechowym i ew. słodzimy po czym tą masą smarujemy wierzch owsianki. Wkładamy owsiankę do piekarnika rozgrzanego do 180-200*C (termoobieg) i pieczemy ok. 35 minut. Smacznego
breakfast of dreamssłychać na blogu- polub nas na Facebooku :) Składniki Ciasto - 200 g mąki - 100 g masła - 60 g cukru pudru - 1 jajko Krem - 250 g serka mascarpone - 4 duże łyżki masła orzechowego - cukier puder wg uznania (każdy lubi inny poziom słodkości - ja dodałam tylko jedną łyżkę) Do podania: - dwie łyżki Nutelli rozpuszczone w kilku łyżkach mleka - uprażone na suchej patelni orzeszki(...)nakłuwamy na całej powierzchni widelcem, wstawiamy od razu do piekarnika nagrzanego do 180 º C, pieczemy ok. 25 minut aż ciasto będzie zarumienione. Zostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Serek i masło orzechowe i cukier puder miksujemy na gładką masę. Na wystudzony spód od tarty wykładamy krem, posypujemy uprażonymi orzeszkami, polewamy strużkami roztopionej w mleku nutelli i wstawiamy do lodówki na kilka
Cook&Lovewypieków, ale trzeba pamiętać, że absorbuje więcej wody niż zwykła mąka pszenna, dlatego nie należy jej dodawać zbyt dużo. Składniki : - 2 jajka - 1/4 szklanki przegotowanej wody - łyżka mąki kokosowej - masło orzechowe do posmarowania Przygotowanie : Jajka ubić w misce, następnie dodać mąkę i wodę. Wszystko dokładnie wymieszać. Smażyć około 5 minut na rozgrzanej patelni. Na końcu posmarować do smaku masłem orzechowym
Kuchenne innowacjedodawajcie soli, bo to wersja na słodko😏 Składniki na formę 20 cm: -150 g kaszy jaglanej -3 jaja -100 g twarogu -słodzik/cukier wedle uznania -3 łyżki masła orzechowego -400 g truskawek lub innego owocu Przygotowanie: 1. Kaszę jaglaną gotujemy i studzimy. Porada 2. Do blendera lub melaksera wrzucamy kaszę, jaja, twaróg, masło orzechowe i dosładzamy. Wszystko dokładnie miksujemy
Zdrowie i pysznie na talerzusklepowym i powiedziałabym nawet, że śmiało może z nim wygrać! Składniki na 8-9 DUŻYCH sztuk: 4 wafle ryżowe (bezglutenowe) 100 g daktyli suszonych lub świeżych 3 łyżki masła orzechowego 80 g orzeszków ziemnych niesolonych 9 kostek czekolady gorzkiej min. 70% kakao (u mnie z kawałkami karmelu) 3 łyżki mleka (u mnie bez laktozy, może być spokojnie zastąpione roślinnym(...)waniliowego Przygotowanie: Daktyle zalewamy lekko ponad ich poziom na 5 minut. Po tym czasie blendujemy łącznie z wodą. Wafle ryżowe kruszymy do miski. Dodajemy orzeszki ziemne, zblendowane daktyle i masło orzechowe. Wszystko mieszamy. Jeżeli macie wolną całą szufladę w zamrażarce to wykładamy ją papierem do pieczenia, jeżeli nie - bierzemy jakąś formę silikonową. Ręce moczymy i lekko osuszamy. Formujemy batoniki. Czekoladę
Czarnawisienkapowstały te oto batoniki, których skład to tylko 5 produktów . Mamy tu oczywiście białko w postaci wysokiej jakości białka wegańskiego od Siła Roślin , tłuszcz z masła orzechowego oraz węglowodany z płatków owsianych. Więcej o białku wegańskim tej marki pisałam TUTAJ . Składniki (6 batoników) 3 miarki wegańskiego białka o smaku dzikiej jagody (Siła Roślin) 70 g masła orzechowego
Zdrowie na języku :Pzrobione na pewno bym się nad tym zastanawiała, ale na ciecierzycę bym nie wpadła! :) PRZEPIS /1 porcja/ ~180g ugotowanej ciecierzycy (ja uzyłam z puszki) ~50ml mleka sojowego waniliowego ~40g masła orzechowego ~szczypta soli ~cukier/stevia/inna substancja słodząca - do smaku (trzeba sporo posłodzić :)) ~spora szczypta cynamonu ~łyżeczka ekstraktu z wanilii ~3 łyżeczki groszków/płatków czekoladowych lub posiekanej czekolady Ciecierzycę, mleko, masło
breakfast of dreamsenergii. Szczególnie polecamy w czasie nauki do sesji. Tylko nie przesadźcie, żeby samemu nie zamienić się w kulki. Składniki na ok 12 kulek: 140 g herbatników 3-4 łyżeczki masła orzechowe 1 saszetka musu owocowego (My wybrałyśmy mieszankę z mango od Tymbarka.) kolorowe kuleczki cukrowe do ozdoby Sposób przygotowania: Herbatniki rozgniatamy prawie na proszek. Mogą pozostać jakieś mniejsze kawałki, żeby(...)bardziej „chrupało”. Dodajemy do nich mus owocowy i masło orzechowe, najlepiej z drobnymi kawałkami orzechów. Mieszamy całość i po uzyskaniu zwartej, mało klejącej konsystencji odstawiamy do lodówki na ok. 30 min. Po tym czasie formujemy kulki i obtaczamy je w kolorowych kuleczkach cukrowych. Zajadamy się ze smakiem. Kulki przechowujemy w lodówce. Należy je spożyć w ciągu
Pyszny Duetparku lub w odwiedziny do kolegów dziecka. U nas doskonale zastępuje ciasteczka i inne przekąski. Polecam dla calej rodziny. Składniki: 1 filiżanka kaszy jaglanej 1 banan 1 łyżka masła orzechowego bez soli 5 łyżek wiórków kokosowych Metoda: Jaglankę ugotować na wodzie do pełnej miękkości i ostudzić. Wymieszać z rozgniecionym bananem. Wrzucić wszystko do blendera i zmielić na gładką masę. Dodać(...)łyżki masła orzechowego, dobrze wymieszać. Z masy formować małe kuleczki, które następnie należy obtoczyć w wiórkach kokosowych. Smacznego :) Skomentuj
MamaOskarkaZdrowe batony z płatkami owsianymi, masłem orzechowym i bakaliami takimi jak: daktyle, żurawina, orzechy włoskie i orzechy nerkowca. Pyszna, zdrowa, wegańska przekąska bez białego rafinowanego cukru, bez glutenu (w diecie BG należy użyć płatków owsianych bezglutenowych, a w przypadku diety wegańskiej – bez miodu) i bez pieczenia. Batony lubię trzymać w zamrażalniku. Po wyjęciu z niego nie są zmrożone(...)razu. Trzymane w lodówce będą bardziej miękkie. Polecam na piknik, na majówkę, w podróż, na drugie śniadanie do szkoły lub pracy! The post Zdrowe batony z płatkami owsianymi, masłem orzechowym i bakaliami appeared first on Moja Delicja
Moja Delicjasztuka proszek do pieczenia – 2 płaskie łyżeczki mleko – ½ szklanki – 100 ml kakao – 2 łyżki olejek migdałowy – kilka kropel ( można pominąć ) serek maskarpone lup typu Philadelphia – 100 g masło orzechowe – 4 łyżeczki cynamon – 1 płaska łyżeczka PRZYGOTOWANIE : Do miski wlać mleko i olej. Wbić jajko, dodać olejek migdałowy i wsypać cukier. Wymieszać. Wsypać mąkę i proszek do pieczenia oraz kakao(...)Całość zmiksować mikserem do uzyskania jednolitej masy.W osobnej miseczce umieścić serek mascarpone, wymieszać z masłem orzechowym i cynamonem. Foremkę ze specjalnymi otworami wysmarować tłuszczem. Dać łyżkę ciasta do każdego otworu. Następnie dołożyć nadzienie z mascarpone i zakryć kolejną porcją ciasta. Można też użyć specjalnych papilotek do pieczenia babeczek zamiast foremki. Piekarnik rozgrzać do 180º i piec babeczki przez
kuchniabellissima.wordpress.comkażdy okazuje się prawdziwą petardą! Ostatnio postawiłam na kokosowo-bananowy – niebo w gębie! CHRUPIĄCY KOKTAJL KOKOSOWO-BANANOWY SKŁADNIKI: * miękki banan – 1 szt * mleko kokosowe – 200 ml * masło orzechowe – 1 łyżka * cukier puder – 1 łyżka * płatki żytnie Lubella ( z czarną porzeczką ) – 2 łyżki * sok z cytryny – 1 łyżka * śmietana 36% – 125 ml SPOSÓB(...)PRZYRZĄDZENIA: Do blendera wkładamy pokrojony banan, masło orzechowe i płatki pszenne Lubella. Zalewamy mlekiem kokosowym i sokiem z cytryny , dosładzamy do smaku wszystko razem dokładnie ze sobą miksujemy. Podajemy mocno schłodzone z bitą śmietaną! Smacznego! Ps. Jesteście ciekawi, który smak stał się tym moim ulubionym i dlaczego? Zaraz powiem, ale najpierw może troszkę opowiem Wam o każdym rodzaju! Jak już
Ostra na Słodkodzień sportem nie przejdą obok nich obojętnie! Składniki: szklanka płatków owsianych pół szklanki mleka kokosowego 2 szklanki odżywki białkowej (u mnie waniliowa) pół szklanki miodu 2 łyżki masła orzechowego 1/4 szklanki suszonej żurawiny Przygotowanie zaczynamy od uprażenia na suchej patelni płatków owsianych - powinno to zająć jakieś 5 minut. Jeśli wolicie bardziej gładką konsystencję batonikową to można też(...)płatki zmielić, pomijając etap prażenia. Masło orzechowe, mleko i miód miksujemy ze sobą, powoli dodając białko. Odżywka zwykle zachowuje się podobnie jak mąka, więc o zbicie się w grudki wcale nie trudno. Do masy dodajemy uprażone płatki owsiane i żurawinę, wyrabiamy jak ciasto. Powinna wyjść zbita, twarda kula. Albo coś jakby kula. Masę batonikową
sama złodyczgranola. Świetnie się sprawdzi jako przekąska po treningowa czy energetyczne śniadanie . Przepis pochodzi ze strony Ani Lewandowskiej. Składniki: ½ szklanki syropu klonowego lub płynnego miodu ⅓ szklanki lub trochę więcej masła orzechowego najlepiej domowego 1 łyżka oleju kokosowego 1 szklanka płatków osianych bezglutenowych ( dałam górskie) ½ szklanki płatków np. amarantusa, orkiszowych itp. 1 szklanka mieszanki orzechów , suszonych owoców, siemienia lnianego, sezamu(...)słonecznika, pestek dyni itp. Wykonanie: w rondlu podgrzewamy syrop klonowy lub miód z masłem orzechowym i olejem kokosowym ale nie doprowadzamy do wrzenia , odstawiamy następnie do gorące masy dodajemy pozostałe składniki ja dodałam płatki owsiane górskie, płatki orkiszowe, słonecznik, pestki dyni, suszoną żurawinę, suszone daktyle, suszone morele, czarny sezam , amarantus oraz orzechy laskowe, mieszamy. Masę przekładamy do formy ( użyłam
Słodkie zapomnienie