wypieków, ale trzeba pamiętać, że absorbuje więcej wody niż zwykła mąka pszenna, dlatego nie należy jej dodawać zbyt dużo. Składniki : - 2 jajka - 1/4 szklanki przegotowanej wody - łyżka mąki kokosowej - masło orzechowe do posmarowania Przygotowanie : Jajka ubić w misce, następnie dodać mąkę i wodę. Wszystko dokładnie wymieszać. Smażyć około 5 minut na rozgrzanej patelni. Na końcu posmarować do smaku masłem orzechowym
Kuchenne innowacjedodawajcie soli, bo to wersja na słodko😏 Składniki na formę 20 cm: -150 g kaszy jaglanej -3 jaja -100 g twarogu -słodzik/cukier wedle uznania -3 łyżki masła orzechowego -400 g truskawek lub innego owocu Przygotowanie: 1. Kaszę jaglaną gotujemy i studzimy. Porada 2. Do blendera lub melaksera wrzucamy kaszę, jaja, twaróg, masło orzechowe i dosładzamy. Wszystko dokładnie miksujemy
Zdrowie i pysznie na talerzusklepowym i powiedziałabym nawet, że śmiało może z nim wygrać! Składniki na 8-9 DUŻYCH sztuk: 4 wafle ryżowe (bezglutenowe) 100 g daktyli suszonych lub świeżych 3 łyżki masła orzechowego 80 g orzeszków ziemnych niesolonych 9 kostek czekolady gorzkiej min. 70% kakao (u mnie z kawałkami karmelu) 3 łyżki mleka (u mnie bez laktozy, może być spokojnie zastąpione roślinnym(...)waniliowego Przygotowanie: Daktyle zalewamy lekko ponad ich poziom na 5 minut. Po tym czasie blendujemy łącznie z wodą. Wafle ryżowe kruszymy do miski. Dodajemy orzeszki ziemne, zblendowane daktyle i masło orzechowe. Wszystko mieszamy. Jeżeli macie wolną całą szufladę w zamrażarce to wykładamy ją papierem do pieczenia, jeżeli nie - bierzemy jakąś formę silikonową. Ręce moczymy i lekko osuszamy. Formujemy batoniki. Czekoladę
Czarnawisienkapowstały te oto batoniki, których skład to tylko 5 produktów . Mamy tu oczywiście białko w postaci wysokiej jakości białka wegańskiego od Siła Roślin , tłuszcz z masła orzechowego oraz węglowodany z płatków owsianych. Więcej o białku wegańskim tej marki pisałam TUTAJ . Składniki (6 batoników) 3 miarki wegańskiego białka o smaku dzikiej jagody (Siła Roślin) 70 g masła orzechowego
Zdrowie na języku :Pzrobione na pewno bym się nad tym zastanawiała, ale na ciecierzycę bym nie wpadła! :) PRZEPIS /1 porcja/ ~180g ugotowanej ciecierzycy (ja uzyłam z puszki) ~50ml mleka sojowego waniliowego ~40g masła orzechowego ~szczypta soli ~cukier/stevia/inna substancja słodząca - do smaku (trzeba sporo posłodzić :)) ~spora szczypta cynamonu ~łyżeczka ekstraktu z wanilii ~3 łyżeczki groszków/płatków czekoladowych lub posiekanej czekolady Ciecierzycę, mleko, masło
breakfast of dreamsenergii. Szczególnie polecamy w czasie nauki do sesji. Tylko nie przesadźcie, żeby samemu nie zamienić się w kulki. Składniki na ok 12 kulek: 140 g herbatników 3-4 łyżeczki masła orzechowe 1 saszetka musu owocowego (My wybrałyśmy mieszankę z mango od Tymbarka.) kolorowe kuleczki cukrowe do ozdoby Sposób przygotowania: Herbatniki rozgniatamy prawie na proszek. Mogą pozostać jakieś mniejsze kawałki, żeby(...)bardziej „chrupało”. Dodajemy do nich mus owocowy i masło orzechowe, najlepiej z drobnymi kawałkami orzechów. Mieszamy całość i po uzyskaniu zwartej, mało klejącej konsystencji odstawiamy do lodówki na ok. 30 min. Po tym czasie formujemy kulki i obtaczamy je w kolorowych kuleczkach cukrowych. Zajadamy się ze smakiem. Kulki przechowujemy w lodówce. Należy je spożyć w ciągu
Pyszny Duetparku lub w odwiedziny do kolegów dziecka. U nas doskonale zastępuje ciasteczka i inne przekąski. Polecam dla calej rodziny. Składniki: 1 filiżanka kaszy jaglanej 1 banan 1 łyżka masła orzechowego bez soli 5 łyżek wiórków kokosowych Metoda: Jaglankę ugotować na wodzie do pełnej miękkości i ostudzić. Wymieszać z rozgniecionym bananem. Wrzucić wszystko do blendera i zmielić na gładką masę. Dodać(...)łyżki masła orzechowego, dobrze wymieszać. Z masy formować małe kuleczki, które następnie należy obtoczyć w wiórkach kokosowych. Smacznego :) Skomentuj
MamaOskarkaZdrowe batony z płatkami owsianymi, masłem orzechowym i bakaliami takimi jak: daktyle, żurawina, orzechy włoskie i orzechy nerkowca. Pyszna, zdrowa, wegańska przekąska bez białego rafinowanego cukru, bez glutenu (w diecie BG należy użyć płatków owsianych bezglutenowych, a w przypadku diety wegańskiej – bez miodu) i bez pieczenia. Batony lubię trzymać w zamrażalniku. Po wyjęciu z niego nie są zmrożone(...)razu. Trzymane w lodówce będą bardziej miękkie. Polecam na piknik, na majówkę, w podróż, na drugie śniadanie do szkoły lub pracy! The post Zdrowe batony z płatkami owsianymi, masłem orzechowym i bakaliami appeared first on Moja Delicja
Moja Delicjasztuka proszek do pieczenia – 2 płaskie łyżeczki mleko – ½ szklanki – 100 ml kakao – 2 łyżki olejek migdałowy – kilka kropel ( można pominąć ) serek maskarpone lup typu Philadelphia – 100 g masło orzechowe – 4 łyżeczki cynamon – 1 płaska łyżeczka PRZYGOTOWANIE : Do miski wlać mleko i olej. Wbić jajko, dodać olejek migdałowy i wsypać cukier. Wymieszać. Wsypać mąkę i proszek do pieczenia oraz kakao(...)Całość zmiksować mikserem do uzyskania jednolitej masy.W osobnej miseczce umieścić serek mascarpone, wymieszać z masłem orzechowym i cynamonem. Foremkę ze specjalnymi otworami wysmarować tłuszczem. Dać łyżkę ciasta do każdego otworu. Następnie dołożyć nadzienie z mascarpone i zakryć kolejną porcją ciasta. Można też użyć specjalnych papilotek do pieczenia babeczek zamiast foremki. Piekarnik rozgrzać do 180º i piec babeczki przez
kuchniabellissima.wordpress.comkażdy okazuje się prawdziwą petardą! Ostatnio postawiłam na kokosowo-bananowy – niebo w gębie! CHRUPIĄCY KOKTAJL KOKOSOWO-BANANOWY SKŁADNIKI: * miękki banan – 1 szt * mleko kokosowe – 200 ml * masło orzechowe – 1 łyżka * cukier puder – 1 łyżka * płatki żytnie Lubella ( z czarną porzeczką ) – 2 łyżki * sok z cytryny – 1 łyżka * śmietana 36% – 125 ml SPOSÓB(...)PRZYRZĄDZENIA: Do blendera wkładamy pokrojony banan, masło orzechowe i płatki pszenne Lubella. Zalewamy mlekiem kokosowym i sokiem z cytryny , dosładzamy do smaku wszystko razem dokładnie ze sobą miksujemy. Podajemy mocno schłodzone z bitą śmietaną! Smacznego! Ps. Jesteście ciekawi, który smak stał się tym moim ulubionym i dlaczego? Zaraz powiem, ale najpierw może troszkę opowiem Wam o każdym rodzaju! Jak już
Ostra na Słodkodzień sportem nie przejdą obok nich obojętnie! Składniki: szklanka płatków owsianych pół szklanki mleka kokosowego 2 szklanki odżywki białkowej (u mnie waniliowa) pół szklanki miodu 2 łyżki masła orzechowego 1/4 szklanki suszonej żurawiny Przygotowanie zaczynamy od uprażenia na suchej patelni płatków owsianych - powinno to zająć jakieś 5 minut. Jeśli wolicie bardziej gładką konsystencję batonikową to można też(...)płatki zmielić, pomijając etap prażenia. Masło orzechowe, mleko i miód miksujemy ze sobą, powoli dodając białko. Odżywka zwykle zachowuje się podobnie jak mąka, więc o zbicie się w grudki wcale nie trudno. Do masy dodajemy uprażone płatki owsiane i żurawinę, wyrabiamy jak ciasto. Powinna wyjść zbita, twarda kula. Albo coś jakby kula. Masę batonikową
sama złodyczgranola. Świetnie się sprawdzi jako przekąska po treningowa czy energetyczne śniadanie . Przepis pochodzi ze strony Ani Lewandowskiej. Składniki: ½ szklanki syropu klonowego lub płynnego miodu ⅓ szklanki lub trochę więcej masła orzechowego najlepiej domowego 1 łyżka oleju kokosowego 1 szklanka płatków osianych bezglutenowych ( dałam górskie) ½ szklanki płatków np. amarantusa, orkiszowych itp. 1 szklanka mieszanki orzechów , suszonych owoców, siemienia lnianego, sezamu(...)słonecznika, pestek dyni itp. Wykonanie: w rondlu podgrzewamy syrop klonowy lub miód z masłem orzechowym i olejem kokosowym ale nie doprowadzamy do wrzenia , odstawiamy następnie do gorące masy dodajemy pozostałe składniki ja dodałam płatki owsiane górskie, płatki orkiszowe, słonecznik, pestki dyni, suszoną żurawinę, suszone daktyle, suszone morele, czarny sezam , amarantus oraz orzechy laskowe, mieszamy. Masę przekładamy do formy ( użyłam
Słodkie zapomnienieprzesypujemy na sito i przepłukujemy dobrze pod bieżącą wodą. Zalewamy wrzątkiem, dosypujemy sól i słodziwo i gotujemy dopóki kasza nie wsiąknie całego płynu. Do wysokiego naczynia wlewamy mleko, dodajemy masło orzechowe, a jeśli takowego nie macie wystarczy uprażyć orzechy laskowe w piekarniku przez około 12 minut w 200 stopniach, zdjąć z nich gorzką skórkę i zblendować w mleku(...)mleka z masłem orzechowym dodajemy ugotowaną kaszę jaglaną i blendujemy do momentu aż uznamy, że masa jest odpowiednio kremowa. Gotową masę dzielimy na 2 części, jeżeli tak jak ja wolicie jasną część, rozdzielcie Waszą masę na 1/3 i 2/3. Do 1/3 kremu dodajcie 2 łyżki kakao i ponownie zblendujcie. Do pucharków nakładamy krem biały, a na niego delikatnie kakaowy. Odstawiamy
MamaOskarkacukru, glutenu, tłuszczu i laktozy. Składniki na 15 ciasteczek: 1 szkl. płatków owsianych 1/3 szkl. nasion chia 1/3 szkl. rodzynek 1/3 szkl. słonecznika 1/3 szkl. ziaren konopi 3 łyżki masła orzechowego 1 jajko Przygotowanie: Płatki owsiane podprażamy na suchej patelni. Łączymy z resztą składników. Ugniatamy dłońmi. Bierzemy łyżkę masy do ręki, formujemy kulkę (gdy ciasto nie chce się kleić dodajemy(...)więcej masła orzechowego lub odrobinę wody) i spłaszczamy. Układamy ciastka na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i pieczemy ok. 15 min w 180 stopniach
Czarnawisienkagładki i delikatny budyń jest jego długie gotowanie na bardzo małym ogniu. Wypróbujcie! Składniki: – 220ml + 220ml mleka (napoju) kokosowego – 100g kaszy jaglanej (1 woreczek) – 2 łyżki masła orzechowego – 1 banan – 1/2 pitai (smoczego owocu) – garść ziarenek granatu – kilka kostek gorzkiej czekolady Kaszę jaglaną umieszczamy w sitku i płuczemy gorącą wodą z kranu. Kaszę(...)rondelku i dodajemy 220ml mleka kokosowego, przykrywamy i gotujemy na jak najmniejszym ogniu, aż kasza wchłonie całe mleko (ok. 15-20 minut). Następnie ponownie dodajemy 220ml mleka wraz z masłem orzechowym, mieszamy i znów chwilę podgrzewamy, aż wchłonie całość. W misie blendera umieszczamy ugotowaną kaszę, dodajemy pół banana i miksujemy na najwyższych obrotach, aż otrzymamy gładki masę. Tak przygotowany budyń
Be Fit Be Strong