masło orzechowe - 6162 przepisów (strona:279/411)

Kinder Bueno - bez pieczenia 203

dodać cukier, miód, masło, mleko w proszku. Wymieszać i postawić na gazie o rozpuszczenia wszystkich składników (cały czas mieszać). Zdjąć z palnika, wsypać zmielone orzechy, wymieszać. Dodać około połowę serka mascarpone, ponownie wymieszać i odstawić do wystudzenia i schłodzić w lodówce. Śmietankę ubić na sztywno, dodać resztę serka mascarpone, krótko zmiksować. Następnie dodać schłodzoną masę orzechową i zmiksować do połączenia(...)mascarpone i krem do smarowania i zmiksować do połączenia składników. Nałożyć trochę niedbale na resztę ciasta, żeby powstały lekkie fale. Odłożyć do lodówki. Polewa: Czekoladę rozpuścić w garnuszku z masłem i odstawić do ostudzenia. Wystudzoną polewą polać ciasto. Ciasto chłodzić w lodówce - najlepiej całą noc. Smacznego

My sweet a life
SŁODKIE RURKI Z CIASTA FILO 418

cynamonem blędujemy na drobno delikatnie rozwijamy pierwszy płat ciasta i dokładnie smarujemy go mieszanką masła i oleju, przykrywamy go kolejnym płatem, który również smarujemy , takim sposobem musimy zlepić 4 arkusze ciasta filo, wierzch ostatniego płata ciasta też smarujemy   , następnie posypujemy go połową mieszanki orzechowej z cukrem i cynamonem. płaty kroimy ostrym nożem na 12 prostokątów ( najpierw na pół, następnie

Słodkie zapomnienie
Orkiszowe ciasto z orzechami i jabłkami 186

cieście tym, część mąki zastąpiłam pełnoziarnistą mąką orkiszową . Mąka ta dodatkowo podkreśliła orzechowy smak ciasta. PRZEPIS NA ORKISZOWE CIASTO Z    ORZECHAMI I JABŁKAMI Składniki: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki tortowej 1 szklanka mąki orkiszowej pełnoziarnistej 1/2 szklanki roztopionego masła 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 3 łyżeczki kawy

kolorowotorcikowo
RABARBAR pod ORZECHOWĄ KRUSZONKĄ z IMBIREM 146

składzie są też moje ukochane śniadaniowo płatki owsiane. Zobaczcie sami i koniecznie wypróbujcie! RABARBAR pod ORZECHOWĄ KRUSZONKĄ z IMBIREM Składniki na 6 porcji : 1 kg różowego/czerwonego rabarbaru 50g cukru waniliowego 20g marynowanego imbiru japońskiego 150g prażonych orzechów laskowych 100g mąki pszennej pełnoziarnistej 50g masła pokrojonego z drobną kostkę 50g brązowego cukru szczypta świeżo mielonej gałki muszkatołowej 50g płatków owsianych

Dietolog
Ferrero rocher cupcakes 182

tylko udało mi się je zdobyć od razu zabrałam się za robotę. Pyszne, kakaowo-orzechowe ciasto ucierane, pralinka Ferrero Rocher w środku, gęsty krem na bazie mascarpone jako wykończenie plus złota dekoracja i jeszcze jeden cukierek... Polecam! Składniki (12 babeczek) 130 g miękkiego masła 120 g cukru 10 g cukru waniliowego 2 duże jajka 160 g mąki pszennej

Słodkie inspiracje
BAGIETKI Z PŁASKURKI I ORKISZU 213

ciasta, ciasteczka, naleśniki, itp. Ciasta przygotowane na jej bazie są delikatne, słodkawe, o orzechowym posmaku.  Źródła:   Stressfree ,  superpokarmy Składniki: - 250g mąki z płaskurki typ650 - 250g mąki orkiszowej typ750 - 100g mąki żytniej typ720 - 10g soli himalajskiej (zwykłej trochę mniej) - 30g świeżych drożdży - 30g masła klarowanego (lub oliwy z oliwek) - 400g (ml) wody + kilka łyżek mąki do podsypania blatu

Smaczne Zdrowe
,,Kruche babeczki z orzechami w karmelu’’ 356

Kruche babeczki z cukrem trzcinowym i orzechową masą. Chrupiące połówki włoskich orzechów polane słodką polewą z karmelu rozpływają się w ustach. Takie babeczki to kwintesencja najlepszego smaku słodyczy… Składniki na ciasto kruche: 100 g schłodzonego masła 30 g cukru pudru łyżka miodu łyżka cukru trzcinowego 200 g mąki 1 jajko szczypta soli Polewa karmelowa: 150 g orzechów włoskich Pół szkl

Podróż w kulinaria
Markizy orzechowe 198

Markizy orzechowe bardzo ciekawie się prezentują i są smaczne. Robi się je łatwo, jedyne co trzeba poświęcić, to czas ;-) Z poniższego przepisu wychodzi około 65 sztuk ciastek. SKŁADNIKI 200 g masła 1 jajko 100 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego szczypta soli 160 g mąki tortowej 100 g mąki ziemniaczanej 120 g zmielonych orzechów włoskich + 65 połówek do dekoracji

Passions hobbies life
Wianuszek drożdżowy z jabłkami i orzechami 141

minut aż podwoi swoją objętość. Orzechy włoskie siekamy. Dodajemy do nich brązowy cukier oraz miękkie masło. Dokładnie mieszamy. Jabłka obieramy i kroimy na plasterki. Kiedy ciasto wyrośnie wykładamy je na oprószoną mąką stolnicę i rozwałkowujemy na kształt prostokąta. Smarujemy je dżemem a następnie masą orzechową. Na końcu układamy plasterki jabłek i posypujemy je cynamonem. Ciasto zwijamy w rulon

My simple kitchen
Quiche z figami i kozim serem 134

przygotowałem  jednak   kruchy spód na bazie razowej mąki orkiszowej, dzięki czemu uzyskał niesamowity orzechowy aromat. A jak pachnie w całym domu podczas pieczenia! Gorąco polecam! :) Kruche ciasto: 220 g razowej mąki orkiszowej z pełnego przemiału (można użyć również pszennej) 110 g zimnego masła 1/4 łyżeczki soli morskiej 1 jajko Z podanych wyżej składników zagnieść ciasto. Następnie rozwałkować

Food Square
Wiosennie: ciasto z morelami 158

odrobiną alkoholu nadaje ciastu charakteru, i uwierzcie mi, ciężko poprzestać na jednym kawałku. Morelowo-orzechowy warkocz z rozmarynem Składniki: (na keksówkę 11x35 cm) ciasto: 300 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 125 g miękkiego masła 125 g creme fraiche (18%) 1/4 łyżeczki soli igiełki z 1 gałązki rozmarynu nadzienie

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Brak tytułu 191

posmarować wnętrze papilotek - odstawić do zastygnięcia - czynność powtórzyć. Dobrze schłodzić. Budyń ugotować wg przepisu - ostudzić. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać połowę budyniu - ubić krem Do naczynia wsypać orzechy, dodać 4 łyżki kremu - wymieszać. Czekoladowe babeczki ostrożnie wyjąć z papierowych foremek. Napełnić orzechowym nadzieniem - udekorować kremem budyniowym i perełkami. Smacznego ! Polecam Wam tę propozycję - babeczka wygląda niesamowicie. Zaskoczycie

kolorowotorcikowo
Torcik orzechowy bez pieczenia 210

przygotowaniu i nie wymaga pieczenia. Torcik jest wyraźnie orzechowy i bardzo słodki. Z racji tego, że jest twardy trudno się go kroi, dlatego też można przygotować do w formie „ciasteczek” i każdą z warstw osobno pokroić na małe porcje. Przepis z książki „Pyszne 25” A. Starmach. Składniki: 500g maślanych herbatników 350g masła 300g cukru pudru 200g zmielonych orzechów włoskich(...)okrągłe wafle o średnicy tortownicy 5 łyżek naturalnego kakao 4 łyżki śmietanki kremówki połówki orzechów do dekoracji Wykonanie: Herbatniki drobno kruszymy w robocie kuchennym. W dużej misce miksujemy miękkie masło z cukrem i żółtkami. Stopniowo dodajemy herbatniki oraz 2 łyżki śmietanki. Na początku mieszamy łyżką a następnie ręką. Masę dzieli my na 3 równe części. Kakao mieszamy z pozostałą śmietanką

Pyry na Gaz
Wytrawne ptysie z kremem jajeczno-orzechowym 207

jogurtu greckiego pół pęczka natki pietruszki sól, pieprz * dodatkowo: posiekany szczypiorek do dekoracji   Przygotowanie: Do garnka wlałam wodę, wrzuciłam masło i szczyptę cukru. Powoli podgrzewałam do momentu, aż masło się rozpuściło. Wtedy zwiększyłam temperaturę i kiedy woda zaczęła wrzeć, jednym szybkim ruchem wsypałam mąkę z solą i od razu dokładnie i energicznie wymieszałam. Kiedy masa zaczęła formować się(...)piekłam 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni (nie otwierając piekarnika w trakcie pieczenia!:)  Gdy ptysie się studziły przygotowałam krem: posiekane jajka zblendowałam z majonezem, jogurtem, mączką orzechową i chrzanem na gładką masę, którą wymieszałam z posiekaną natką pietruszki. Doprawiłam solą i pieprzem do smaku. Każdego z wystudzonych ptysiów przekroiłam na pół i wypełniłam dużą łyżką kremu. Ułożone

Kulinarny Pamiętnik
Pyszne Ciasto Jabłkowo – Orzechowe 319

dumna, że przychodzi mi to z taką łatwością i lekkością a moje dzieci albo mi pomagają albo nie przeszkadzają To tych szybkich i pysznych ciast należy to oto jabłkowo-orzechowe. Jest genialne. Mocno wilgotne, puszyste, przełożone prostym, delikatnym kremem maślano – kremowym. Warte polecenia i wypróbowania. I pamiętajcie nie zajmie Wam dużo czasu Składniki: 300 g mąki pszennej 1 łyżeczka(...)brązowego cukru 1 łyżka syropu klonowego lub miodu Masło ucieramy z cukrem. Dodajemy serek i miod. Ucieramy na puszysty krem. Krem dzielimy na pół. Połowę rozsmarowujemy na pierwszym blacie. Przykrywamy drugim. Resztę kremu rozsmarowujemy na wierzch. Posypujemy dodatkowo posiekanymi orzechami. Źródło: bbcgoodfood.com The post Pyszne Ciasto Jabłkowo – Orzechowe appeared first on Made

Made By Mom And Son