Składniki na formę 30 cm: 200 g masła 200 g mąki pszennej 70 g cukru pudru 150 g dżemu brzoskwiniowego 400 g masy kajmakowej kupnej lub domowej 50 g czekolady mlecznej migdały do przybrania kandyzowana skórka do przybrania CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MIN+ studzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Masło drobno siekamy lub ucieramy na tarce, dodajemy mąkę i cukier puder. Zagniatamy
My Culinary Artpaszteciki ze znanym wszystkim pieczarkowym farszem. Swój domowy wypiek wzbogaciłam o wędzonego łososia, który idealnie pasował ze smakiem grzybów. Polecam jako ciepła przystawka na domowe imprezy. Ciasto drożdżowe: 2 szklanki mąki pszennej 125 g masła 20 g świeżych drożdży 1 jajko 0,5 szklanki gęstej śmietany 18% Sól Farsz: 0,5 kg pieczarek 2 cebule 100 g wędzonego na ciepło
VioletoweKucharzeniezdrowych ciastek, cukierków i innych słodkości, którymi z powodzeniem możemy zastąpić te tradycyjne. Jedną z takich opcji są domowe wypieki. Jako propozycję takich zdrowych domowych FIT batoników polecam moje bezglutenowe czekoladowe batoniki z dodatkiem masła orzechowego oraz bakalii. Wszystko co najlepsze w jednym batoniku. Jeden batonik to: 93 kcal
Health-Fit-LifePrzez przypadek upuściłam puszkę z piwem..no i co? no i dziurką zaczęło się wydostawać z puszki, a , że ja nie piję piwa, wykorzystałam resztki tegoż
Moje domowe kucharzenieświeżych drożdży 50 g rozpuszczonej kostki do pieczenia Kasia 40 g cukru 250 g mąki pszennej szczypta soli 1 jajko 1 łyżeczka domowej esencji waniliowej mleko do pomalowania bułeczek Nadzienie: 4 łyżki masła orzechowego Karmelizowany rabarbar: 150 g cukru 2 łyżki wody lub soku z cytryny 5 łodyżek rabarbaru 1 łyżeczka kardamonu Wykonanie: W ciepłym mleku rozpuszczamy
Kulinarne przygody GatityWiaderko twarogu czekało na wykorzystanie od jakiegoś czasu, aż w końcu trza było coś zrobić...tylko co?..no , oczywiście sernik, tylko jaki? mam zapisanych sporo przepisów
Moje domowe kucharzeniePyszna zupka ogórkowa z dodatkiem kaszy jęczmiennej.. kilka ogórków kiszonych 1 -2 marchewki 2-3 łyżki kaszy jęczmiennej 2 łyżki masła bulion lub wywar
Moje domowe kucharzeniemała cała np. Hokkaido) 5-6 marchewek 7-8 ziemniaków pietruszka seler cebula czosnek (niekoniecznie) podroby drobiowe pomidor (gdy nie mamy można wrzucić przecier "domowej roboty") pieprz, sól, gałka muszkatołowa, vegeta - własnej produkcji. trochę masła fot. Izabela Magdalena W garnek wlewamy trochę wody, tak aby warzywa i podroby były zanurzone. Nie za dużo, wówczas zupa będzie zbyt rzadka. Dynię obieramy
Kuchnia smakówmnie tostowy z tego przepisu owoce do dekoracji Nastaw piekarnik na 175ºC na termoobieg (bez termoobiegu około 10 stopni więcej). Zmiksuj cukier z masłem. Dodaj jajko i zmielone migdały. Zmiksuj. Posmaruj kromki chleba domowym frangipane i posyp migdałowymi płatkami. Wstaw kanapki do nagrzanego piekarnik i zapiekaj przez około 10 minut, aż frangipane będzie rumiane. Wyjmij kanapki na talerz i udekoruj
codojedzeniaW niedzielę zaszalałam ..napiekłam orzeszków -skorupek do nadziewania...upiekłam dwa rodzaje , z dwóch innych przepisów...a na blogu już jest kilka przepisów na te małe pyszności
Moje domowe kucharzenieW zeszły weekend z przyczyń technicznych nie udało mi się wstawić postu z bułeczkami z przedziałkiem na wyznaczony czas..tym razem już się udało.Te bułeczki
Moje domowe kucharzenieDomowy budyń waniliowy... Potrzebne będą: 2 szklanki mleka 1 łyżka masła 4 łyżki cukru waniliowego z prawdziwą wanilią 2 kopiaste łyżki mąki ziemniaczanej 2 żółtka Do garnka wlewamy 1,5 szklanki mleka, dodajemy masło i cukier. Zagotowujemy. Do pozostałego mleka dodajemy mąkę i żółtka i mieszamy (ja to robiłam mikserem). Dodajemy do gotującego się mleka, w tym samym momencie
Pelusiowa KuchniaKolejne podejście do serka topionego.. tym razem skorzystałam z tego przepisu..tym razem jest bez żadnych dodatków ..w sumie te wszystkie przepisy mało się różnią
Moje domowe kucharzenieSezon truskawkowy jeszcze trwa..trza więc korzystać... 50 dkg mąki 75 g masła 250 ml mleka 25 g świeżych drożdży szczypta soli 8 łyżeczek czubatych
Moje domowe kucharzenielekko zmarznięci, wróciliśmy do nas i ja oddałem się temu, co lubię najbardziej, czyli gotowaniu dla nich właśnie. Użyłem: -6 dużych filetów z kurczaka -domowa ricotta, jak ją zrobić tutaj -kurki, miałem zamrożone -pieczarki -masło klarowne -sól, pieprz -biały pieprz -oliwa -czosnek główka -czosnek niedźwiedzi -białe wino półwytrawne Osuszone filety rozbijamy delikatnie w folii. Smarujemy je marynatą z oliwy, soli
BaRepas