W niedzielę zaszalałam ..napiekłam orzeszków -skorupek do nadziewania...upiekłam dwa rodzaje , z dwóch innych przepisów...a na blogu już jest kilka przepisów na te małe pyszności.Przepis na te orzeszki mam od..no właśnie od kogo? od jakiejś osoby [ chyba od Anny - dziękuję], która zostawiła komentarz u mnie na blogu pod przepisem też na orzeszki ..Polecam ten przepis..warto zrobić takie orzeszki..i nadziać dowolną masą.Ja jeszcze nie miałam kiedy ich nadziać., ale do Świąt się wyrobię haha.. 3 szkl mąki 1/2 szkl ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...