właśnie słodki bałagan z Eton, czyli tradycyjny, brytyjski deser. Podawany jest także z bananami jako Lancing Mess. My zaszaleliśmy i wykorzystaliśmy także granat, banana i odrobinę serka naturalnego, by masa śmietanowa była nieco gęstsza. Całość jest po prostu nie do opisania - sprawdźcie sami! :) Eton mess: ok. 250 g truskawek pokrojonych na mniejsze kawałki pół granatu* 2 banany pokrojone w plasterki
Cooking Monsterdodać pokrojone brzoskwinie i delikatnie wymieszać łyżką . Upieczony i zimny biszkopt przeciąć na pół.Następnie nasączyć każdy blat sokiem z brzoskwiń. Spodnią część biszkoptu włożyć do blaszki i wyłożyć masę śmietanową, przykryć drugim blatem ciasta. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej ze śmietanką, polać ciasto i posypać płatkami migdałowymi.Odstawić na noc do lodówki. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chilitort przygotowałam dla babci mojej koleżanki. Ale nadaje się na każdą okazję. Dżem wiśniowy plus galaretka i masa śmietanowa. A to wszystko z najlepszym biszkoptem. Zróbcie koniecznie dla swoich mam! Składniki : * biszkopt z tego przepisu * litr śmietany 36% * 4 łyżki cukru pudru * szklanka dżemu wiśniowego * 2 galaretki truskawkowe * świeże owoce, literki z czekolady, kwiaty z opłatka, barwnik spożywczy * szklanka
Magiczne Życie Martyrondla. Gotować ok. 10-15 minut. Zdjąć z ognia, do gorącego wsypać suchą galaretkę arbuzową, wymieszać, aż galaretka się rozpuści. Odstawić do ostygnięcia. Tężejącą masę arbuzową rozsmarować na masie śmietanowej. Przykryć białym biszkoptem z makiem. Docisnąć. Na wierzchu ciasta poukładać pokrojone w plasterki truskawki i zalać galaretkami.Schłodzić w lodówce,najlepiej przez
Niespełnione zdolności kulinarnemisce. W oddzielnej misce zmiksuj jajka, śmietanę i wanilię. Na koniec wsyp suche składniki do mokrych i zmiksuj do otrzymania jednolitej masy. Włóż rabarbar do przygotowanej formy, zalej przygotowaną masą śmietanową i włóż do piekarnika. Piecz przez 10 minut, a następnie zmniejsz temperaturę do 180 ° C i piecz przez kolejne 30 minut. W międzyczasie wymieszaj cukier, mąkę, sól, masło
karmelowyKrem waniliowy: 150 ml śmietanki 36 % 1 - 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder i ekstrakt waniliowy, połączyć. Masą śmietanową udekorować babeczki. Smacznego
Domowa cukiernia Ewygarnka wlać śmietankę, mleko, wsypać cukier i cukier wanilinowy. Wszystko zagotować, zdjąć z gazu. Żelatynę namoczyć w 8 łyżkach wody, gdy napęcznieje dodać do gorącej masy śmietanowej, mieszać do rozpuszczenia żelatyny. Śmietanę wylać do foremek, odstawić do stężenia. Truskawki zblendować, żelatynę namoczyć w 6 łyżkach wody, gdy napęcznieje lekko podgrzać w mikrofalówce żeby
Zrób to smaczniecukier wanilinowy Delecta 1 mix do ubijania śmietany Delecta + 1 opakowanie płatków czekoladowych Delecta Decoraga Kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier i mix do śmietany. Masę śmietanową wyłożyć na krem pomarańczowo-adwokatowy, wyrównać. Udekorować płatkami czekoladowymi i likierem jajecznym. Schłodzić w lodówce. Smacznego :) Przepis dodaję do akcji
Domowa cukiernia EwyJeśli lubicie banany to na pewno pokochacie to ciasto :) Jest przepyszne, choć trochę czasochłonne, ale można sobie podzielić i robić je partiami- najlepiej zrobić dzień wcześniej, by galaretka i masa śmietanowa dobrze się schłodziły. Składniki: biszkopt: 4 jajka, 1/2 szklanki mąki pszennej, 1/2 szklanki cukru, 2 łyżki kakao, 1 budyń czekoladowy b/c, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli
Aga w kuchnipieczarki solą i pieprzem. W kubeczku mieszamy jajko ze śmietaną, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy posiekaną natkę pietruszki i mieszamy. Na podpieczonym cieście wykładamy podsmażone pieczarki z porem, polewamy masą śmietanową. Na wierch układamy pokrojony ser camembert i grubo posiekane orzechy. Pieczemy ok. 20 minut w 175 stopniach, aż ciasto będzie rumiane
psgotujemyzewnątrz i do dołu. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, następnie nie przerywając miksowania dodajemy cukier waniliowy oraz po 1 łyżce serka mascarpone. Gotowe foremki czekoladowe napełniamy masą śmietanową w środek wkładamy mus truskawkowy,wierzch babeczki posypujemy startą czekoladą
Bon appetit mon amiewyłożyć na biszkopty (bardzo delikatnie i powoli, żeby biszkopty nie podeszły do góry), wyrównać i wstawić do lodówki. Rozpuścić 2 pozostałe galaretki w 3 szklankach wody. Na ściągniętą masę śmietanową wyłożyć pokrojone owoce (ale nie siekać ani nie kroić drobno) i zalać ostudzoną, tężejącą już galaretką. Ja zalałam tylko schłodzoną i zaczęła mi wyciekać dlatego warto poczekać aż bardziej
Moje Słodkie Piekiełkomlekiem. Śmietanę ubijamy na puch, dodajemy mascarpone i cukier puder, mieszamy, połowę wylewamy na herbatniki. Przykrywamy bananem pokrojonym w kosteczkę, zalewamy sosem kajmakowym, przykrywamy resztą herbatników i drugą porcją masy śmietanowej. Całość polewamy resztą sosu! Zajadamy! Smacznego
Ostra na Słodkopartiami mascarpone. Gotową masę wkładamy do lodówki. Granat obieramy, oczyszczamy ziarenka i odkładamy. Ostudzone ciasto przecinamy mniej więcej w 2/3 wysokości.. Spód ciasta wkładamy do tortownicy, nakładamy masę śmietanową, pozostałe ciasto rozkruszamy i posypujemy nim wierzch, dekorujemy ziarenkami
Gotowanie i blogowanieminimalną ilością wrzątku, odstawić na chwilę, następnie wodę odlać. W misie miksera umieszczamy schłodzone mascarpone razem z kremówką. Całość ubijamy, pod koniec dodajemy puder. Dokładnie mieszamy. Na końcu do masy śmietanowej dodajemy zaparzone fusy kawowe, całość mieszamy. Na jednym z blatów bezowych rozprowadzamy większą część kremu kawowego (trochę zostawiamy na wierzch), przykrywamy drugim blatem, smarujemy delikatnie pozostałym kremem. Dekorujemy świeżymi
Smaczne Zdrowe