masa śmietanowa - 1007 przepisów (strona:26/68)

Batony w śmietanie 182

bardzo dobrze się rozpuścił . Jak śmietanę mamy ubitą , zaparzamy kawę dodajemy odrobinę cukru , do naszej blaszki wykładamy pierwszą warstwę batonów i nasączamy je nasza wcześniej zaparzoną kawą , następnie wykładamy masę śmietanową i drugą warstwę batonów i drugą warstwę śmietany , kiedy mamy ciasto przygotowane , ozdabiamy kakao i wstawiamy ciasto do lodówki na kilka godzin

Mój Smak
Tarta z dynią i grzybami 185

Wykładamy formę ciastem, przykrywamy szmatką i odstawiamy na kolejne 15 minut. Śmietanę mieszamy z jajkami, tymiankiem, sokiem i skórką z cytryny. Na ciasto nakładamy dynię z grzybami i zalewamy masą śmietanową. Całość posypujemy potartym serem i pieczemy w temperaturze 200’C około 30 minut. ….Smacznego

KasiaiKrzysiu.pl
Sernik dyniowy 165

wylać go na ciasteczkowy spód.Piec ok. 50-60 minut w temperaturze 180 stopni. Wykonanie polewy: Śmietanę wymieszać z miodem, upieczony sernik wysunąć ostrożnie z piekarnika. Wylać na niego masę śmietanową i piec jeszcze ok. 10 minut. Sernik zostawić w piekarniku do całkowitego wystudzenia (studzić przy uchylonych drzwiczkach).  Po tym jak wystygnie przechowywać go w lodówce. Blacha: tortownica

Mania Wypiekania
Tort Śmietankowy 204

następnie do wysokiej miski wlewamy śmietanę i ubijamy na sztywną masę ,kiedy śmietana będzie już ubita dodajemy serek mascarpone i wszystko delikatnie mieszamy ,następnie delikatnie wlewamy czekoladę białą do masy śmietanowej ,wtedy nie trzeba dodawać cukru aby było słodkie Kiedy już śmietana jest ubita wyciągamy pierwszy biszkopt i smarujemy powidłami i na powidła smarujemy śmietanę i tak każdy następny biszkopt

Mój Smak
Truskawkowy raj 153

Wykonanie  Czekoladę rozpuszczam nad kąpielą wodną i odstawiam do wystygnięcia ,następnie śmietanę ubijam na sztywno i dodaje serki mascarpone ,orzechy włoskie posiekane ,kiedy czekolada wystygnie delikatnie wlewam do masy śmietanowej i dokładnie mieszam . Spody nasączam kawą i nakładam ubitą wcześniej śmietanę z orzechami ,po przełożeniu śmietana ,cały tort  smaruje na wierzchu i boki pozostałą śmietaną i  zdobię

Mój Smak
Galaretkowiec 176

barwnik jadalny i mieszam , drugą część zostawiam białą  i gotowe . Sprawdzam w lodówce czy galaretka się zastygła jeżeli tak to wykładam różową masę  na to wykładam białą masę śmietanową i na tą wykładam biszkopty  i wstawiam do lodówki na około 2 godzin . Kiedy ciasto jest w lodówce biorę ostatnie dwie galaretki rozpuszczam w 500 ml wody

Mój Smak
Rolada śmietankowa 171

mlecznej  Wykonanie  Śmietanę ubijam na sztywną masę dodaje serek mascarpone i wszystko razem mieszam . Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej i smaruję delikatnie ciasto a resztę dodaje do masy śmietanowej i wykładam na ciasto na które wcześniej wysmarowałam czekoladą i zwijam delikatnie ,zdobię np. czekoladą ,zdobienie według uznania ,wstawiam na kilka godzin do lodówki

Mój Smak
Tort maślano cynamonowy 193

dodajemy wystudzoną czekoladę , cynamon , delikatnie mieszamy       Kiedy mamy masę przygotowaną , przygotowujemy biszkopty , na naszą paterę wykładamy pierwszy placek i nasączamy zaparzoną kawą i wykładamy naszą masę śmietanową , i tak postępujemy do wykorzystania naszych biszkoptów , oraz śmietany .         Jak nasz tort jest już prawie gotowy , ozdabiamy malinkami oraz posypujemy kakao , i gotowe , wstawiamy

Mój Smak
Deser śmietanowo galaretkowy z borówkami i ciasteczkami owsinymi z żurawiną. 171

opakowania ciasteczek owsianych z żurawiną Cukry Nyskie Wykonanie: Galaretkę rozpuścić w przegotowanej wodzie i odstawić do przestygnięcia.Śmietanę ubić z cukrem i cukrem waniliowym,następnie ciągle ubijając wlewać galaretkę. Masę śmietanową przełożyć do rękawa cukierniczego. Przygotować wysokie szklanki, na spód wyłożyć połamane ciasteczka, następnie wyłożyć borówki, śmietanę, ciasteczka,śmietanę i borówki.Tak do wykończenia składników. Odstawić na godzinę do lodówki

Sama słodycz i szczypta chili
Torcik na zimno z galaretką, mascarpone i borówką amerykańską 173

mieszamy i przelewamy na ciasto. Wkładamy do lodówki. Dodatkowo: 2 galaretki owoce leśne borówka amerykańska Galaretki zalewamy około 500 ml wrzątku, mieszamy, odstawiamy, żeby zaczęła tężeć. Borówki układamy na masie śmietanowej, zalewamy tężejącą galaretką. Wkładamy na całą noc do lodówki

kruche babeczki
Tarta śmietanowa z jeżynami 146

rozpuścić we wrzącej wodzie. Dobrze schłodzoną śmietanę ubić na sztywno, dosłodzić według smaku, zmiksować ze schłodzoną żelatyną i przy pomocy łopatki wymieszać z jeżynami – kilka owoców zostawić do dekoracji. Masę śmietanową wyłożyć na wysypany czekoladą spód, posypać odłożoną czekoladą. Wierzch przybrać listkami z ciasta i pozostałymi jeżynami

Kuchenne zapiski Edyty
Letnia kostka twarożkowa (bez pieczenia) 264

Pozostałą śmietankę ubijamy z cukrem pudrem i śmietan fixami do uzyskania sztywnej masy. wykłądamy ją na wierzch. Przygotowujemy galaretkę w mniejszej połowie wody, która jest na opakowaniu. Wystudzamy. Na masie śmietanowej tworzymy widelcem lub specjalną szpatułką wgłębienia. Zalewamy tężejącą galaretką. Wstawiamy do lodówki na około 5 godzin. Dekorujemy owocami- Smacznego

Tagebuch po polsku
Torcik kokosowy z letnimi owocami -bez pieczenia. 285

wiórkami kokosowymi. Śmietanę ubić na sztywno z pozostałym cukrem. Połączyć ją z jogurtem a następnie ciągle miksując wlewać cienkim strumienie żelatynę. Na schłodzony spód wysypać 1/4 owoców . Wylać masę śmietanową , posypać pozostałymi owocami  i wstawić na conajmniej 3 godziny do lodówki. Smacznego :)   Polecam

Malinowa Kawiarenka
Leśny mech.. po raz drugi 199

tężejącą galaretkę i żelatynę, dodać także  pokrojoną zieloną galaretkę. Na spód biszkoptowy wyłożyć połowę [ u mnie więcej niż połowa] masy,  położyć drugą część ciasta i położyć resztę masy śmietanowej.Wierzch posypać pokruszonym ciastem , posypać owocami granatu. Ciasto wstawić do lodówki na około 2-3 godziny

Moje domowe kucharzenie
Leśny mech z truskawkami 197

cukrem wanilinowym. Dodać  cały czas miksując, ciepłą żelatynę.Połowę  kremu wyłożyć na ciasto w tortownicy , ułożyć kilka przeciętych truskawek, położyć drugą część ciasta i położyć resztę masy śmietanowej.Wierzch posypać pokruszonym ciastem , ułożyć truskawki. Ciasto wstawić do lodówki na około 2-3 godziny

Moje domowe kucharzenie