smaku brzoskwini i marchwi 2 budynie śmietankowe 2 łyżki mączki ziemniaczanje 2 łyżki cukru Masa galaretkowa 2 puszki brzoskwini w syropie 2 galaretki brzoskwiniowe 3 łyżeczki żelatyny Masa śmietanowa 1/2 litra kremówki 30% 3 łyżki cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny Dekoracje owoce: winogrono, mandarynki, kiwi 1 galaretka pomarańczowa Przygotować dużą blachę z wyposażenia piekarnik i na niej ułożyć(...)kubusiowego i rozpuścić w nim dwa budynie i mączkę ziemniaczaną, resztę soku zagotować z cukrem i wlać mieszankę budyniową, gotując budyń. Jeszcze gorący wylać na biszkopt i równomiernie rozprowadzić. Masę jeszcze gorącą przykryć druga połówką biszkoptu. Odstawić do całkowitego wystygnięcia. Galaretki przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, do jeszcze gorącej dodać żelatynę i mieszać do całkowitego rozpuszczenia. Wystudzić. Brzoskwinie
Jadło i czytadłociasta dodałam drobno pokrojoną kandyzowaną skórkę pomarańczową i sok pomarańczowy) nadziewane dżemem o smaku kiwi. Do tego obowiązkowo musiała być jakaś świąteczna dekoracja. Wybór padł na zrobienie choinek z masy śmietanowej z mascarpone (mojej ulubionej). Jednak, aby nie było tak łatwo i „codziennie” postanowiłam, że choinki będą w trzech odcieniach zieleni. W tym celu użyłam specjalnego adaptera do wykonywania trójkolorowych(...)minut. Upieczone wyjmujemy z piekarnika i formy i odstawiamy do wystudzenia na kratce. Dekoracja: Schłodzoną śmietanę oraz serek mascarpone umieszczamy w misie miksera. Miksujemy na gęstą, sztywną masę, pod koniec dodając cukier puder. Dzielimy ją na 3 równe części. Do każdej dodajemy trochę barwnika spożywczego w innym odcieniu zieleni. Dodajemy go tyle, aby uzyskać pożądaną intensywność koloru. Następnie jednorazowe woreczki
MyCookBook.plDzień dobry, "Niebiańska" nie jest tu określeniem przesadzonym. Mój Mąż jedząc tę panna cottę piał z zachwytu i widać było, że ma śmietanowe niebo w gębie!;) Mam dożywotni nakaz powtarzania tego deseru przy każdej okazji, co też uczynię z przyjemnością, gdyż jego przygotowywanie nie należy do skomplikowanych. Ale zacznijmy od początku. Panna cotta to lekki jak chmurka deser, który jadłam(...)żelatyną i przelej przez niego śmietanę. W ten sposób odcedzisz laskę wanilii, a aromatyzowana wanilią śmietana dołączy do żelatyny w misce. Masę dobrze wymieszaj. Wypełnij przygotowane kokilki masą śmietanową i odstaw do przestygnięcia. Następnie wstaw je do lodówki na co najmniej 3-4 godz., aż panna cotta stężeje. Panna cottę podawaj polaną sosem malinowym. Aby wyjąć panna cottę
Chilli Czosnek i Oliwadodać serek mascarpone oraz jogurt. Gdy wszystko ładnie się połączy dodać chłodną galaretkę, krótko miksować dodać pokrojone w kostkę owoce. Jedną część ciasta wyłożyć w blaszce na to wylać masę śmietanową. Gdy zacznie tężeć nałożyć na górę drugą część ciasta makowego. Na wierzchu obficie polać polewą czekoladową. Polewa czekoladowa 100gram czekolada mleczna 100gram czekolada mleczna 180-200ml śmietanka kremówka
W garach u GosiProste , szybkie do zrobienia i bardzo pyszne mufinki z dodatkiem bakalii..ozdobione zieloną masą śmietanową ..mniam...polecam na święta i nie tylko. 2 szkl. mąki ¾ szkl.cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1 szkl. mleka 1 rozbełtane jajko ½ kostki margaryny roztopionej i ostudzonej dowolne bakalie [ u mnie śliwka kalifornijska, rodzynki królowej i suszone owoce Helio ] Sypkie
Moje domowe kucharzenieŚmietanę wymieszać ze startym czosnkiem i majerankiem. Ziemniaki obrać i pokroić w jak najcieńsze plastry. Na dnie naczynia żaroodpornego ułożyć "na zakładkę" warstwę ziemniaków. Na ziemniaki wyłożyć 1/3 masy śmietanowej i połowę sera pokrojonego na małe kawałki. Ułożyć kolejną warstwę ziemniaków i wyłożyć połowę pozostałej śmietany i resztę sera pleśniowego. Ułożyć resztę ziemniaków, a na nią śmietanę. Posypać solą. Zamknąć
Weekendy w domu i ogrodzierozłóż cienką warstwę ciasta na misce sklajając je tężejącą masą owocową. Rozłóż całą masę równomierną warstwą na cieście. Ubij kremówkę. pod koniec ubijania dodaj tężejącą galaretkę. Masą śmietanową wypełnij miseczkę, górę posyp pozostałym pokruszonym biszkoptem. Wstaw do lodówki. Podawaj ciasto po kilku godzinach posypane czekoladą w proszku
Gotuj Sam!koniec ubijania stopniowo dodawać cukier a następnie żółtka. Ubite jajka delikatnie połączyć z kremówką, namoczonymi bakaliami. Dodać 1 paczkę płatków czekoladowych, wymieszać. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, przestudzić. Do masy śmietanowej, ciągle mieszając, stopniowo wlewać jeszcze ciepłą żelatynę. Gotowy krem przełożyć do misek, udekorować pozostałymi płatkami czekoladowymi. Schłodzić w lodówce. Smacznego :) * Z podanych proporcji uzyskamy 2 miski, takie
Domowa cukiernia EwyŚmietanę ubić z cukrem na sztywno. Dodać galaretki i dalej miksować, aż masa lekko zgęstnieje i galaretki się rozpuszczą. Wstawić do lodówki. 3. Ostygnięte ciasto przekroić na pół. Przełożyć masą śmietanową. WIERZCH: Śmietanę ubić z cukrem waniliowym. Wyłożyć wierzch ciasta. Czekoladę zetrzeć na tarce i posypać ciasto. Ułożyć borówki i wstawić do lodówki na 2-3 godziny
Kuchnia Paulettesszerokim nożu lub płaskiej drewnianej łopatce na docelowy talerz/paterę. Śmietanę i mascarpone ubić trzepaczką lub mikserem z cukrem pudrem. Gdy śmietana będzie ubita, dolać żurawinę i wymieszać łopatką. Masę śmietanową wyłożyć do gniazda/krateru z bezy. Można podawać od razu lub po schłodzeniu w lodówce. "Kasacja" Remigiusza Mroza to moja pierwsza lektura tego autora. To też pierwszy tom z cyklu
Weekendy w domu i ogrodziewymieszać. Do ubitej śmietany dodać żelatynę, zmiksować. Wykonanie, w formie, w której piekło się ciasto ułożyć papier do pieczenia, następnie pierwszy blat ciasta, wyłożyć cały krem cappuccino, wyrównać, wyłożyć masę śmietanową, wyrównać. Schłodzić w lodówce, przed podaniem oprószyć kakao. Smacznego! Kostka Cappuccino Kostka Cappuccino Kostka Cappuccino listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='100 g miękkiego masła 1/4 szklanki
moj przepis nabardzo dobrze się rozpuścił . Jak śmietanę mamy ubitą , zaparzamy kawę dodajemy odrobinę cukru , do naszej blaszki wykładamy pierwszą warstwę batonów i nasączamy je nasza wcześniej zaparzoną kawą , następnie wykładamy masę śmietanową i drugą warstwę batonów i drugą warstwę śmietany , kiedy mamy ciasto przygotowane , ozdabiamy kakao i wstawiamy ciasto do lodówki na kilka godzin
Mój SmakWykładamy formę ciastem, przykrywamy szmatką i odstawiamy na kolejne 15 minut. Śmietanę mieszamy z jajkami, tymiankiem, sokiem i skórką z cytryny. Na ciasto nakładamy dynię z grzybami i zalewamy masą śmietanową. Całość posypujemy potartym serem i pieczemy w temperaturze 200’C około 30 minut. ….Smacznego
KasiaiKrzysiu.plwylać go na ciasteczkowy spód.Piec ok. 50-60 minut w temperaturze 180 stopni. Wykonanie polewy: Śmietanę wymieszać z miodem, upieczony sernik wysunąć ostrożnie z piekarnika. Wylać na niego masę śmietanową i piec jeszcze ok. 10 minut. Sernik zostawić w piekarniku do całkowitego wystudzenia (studzić przy uchylonych drzwiczkach). Po tym jak wystygnie przechowywać go w lodówce. Blacha: tortownica
Mania Wypiekanianastępnie do wysokiej miski wlewamy śmietanę i ubijamy na sztywną masę ,kiedy śmietana będzie już ubita dodajemy serek mascarpone i wszystko delikatnie mieszamy ,następnie delikatnie wlewamy czekoladę białą do masy śmietanowej ,wtedy nie trzeba dodawać cukru aby było słodkie Kiedy już śmietana jest ubita wyciągamy pierwszy biszkopt i smarujemy powidłami i na powidła smarujemy śmietanę i tak każdy następny biszkopt
Mój Smak