masa sernikowa - 500 przepisów (strona:19/34)

Mega prosty kolorowy sernik na zimno 1462

galaretka cytrynowa 1 galaretka brzoskwiniowa 1 galaretka wieloowocowa (niebieska) 1 galaretka malinowa 1 galaretka wiśniowa 800g twarogu sernikowego (w wiaderku)   Wykonanie: Każdą galaretkę zalać 250ml wrzątku. Odstawić do ostudzenia. Do każdej ostudzonej galaretki dodać po 160g twarogu. Dokładnie wymieszać, by masa była jednolita (można tę czynność wykonać za pomocą miksera lub łyżki). Blaszkę wyłożyć folią spożywczą. Najpierw wylać masę

Kulinarne Przeboje
Sernik mleczno-migdałowy z masą krówkową 171

wersję bardziej kaloryczną, bo od czasu do czasu, zwłaszcza po długim poście, można poszaleć z kaloriami. Więcej sernikowych propozycji na Wielkanoc znajdziecie tutaj  oraz w zakładce Serniki po prawej stronie bloga. Składniki: 150 g solonych krakersów 80 g stopionego masła Masa serowa: 1 kg mielonego sera twarogowego na serniki 1 puszka słodzonego mleka skondensowanego 5 jajek łyżeczka cukru migdałowego

Czerwień i błękit
Sernik Snickers 613

Sernikowy szał na blogu trwa :) Przedstawiam przepis, który pewnie niektórzy znają - znalazłam go na stronie Moje Wypieki  i tylko nieznacznie zmieniłam - na sernik z masą kajmakową i batonikami Snickers. Podane składniki wystarczą na sernik o średnicy 25-26 cm .  Zapraszam do przygotowań! Składniki na spód: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka kakao

My Culinary Art
najlepszy z rodzynkami "łatwy i tani" sernik... 199

robocie lub mikserem prawie do białości - na najwyższych obrotach z 5 minut teraz dodać budyń smietankowy, ser sernikowy wiaderko, rodzynki - jak są miekkie to ich nie zaparzam tylko opłukuję i wszystko zmiksować ze 2 minuty ubitą pianę na sztywno dodać do masy serowej i łyżką delikatnie wszystko wymieszać tortownica 24cm - wyłożyć blaszkę papierem do pieczenia, na dnie rozsypać biszkopty

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik 929

żółtka szczypta soli zapach waniliowy Posiekać mąkę i zimne masło. Dodać żółtka, cukier, zapach i sól. Ciasto zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 30 min.  Masa serowa 1 kg sera w wiaderku 5 jaj 1,5 szkl. mleka 1 szkl. cukru 2 budynie śmietankowe w proszku 2 łyżki mąki ziemniaczanej zapach śmietankowy 0,5 szkl. oliwy(...)Dodatkowo konfitura brzoskwiniowa (lub morelowa, pomarańczowa) Przygotowanie Ciasto kruche wyłożyć na blaszce sernikowej wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą. Nakłuć ciasto widelcem. Spód zapiec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200oC przez ok. 20 min. Po wyjęciu ostudzić.  Obniżyć temperaturę piekarnika do 180oC. Na wystudzony spód wylać masę serową. Wstawić do piekarnika i piec ok 1h 20 min. Po upieczeniu

coolinarnastrefa.blogspot.com
SERNIK CHMURKA 117 kcal 221

masy serowej dodaj ubite białka oraz owoce i dokładnie, ale bardzo ostrożnie pomieszaj do połączenia składników. *** PRZEŁÓŻ MASĘ SEROWĄ DO BLACHY*** *** PIECZ PRZEZ GODZINĘ *** *** PO CZASIE NIE OTWIERAJ PIEKARNIKA PRZEZ KOLEJNE 20 MINUT*** *** PO 80 MINUTACH UCHYL DRZWICZKI PIEKARNIKA I POZWÓL OSTYGNĄĆ SERNIKOWI*** SMACZNEGO!  CAŁOŚĆ MA: 1170 kcal B103 W120 T31 KAWAŁEK ze zdjęcia (1/10) MA 117kcal

fitolarun.blogspot.com
Sernik kasztanowo-krówkowy. Najlepszy! 151

komponuje się z kremową masą serową. Całość upiekłam na spodzie z ciasteczek oreo, a wierzch udekorowałam prostym, ale efektownym wzorkiem i kandyzowanymi kasztanami. Te możecie pominąć bez większej szkody dla smaku; są elementem ozdobno-szpanerskim ; ciekawostką, którą być może ciężko kupić, a jestem też pewna, że nie wszystkich zauroczą.  Co innego sernik. To sernikowe spełnienie najskrytszych marzeń: smak, konsystencja

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Cytrynowy sernik z bezową pianką 144

wszystko do uzyskania gładkiej konsystencji. Formę wysmarować tłuszczem i wysypać mąką (ja używam papieru do pieczenia, bo podoba mi się potem nierówna faktura ciasta i jest znacznie wygodniej). Wylać masę serową i wstawić do nagrzanego do 160 stopni piekarnika na około godzinę. Upieczony powinien być w miarę równy i lekko zrumieniony na górze.  W tym czasie przygotować piankę bezową(...)przyrumieniła się lekko. Po upieczeniu piekarnik wyłączyć, uchylić drzwiczki i pozwolić sernikowi lekko przestygnąć. Następnie wyjąć i dostudzić w temperaturze pokojowej. Sernik nie powinien tak mocno opaść. Mój lekko oklapł, bo zbyt szybko chciałam go wystudzić i zrobić zdjęcia :) Jeśli lubicie serniki, to spróbujcie także  sernika z masą krówkową ,  sernika Jasia i Małgosi  lub sernika śmietankowego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Sernik po kapitańsku 170

mamy. Ciasto jest wilgotne i mocno orzechowe. Jeszcze większej słodkości nadaje polewa kajmakowa. 1 kg twarogu sernikowego 300 g cukru pudru 100 g masła 7 jajek 100 g orzechów włoskich 30 g świeżych drożdży 25 ml mleka Kilka kropel olejku waniliowego 4 łyżki masy kajmakowej Orzechy do dekoracji Czekoladowe kulki do dekoracji Przed przygotowaniem sernika pamiętamy o wcześniejszym wyjęciu

VioletoweKucharzenie
Sernik z rosą 293

pysznym ciastem, że nie żałowałabym, że go upiekłam. Polecam, bo warto:) Składniki na dużą sernikową blachę, dyktuję za Kasią : Spód z ciasta 1 szklanka mąki 120 g cukru 120 g margaryny 1 jajko 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szczypta soli Masa serowa 1 kg sera białego (najlepiej z wiaderka, Piątnica lub President) 4 jajka 4 żółtka 1 szklanka

dom-agi.pl
624. Gotowany sernik na raz. 183

DWpadam i wypadam z domu... chce już mieć te bierzmowanie za sobą... Składniki:100g twarogu z kostki150 twarożku "sernikowego"*jajko10g mąki kokosowej10g proszku budyniowego70ml mleka/mleczka kokosowegocoś do posłodzenia, aromat waniliowyTwaróg rozdrabniam widelcem, mieszam z twarożkiem, jajkiem, słodzidłem i aromatem. Gotuję, aż masa zacznie bulgotać i stanie się rzadsza. Mąkę i proszek mieszam z mlekiem i wlewam do garnuszka energicznie mieszając

More food, love and dreams
Sernik z gruszkami na imbirowym kruchym spodzie 204

kostki masła 3 łyżki zmielonego imbiru lub 2 centymetry świeżego Ciasto: opakowanie serka sernikowego (400g) 4 łyżki masła orzechowego 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 2 jajka 2-3 gruszki      Ciasteczka z lubością rozgniatamy na mniejsze kawałki, miksujemy na gładką masę z imbirem i masłem. Lepszym rozwiązaniem jest użycie imbiru z torebki, bo jak ktoś pierdoła

sama złodycz
Sernik Zebra 339

używam sera zmielonego wówczas kupuje tylko twaróg sernikowy z Piątnicy)* 400 ml śmietany 30% 1/2 – 1 szklanki cukru (u nas 1/2 szklanki) 4 łyżki kakao 4 łyżki mąki pszennej (choć następnym razem dałabym 3) 4 duże jajka 1 łyżka ekstraktu waniliowego Żółtka oddzielić od białek. Żółtka utrzeć z cukrem na jasną masę, dodawać po łyżce sera, cały czasu ucierając(...)ubić białka na sztywną pianę. Białka podzielić na pół, jedną część dodać do masy jasnej, drugą do masy ciemnej. Formę wysmarować masłem, wyłożyć papierem, wykładać naprzemiennie po jednej łyżce masy jasnej i ciemnej, na środek formy. Piekarnik nagrzać do 160 st. bez termoobiegu, piec 60 min. Po upieczeniu, nie otwierać piekarnika, tylko zostawić sernik przez minimum 10 min. Zimny sernik

moj przepis na
Sernik czekoladowy 264

niskich obrotach) aż uzyska jednolitą konsystencję i kolor- masę przelać na podpieczony spód (brzegi tortownicy też wykładam papierem - wycinam wąskie paski papieru, smaruję je tłuszczem i przyklejam do wnętrza tortownicy)- do piekarnika w momencie jego włączenia włożyć na dno naczynie z wodą (ja wkładam naczynie żaroodporne), pomoże to sernikowi upiec się równo i nie popękać- sernik piec w temperaturze(...)większej blachy wypełnionej wodą), lecz jest to bardziej pracochłonne, a powyższy sposób daje też bardzo dobry rezultat.Ważne też jest, by nie miksować/ucierać za długo naszej masy, gdyż duże napowietrzenie może sprzyjać późniejszemu opadaniu sernika, a także - by sukcesywnie go studzić, nie wyjmując od razu po upieczeniu z piekarnika

Smakołyki Bereniki
Sernik cytrusowy - bardzo szybki 120

cytryny sok z jednej cytryny  Ser miksujemy z jajkami oraz cukrem na gładką masę (około 10 minut miksowania). Na koniec dodajemy mąkę ziemniaczaną, pomelo, skórkę z pomarańczy, sok oraz skórkę z cytryny i miksujemy przez 3 minuty. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, wlewamy ciasto sernikowe i energicznie uderzamy blaszką o deskę kuchenną - ciasto sernikowe ładnie się ułoży.  Ciasto

Gotowanie i blogowanie
Mini serniczki na zimno z karmelem 31770

serniczki były zbyt wysokie na 8 szklanek powinno być super. Składniki 500 g twarogu sernikowego z wiaderka 8 dużych biszkoptów 250 ml śmietany słodkiej 30% śmietan-fix lub inny usztywniacz do śmietany 2 łyżki żelatyny 2 łyżki rozpuszczalnego kakao 3 łyżki cukru 300 g masy kajmakowej Dodatkowo: 8 szklanek do herbaty 8 kieliszków Przygotowanie 1.Rozpuszczamy w gorącej wodzie jedną łyżkę

zjem to blog kulinarny
Sernik prawie krakowski 186

pieczemy przez 15 minut. Wyjmujemy formę z piekarnika, wylewamy na podpieczony spód masę serową. Wstawiamy ciasto do piekarnika i pieczemy godzinę w temp 170°C. Można na spód piekarnika wstawić brytfankę z wrzącą wodą. Po upieczeniu wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki i pozwalamy wystygnąć sernikowi w piekarniku. Po ostudzeniu możemy polukrować. Przechowujemy w lodówce

Mia Cucina Sofieta

Proponowane wyszukiwania