masa sernikowa - 500 przepisów (strona:10/34)

Ciasto fasolowo-sernikowe 182

puszystą masę. Następnie dodajemy mąkę, serek i aromat pomarańczowy. Wszystko dokładnie miksujemy nie zbyt długo. Kolejno do masy serowej dodajemy ubite białka. Mieszamy drewnianą łyżką, aż do połączenia. Masę sernikową przelewamy na ciasto fasolowe.  Pieczemy w 180 stopniach przez 35 minut. Po upieczeniu wyłączamy piekarnik, ciasto nie wyjmujemy. Zostawiamy na 15 minut w piekarniku. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Sernik kakaowo-wiśniowy 168

misy miksera i ucierać do czasu aż się połączą. Blaszkę (30x19cm) wyłożyć papierem do pieczenia. 2/3 ciasta kakaowego zetrzeć na spód na tarce o dużych oczkach, wyrównać. Wylać połowę masy sernikowej, wyłożyć rozmrożone i odsączone wiśnie, posypać kakao. Wylać resztę sera. Na wierzch zetrzeć resztę ciasta kakaowego. Sernik piec 1 godzinę w 170 stopniach. Ostudzić. Przechowywać w lodówce. Przed podaniem

Smakołyki Asi
BISZKOPTOWY TORCIK 1105 KCAL 155

sekund).  3. Na małych obrotach miksera do żółtek z ksylitolem dodajemy białka oraz mąkę. 4. Wkładamy do piekarnika na 20 minut.  Biszkopt: 790kcal B38 W132 T21 MASA SERNIKOWA/''ŚMIETANKOWA'' SKŁADNIKI: -jogurt naturalny gęsty 0% - żelatyna 6g OPCJONALNIE (wliczone w kcal) + truskawki 50g jagody 50g i domowa konfitura z jabłek 100g WYKONANIE: 1. Żelatynę zalewamy wodą w temperaturze pokojowej

fitolarun.blogspot.com
Orzechowy sernik na pierniku 238

dnie powinien być papier do pieczenia. Dobrze zmielony twaróg zmiksować z jajkami, cukrem, ekstraktem i mąką ziemniaczaną, umieszczając składniki w misie miksera. Orzechy włoskie dokładnie zmielić, dodać do masy sernikowej i wymieszać. Wylać na ciasto piernikowe. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez 20 min. Po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 160*C i nadal piec przez

https:KKuchniaMniam
Dietetyczny sernik waniliowy 4630

łyżka mąki pszennej 1 szklanka erytrytolu 2 łyżki słodzika ze stewią trochę sproszkowanej wanilii Polewa czekoladowa: 1/2 łyżeczki kakao (najlepiej surowego) 60 g oleju kokosowego Przygotowanie: Wszystkie składniki na masę sernikową łączymy ze sobą za pomocą miksera (tylko do połączenia, aby nie napowietrzać ciasta) i przelewamy do tortownicy. Piekarnik rozgrzewamy do 170*C i wkładamy ciasto. Od razu po włożeniu

Moja Micha
Gotowany sernik kajmakowy z gruszkami 412

pozbywając się gniazd nasiennych pokroić w kostkę. Przełożyć do garnka i gotować razem z wodą, aż zmiękną. Wsypać suchą galaretkę i mieszać, aż się rozpuści. Wystudzić i wyłożyć na masę sernikową. Odstawić do całkowitego stężenia. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta czekoladowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Serniki gotowane Tagged: galaretka , gruszki , kajmak , kakao , kawa , mleko

https:KKuchniaMniam
Tradycyjny sernik z brzoskwiniami 187

masa będzie gładka dodajemy roztopione i przestudzone masło i dokładnie mieszamy. Brzoskwinie kroimy w kostkę lub na ósemki. Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Na schłodzone ciasto wylewamy masę sernikową i układamy na niej brzoskwinie. Wykładamy pianę z białek. Na pianę ścieramy na tarce zamrożone kruche ciasto. Sernik pieczemy ok godziny w 180 stopniach - ważne jest aby ciasto ładnie

sierotka maRysia w kuchni
Dyniowy sernik na zimno 340

wrzątku rozpuszczamy 1 galaretkę o smaku mango i marakui, studzimy, dodajemy 250 ml puree z dyni, mieszamy, a gdy masa zacznie tężeć przekładamy ją na zastygniętą masę sernikową i wyrównujemy. Chłodzimy kilka godzin w lodówce, ale ja sernik wstawiłam na całą noc do lodówki. Następnego dnia powierzchnię dyniowego sernika dekorujemy ubitą śmietanką, ja robiłam to rękawem cukierniczym z karbowaną końcówką

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
ananasowy sernik pieczony na biszkoptach... 113

kawałeczki, wsypać do sernika i wymieszać chwilę na małych obrotach użyłam formę okrągłą 16 cm i formę 15x15 lub jedna tortownica 24 cm - na dnie ułożyć biszkopty i wlać masę sernikową wkładam do zimnego piekarnika i ustawiam na 180 C, grzanie góra/dół, 45 minut, następnie na termoobieg na 10 minut, zostawić do wystygnięcia na całą noc w chłodnym

W Mojej Kuchni Lubię
śliwki jesienne z sernikiem anielskim z nutą kokosu pod chrupiącą kruszonką... 135

góra/dół wszystkie składniki na sernik wsypać do miski w tym zimna śmietana 30%, mikserem ubijać z 5 minut na dużych obrotach, masę wylac na podpieczone spody na masie sernikowej poukładać umyte, osuszone, wypestkowane śliwki skórką do dołu z podanych składników mikserem utrzeć kruszonkę i rozsypać na śliwkach grzanie góra/dół, 180 C, piec z 45 minut, nastepnie

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik kajmakowy (toffi) 233

przepis:  W misie łączymy twaróg, jaja, cukier, roztopione masło w temperaturze pokojowej i masę kajmakową. Wszystko dokładnie łączymy między sobą.  Następnie dodajemy mąkę, wszystko dokładnie łączymy.  Masę sernikową przelewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w rozgrzanym do 150 stopni piekarniku przez ok. 60-80 min.   Po upieczeniu najlepiej, aby sernik kajmakowy spędził

Kuchnia Łukasza
SERNIK NA ZIMNO Z TRUSKAWKAMI 353

połowy, wykładamy pozostałą część masy serowej, wygładzamy. Na wierzchu układamy drugą warstwę truskawek i odstawiamy tortownicę do lodówki. Gdy galaretka wystygnie i już lekko "ciągnie", wylewamy ją na schłodzoną masę sernikową i umieszczamy z powrotem w lodówce. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Sernik pomarańczowy z brzoskwiniami i galaretką 176

nadal miksujemy . Formę tortową dużą wykładam papierem do pieczenia spód i boki ( wycinam kółko i paski na bloki które smaruję margaryna i tak przyklejam do dna i boków ) . Przekładam masę sernikową do formy i wstawiam do nagrzanego piekarnika ( na dno piekarnika wstawiam formę z wodą a powyżej wkładam formę z sernikiem ). Piekę 15 minut w 220 stopniach. Przykrywam górę folią

Różowa kuchnia
Czekoladowe serniczki w szklankach 296

sztywno. Dodać ser, cukier puder. Zmiksować na małych obrotach do połączenia składników. Dodać startą gorzką czekoladę, delikatnie wymieszać. Ciasteczka rozdrobnić malakserem. W dwóch wysokich szklankach ułożyć warstwowo ciasteczka i masę sernikową. Dodatkowo: 100 g śmietany 30% 1 łyżeczka cukru pudru Śmietanę ubić z cukrem pudrem. Przełożyć do rękawa cukierniczego i ozdobić. Posypać czekoladą i / lub czekoladowymi ciasteczkami. Smacznego! Inspiracja

Moja Galeria Smaku
Mrożony sernik z curdem limonkowym "Caipiroska" 198

centymetrów wykładamy na dnie krem limonkowo-jajeczny zwany curdem i wygładzamy. Na brzegach tortownicy układamy połówki plasterków limonek, zamoczone wcześniej w cukrze trzcinowym. Wylewamy na krem i limonki całą masę sernikową. Wygładzamy jego powierzchnię i posypujemy wierz delikatną warstwą cukru. Gotowy sernik wstawiamy do lodówki na ok. 5 godzin. Mój stał 8 i był dobrze zmrożony, a mimo wszystko

Kuchenna Kontrrewolucya
Sernik niskokaloryczny bez tłuszczu 211

ubite wcześniej białko i delikatnie wymieszać.  Wyłożyć formę do ciasta papierem do pieczenia a następnie herbatnikami lub pokruszonymi suchymi ciasteczkami.  Na tak przygotowany spód sernika wylać powoli masę sernikową posypać cukrem pudrem i piec w nagrzanym do 160 °C piekarniku przez  około 40 minut.  Po upieczeniu pozostawić w uchylonym piekarniku do momentu wystudzenia. Polać lukrem przygotowanym

zielonacukinka
Sernik z budyniem. 386

dużej misie łączymy ser (jeżeli używacie sera bez laski wanilii, to należy dodać opakowanie cukru waniliowego) i masę jajeczną. Dokładnie ubijamy i dodajemy mąkę, ponownie dokładnie ubijamy.  Masę sernikową przekładamy do tortownicy (u mnie tortownica o śr. 24 cm) wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej masłem i posypanej mąką. Dno i boki tortownicy owijamy w 3-4 warstwy folii

Kuchnia Łukasza
Klasyczny sernik z kaszą manną (grysikiem) 141

szpatułką. Rodzynki przelewamy gorącą wodą, po czym osuszamy, przesypujemy mąką i dodajemy do sernika. Skórkę z pomarańczy kroimy w bardzo drobną kosteczkę i również dodajemy do ciasta. Gotową masę sernikową przelewamy do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej grysikiem tortownicy o średnicy 26cm. Sernik z grysikiem pieczemy w temperaturze 180°C przez godzinę, po czym pozostawiamy w wyłączonym i zamkniętym piekarniku, przez

Smakowy Raj
Śląskie ciasto drożdżowe z serem 172

wodą, po czym przesypujemy mąką i dodajemy do masy. Wyrośnięte ciasto drożdżowe przekładamy na blaszkę wyłożoną pergaminem lub wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą. Następnie delikatnie rozprowadzamy po nim masę sernikową, a na koniec układamy lub kruszymy kruszonkę. Przygotowane kołacz wkładamy do nagrzanego do 200°C piekarnika, na środkowy poziom. Po 5 minutach zmniejszamy temperaturę do 180°C i pieczemy

Smakowy Raj
Sernik z bananami light 397

pieczenia Miksujemy białko z solą i cukrem wanilinowym. Dodajemy rozduszone banany, miksujemy, dodajemy ser, budyń i proszek do pieczenia, całość dokładnie miksujemy. Do tortownicy lub kwadratowej blaszki wlewamy masę sernikową, wyrównujemy powierzchnię stukając formą o blat i pieczemy sernik godzinę w 160 st C. Następnie zmniejszamy temp. Do 50 stopni, włączamy termoobieg i zostawiamy sernik na godzinę w piekarniku

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
sernik pomarańczowy z polewą czekoladową... 160

mieszać z 5 minut wsypać budyń, skórki z pomarańczy w cukrze krojoną w kostki i mieszać z 2 minuty tortownica 24 cm - wyłożyć papierem do pieczenia i wlać masę sernikową, piec w 200C około 45-50 minut i z blaszki wyjąć jak będzie całkiem zimny czekoladę mleczną 100 gram rozpuścić w kąpieli wodnej z 2 łyżkami śmietany 18% i polac

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik tradycyjny 277

Wymieszać. Białka ubić na sztywno dodając pod koniec ubijania pozostały cukier. Dodać do masy pianę z białek delikatnie mieszając łyżką. Dodać również rodzynki i skórkę pomarańczową - obtoczone w mące. Masę sernikową nałożyć do tortownicy o wymiarach 25 x 25 cm (fot.4). Sernik piec około 90 min. Piekarnik gazowy lub elektryczny temp. 170 stopni (powinien być podgrzany

Świat Ciasta
Sernik z Orzechami 203

ciągle mieszając. Gdy masa osiągnie jednolitą konsystencje należy delikatnie wmieszać ubite na sztywną pianę białka. Tortownice (23 cm) wykładamy papierem do pieczenia, a boki smarujemy tłuszczem. Wylewamy powstałą masę sernikową i umieszczamy w piekarniku nagrzanym do temperatury 160 stopni. Pieczemy przez godzinę, a następnie wyłączamy piekarnik i pozostawiamy na kolejną godzinę w piecu.W sytuacji gdy sernik popęka lub będzie

Słodka Strona
Sernik z białą czekoladą i truskawkami 122

roztopioną w kąpieli wodnej białą czekoladą, cukrem i 2 łyżkami gorącej wody. Teraz można dodać aromat waniliowy. Na dno z ciastek układamy przekrojone na pół truskawki, wylewamy masę sernikową, a na nią ubitą kremówkę z 2 łyżkami cukru pudru. Ciasto dekorujemy truskawkami według uznania. Wskazówki:Sernik trzymać w lodówce  minimum 5 godzin, a najlepiej całą

upichcic
Waniliowy sernik z wiśniami z kardamonem 161

środka drobne pesteczki.Masło utrzeć z cukrem, a następnie dodawać stopniowo twaróg i resztę składników. (Można użyć miksera.)Formę do pieczenia natłuścić lub wyłożyć pergaminem. Wylać masę sernikową i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 stopni na około godzinę. Po upieczeniu minimalnie uchylić drzwiczki piecyka i pozwolić sernikowi lekko przestygnąć. Po około pół godziny wyjąć go.G

Codzienna kuchnia niecodzienna
Sernik z budyniem. 297

dużej misie łączymy ser (jeżeli używacie sera bez laski wanilii, to należy dodać opakowanie cukru waniliowego) i masę jajeczną. Dokładnie ubijamy i dodajemy mąkę, ponownie dokładnie ubijamy.  Masę sernikową przekładamy do tortownicy (u mnie tortownica o śr. 24 cm) wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej masłem i posypanej mąką. Dno i boki tortownicy owijamy w 3-4 warstwy folii

Kuchnia Łukasza
szybkie serniczki z dziurką z mikrofalówki... 152

mikserem na kogel-mogelwsypać budyń, sparzone rodzynki, serek homogenizowany waniliowy wszystko dobrze zmiksować dodać pianę ubitą i łyżką wymieszaćforemki silikonowe "babeczki z kominkiem" każda 7x4,5cmforemki napełnić do pełna masą sernikową i piec w mikrofalówce około 13-15 minut na opcji "combi" 500 Watprzestudzone serniczki wyjąć na talerz i posypać kakaem..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
puszysty sernik z pianką z białek na kruchym spodzie... 169

twarogowym waniliowym z wiaderka i wszystko zmiksować ze 2 minuty tortownica 24cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia, boków nie smarować dno blaszki wylepić ciastem kruchym z lodówki i wylać masę sernikową piec w 200C około 30 minut - w tym czasie przygotować piankę z białek białka ubić na sztywno i wsypać powoli cukier ubijając, wsypać budyń czekoladowy ubijając po 30 minutach

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik dyniowy na Halloween. 281

Przygotowanie:  Do twarogu dodajemy puree z dyni, cukier, jaja, mleko i dokładnie miksujemy przez ok. 3 min, po tym dodajemy mąkę, sól i przyprawę korzenną, ponownie miksujemy. Otrzymaną masę sernikową przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy (24 cm) i pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 50-60 min. Po upieczeniu sernik studzimy.  W między

Kuchnia Łukasza
PLACEK "KOKOSANKA" Z KREMEM MALINOWYM. 212

dowolną konfiturą ( nie dżemem! jest zbyt rzadki, pod wpływem wysokiej temperatury przestanie mieć zwartą konsystencję) lub marmoladą, możesz też wykorzystać świeże owoce czy budyń, a nawet masę sernikową - pełna dowolność!SMACZNEGO!Pozdrawiam,Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Od czegoś trzeba zacząć... 146

zinterpretowałam przepis i zalałam spód wyłożony biszkoptami, rozpuszczoną galaretką, oczywiście nie doczytałam że musiała stężeć trochę... aż do tej pory się dziwie czemu akurat galaretka na dno a nie masa sernikowa, ale co się dziwić małej siedmioletniej dziewczynce, na szczęście te dzisiejsze "serniki na zimno" wychodzą w 100% lepsze... i niestety w tamtej chwili, poddałam się i do wypieków ciast

Zainspiruj się kuchnią
42. Wytrawny biało-zielony limon: czyli limonkowy sernik z dodatkiem zielonej herbaty z echinaceą! 222

150g mąki pszennej ( u mnie tortowa typ500) 50g cukru trzcinowego 10g cukru z prawdziwą wanilią 1,5 łyżki kakao 1 jajko 60g masła (w dość drobnych kawałkach) szczypta imbiru Sernikowa masa:  1 kg trzykrotnie zmielonego twarogu (wiaderko) 5 jajek ¾ puszki mleka skondensowanego słodzonego 4 łyżki skrobi ziemniaczanej Ok.100ml ostudzonej, zaparzonej z 2 torebek herbaty Teekanne  ¾ szklanki cukru + odrobina

Symfonia Smaków
Sernik Oreo // Oreo Cheesecake 427

ciasteczkową masę ubijając ją równomiernie na spodzie i brzegach formy. Wkładamy do lodówki w celu schłodzenia. Teraz możemy zabrać się za przygotowanie masy serowej. Do miski przekładamy twaróg sernikowy oraz masę z ciasteczek Oreo. miksujemy do połączenia. Dodajemy mąkę, cukier puder, cukier wanilinowy, aromat waniliowy i wszystko razem miksujemy, aż uzyskamy jednolitą masę serową. W osobnej misce ubijamy białka(...)szczyptą soli na sztywną pianę. Po ubiciu całość piany przekładamy do masy serowej i delikatnie mieszamy wszystko razem. Ubite białka dodadzą lekkości naszemu sernikowi i sprawią, że będzie puszysty. Gotową masę przelewamy do formy, w której wcześniej formowaliśmy spód z ciasteczek. Na wierzch kruszymy pozostałe ciasteczka Oreo dzieląc je według uznania. Pieczemy w 160°C przez około 70 minut

PastelFood
Sernik krówkowy 6804

Sernik krówkowy to propozycja dla wielbicieli słodkich, ciągnących cukierków, jakimi są krówki. Twaróg sernikowy wzbogacony został o sporą ilość masy krówkowej, ponadto wierzch sernika wieńczą orzechy włoskie polane sosem krówkowym. Jest słodko, ale myślę, że nie za słodko. Do sernika oprócz masy krówkowej, która sama w sobie jest mocno słodzona, nie dodajemy cukru. Sernik jest ciężki i kremowy, a jego(...)łyżeczką i polewać sernik z wierzchu tworząc nieregularne esy floresy- udekorowany sernik schłodzić w lodówce Sernik krówkowy wykonałam z twarogu sernikowego z wiaderka, można wykorzystać twaróg trzykrotnie mielony, wtedy konsystencja upieczonego sernika może być nieco inna. Zamiast gotowej masy krówkowej możemy wykorzystać krówki, które rozpuścimy przed dodaniem do twarogu. Sernik z zamierzenia jest mocno krówkowy, jeśli dla nas taka ilość

Smakołyki Bereniki
Tarta sernikowa z kaszą jaglaną - bez pieczenia! 155

dobrze się lepić, rozkładamy je na foremce do tarty i dokładnie dociskamy.  Następnie schładzamy w lodówce, najlepiej przez kilka godzin, albo chociaż na godzinkę :) Składniki na masę: 100 g twarogu sernikowego 0,5 szklanki kaszy jaglanej 1-1,5 szklanki mleka olejek waniliowy 70 g masła 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki miodu 3 łyżki jogurtu naturalnego - opcjonalnie Kaszę(...)olejkiem waniliowym, około 15 minut. Stale mieszamy!!  Ugotowaną kaszę blendujemy do otrzymania kremowej masy. Masło ubijamy z cukrem pudrem i miodem na gładką masę i dodajemy zblendowaną kaszę, twaróg sernikowy oraz jogurt naturalny.  Otrzymana masa jest gęsta, ale niezbyt sprężysta i twarda. Poprzestałam na takiej konsystencji, ale jeśli wolicie, aby była sztywniejsza można użyć żelatyny - jednak

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!