masa sernikowa - 500 przepisów (strona:9/34)

Gotowany sernik kajmakowy z gruszkami 412

pozbywając się gniazd nasiennych pokroić w kostkę. Przełożyć do garnka i gotować razem z wodą, aż zmiękną. Wsypać suchą galaretkę i mieszać, aż się rozpuści. Wystudzić i wyłożyć na masę sernikową. Odstawić do całkowitego stężenia. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta czekoladowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Serniki gotowane Tagged: galaretka , gruszki , kajmak , kakao , kawa , mleko

https:KKuchniaMniam
Tradycyjny sernik z brzoskwiniami 187

masa będzie gładka dodajemy roztopione i przestudzone masło i dokładnie mieszamy. Brzoskwinie kroimy w kostkę lub na ósemki. Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Na schłodzone ciasto wylewamy masę sernikową i układamy na niej brzoskwinie. Wykładamy pianę z białek. Na pianę ścieramy na tarce zamrożone kruche ciasto. Sernik pieczemy ok godziny w 180 stopniach - ważne jest aby ciasto ładnie

sierotka maRysia w kuchni
Dyniowy sernik na zimno 340

wrzątku rozpuszczamy 1 galaretkę o smaku mango i marakui, studzimy, dodajemy 250 ml puree z dyni, mieszamy, a gdy masa zacznie tężeć przekładamy ją na zastygniętą masę sernikową i wyrównujemy. Chłodzimy kilka godzin w lodówce, ale ja sernik wstawiłam na całą noc do lodówki. Następnego dnia powierzchnię dyniowego sernika dekorujemy ubitą śmietanką, ja robiłam to rękawem cukierniczym z karbowaną końcówką

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
ananasowy sernik pieczony na biszkoptach... 113

kawałeczki, wsypać do sernika i wymieszać chwilę na małych obrotach użyłam formę okrągłą 16 cm i formę 15x15 lub jedna tortownica 24 cm - na dnie ułożyć biszkopty i wlać masę sernikową wkładam do zimnego piekarnika i ustawiam na 180 C, grzanie góra/dół, 45 minut, następnie na termoobieg na 10 minut, zostawić do wystygnięcia na całą noc w chłodnym

W Mojej Kuchni Lubię
śliwki jesienne z sernikiem anielskim z nutą kokosu pod chrupiącą kruszonką... 135

góra/dół wszystkie składniki na sernik wsypać do miski w tym zimna śmietana 30%, mikserem ubijać z 5 minut na dużych obrotach, masę wylac na podpieczone spody na masie sernikowej poukładać umyte, osuszone, wypestkowane śliwki skórką do dołu z podanych składników mikserem utrzeć kruszonkę i rozsypać na śliwkach grzanie góra/dół, 180 C, piec z 45 minut, nastepnie

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik kajmakowy (toffi) 233

przepis:  W misie łączymy twaróg, jaja, cukier, roztopione masło w temperaturze pokojowej i masę kajmakową. Wszystko dokładnie łączymy między sobą.  Następnie dodajemy mąkę, wszystko dokładnie łączymy.  Masę sernikową przelewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w rozgrzanym do 150 stopni piekarniku przez ok. 60-80 min.   Po upieczeniu najlepiej, aby sernik kajmakowy spędził

Kuchnia Łukasza
SERNIK NA ZIMNO Z TRUSKAWKAMI 353

połowy, wykładamy pozostałą część masy serowej, wygładzamy. Na wierzchu układamy drugą warstwę truskawek i odstawiamy tortownicę do lodówki. Gdy galaretka wystygnie i już lekko "ciągnie", wylewamy ją na schłodzoną masę sernikową i umieszczamy z powrotem w lodówce. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Sernik pomarańczowy z brzoskwiniami i galaretką 176

nadal miksujemy . Formę tortową dużą wykładam papierem do pieczenia spód i boki ( wycinam kółko i paski na bloki które smaruję margaryna i tak przyklejam do dna i boków ) . Przekładam masę sernikową do formy i wstawiam do nagrzanego piekarnika ( na dno piekarnika wstawiam formę z wodą a powyżej wkładam formę z sernikiem ). Piekę 15 minut w 220 stopniach. Przykrywam górę folią

Różowa kuchnia
Czekoladowe serniczki w szklankach 296

sztywno. Dodać ser, cukier puder. Zmiksować na małych obrotach do połączenia składników. Dodać startą gorzką czekoladę, delikatnie wymieszać. Ciasteczka rozdrobnić malakserem. W dwóch wysokich szklankach ułożyć warstwowo ciasteczka i masę sernikową. Dodatkowo: 100 g śmietany 30% 1 łyżeczka cukru pudru Śmietanę ubić z cukrem pudrem. Przełożyć do rękawa cukierniczego i ozdobić. Posypać czekoladą i / lub czekoladowymi ciasteczkami. Smacznego! Inspiracja

Moja Galeria Smaku
Mrożony sernik z curdem limonkowym "Caipiroska" 198

centymetrów wykładamy na dnie krem limonkowo-jajeczny zwany curdem i wygładzamy. Na brzegach tortownicy układamy połówki plasterków limonek, zamoczone wcześniej w cukrze trzcinowym. Wylewamy na krem i limonki całą masę sernikową. Wygładzamy jego powierzchnię i posypujemy wierz delikatną warstwą cukru. Gotowy sernik wstawiamy do lodówki na ok. 5 godzin. Mój stał 8 i był dobrze zmrożony, a mimo wszystko

Kuchenna Kontrrewolucya
Sernik niskokaloryczny bez tłuszczu 211

ubite wcześniej białko i delikatnie wymieszać.  Wyłożyć formę do ciasta papierem do pieczenia a następnie herbatnikami lub pokruszonymi suchymi ciasteczkami.  Na tak przygotowany spód sernika wylać powoli masę sernikową posypać cukrem pudrem i piec w nagrzanym do 160 °C piekarniku przez  około 40 minut.  Po upieczeniu pozostawić w uchylonym piekarniku do momentu wystudzenia. Polać lukrem przygotowanym

zielonacukinka
Sernik z budyniem. 386

dużej misie łączymy ser (jeżeli używacie sera bez laski wanilii, to należy dodać opakowanie cukru waniliowego) i masę jajeczną. Dokładnie ubijamy i dodajemy mąkę, ponownie dokładnie ubijamy.  Masę sernikową przekładamy do tortownicy (u mnie tortownica o śr. 24 cm) wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej masłem i posypanej mąką. Dno i boki tortownicy owijamy w 3-4 warstwy folii

Kuchnia Łukasza
Klasyczny sernik z kaszą manną (grysikiem) 141

szpatułką. Rodzynki przelewamy gorącą wodą, po czym osuszamy, przesypujemy mąką i dodajemy do sernika. Skórkę z pomarańczy kroimy w bardzo drobną kosteczkę i również dodajemy do ciasta. Gotową masę sernikową przelewamy do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej grysikiem tortownicy o średnicy 26cm. Sernik z grysikiem pieczemy w temperaturze 180°C przez godzinę, po czym pozostawiamy w wyłączonym i zamkniętym piekarniku, przez

Smakowy Raj
Śląskie ciasto drożdżowe z serem 172

wodą, po czym przesypujemy mąką i dodajemy do masy. Wyrośnięte ciasto drożdżowe przekładamy na blaszkę wyłożoną pergaminem lub wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą. Następnie delikatnie rozprowadzamy po nim masę sernikową, a na koniec układamy lub kruszymy kruszonkę. Przygotowane kołacz wkładamy do nagrzanego do 200°C piekarnika, na środkowy poziom. Po 5 minutach zmniejszamy temperaturę do 180°C i pieczemy

Smakowy Raj
Sernik z bananami light 397

pieczenia Miksujemy białko z solą i cukrem wanilinowym. Dodajemy rozduszone banany, miksujemy, dodajemy ser, budyń i proszek do pieczenia, całość dokładnie miksujemy. Do tortownicy lub kwadratowej blaszki wlewamy masę sernikową, wyrównujemy powierzchnię stukając formą o blat i pieczemy sernik godzinę w 160 st C. Następnie zmniejszamy temp. Do 50 stopni, włączamy termoobieg i zostawiamy sernik na godzinę w piekarniku

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię