serniczki były zbyt wysokie na 8 szklanek powinno być super. Składniki 500 g twarogu sernikowego z wiaderka 8 dużych biszkoptów 250 ml śmietany słodkiej 30% śmietan-fix lub inny usztywniacz do śmietany 2 łyżki żelatyny 2 łyżki rozpuszczalnego kakao 3 łyżki cukru 300 g masy kajmakowej Dodatkowo: 8 szklanek do herbaty 8 kieliszków Przygotowanie 1.Rozpuszczamy w gorącej wodzie jedną łyżkę
zjem to blog kulinarnypieczemy przez 15 minut. Wyjmujemy formę z piekarnika, wylewamy na podpieczony spód masę serową. Wstawiamy ciasto do piekarnika i pieczemy godzinę w temp 170°C. Można na spód piekarnika wstawić brytfankę z wrzącą wodą. Po upieczeniu wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki i pozwalamy wystygnąć sernikowi w piekarniku. Po ostudzeniu możemy polukrować. Przechowujemy w lodówce
Mia Cucina Sofietazimno jest zwykłym pieczonym sernikiem. Tyle że w szybszej wersji, bo zamiast spodu z kruchego ciasta użyłam biszkoptów. Wykorzystałam zamrożone latem truskawki ale ze świeżymi będzie jeszcze lepszy. Masa serowa z tego przepisu jest idealna, użyłam jej niedawno do zrobienia sernika z ananasem (klik) i na pewno użyję jej jeszcze nie raz. Sernik wychodzi równy, opada minimalnie i jest(...)sernikowego 1 szklanka cukru 5 jajek 120 g masła 2 opakowania budyniu waniliowego 16 biszkoptów 400 g truskawek (mogą być mrożone) 2 opakowania galaretki truskawkowej Na dnie blaszki wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć biszkopty. Masło rozpuścić i wystudzić. Żółtka utrzeć z cukrem i nadal ucierając dodawać ser, budynie i masło. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z masą
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaprzygotowałam z zbożowych herbatników przez co oszczędziłam sobie pracy związanej z zagniataniem ciasta. Masa serowa taka jak lubię najbardziej - delikatna i kremowa, dzięki połączeniu twarogu z serem mascarpone. Koniecznie bez rodzynek, których nie znoszę. A jako wisienka na torcie - pyszny, gęsty mus z mrożonych truskawek. Sernikowi co prawda trzeba poświęcić nieco uwagi ale nakład pracy jest niewspółmiernie niski w stosunku
Milion Smakówsię w ustach. Wierzch udekorowałam bananami i borówkami (niestety mrożonymi). Zamiast twarogu sernikowego lepiej użyć zwykłego, trzykrotnie mielonego. Ja jestem leniem, więc poszłam na łatwiznę ;) Sernik najlepiej smakuje po całej nocy w lodówce, ale można go jeść już po 2-3 godzinach. Składniki (10 porcji): Masa: 600 g sera białego twarogu do sernika (bez cukru
Powiedz dietom nieSkładniki twaróg sernikowy, 1 kg jajka, 6 sztuk słodzik (zamiennie 2 szklanki cukru) skrobia ziemniaczana, 2 łyżki mleko, 3 szklanki aromat cytrynowy Przygotowanie Żółtka ucieramy ze słodzikiem lub cukrem na puch. Słodziku musi być tyle aby masa była bardzo słodka. Dodajemy ser, mleko, skrobię oraz aromat, wszystko razem miksujemy. Osobno ubijamy białka na sztywną pianę. Dodajemy do masy serowej, delikatnie
Gotowanie moimi oczamidelikatna i wyjątkowo wręcz kremowa masa serowa z waniliową nutą. Całość udekorowana hojną ilością aromatycznych, duńskich, a więc lekko kwaśnych, poziomek. Najwybredniejsi wzdychali z rozkoszy nad talerzami. Niektórzy nie chcieli uwierzyć, że sernik jest pieczony, bo ze swoją delikatną i aksamitną konsystencją, mógłby łatwo uchodzić za taki na zimno. Jednym słowem - sernikowe mistrzostwo. Jeśli nie macie już poziomek(...)brownie: 90 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 55 g cukru 50 g masła 60 g ciemnej czekolady (70%) 1 jajko 25 ml śmietany kremówki (38%) masa serowa: 300 g serka kremowego 50 ml śmietany kremówki (38%) 60 g cukru 1 jajko 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 łyżka mąki ziemniaczanej dodatkowo: 100 g poziomek Masło, kremówkę
Pożeraczka, czyli raz adobrzebakaliami na wierzchu.Składniki:1 kg Twarożku sernikowego Hanusia Mlekovita 6 jajek 1,5 szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 kostka Dobrej Gospodyni Mlekovita1 budyń waniliowy 2 łyżki mąki 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mleka opakowanie herbatników pół puszki masy kajmakowej orzechowej 1/4 szklanki orzechów włoskich 1/4 szklanki
Z Majeczką w kuchnijeśli szukacie sernikowych inspiracji to znajdziecie je tutaj, serniki i ciasta sernikowe . Przepis na sernik – sernik dyniowy Składniki: prostokątna forma 18 cm x 25 cm Spód na sernik 100 mąki 1 łyżka kakao 50 g posiekanej gorzkiej czekolady 60 g zimnego masła 50 g cukru szczypta soli Masa dyniowo serowa 350 g puree z upieczonej dyni, u mnie
codojedzeniastworzenie ciasta o smaku chałwy, które nie będzie ulepkiem. Kruche ciasto: szklanka mąki 100 g masła 1-2 łyżeczki cukru pudru szczypta soli jajko/pół szklanki zimnej wody Masa serowa: 500 g zmielonego sera 200 g chałwy waniliowej pół szklanki cukru 2 jajka 50 ml śmietanki 30% łyżeczka cukru z wanilią łyżeczka mąki ziemniaczanej aromat waniliowy Polewa: 100 g chałwy(...)wysypania hajsu na nasz sernikowy spód. Jeden mądry człowiek powiedział, ze pieniądze są brudne i złe, więc najpierw kładziemy na ciasto kawałek papieru do pieczenia. Obciążone monetami ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni przez 15 minut, po tym czasie wysypujemy nasze miliony i pieczemy dodatkowe 15 minut. Wszystkie składniki na masę serową miksujemy ze sobą
sama złodycztruskawkami i jagodami (light) Serniczki z jagodami w cieście francuskim Sernikowe tartaletki z żurawiną tartaletki z kremem kokosowym Kiedy Joanna wstawiła na FB-ku zdjęcie sernika o lekko zielonkawym kolorze nie musiałam długo się zastanawiać co jest jego składnikiem. Wiedziałam, że taki kolor można uzyskać dodając do masy likier miętowy (a jakże dostałam go od Joanny) oraz z dodatkiem syropu
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniędokładnie to, czego teraz zapragnęłam. I owszem, był. Pewna wyboru, przekartkowałam książkę na wszelki wypadek. I co...? Kobietą jestem, i bardzo szybko zmieniłam zdanie, gdy moim oczom ukazały się sernikowe rożki...Po pierwsze - wygląd. Prezentują się zachwycająco, wyglądają, jakby ich przygotowanie stanowiło nie lada wyzwanie. Hmm... Najtrudniejsze w całej sprawie jest odpowiednie zwinięcie papieru do pieczenia, a właściwie opisanie tego(...)poczekać, aż każda zastygnie przed nałożeniem kolejnej. Mimo wszystko, przy dobrej organizacji, nie jest źle. No skoro ja dałam radę... Trzeba tylko całość dobrze skleić, żeby w trakcie nakładania masy nic się nie rozjechało.Pierwszą warstwę najłatwiej nałożyć za pomocą rękawa cukierniczego - z dużą okrągła końcówką, lub po prostu woreczkiem z odciętym rogiem. Dzięki temu uda się masę wcisnąć
Pożeraczka, czyli raz adobrzepiekarnika i pozostawić ciasto do wystudzenia. * likier miętowy nada masie serowej pięknego koloru miętowego, jeśli nie użyjecie likieru trzeba dodać odrobinę barwnika spożywczego **u żywając zamiast świeżej mięty torebek z herbatą należy zaparzyć ją we wrzącej śmietanie, uważając by zieleń nie zmieniła się w brudną zieleń, która nada sernikowi brzydką barwę. ** * sernik pieczemy w kąpieli wodnej, polega
Proste Potrawybardzo szybkim tempie. Składniki: - 1/2 kg twarogu sernikowego - 2 pełne szklanki mąki - 1 cukier wanilinowy - 4 jajka - 1 łyżka wódki - 3/4 szklanki cukru - 1 łyżeczka sody oczyszczonej - 2 łyżki śmietany 18% - cukier puder - tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania: Wszystkie składniki bardzo dobrze mieszamy. Wyrabiamy ciasto na jednolitą masę. Nabieramy ciasto małą łyżeczką, drugą zrzucamy ciasto bezpośrednio do garnka
Pan i Pani Smith w kuchnisernik. Od mojej Mamy. potrzebujemy: - 500 g twarogu sernikowego - 100 g dobrej gorzkiej czekolady (stopionej w kąpieli wodnej) -1/3 szklanki kwaśnej śmietany - 3 jajka - 3 łyżki masła - 1/2 szklanka cukru - cukier waniliowy - budyń waniliowy - ok 3 łyżki mąki Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na jasną puszystą masę. Porcjami dodawać ser, śmietanę cały czas ucierając. Wbić jajka oraz
Szybko Tanio Smacznieszklanki cukier, 1 mały cukier waniliowy, 1 kg ser sernikowy wiaderko,1 opakowanie budyń waniliowy,1 szklanka rodzynki sparzone, 200 gram herbatniki petit beurry,1/2 kostki miękkie masło, 8 sztuk śliwki bez pestek, 1 opakowanie galaretka pomarańczowa żółtka z cukrem i cukrem waniliowym dobrze ubić na kogel-mogel do masy jajecznej dodać ser z wiaderka, budyń, i dobrze wyrobić mikserem
W Mojej Kuchni Lubię