masa orzechowa - 2000 przepisów (strona:61/134)

Tort orzechowo kawowy 129

Tort orzechowo kawowy , z orzechów nerkowca, z kawą i kremem czekoladowym. Kolejny „wytrawny” tort. Bez modnej/popularnej masy cukrowej na wierzchu, bez posypek, ciasteczek (fenomenu oreo nie rozumiem), misternie ułożonej tony kremu na wierzchu. Lubię, aby tort bronił się smakiem, a nie niż upiększającymi dodatkami. Słodkość tortu możemy regulować rodzajem użytej czekolady. Więcej lub mniej czekolady deserowej i mlecznej

królestwo garów
Racuszki bananowe 146

szklanki masła orzechowego • 2/3 szklanki tłustego mleka • 1 jajko • 2 łyżki spirytusu • 1 litr oleju do smażenia Polewa • 1 czekolada gorzka • 1/2 szklanki śmietanki 30% Wykonanie: • Wymieszać wszystkie suche składniki. • Banany zmiksować, wymieszać z masłem orzechowym, mlekiem, jajkiem i spirytusem. • Mokre składniki połączyć z suchymi i dokładnie wymieszać na gładką masę. • Rozgrzać olej

To co kocham
Ciastka Blondie 125

zdrowe. Zrobione z nietypowych składników, bo rzadko się zdarza, aby ciastka zawierały fasolę i były przy tym bardzo smaczne. Oprócz fasoli w składzie jest też masło orzechowe i syrop klonowy, który można zastąpić miodem. Całkowicie bezglutenowe, bezjajeczne, beznabiałowe – czyli samo zdrowie. Po upieczeniu długo pozostają wilgotne w środku, mają specyficzny, trudny(...)szklanki masła orzechowego • 1/4 szklanki syropu klonowego • 2 czubate łyżki mąki kukurydzianej • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia • 1/4 łyżeczki soli • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii • 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady Wykonanie: • Fasolę odcedzić, dodać do niej masło orzechowe, ekstrakt z wanilii i syrop klonowy. Zmiksować ręcznym blenderem, najlepiej w wysokim naczyniu. • Zmiksowaną masę przełożyć

To co kocham
Testowanie produktów Monte 165

mleczne kanapki otrzymali starsi mieszkańcy naszego domu, którzy także wyrazili pozytywną opinię o produkcie. Zwracali uwagę na pyszne i delikatne ciasto, otulające masę kanapki. Kanapka Monte Snack od Zott: to delikatny biszkopt wypełniony mlecznym oraz czekoladowo-orzechowym kremem. Produkt należy przechowywać w temperaturze +4 °C do +8 °C. W sprzedaży od maja 2014 roku. Sugerowana cena detaliczna

Gotuję Testuję
Cytrynowy sernik z bezową pianką 132

kładę największy nacisk na to, aby był to prawdziwy twaróg, a nie "coś twarogopodobnego". Jeśli kupujecie wiaderkowe sery, to zwracajcie uwagę, czy to aby na pewno twaróg, a nie masa twarogowa. Składniki: 1,5 kg twarogu tłustego lub półtłustego 150 g masła 6 żółtek 2 całe jajka 3/4 szklanki cukru 1 cytryna (wyszorowana i sparzona) 3 łyżki esencji waniliowej(...)Mój lekko oklapł, bo zbyt szybko chciałam go wystudzić i zrobić zdjęcia :) Jeśli lubicie serniki, to spróbujcie także  sernika z masą krówkową ,  sernika Jasia i Małgosi  lub sernika śmietankowego na lekko słonym spodzie z masłem orzechowym

Codzienna kuchnia niecodzienna
Koktajl z cukini i masła orzechoweg. 139

ogniu. Kolejna odkładamy do przestudzenia.  W tym czasie kroimy myjemy i kroimy cukinię na drobniejsze kawałki. Przekładamy do blendera, dodajemy masło orzechowe, miód oraz przestudzone płatki owsiane. Wszystko ze sobą łączymy ze sobą do uzyskania jednolitej masy. Jeśli koktajl okaże się zbyt gęsty można dodać mleka i jeszcze raz wszystko zblendować

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
.1059. na wynos 136

spotkałam się w Warszawie - było świetnie, mieliśmy niestety dla siebie jedynie 6 godzin, który minęły błyskawicznie... :( Ze sobą do domu przywiozłam masło orzechowe klonowo-pecanowe z M&S (♥), które uratowało mnie od głodu w drodze powrotnej, masę wspomnień, trochę zdjęć i...pęcherze na stopach od obcierających butów :D Relację postaram się dodać jutro, wczoraj mój bus stał godzinę

breakfast of dreams
Krem cappuccino do tortu 152

Kolejny przepis na szybką, smaczną masę, która pasuje idealnie do wszystkich deserów.  Składniki: 4 jaja 1 szklanka cukru 1 cappuccino orzechowe ¼ szklanki gotowanej wody 2 kostki margaryny Wykonanie: Jaja ubić na parze z cukrem i wystudzić. Kawę rozpuścić w ¼ gorącej wody i również wystudzić. Dwie kostki margaryny utrzeć, dodać ubite jaja i wlać zaparzoną i wystudzoną kawę -dokładnie utrzeć

Tradycyjna Kuchnia
Batoniki z amarntusem typu ZDROWA KALORIA 127

miazgę, najlepiej jak zacznie przypominać coś na kształt masła orzechowego (mi było szkoda czasu - jestem mało cierpliwą osobą, więc pozostałam przy orzechowej miazdze;p) od daktyli odlewamy wodę, dodajemy do orzechów, blendujemy dodajemy amarantu, mieszamy powstałą masę rozsmarowujemy równomiernie (mocno ubijając i dociskając ciasto) do prostokątnej formy wyłożonej folią spożywczą wstawiamy do lodówki, aż stwardnieje kroimy ostrym

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Sernik kajmakowy 265

Spód: 100g orzeszków ziemnych prażonych (mogą być solone, jeśli lubicie słodko-słone połączenia) 100g herbatników 50g masła 2 łyżki  masła orzechowego 1 łyżka brązowego cukru Szczypta soli Wszystkie składniki rozdrabniamy razem w malakserze, powinna powstać masa o konsystencji mokrego piasku, którą wykładamy spód lekko natłuszczonej tortownicy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190st na 12 minut. Masa serowa: 90g masła

Zawsze głodna!
Cukiniowe brownie z czekoladową polewą, Sesje 192

dżem. Odstaw. Wymieszaj w misce: mąkę, kakao, cukier, sodę i sól. Dodaj startą cukinię, orzechy, zblendowaną masę i dokładnie wymieszaj. Przełóż gęste ciasto do formy i piecz przez ok. 40-50 minut. Polewa: podgrzej mleko, dodaj kostki czekolady i masło orzechowe. Wymieszaj do połączenia wszystkich składników. Polej polewą wystudzone ciasto. Przepis dodaję do akcji: Organizator: WEGANON Sesje (2012, Ben Lewin

Qlinarnie i Qlinarnie
Ciasto cygan 3232

łatwa do zapamiętania. Ale też po spróbowaniu tego smakołyku smak na długo pozostanie w naszej pamięci.  Warto to sobie rozłożyć na dwa dni. Ja wieczorem upiekłam ciasto makowo orzechowe a na drugi dzień zajęłam się resztą. Ciasto pyszne więc polecam. Zrobiłam małe zmiany w cieście i polewę wg mojego przepisu.Składniki:Ciasto150 g masła250 g cukru pudru6 żółtek100(...)rozpuścić w garnuszku, dodać cukier, kakao i na końcu jogurt. Podgrzewacz chwilkę do rozpuszczenia się wszystkich składników i połączenia w kremową masę. Lekko przestudzić i rozprowadzić na cieście.Galaretki przygotować wg przepisu na opakowaniu.Warstwy ciasta:ciasto makowo orzechowe, połowa kremu, tężejące galaretki, biszkopty, druga część kremu, ciasto makowo-orzechowe, polewaPs. Przed rozsmarowaniem kremu na galaretce galaretka musi być twarda. Przepis

Ala piecze i gotuje
Sernik cappuccino z żurawiną 177

sernika. Spód: 5 łyżek mąki pszennej 50 g margaryny 2 łyżki cukru pudru 1 jajko Szczypta proszku do pieczenia Masa serowa: 500 g tłustego zmielonego twarogu 16 g cukru waniliowego (1 opakowanie) 0,5 szklanki cukru pudru 1 łyżka cappuccino orzechowego 1 łyżka budyniu śmietankowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 jajka ¼ szklanki śmietany 30% 4 łyżki suszonej żurawiny

VioletoweKucharzenie
Fit czekoladki orzechowe a'la Reese's 225

Reese's to legendarne czekoladki rodem z USA. Nadziane są masłem orzechowym, a z wierzchu oblane obficie mleczną czekoladą... brzmi pysznie prawda? Niestety takie smakołyki nie należą do najzdrowszych. Stworzenie zdrowej wersji, o obniżonej kaloryczności może stanowić spore wyzwanie :) Do naszej masy używamy batatów, czyli słodkich ziemniaków, które można znaleźć np. w Lidlu :) Uwaga! Pralinki(...)mąkę kokosową, które znac znie podnoszą wartość energetyczną. Mi mo to , tak a wersja jest zdecydowanie lepszym wyjś ciem niż sklepow a :) Składniki: 200 g batatów 1 łyżka masła orzechowego 100 % orzeszków 30 g oleju kokosowego 30 g odżywki białkowej karmelowej,waniliowej 30 g mąki kokosowej lub troszkę więcej 50 g gorzkiej czekolady 80 % kakao  1 ły żeczk

Chocolate Muffin Blog
Sernik rosyjski 103

brzuszku , ale sernik rzeczywiście wyszedł obłędny, tak jak się spodziewałam. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Orzechowy spód: 3/4szkl. zmielonych orzechów laskowych 1szkl. mąki pszennej tortowej 3 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100g miękkiego masła szczypta gałki muszkatołowej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Masa serowa: 1kg sera (użyłam sera z wiaderka) 300ml śmietany 30% 1szkl. cukru 6 jaj 1 budyń

Waniliowe Improwizacje