kuchni i gotowa do degustacji :) Rozgrzewamy olej w woku i wrzucamy po chwili do niego pastę curry oraz masło orzechowe. Smażymy przez parę minut na wolnym ogniu. Następnie dodajemy pokrojonego w kawałki kurczaka, obtaczamy w powstałej na woku masie i smażymy na złotawy kolor. Wlewamy mleczko kokosowe, dodajemy warzywa, sos rybny oraz cukier. Doprowadzamy do wrzenia
W mojej holenderskiej kuchnikońcu dorzucamy jeszcze migdałową papkę, ostatni raz łączymy wszystkie składniki i następnie nabieramy łyżką masę i wykładamy ją na rozgrzaną patelnię (w razie potrzeby smażymy na oleju/oliwie, jeśli patelnia nie przywiera - bez). Formujemy okrągłe placuszki i przysmażamy z obydwu stron. Płaską stronę placuszka smarujemy kremem orzechowo-czekoladowym i przygniatamy płaską stroną drugiego placuszka. Zjadamy. Cudowne z kawą
Weganizm infantylnysport i stosują środki spożywcze specjalnego przeznaczenia, jakim są odżywki białkowe. Dzisiejsza propozycja jest dla osób ciężko trenujących. Gofry z dodatkiem odżywki (tutaj mieszanina aminokwasów) podane z 100% masłem orzechowym o smaku czekoladowym. Taki posiłek powinien być spożywany przed treningiem. Posiłek jest prosty w wykonaniu, łatwy do spakowania do pudełeczka typu lunch box, jest pożywny, smaczny i dodaje mnóstwo energii(...)Definition Białka ubij z żółtkami, dodaj kakao, w mleku rozmieszaj odżywki i dodaj do masy. Całość ubij mikserem na gładką masę. Gofrownicę nagrzej, przesmaruj pędzelkiem zamoczonym w oleju kokosowym. Z w/w ilości otrzymasz 4 duże gofry. Jedna porcja to dwa gofry. Gofry podajemy z masłem orzechowym. Życzę smacznego
SMYKWKUCHNIczasie wystudzić i przeciąć na dwa poziome blaty. Ciasto orzechowe: Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, pod koniec dodajemy powoli cukier. Posiekane drobno orzechy wymieszać z mąkami, proszkiem do pieczenia i miodem. Delikatnie wszystko pomieszać z ubitymi białkami. Formę wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć masę, wierzch wyrównać.Piec przez 30 minut w 180'C do zarumienienia. Krem(...)powstały grudki. Ostudzić. Ubić miękkie masło na gładką masę, dodawać małymi porcjami budyń. Zmiksować na małych obrotach miksera. Polewa: Zagotować 4 łyżki mleka z 4 łyżkami cukru i 4 łyżkami masła. Dodać 4 łyżki kakao i dokładnie wymieszać. Złożyć ciasto: blat biszkoptowy-połowa kremu-placek orzechowy-reszta kremu-blat biszkoptowy. Całość polać polewą czekoladową. Gotowe
Tagebuch po polskukokosowym smaku. Praliny LINDOR od Lindt to nowość, która od niedawna dostępna jest w sklepach i totalnie podbija serca wszystkich wielbicieli słodkości! Dla wzbogacenia efektu WOW jest jeszcze masło orzechowe, wiórki kokosowe i chrupiące orzeszki ziemne. Sernik jest bardzo puszysty ( co zresztą widać na zdjęciu ) i bardzo aksamitny! Jest świetnym pomysłem na rodzinne przyjęcie, na nadchodzący komunijny sezon(...)tortownica 24 cm ) SPÓD: * herbatniki – 200 g * masło – 60 g MASA: * ser biały 3 x mielony – 750 g * kwaśna śmietana 18% – 250 ml * cukier drobny – 3/4 szkl * wiórki kokosowe – 0,5 szkl * duże jajko – 3 szt DODATKOWO: * prawdziwe masło orzechowe – -4 łyżki * praliny kokosowe LINDOR – 1 op * wiórki kokosowe
Ostra na Słodkozrobiło się monotematycznie. Nie obiecuję, że w ogóle przestanę piec, bo to jest już mało prawdopodobne, ale przynajmniej postaram się zachować umiar..;)! Na razie zapraszam na pyszne muffinki bananowo-orzechowe, dobre na ciepłe i zimne dni, do kawy i do herbaty, dla pań i panów, dla dużych i tych mniejszych…:)Muffinki bananowo orzechoweSkładniki:3 banany150 g orzechów włoskich110(...)oczyszczonej45 ml maślankiBanany zmiksować. Dodać cukry i jajka i wszystko razem zmiksować. Do masy dodać roztopione, przestudzone masło, sodę, mąki i maślankę. Zmiksować wszystko. Na koniec dodać rozdrobnione orzechy i wymieszać. Piec w temperaturze 180 stopni około 20 minut – do suchego patyczka.Smacznego Post Muffinki bananowo orzechowe pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl
UgotujmyTo.pltikka masala z ryżem kokosowym i chlebkiem naan Kotlety rybne Słodkości: Jogurtowe ciasto cytrynowe z polentą Tort marchewkowy z masą jogurtowo-twarożkową Crumble - jabłko i banan pod kruszonką Kanelbullar - bułeczki cynamonowe Pancakes - amerykańskie naleśniki Batony owsiane z masłem orzechowym i dżemem Pojawiły się także 2 poradniki: #Porady - jak sprzątać kuchnie #Porady - jak zaplanować jadłospis na cały miesiąc
Cooking Monsterjeszcze smaczniejszy! Shake waniliowo - kawowy (Milkshake) Składniki: 250 ml zimnego mleka 2 gałki lodów waniliowych 2 gałki lodów orzechowych 2 gałki lodów kawowych łyżeczka kawy rozpuszczalnej Przygotowanie: Do blendera kielichowego przelewamy mleko, dodajemy lody i miksujemy na gładką masę. Gotowy napój przelewamy do szklanki / słoiczka, wierzch posypujemy rozpuszczalną kawą i popijamy przez szeroką słomkę
Moja smaczna kuchnianaprawdę to nic trudnego jeśli chodzi o wykonanie, potrzebujemy tylko masło orzechowe, kilka ciastek, garstka M&M i czekolada. Tak prosto i tak smacznie. Kochani, to jest Wasze "must have", Wasze dzieciaki będą zachwycone, daję słowo! Składniki: ok. 200 g masła orzechowego (ja zrobiłam domowe masło orzechowe z tego przepisu) ok. 90 g drażetek M&M, dosłownie garstka(...)Potem zmiksowałam drażetki M&M. Na końcu przygotowałam domowe masło orzechowe miksując orzechy ziemne niesolone ze szczyptą soli i z cukrem pudrem. Do miski wyłożyłam masło orzechowe, zmiksowane draże i część proszku ciasteczkowego i z pomocą miksera ze spiralnymi końcówkami połączyłam składniki, dosypując proszek ciasteczkowy. Jeśli masa wydaje Wam się za rzadka, dosypcie więcej proszku ciasteczkowego, ja właśnie
Blondynka GotujeTort ten upiekłam na urodziny Mamy. Blaty ciasta orzechowego przełożyłam kremem kawowym, smak przełamał dżem z wiśni a do tego wszystkiego dodałam jeszcze beziki. Tort bogaty w smaku ale ani zbyt tłusty, ani nie przesłodzony. Wykończyłam go polewą a na wierzchu zrobiłam wzorek koszyka z kwiatami. Pierwszy raz robiłam splot koszykowy, średnio mi to wyszło, bo miałam złą tylkę(...)się wydaje. Najtrudniejsze było rozsmarowanie na gładko gorącej polewy na masie maślanej tak, żeby się ona nie stopiła ale nawet się udało. Dekorowanie to nie jest moja mocna strona ale w sumie wyszło nie najgorzej:) Grunt, że tort bardzo smakował. *foremka 21 cm Składniki: na ciasto orzechowe: 8 jajek 300 g orzechów włoskich 3 łyżki bułki tartej 2 łyżeczki
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaBezglutenowy biszkopt- na migdałach, przełożony prostą masą kajmakową na kremówce i mascarpone- dzięki czemu krem jest delikatny- posypany krokantem z orzechów włoskich.Blaty biszkoptu zostały posmarowane
Kraina Miodem Płynącaprzygotowaniu podobny do mazurka orzechowo-czekoladowego ale nieco inaczej wygląda bo w wersji okrągłej i w jasnych kolorach. Przygotowałam go w formie do tarty Termisil.składniki: 250 mąki pszennej100 g cukru pudru150 g masła lub margaryny 2 żółtka 100 g białej czekolady3-4 łyżki mleka400 g masy krówkowej waniliowejMąkę wymieszać z cukrem pudrem
Monia miesza i gotujekokosowego - 4 łyżki miodu - 4 łyżki mielonego odtłuszczonego siemienia lnianego - 1/2 szklanki orzechów nerkowca i ziemnych - 2 łyżki masła orzechowego WYKONANIE: Orzechy siekamy bardzo drobno. Olej i miód rozpuszczamy w rondelku. W dużej misce umieszczamy wszystkie składniki i zalewamy ciepłą masą z oleju i miodu, całość razem mieszamy bardzo dokładnie. Masę przekładamy do ceramicznych kokilek i pieczemy w piekarniku przez
SMYKWKUCHNIkokosowego (Look Food) 1 łyżeczka błonnika owsianego (Look Food) 1 łyżeczki stewi (Look Food) dodatki - maliny, masło orzechowe, wiórki kokosowe Przygotowanie: Do rondelka przełóż płatki, stewię, błonnik i mus kokosowy. Całość zalej mlekiem. Gotuj do momentu powstania gęstej masy. Gotową przelej do miseczki i ułóż dodatki
Zdrowie na języku :P