masa do tortu - 6951 przepisów (strona:195/464)

Tartalettki czekoladowe 206

Robimy ciasto na tartę według przepisu podstawowego. Otrzymujemy 6 przepięknych tarteletek. Nadzienie: 1 serek mascarpone 250 g 2 łyżki cukru pudru tabliczka gorzkiej lub mlecznej czekolady

Humanistka w kuchni
Mus śmietankowy albo i nie 267

400 g serka homogenizowanego naturalnego   2 łyżeczki słodzika* lub 4 łyżeczki cukru pudru   3 białka   2 łyżeczki kakao   szczypta soli   ewentualnie

Humanistka w kuchni
Tort czekoladowy 297

płatków kwiatów – super prosty sposób, żeby tortem zachwycić swoich gości lub sprawić przyjemność Tacie z okazji Jego święta :) Moja forma ma średnicę 16 cm, po nałożeniu kremu gotowy tort ma 18-20 cm średnicy. Składniki na 1 spód biszkoptu (będą potrzebne 2): 2 jajka 4 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 5 łyżek cukru 2 łyżki kakao Krem(...)zarezerwować sobie na to przynajmniej 10 minut. W tym przepisie, podobnie jak w przepisie na brownie nie dodajemy proszku do pieczenia, ciasto rośnie tylko dzięki pęcherzykom powietrza wtłoczonym do masy podczas ubijania. Gotowa piana powinna być biała i gęsta. Dodajemy do niej w dwóch turach przesianą mąkę z kako. Mieszamy delikatnie drucianą trzepaczką – im mniej mieszania tym lepiej – biszkopt będzie

Ciastkozercy
Tort chałwowy 196

Kakaowy biszkopt przekładany kremem chałwowym. Wspaniała gratka dla miłośników chałwy. Taki tort zażyczył sobie mój starszy syn na swoje urodziny. Był bardzo smaczny i szybko znikał. Krem puszysty i delikatny. Ja posypałam orzeszkami w czekoladzie, ale można zastąpić je rodzynkami lub inną posypką. W zakładce Ciasta znajdziecie również inne przepisy na wypieki oraz na ciasta bez pieczenia. Biszkopt kakaowy (tortownica(...)chałwowy 200 g masła 3 budynie śmietankowe z cukrem 1 l mleka 150 g chałwy Mleko wymieszać z budyniami i zagotować, stale mieszając, aby nam się nie przypaliło. Kiedy masa będzie już gęsta, odstawiamy do wystudzenia. Masło utrzeć na puszystą masę, a następnie dodać pokruszoną chałwę i zmiksować na gładko. Miksując dodawać po łyżce ugotowanego budyniu. Powstanie nam puszysty delikatny

O kuchni z uczuciem
Tort Trzy Smaki 229

którzy obchodzili rocznicę ślubu.   Tort natomiast, był dopasowany do pogody, pory roku i Jubilatów- kawoszy. Letnie , truskawkowo -śmietankowe smaki plus nasączony mokką biszkopt. A w roli wisienki na torcie tym razem nie wisienka, a ziarna kawy zanurzone w deserowej polewie. Składniki na biszkopt: 9 jaj 250 g cukru 250 g mąki pszennej 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżeczki(...)wody 4- 5 łyżeczek żelatyny rozrobionej w ¼ szklanki gorącej wody 400 g śmietany 18 % tłuszczu Truskawki przekładamy do garnka i wsypujemy cukier. Podgrzewamy do rozpuszczenia cukru. Blendujemy na gładką masę. Przekładamy do garnka i dodajemy rozwór mąki ziemniaczanej i wody,  gotując do lekkiego zgęstnienia. Wlewamy żelatynę i dokładnie mieszamy. ). Odkładamy ¼ masy a resztę odstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia

Domowe ciasta
Tort cytrynowo- miętowy 140

zrobić tort musi być jakaś okazja? Szybka dekoracja i torcik do niedzielnej kawki gotowy ;)   Składniki na biszkopt (średnica 25cm): 5 dużych jaj, 3/4 szklanki cukru, 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej, 3/4 szklanki mąki pszennej. Składniki na poncz: 1 szklanka wody, 2 łyżeczki cukru, Zapach cytrynowy, Cytryna. Składniki na masę cytrynową: 250ml śmietany 30%, 1 łyżka cukru pudru, 1 łyżeczka żelatyny

Słodki Zakątek
Krem budyniowy bez budyniu, łatwy przepis 445

aromatem waniliowym, wlewać powoli strumieniem masę żółtkową cały czas mieszając. Doprowadzić do wrzenia (mieszając) i zdjąć z palnika. Przykryć folią spożywczą i kompletnie wystudzić. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowany krem może być już użyty od razu do nadziewania np. napoleonek, tarty owocowej czy też rurek. Jeśli potrzebujemy krem bardziej delikatny np. do tortów , ptysiów lub kremówek trzeba jeszcze ten krem (schłodzony

zielonacukinka
Ciasto Latte macchiatto 292

jest wysokie a smakuje jak kawowy tort z najlepszej cukierni...napiszę wprost jest cudowne! Dla amatorów kawy. Składniki: Blacha 42/29 Ciasto: 5 jajek 1.5 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody 1 szklanka cukru +1/2 szklanki 4 łyżki ciemnego kakao 3/4 szklanki oleju 1/2 szklanki wody Masa kremowa: ½ litra śmietany 30% 56 dag serka

Wanilia i Kardamon
Kinder Country 477

oraz garść szklanki płatków czekoladowe kulki. Masę mieszamy łyżką i nakładamy na drugą warstwę herbatników. Ciasto posypujemy pozostałymi płatkami prażonej pszenicy oraz czekoladowymi kulkami. Kinder Country wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc przed podaniem. Zachęcam do wypróbowania innych moich słodkości np: Ciasto Bounty , Czarny las , King , Knoppers , Snickers , torcik Ferrero Rocher , tort Raffaelo . Smacznego

paapilotkaa
Torcik urodzinowy 262

był mój 3 tort w życiu ;-) Podobno wszystkim smakował ;-) chyba, że nie chcieli mi zrobić przykrości i tak tylko powiedzieli. ;-) Zapraszam!!!   Składniki na biszkopt: 8 jajek, 1 szkl. mąki tortowej, ½ szkl mąki ziemniaczanej, 3 łyżki kakao (płaskie), ¾ szkl cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżki oleju   Składniki ma masę: 4 serki mascarpone ( po 250g każdy

Passion of Cooking
Tort owocowy straciatella 316

chciałabym o nim zapomnieć. :-) Tort zimowy, bo z owocami dostępnymi zimą. Smaczny, lekki, z bitą śmietaną i mascarpone - nie jest przekombinowany i z tego względu powinien smakować większości degustujących. :-) Niezbyt słodki, bo takie właśnie lubimy. Biszkopt: 5 jajek L 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru Masa śmietanowa: 700ml śmietanki 30% 250g serka mascarpone 1/4 szklanki

Szefowa kuchni
Lekki krem kasztanowy jak domowe monte 190

waniliowy i całość miksujemy na gładką masę. U mnie blender ręczy nie dał rady – przeniosłam krem do kielichowego, dzięki któremu powstał gładki krem. W miarę potrzeb dodajemy ostatnie 50 ml mleka (do ulubionej konsystencji). W smaku bardzo dobry, doskonały do naleśników (u mnie ryżowych). W przyszłości na pewno pokuszę się o jakiś tort z takim kremem :) Smacznego! Wzorowałam się

Bazując na smaku
Krem z serka mascarpone 387

miksujemy z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodajemy serek mascarpone, kilka kropel aromatu pomarańczowego i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Krem ze skórką pomarańczową nie nadaje się do wyciskania przez bardzo mały dzióbek (tylkę) szprycy, małe kawałki pomarańczy mogą zatkać otwór i zrujnować dekorację, nie ma to znaczenia jeśli nakładamy kram na tort przy użyciu szpatułki. Smacznego!ciastkożercy

Ciastkozercy
Torcik ziemniaczany z twarogiem i powidłami śliwkowymi 257

białka na pianę i połączyć z masą ziemniaczaną. Ciasto przełożyć do tortownicy, 20 cm, natłuszczonej i piec w temperaturze 180 stopni trochę ponad 1 h. Po kilku godzinach przekroić i posmarować  powidłami śliwkowymi, również wierzch. Do rondelka włożyć połamaną czekoladę, masło i wlać śmietankę. Podgrzewać do rozpuszczenia składników. Polewę wylać na górę tortu. Udekorować suszonymi śliwkami namoczonymi w śliwowicy

Kulinarny karnet Christophera
Tort Rocher 307

Pracę nad tortem najlepiej podzielić sobie na kilka dni: Dzień 1: Prażymy orzechy laskowe i pieczemy biszkopt. Dzień 2: Robimy krem Rocher, składamy i dekorujemy tort. Składniki na biszkopt (tortownica, śr 20cm): 5 białek szczypta soli 120 g cukru 5 żółtek 85 g mąki pszennej 20 g ciemnego kakao ½ łyżeczki proszku do pieczenia(...)sztywną pianę (zaczynamy od wolnych obrotów i stopniowo zwiększamy do najszybszych). Po ok dwóch minutach dodajemy stopniowo cukier. Miksujemy całość ok 12 min, aż masa zgęstnieje. Nadal ubijając zmniejszamy obroty miksera i dodajemy żółtka, jedno po drugim. Dokładnie miksujemy, a następnie odkładamy mikser. W dwóch turach wsypujemy przesianą mąkę z kakao

Słodki Pomysł
Prinzregenttorte - tort księcia regenta - słodki tort bez cukru 576

cukier ze względów zdrowotnych i tym którzy nnie pozbawiając się przyjemności jedzenia łakoci zdrowiej żyć. Tort wyjątkowo smaczny, idealny na dobry początek Nowego Roku. Drodzy czytelnicy polecam ten wyjątkowoy tort z życzeniami wszystkiego co najlepsze i wspaniałego Nowego Roku! Składniki na kruchy spód: 120 g mąki orkiszowej (1/2 jasnej 630 i 1/2 pełnoziarnistej) 70 g masła szczypta soli 1 łyżka(...)cukrem. Proszek budyniowy wymieszać z szampanem, a następnie z gotującym mlekiem przy pomocy trzepaczki balonowej. Gotować 1 minutę, aż budyń zgęstnieje. Przykryć folią spożywczą tak by bezpośrednio dotykała masy budyniowej. Zapobiegnie to powstaniu kożucha. Odstawić do ostudzenia odzielić białka od żółtek. Białka ze szczyptą soli i 5 łyżkami zimnej wody ubić na sztywną pianę. Na koniec dodawać stopniowo

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Proponowane wyszukiwania