przypadnie Wam do gustu! Dzięki temu, że kurczaka marynowałam przez kilka godzin w ziołach i oliwie, a następnie zgrillowałam, mięso jest bardzo soczyste i aromatyczne. Do marynaty użyłam bazylii, oregano, tymianku, słodkiej papryki, oliwy z oliwek oraz ząbka czosnku. Jak widzicie na zdjęciach, mięso wyszło wspaniale. Jako dodatek do wrapów wybrałam ser cheddar, sałatę rzymską, paprykę czerwoną oraz awokado. Zrezygnowałam(...)słodkiej papryki Galeo 5 łyżek oliwy z oliwek ząbek czosnku 2 tortille pełnoziarniste 2 liście sałaty rzymskiej 1/3 czerwonej papryki 1/3 awokado Przepis 1 Pierś z kurczaka filetujemy. Przygotowujemy marynatę - mieszamy ze sobą wszystkie zioła Galeo, oliwę oraz dodajemy posiekany ząbek czosnku. 2 Odstawiamy na 2-3 godziny do lodówki. Po tym czasie kurczaka grillujemy na patelni do mocnego wysmażenia
Kuchnia Bazyliidanie nie jest mdłe. Boczek nadaje aromatu wędzonki, a papryka w sosie jest wspaniałym elementem estetycznym. 1 pojedyncza pierś z kurczaka 2 łyżki miodu płynnego 1 łyżka oliwy do marynaty 3 łyżeczki musztardy francuskiej pikantnej 1/4 papryki czerwonej około 80 ml śmietanki 30 oliwa do smażenia 1 grubszy plaster boczku wędzonego szczypta sproszkowanego czosnku sól do smaku Kurczaka pokrojonego(...)kostkę zamarynować w miodzie , musztardzie, oliwie i czosnku w proszku. Marynować najlepiej kilka godzin. Boczek pokrojony w kostkę podsmażyć na patelni. Potem dodać kurczaka razem z marynatą. Podsmażyć. Dodać śmietankę i pokrojoną w kostkę paprykę. Dusić przez chwilę. Doprawić. Smacznego
cukrem pudrem posypanekurczaka 1 cebula sałata pomidor sos czosnkowy 1 łyżka sezamu Ciasto 3 szklanki mąki 1 letniej wody szklanka wody 1/3 szklanki oliwy (ja użyłam z oliwek) Marynata 4 ząbki czosnku 1 łyżeczka oregano 2 łyżeczki natki pietruszki 2 łyżki miodu 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki ketchupu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kurczaka kroimy w paski, wszystkie składniki marynaty mieszamy
Delusional Trineciecierzycy jest cennym źródłem białka i ma wysoką zawartość błonnika pokarmowego. Potrzebujemy: pierś z kurczaka (moja ważyła 500 g) 0,5 litra - 1 litr oleju rzepakowego, do smażenia Składniki marynaty do mięsa: 3/4 płaskiej łyżeczki soli 1/4 płaskiej łyżeczki pieprzu 3/4 płaskiej łyżeczki papryki ostrej 1,5 czubatej łyżeczki papryki słodkiej 1/4 płaskiej łyżeczki curry 3 duże ząbki czosnku, przeciśnięte(...)jajko około 130 g mielonej ciecierzycy (polecam Panier z ciecierzycy firmy Mamut ) Wykonanie: Piersi kroimy na kawałki o grubości około 8 mm. Wkładamy do miski, dodajemy wszystkie składniki marynaty, dokładnie mieszamy, szczelnie przykrywamy i wkładamy na kilka godzin do lodówki. Jajko roztrzepujemy widelcem i wlewamy do mięsa. Dokładnie mieszamy, aby przylgnęło do mięsa z każdej strony. Panier z ciecierzycy wysypujemy
Smak mojego domujedne z lepszych szaszłyków jakie udało mi się zrobić:). Dzięki długiemu pieczeniu w rękawie są miękkie i kruche. 600g łopatki wieprzowej 6 małych cebul marynata: 5 łyżek oleju, 2 łyżeczki słodkiej papryki, 1 łyżeczka ostrej papryki, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki keczupu, 2 łyżeczki musztardy, 1 łyżeczka soli, szczypta pieprzu 1. Łopatkę kroimy w niedużą kostkę. Cebulę obieramy(...)kroimy w krążki. Przygotowujemy marynatę: czosnek przeciskamy przez praskę, mieszamy z pozostałymi składnikami. Przelewamy do pokrojonej łopatki, mieszamy. 2. Na patyczki do szaszłyków na zmianę nadziewamy kawałki mięsa i krążki cebuli, do wyczerpania składników. 3. Szaszłyki umieszczamy w rękawie do pieczenia, który mocno związujemy. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 1,5h. Na 15 minut przed końcem pieczenia rozcinamy
Szefowa kuchniprzygotować polędwiczki wieprzowe? Jaką marynatę zrobić do polędwiczek? Często zadajecie sobie te pytania, kupując polędwiczki wieprzowe w sklepie. Brakuje Wam sprawdzonych dobrych pomysłów na ich przygotowanie? Dzisiaj pokażę Wam, jak krok po kroku prawidłowo przygotować polędwiczki wieprzowe, tak aby były przepyszne, mięciutkie i aby ten przepis stał się Waszym ulubionym. Ostatnio na Facebooku, podpytywałam Was, jaki post chcielibyście abym(...)zioła i ocet balsamiczny. Jeśli nie lubisz szałwii możesz dodać listki tymianku, kolendry bądź czosnku niedźwiedziego. Polędwiczkę obierz z otaczającej ją delikatnej błony. Podziel na porcje i zalej marynatą. Polędwiczki wieprzowe to bardzo delikatne mięso, dlatego nie musisz go marynować zbyt długo. wystarczy około 1 godzina przed smażeniem. Nie powinno być dłużej marynowane niż 24 godziny. Polędwiczki zamarynowane owijam
SMYKWKUCHNInadaje wyrazistego smaku i kuszącego aromatu... Takie mięso idealnie sprawdzi się na obiad, a po ostudzeniu jako dodatek do pieczywa. Polecam! 1 kg łopatki (może być dowolne mięso wieprzowe) Marynata: 1-2 łyżki sosu z czarnym pieprzem (w zależności czy lubicie ostrzejszy smak) 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki ketchupu Składniki marynaty dokładnie wymieszać. Powstałą mieszanką posmarować umyte i osuszine
Di gotujekurczaka 2 łyżki musztardy stołowej 2 łyżki miodu 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka soli 2 łyżeczki słodkiej papryki 0,5 łyżeczki czosnku granulowanego Szczypta pieprzu Wszystkie składniki marynaty łączymy. Piersi myjemy i osuszamy, wkładamy do marynaty i dokładnie w niej obtaczamy. Odkładamy do lodówki na minimum godzinę. Piersi osobno "pakujemy" w folię aluminiową i szczelnie zawijamy. Nasze zawiniątka
Mamuśka wraca do formykażdemu. SKŁADNIKI na ok 12 sztuk: 1 kg schabu bez kości Sól i pieprz do smaku Bułka tarta 3 jajka 50 ml mleka Olej do smażenia np. rzepakowy Marynata 3 cebule 500 ml kefiru 2 łyżki wegety Sól i pieprz do smaku 1 łyżka czosnku granulowanego PRZYGOTOWANIE: Schab kroję na plastry grubości ok 1 cm. Dokładnie rozbijam kotlety(...)czasie przygotowuję kotlety. Do jednej miski wbijam jajka i dolewam mleko. Dokładnie rozbijam za pomocą widelca. Do drugiej wsypuję bułkę tartą. Patelnię rozgrzewam, dodaję olej. Kotlety wyjmuję z marynaty. Solę i pieprze do smaku z obu stron. Następnie obtaczam w jajku i bułce
Gotowanie Patkimoździerza wrzucamy wszystkie zioła i rozgniatamy. Czosnek siekamy a następnie dodajemy to oliwy razem z roztartymi ziołami. Polędwice czyścimy z niechcianych błon, posypujemy grubo zmielonym pieprzem i wkładamy do marynaty. Oblewamy marynatą mięso, przykrywamy i wstawiamy do lodówki na około 24 godziny. Dobrze byłoby co jakiś czas ją obrócić. Przed rzuceniem na ruszt polędwice kroimy na steki o grubości około
Better Life By Auntie JuPierś z kurczaka – 400 g Sałata lodowa – 150 g Pomidorki koktajlowe – 200 g Ser mozzarella – 100 g Ogórek zielony – 100g Awokado – 100 g Marynata do kurczaka: 2 łyżki soku z limonki 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka papryki cayenne Pieprz i sól Pomidorowy sos winegret: Pomidorki koktajlowe(...)łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka soku z limonki 2 ząbki czosnku 1 łyżka oregano Świeża bazylia Pieprz i sól Przygotowanie Składniki marynaty dokładnie ze sobą mieszamy i zanurzamy w niej mięso z piersi kurczaka. Odstawiamy na około 30 minut. W tym czasie przygotowujemy sos winegret. Pomidorki koktajlowe parzymy we wrzątku i obieramy ze skórki. Miksujemy dokładnie ze wszystkimi
ale Pyszniepóźniej. Danie jest banalnie proste w przygotowaniu, a jednocześnie niesamowicie smaczne i aromatyczne. Tak przygotowany kurczak z pewnością przypadnie Wam do gustu - dzięki wykorzystaniu udek mięso jest soczyste, marynata sprawia, że jest lekko pikantny i aromatyczny, zdecydowanie wyczuwa się w nim smak cynamonu, który jest jednym ze składników użytej w tym przepisie przyprawy libańskiej 7 smaków - jednej z popularniejszych przypraw(...)minut. Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Pieczywo arabskie (tortille) podrzeć na mniejsze kawałki i połową z nich wyłożyć dno żaroodpornego naczynia. Mięso ułożyć na pieczywie, zalać pozostałą marynatą, przykryć pozostałymi tortillami również podartymi na mniejsze kawałki. Wstawić do piekarnika i piec przez około 20-30 minut lub do czasu aż tortille będą rumiane, a mięso upieczone. Podawać
Codzienne GotowanieKażdego pomidora kroimy wzdłuż na połówki. Czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie przyprawy i czosnek mieszamy z oliwą. Kurczaka delikatnie nacinamy w kilku miejscach. Każdy kawałek pomidora maczamy w oliwnej marynacie i wciskamy pod skórkę kurczaka przez zrobione nacięcia. Pozostałą marynatą dokładnie nacieramy całego kurczaka. Umieszczamy go w zamkniętej brytfance, naczyniu żaroodpornym lub misce i owijamy folią spożywczą. Wstawiamy na kilka
Kuchnia od dwojgaząbki czosnku -sok z połowy cytryny -1 łyżka oliwy z oliwek -3 łyżki posiekanej mięty -sól -pieprz Sposób przygotowania: Mięso umyć i pokroić w 2,5 cm kostkę. Przygotować marynatę. Wymieszać jogurt, cebulę, czosnek przeciśnięty przez prasę, sok z cytryny, oliwę z oliwek, miętę i przyprawy. Marynatę dodać do mięsa i dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki na co najmniej
Magia jedzenia.Pieczone tofu marynowane Czy jest coś lepszego od plasterka pieczonego tofu? Tak, kilka plasterków! Jak ja lubię to połączenie delikatnego tofu z pikantnym, czosnkowym i lekko słodkim smakiem marynaty… naprawdę wciąga i uzależnia. To co widzicie na zdjęciu, zaraz po sfotografowaniu zostało pożarte przeze mnie w kilka chwil. Nie miało okazji prężyć się na kanapce lub w sałatce, dlatego(...)następny raz będę miał nauczkę, że pieczone tofu w tak pysznej marynacie musi być przygotowywane w hurtowych ilościach. Muszę wrócić do kuchni i zrobić kolejną partię, bo chleb z mąki gryczanej już czeka na jego przyjęcie. Sos sriracha dałem jako opcjonalny składnik, ale naprawdę warto go użyć lub ewentualnie w jego miejsce dać ostrą paprykę, ponieważ tofu marynowane zyska
Blendman