półkrążki cebulę oraz oczyszczoną z gniazd nasiennych i pokrojoną w paski paprykę. Dusić pod przykryciem do miękkości, około 5-8 minut rybę umieścić w garnuszku razem z marynatą i dopełnić wodą, tak by ryba była całkiem przykryta płynem. Zagotować i wyłączyć ogień. Rybę zostawić na kilka minut, by doszła dorsza układać na półmisku na przesmażonej papryce z cebulą. Oprószyć
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Składniki: marynata klasyczna Prymat 1 opakowanie, żeberka 1,5 kg/cielęce, cebula 5 sztuk, kucharek 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, woda 1/2 szklanki żeberka pokroić na porcje, opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, włożyć do większej miski, wsypać cebulę pokrojoną w piórka, wsypać całą przyprawę do mięs i wymieszać, przykryte schować do lodówki najlepiej na całą noc przed pieczeniem wszystko
W Mojej Kuchni Lubiępołówki. Do garnka wlej wodę , ocet, wsyp cukier i sól, zagotuj. Do czystych słoików przełóż pokrojone pomidory. Do każdego słoika daj po 3 przekrojone ząbki czosnku. Pomidory zalej marynatą , słoiki szczelnie zamknij wieczkami i pasteryzuj 10 minut. Jeśli chcesz, aby pomidory były miększe możesz je przed włożeniem do słoików chwilkę podgotować w wodzie, następnie odcedzić i włożyć
Przepisy i porady kulinarnemase Na wolnym ogniu tuszymy ciagle mieszajac dodajemy reszte skladnikow Tj.pasta czosnkowa imirowa chilli kmin turmeric ciagle mieszajac Okolo 5 min Zostawiamy do wystygniecia i zalewamy naszego kurczaczka ta marynata niby powinno odstawic sie na kilka godzin ale ja nie mialam czasu.na czekanie wiec zrobilam to za jakies pol godziny 3: WRACAMY DO POCZATKU SOS TIKKA masala 2 lyzki oleju
Viola cooks with passionczosnek i mieszamy wszytko razem, Do czerwonego mięsa : NIE DODAJEMY TYLKO CZOSNKU W misce mieszamy wszytko; mięso,oliwe,wszystkie przyprawy,zioła Kroimy cebulę w Kostkę drobniutko i mieszamy nasza marynatę tak by wszytko wetrzeć w mięsko. Odstawimy na 10 mni do lodówki Wstawiamy nasz garnek na ogień dodając masło przewracając smażymy około 10 minut dolewając Wodę okolo 500ml. Często mieszając
Viola cooks with passioncytrynka i limonka oliwa Sposób: Filety oczyszczamy i osuszymy papierowym ręcznikiem, Solimy i polewamy delikatnie sokiem z cytryny -dzięki temu nie będzie ryba pryskać na patelni Pozostawiamy w takiej marynacie około 20 min żeby ryba przeszła cytryną. Następnie panierujemy w rozklepanym jajku i mące Smażymy na gorącej oliwie . Polecam Surówkę z kapusty i ziemniaki z koperkiem Smacznego
Viola cooks with passionpieczenia(seler czosnek,rozmaryn,pietruszka nać,groszek,marchew,kalafior Sposób: Myjemy i Marynujemy kurczaka w wodzie z obranym czosnkiem i łyżeczka soli Pozostawiamy na noc w marynacie Następnie Mieszamy majeranek paprykę,tymianek cząber,pieprz i sól I posypujemy naszego kurczaka z dwóch stron Wcześniej smarujemy go oliwa i na wierzch kładziemy smalec
Viola cooks with passionseler korzeń 1 gałązka świeżego rozmarynu 2 listki laurowe Kilka ziaren owocu jałowca Sól,pieprz 2 łyżki gęsiego smalcu 2 świeże jajka Wino czerwone -do marynaty Sposób: Mięso z Dzika marynujemy na całą noc w czerwonym winie ,rozmarynie i jałowcu. Następnego dnia Mięso (dzika,gęsi i wieprzowine) myjemy oczyszczamy z błonek przekrajmy na mniejsze kawałki
Viola cooks with passionPodawaliśmy wam niedawno przepis na pomidorki koktajlowe z ziołami . Dzisiaj mamy dla was bardziej klasyczną wersję tej marynaty. Równie smaczną. Swoją drogą, pomidor koktajlowy to wdzięczne warzywo do uprawy w bloku, na balkonie. Nasze pomidory hodujemy w dużych donicach i osiągnęły w zeszłym roku fenomenalną wysokość bo grubo ponad 2 metry (może nawet ze 2,5)! Jakby sąsiedzi z góry
Marder&Marder Manufacturecząber, chilli i wino. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, wkładamy do lodówki na 3 dni. Następnie całość przekładamy do garnka, gotujemy na wolnym ogniu do miękkości mięsa. Mięso wyjmujemy z marynaty i smażymy na rozgrzanym smalcu na rumiano. Podajemy z pieczywem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow
R'n'G KitchenDoskonały dodatek do wszelakich dań jak i marynata to warzyw lub mięs. Sosem paprykowym możemy także posmarować ciasto na pizzę. Składniki 3 kg czerwonej papryki 300 g papryczki chilli 75 g koncentratu pomidorowego 2 główki czosnku 500 ml oleju 1/2 … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatywymieszać mascarpone z jogurtem, sokiem z pomarańczy, czosnkiem. Doprawić solą, pieprzem i lubczykiem. Dodać pokrojone mięso Cebulę pokroić i zeszklić na oleju z listkami laurowymi Kurczaka z serową marynatą przelać na patelnię i smażyć ok 15 min. Jeśli sos za bardzo zgęstnieje dodać więcej soku z pomarańczy. Na końcu posypać posiekaną kolendrą lub natką i odrobiną chilli
Gaździnka warzysolą i pieprzem do smaku. Mięso dokładnie myjemy i osuszamy. Sos BBQ łączymy z miodem, sosem sojowym i ostrą papryką. W tak powstałej marynacie umieszczamy mięso i odstawiamy do lodówki na 2 godziny, a najlepiej na całą noc. Skrzydełka układamy na aluminiowej tace i grillujemy przez
Menmagazinesię przyjemnie chrupiąca. Składniki (na 2 porcje): garść rukoli 1 burak średniej wielkości 50 gram sera feta 150 gram piersi kurczaka 2 łyżki płatków migdałów 2 łyżki sosu balsamicznego marynata do kurczaka: szczypta soli, pieprzu, wędzonej papryki, majeranku, 1/2 szklanki piwa Buraka owijam folią aluminiową i piekę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez godzinę. Pierś kurczaka przyprawiam i umieszczam
Mango Papajaobrać, cienko pokroić i zeszklić na oleju ze zmiażdżonym czosnkiem. Dodać koncentrat, sól i paprykę do smaku, wrzucić ziarenka pieprzu, podlać kilkoma łyżkami wody i dusić przez 5 minut. Marynatę ostudzić, zalać śledzie staranie wymieszać, przełożyć do słoików, zamknąć i odłożyć na jedną dobę. Możemy przechowywać okres około tygodnia w lodówce
Tradycyjna Kuchnia