Młode ziemniaki otulone boczkiem i cebulą

Młode ziemniaki otulone boczkiem i cebulą

Młode ziemniaki otulone boczkiem i cebulą

Przepis na : obiad

W środowe przedpołudnie prezentuję przepis pieczone ziemniaki zawinięte w boczek i cebulę. Ziemniaczki wybornie smakują za szklanką zimnego kefiru. Są doskonałe na szybki i łatwy do przygotowania obiad dla całej rodziny. SKŁADNIKI: 10 sztuk średniej wielkości młodych ziemniaków, 10 plastrów boczku, 2 cebule, 2 łyżki oleju, 1 łyżeczka tymianku, 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej, 50g masła, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Młode ziemniaki szoruję, przekładam do garnka i gotuję na półtwardo w osolonej wodzi... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna kuchnia Kasi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.