Pieczone, octowe młode ziemniaki

Pieczone, octowe młode ziemniaki

Pieczone, octowe młode ziemniaki

Uwielbiam chipsy z octem. Ale - może na szczęście - niełatwo je u nas dostać. I co tu dużo mówić, nie jest to najzdrowszy przysmak. Z tęsknoty za chipsami postanowiłam upiec młode, marynowane uprzednio w occie ziemniaki. Wyszły pyszne! Moje ziemniaki były miękkie już po 20 minutach pieczenia. Kolejne 15 dałam im aby zyskać ładniejsze przyrumienienie. Czas zależy od wielkości i gatunku naszych ziemniaczków. Można użyć octu winnego 5% lub octu 10% rozcieńczonego wodą w proporcjach 1:1. Ziemniaki mają zdecydowan... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Stare Gary

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.