marynata do kurczaka - 3781 przepisów (strona:91/253)

Sałatka gyros z sosem czosnkowym 461

jogurtu naturalnego (duże opakowanie) 1 łyżka majonezu 3 łyżeczki siekanego koperku świeżego lub mrożonego 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę sól i pieprz Składniki na marynatę do piersi z kurczaka: 3 łyżki oliwy 4 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę czubata łyżeczka oregano płaska łyżeczka rozmarynu płaska łyżeczka tymianku płaska łyżeczka majeranku płaska łyżeczka słodkiej papryki płaska łyżeczka ostrej papryki pół(...)kroimy na małe, cienkie (około 3 milimetry) kawałki i wkładamy do zamykanego naczynia. Dodajemy wszystkie składniki marynaty, całość mieszamy, przykrywamy i wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny. Mięso można zamarynować nawet dzień wcześniej. Po tym czasie możemy usmażyć kurczaka. Ważne, aby smażąc kurczaka, wrzucać go partiami na bardzo mocno nagrzaną patelnię. Taką ilość mięsa trzeba podzielić

Smak mojego domu
Udka z kurczaka w tymianku 132

osuszam ręcznikiem papierowym, nacieram sola, pieprzem, czosnkiem i tymiankiem. Przygotowuje marynatę łącząc sos sojowy, ocet balsamiczny i oliwę. Umieszczam udka z kurczaka w naczyniu żaroodpornym, zalewam marynatą i odstawiam do lodówki na minimum dwie godziny. W tym czasie obracam mięso kilkakrotnie, aby zamarynowało się równomiernie. Po upływie tego czasu wstawiam udka z kurczaka

Gotuj Się Kto Może
Soczysty kurczak w ulubionych przyprawach 103

pieprzu czarnego 1/2 papryki słodkiej 1/2 papryki ostrej 1 łyżka octu balsamicznego 1-2 łyżki suszonego lubczyku 4 ząbki czosnku 1 łyżka oleju WYKONANIE: ze wszystkich przypraw robimy marynatę, nacieramy dokładnie kurczaka, zostawiamy na noc, garnek rzymski moczymy w wodzie 20-30 min., smarujemy cienko olejem(lub używamy naczynia żaroodpornego- smarujemy olejem), wkładamy kurczaka w naczyniu do zimnego piekarnika, nagrzewamy

Kuchnia Beaty
Kokosowy kurczak z trawą cytrynową 160

miski . Sok z limonki , sok z ananasa , przyprawy : amchur, liście kafir, pieprz syczuański i posiekaną trawę cytrynową , cukier trzcinowy , wkładamy do miseczki i blendujemy na jednolitą masę -marynatę . Zalewamy nią kurczaka i odstawiamy go, na przynajmniej 3 godziny do lodówki . Ananasa odsączamy z zalewy i także kroimy w kawałki -najlepiej tej samej wielkości co kurczaka . Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju

Ogrodnik w podróży
Wrapy piknikowe z pastami z kremowych serków 115

blendujemy na gładką masę. Łączymy za pomocą widelca dokładnie z kremowym serkiem Emmentaler, do powstania kremowej pasty. Pierś z kurczaka posypujemy ziołami oraz polewamy olejem, mieszamy aby marynata pokryła dokładnie mięso. Smażymy kurczaka na patelni do zrumienienia. Tortillę smarujemy przygotowaną pastą paprykową, kładziemy na nią kawałki kurczaka, 2 liście sałaty i zawijamy torttillę. Smażymy na suchej patelni, najlepiej grillowej(...)miód mieszamy, wkładamy w marynatę pokrojone w paski tofu. Następnie tofu smażymy na patelni do zrumienienia. Tortillę smarujemy wcześniej przygotowaną pastą, kładziemy na nią kawałki tofu, posypujemy sezamem i zawijamy torttillę. Smażymy na suchej patelni, najlepiej grillowej, do momentu, aż wrap się delikatnie zarumieni. Następnie kroimy go na połowę i podajemy. Zobacz też: Wrapy z kurczakiem Wrapy z kapusty – CoolWrap

Kuchnia Bazylii
Szaszłyki z kurczakiem i brzoskwinią 69

Szaszłyki z kurczakiem w słodkiej marynacie z carry oraz brzoskwinią i cebulkę. Ja bardzo lubię takie nieoczywiste połączenia, ale jestem ciekawa czy Wam również taki zestaw na grilla się podoba? Czas wykonania: 20 min (+ 1 h oczekiwania) Ilość porcji: 5 niewielkich szaszłyków Składniki: 200 g fileta z indyka lub kurczaka 250 g brzoskwiń w puszcze (4 połówki) 1 cebula czerwona

KuchniaWeDwoje.pl
Szaszłyki z kurczakiem i brzoskwinią 190

Szaszłyki z kurczakiem w słodkiej marynacie z carry oraz brzoskwinią i cebulkę. Ja bardzo lubię takie nieoczywiste połączenia, ale jestem ciekawa czy Wam również taki zestaw na grilla się podoba? Czas wykonania: 20 min (+ 1 h oczekiwania) Ilość porcji: 5 niewielkich szaszłyków Składniki: 200 g fileta z indyka lub kurczaka 250 g brzoskwiń w puszcze (4 połówki) 1 cebula czerwona

KuchniaWeDwoje.pl
Pieczony kurczak z papryką i pieczarkami 127

Sposób wykonania: Kurczaka oprószamy papryką ostrą i słodką, czosnkiem oraz solą. Dodajemy olej i nacieramy nim i przyprawami mięso. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin (najlepiej na noc). Kurczaka razem z marynatą wkładamy do żaroodpornego naczynia i przykrywamy przykrywką. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 40 minut.  Po upływie tego czasu wyjmujemy naczynie z piekarnika. Na mięsie

Qchnia po prostu
Kurczak zagrodowy w pomarańczach z batatami 99

grupy B oraz składników mineralnych takich jak cynk, selen, magnez, żelazo, fosfor i potas. Rodzaje kurczaków Kurczak „brojler” Hodowla kurczaków zazwyczaj może nam się kojarzyć z wiejskim otoczeniem, mnóstwem miejsca na fermie oraz humanitarnym traktowaniem zwierząt. Prawda ma się zgoła inaczej. Kurczak „brojler” niesamowicie szybko nabiera swojej masy po to tylko by ważyć jak najwięcej. Trzymane(...)światła słonecznego poprzez zagrody na świeżym powietrzu. Kurczak zagrodowy żywiony jest karmą bez GMO oraz chowany bez antybiotyków. Czas chowu Zagrodowego trwa minimum 56 dni, co sprawia, że rozwija się i rośnie naturalnie. Jest to drób bardzo wysokiej jakości. Więcej szczegółów znajdziecie TUTAJ. Jak przygotować kurczaka zagrodowego w pomarańczach z batatami Składniki kurczak zagrodowy 2 pomarańcze 3 bataty świeży rozmaryn

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka fajita z kurczakiem i warzywami 124

Prezentuje się na talerzu prześlicznie! Idealna do kurczaka na ostro . Lubicie mięso po meksykańsku? Uwielbiam fajita z grillowanego kurczaka. Mięso jest soczyste i bardzo smacznie doprawione. Podane ze świeżymi warzywami stanowi pyszne danie. Sałatka fajita Składniki: na 4 porcje Marynata 2 łyżki oliwy 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki świeżej kolendry 1 czosnek solo, mały 1 łyżeczka brązowego cukru(...)Zacznij od przygotowania marynaty. Przeciśnij czosnek przez praskę. Dodaj oliwę, sok z cytrynym cukier, sól, pokrojoną kolendrę, suszoną chili i cukier. Wszystko wymieszaj w misce. Zanurz w marynacie filety z piersi kurczak, dobrze wymasuj i marynuj w temperaturze pokojowej przez godzinę. Nastaw grill lub użyj patelni grillowej lub zwykłej patelni. Piecz piersi z kurczaka po obu stronach

codojedzenia
Pałki z kurczaka pieczone w ketchupie 110

małej misce przygotowujemy marynatę, czyli mieszamy ketchup z oliwą i przyprawami, Mięso mieszamy z marynatą i odstawiamy na minimum 2 godziny do lodówki. Najlepiej kurczaka przygotować na wieczór i zostawić w lodówce w marynacie na całą noc, Piekarnik nagrzać do 180 stopni, Naczynie żaroodporne wysmarować lekko tłuszczem i włożyć do niego pałki kurczaka, Piec około 60 minut, z czego około

tyfranbox
Soczyste nuggetsy w cieście jogurtowym 245

Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę o grubości ok. 2 cm i obsypujemy przyprawami *** *** W miseczce mieszamy jogurt z jajkiem i delikatnie przyprawiamy solą, pieprzem oraz mielonymi paprykami. Kurczaka wkładamy do marynaty i delikatnie mieszamy, aby każdy kawałek mięsa pokrył się ciastem *** *** Następnie kawałki mięsa wyjmujemy widelcem kolejno z marynaty i obtaczamy w mące *** *** Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej

Blog z Apetytem
Kurczak po Męsku 296

jałowca kilka ziemniaków 330 ml piwa (mała butelka) 200 ml wody Wykonanie: Przygotować marynatę: zmieszać ze sobą zmiażdżony ząbek czosnku, sól, paprykę, pieprz, majeranek i oliwę. Tak przygotowaną marynatą natrzeć dokładnie kurczaka. Do środka kurczaka włożyć liść laurowy i około 15 owoców jałowca. Związać nogi kurczaka i ewentualnie przypiąć wykałaczkami skrzydełka tak, by kurczak zmieścił się w formie do pieczenia

Mama Gotuje
Grillowany kurczak z warzywami 169

marynata: 2 łyżki oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku - pokrojony w cienkie plastry kilka kropli soku z cytryny ulubione zioła (u mnie: prowansalskie, papryka chilli, przyprawa do kurczaka) W misce przygotowujemy marynatę, mieszamy składniki. Wkładamy pokrojone mięso (obtoczyć z każdej strony) i odstawiamy do lodówki na ok 2 godz. Następnie mięsko grillujemy w piekarniku nagrzanym

Alutka-Gotuje
UDKA PIECZONE W MIODOWEJ GLAZURZE 157

Dziś zapraszam na pyszne udka z kurczaka pieczone w marynacie miodowej. Podałam je z pyszną surówka z białej kapusty i tartymi buraczkami - Sałatką Rubinową ORZECH , zdrowa chrupiąca i kusząca. Wygląda naprawdę bardzo dobrze i tak samo smakuje. Możemy ją podawać na zimo jako osobne danie lub na ciepło. Polecam serdecznie i zapraszam do odwiedzenia  ORZECH  SKŁADNIKI: 4 udka

Gotowanie Patki

Proponowane wyszukiwania