marynata do kurczaka - 3781 przepisów (strona:93/253)

Miodowe szaleństwo w moim domu 167

lekkim czerwonawym odcieniem  pojemność 250g  zapach bardzo intensywny , kwiatowy  jeden ze słodszych miodów jakie jadłam  wyrazisty smak  idealny jako dodatek do marynat (polecam marynatę np. do kurczaka czy indyka) Hiszpański Miód Pomarańczowy kolor miodu jasnożółty lub słomianożółty  lekki , słodki, wyrazisty  idelanie nadaje się do herbaty ,kawy czy do deserów  pojemność

Gotowanie Patki
Pieczone pałki z kurczaka 167

grube plastry. Cebule obierz z łupinek i pokrój na ćwiartki. Warzywa przełóż do miski, lekko posól i dokładnie wszystko wymieszaj. Zamarynowane mięso ułóż na ruszcie. Wokół kurczaka rozłóż warzywa. Całość polej pozostałą marynatą. Blachę wstaw do nagrzanego piekarnika. kurczaka piecz przez mniej więcej 60 minut (w tym czasie kurczak powinien się upiec, a warzywa powinny zrobić się miękkie). W czasie

blog.moje-pasje.info
DROBIOWA WĘDLINA NA KANAPKI 172

SKŁADNIKI: 1 kg fileta z kurczaka lub indyka Marynata: 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżki czosnku 1 łyżka czosnku granulowanego 1 łyżka papryki mielona 1 łyżka papryki ostrej 1 łyżeczka majeranku 1 łyżka lubczyku PRZYGOTOWANIE:  Mięso dokładnie myję. Rozkrajam w poprzech. Lekko rozbijam tłuczkiem. W miseczce łącze ze sobą wszystkie składniki marynaty. Nacieram mięso dokładnie a następnie zawijam

Gotowanie Patki
Pomidorowa, pikantna zupa z kurczakiem, groszkiem, fasolką i pieczarkami czyli obiad w 20 minut! 165

Kurczaka kroję w kostkę i marynuję w przyprawach przez 30 minut. W garnku z grubym dnem rozgrzewam olej i masło. Smażę posiekaną cebulę i czosnek do zarumienienia. Dodaję kurczaka z całą marynatą i smażę całość jeszcze 4-5 minut. Dodaję posiekane pieczarki i smażę jeszcze 2- 3 minuty. Wlewam sok jabłkowy, sok pomidorowy oraz bulion i gotuję całość

Mango Papaja
Sos włoski do sałatek 384

tylko nie słoik, chyba że jesteście masochistami i sprawia Wam taki sos ogromną przyjemność. Ja tego sosu używam w jeszcze jednym celu poza sałatkami – świetnie się sprawdza jako marynata do piersi kurczaka. Mocny i agresywny, szybko penetruje mięso. Piersi wystarczy marynować w sosie około 1,5 godziny, a po marynowaniu wystarczy wrzucić je na rozgrzaną patelnię – zwykłą lub grillową – już

Karo in the Kitchen
Risotto z warzywami 163

konsystencji i wchłonie całą wodę, około 12 do 15 minut. A ja po 7 minutach gotowania ryżu dodałam mrożone warzywa tj.brokuł i marchewka. Ryż podałam z grillowanym kurczakiem w ostrej marynacie. ‪#‎ Zaryżykuj‬   ‪#‎ UncleBens‬   ‪#‎ wyzwanie‬   ‪#‎ ryż ‬ ‪#‎ konkurs‬

Życie zaczyna się w kuchni
Kurczak z suszonymi owocami i oliwkami. 164

oliwki przekrojone na połówki i smażyć mieszając kolejne 2 minuty. Zwiększyć ogień do dużego i wlać owoce wraz z winem. Po 2 minutach zmniejszyć ogień do minimalnego. Kawałki kurczaka wraz z marynatą przenieść na rozgrzaną patelnię (na 2 partie) i usmażyć na rumiano z obu stron. Przenieść do rondelka z owocami i oliwkami i dusić jeszcze 5 - 10 minut. Podawać

zadanie-gotowanie
Kurczak po chińsku 270

kostkę i wrzucamy do miseczki. Wlewamy sos sojowy, dodajemy paprykę, czosnek , curry, kurkumę i imbir i mieszamy. Odstawiamy na 15 minut. 2. Na gorącą patelnie wlewamy olej, wrzucamy kurczaka z cała marynatą i smażymy aż mięso się zetnie. Dodajemy mieszankę warzyw chińskich, kukurydzę i dusimy przez kilkanaście minut by warzywa była al’dente. 3. Na koniec dodajemy słodki

Mama z miasta
Kolacja rodem z Bliskiego Wschodu 220

ząbki Oliwa z oliwek – 2 łyżki Wykonanie: Wymieszaj z naczyniu wszystkie przyprawy razem z sokiem z limonki, oliwą z oliwek i drobno posiekanym czosnkiem. Zamarynuj mięso z kurczaka w przygotowanej marynacie przez minimum 4 godziny. Po tym czasie rozgrzej piekarnik do 180 stopni i piecz w nim mięso (najlepiej z funkcją grilla) przez 40-50 minut ( w zależności od wielkości

Kuchnia Bon Appetit
Papryki faszerowane kaszą jaglaną i kurczakiem 223

skończone. Muszę przyznać, że nie doceniałam sytości tej potrawy, ale jak się okazało - jest bardzo sycąca. Przepis został zaczerpnięty z Kwestii Smaku. Smacznego! Składniki: 300 g filetu z kurczaka przyprawy do marynaty: 1 łyżeczka kurkumy, oregano, kminu rzymskiego; 0,5 łyżeczki cynamonu, słodkiej i ostrej papryki, 2 łyżki oliwy 4 czerwone papryki 1 torebka kaszy jaglane 1 cebula 1 ząbek

psgotujemy
Kurczak w mascarpone i sokiem z pomarańczy 170

misce wymieszać mascarpone z jogurtem, sokiem z pomarańczy, czosnkiem. Doprawić solą, pieprzem i lubczykiem. Dodać pokrojone mięso  Cebulę pokroić i zeszklić na oleju z listkami laurowymi Kurczaka z serową marynatą przelać na patelnię i smażyć ok 15 min. Jeśli sos za bardzo zgęstnieje dodać więcej soku z pomarańczy.  Na końcu posypać posiekaną kolendrą lub natką i odrobiną chilli

Gaździnka warzy
Polędwiczki miodowo-musztardowe 449

Połączenie miodu z musztardą jest jednym z moich ulubionych. Kurczak w takiej marynacie wychodzi naprawdę wspaniały, dlatego postanowiłem poeksperymentować i zrobić polędwiczki wieprzowe w sosie na bazie miodu i musztardy. Wyszło coś wspaniałego! Polędwiczki były bardzo mięciutkie, soczyste, a ich smak po prostu zachwycał. W kolejny raz upewniłem się, że takie połączenie smaku (miód+musztarda+mięso) smakuje w każdym wydaniu

Kuchnia Łukasza
Grillowany czosnkowy filet 204

Szybki i aromatyczny Składniki filet z kurczaka 1 pojedynczy marynata: czosnek 2 ząbki sos chili 2 łyżki sól czubrica czerwona Sposób przygotowania Fileta przekroić na dwa kotlety, lekko rozbić, natrzeć … Czytaj dalej Grillowany czosnkowy filet

czarrna od kuchni
Łagodne zielone curry z kurczakiem 266

średnim ogniu do momentu, kiedy czosnek wydzielił intensywny zapach. Wówczas dodałem do niego 3 łyżki zielonej pasty curry, a po dalszym smażeniu przez 30 sekund - zamarynowanego wcześniej kurczaka wraz z marynatą. Całość doprowadziłem do wrzenia po czym dodałem 4 pokruszone liście limonki kaffir, a całość zalałem 400 ml mleka kokosowego i 500 ml bulionu drobiowego. Doprawiłem do smaku 2 łyżeczkami

Wyprawy kulinarne
PAD THAI Z KURCZAKIEM 318

wymienionych składników ( pasta z tamaryndowca jest bardzo ważna! ). SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Mięso kroimy w paseczki, marynujemy co najmniej godzinę w sosie sojowym, oleju i sosie rybnym. Rozgrzewamy woka, smażymy kurczaka razem z marynatą przez kilka minut, dodajemy kiełki fasoli mung, pastę tamaryndową, cukier, pokrojone łodygi cebulki, i przesmażamy kilka minut. W tym czasie przygotowujemy makaron ryżowy wg. przepisu na opakowaniu, odcedzamy

Ostra na Słodko