marynata do kurczaka - 3781 przepisów (strona:86/253)

Penne z sosem szpinakowym, kurczakiem i pomidorkami cherry (Penne with spinach sauce, chicken and cherry tomatoes) 196

paski i przełożyć do miski. Dodać 2 łyżki oleju, szczyptę soli, pieprzu, cukru i około 2-3 łyżki wody i kilka kropli octu. Całość delikatnie wymieszać ręką, aż marynata pokryje pokrojonego kurczaka. Odstawić do lodówki na kilka minut. Chicken fillet cut into strips. 2 tablespoons of oil mixed with a pinch of salt, pepper, sugar(...)drops of vinegar. Then the prepared marinate mixed with sliced chicken and put into the fridge for a few minutes. Ocet? Ocet? Tak, ocet! Dodatek octu do marynaty sprawia, że białko ulega ścięciu, przez co proces obróbki termicznej jest krótszy. Ponadto, podczas smażenia wszystkie soki zostają w mięsie, przez co jest ono nie tylko kruche, ale i soczyste. Vinegar? Vinegar

Jacob Tastes
sznycelki drobiowe smażone w chrupiącej panierce 124

mięsa w złocistej panierce zadowoli nawet gusta osób najbardziej wybrednych składniki  dla czterech osób 800 g filetów drobiowych ( ja użyłem piersi z kurczaka) 200 ml naturalnego jogurtu sól, pieprz dobry olej do smażenia panierka 1 szklanka płatków kukurydzianych 1,5 łyżki  mąki pszennej 1/2 łyżeczki pieprzu  1/2 łyżeczki suszonego czosnku(...)szczypta oregano sposób przyrządzenia  Filety drobiowe myjemy i dzielimy na niewielkie kawałki. Do  miski dodajemy jogurt sól i pieprz,  mieszamy   i do tak sporządzonej marynaty wkładamy kawałki kurczaka. Następnie misę o dstawiamy  w chłodne miejsce, na co najmniej 1,5-2 godziny. Teraz siekamy płatki kukurydziane ( możemy je również rozdrobnić w blenderze). Rozdrobnione płatki wsypujemy

Miód i pieprz
Stripsy/nuggetsy a’la KFC 1307

Przygotowanie: Kurczaka kroimy w ok centymetrowe plastry, do garnka/miski wbijamy jajka, dodajemy mleko, 3/4 szklanki mąki, przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek, dokładnie mieszamy do powstania jednolitego ciasta, pokrojonego kurczaka przekładamy do marynaty z ciasta, dokładnie mieszamy, wkładamy do lodówki na ok 2-3 h aby mięso przeszło smakiem, następnie kawałki kurczaka pojedyńczo obtaczamy w mące i smażymy na patelni

Blog kulinarny S9.PL
Bigos z Cukinii z Piersią Kurczaka 249

przygotowanie bigosu : Na patelni z rozgrzanym olejem smażę pieczarki z czosnkiem do momentu odparowania soku (około 15 minut) usmażone przekładam do garnka . Następnie na patelnię przekładam pierś z kurczaka razem z marynatą i smażę do miękkości mięsa (około 15 minut) . Teraz do garnka z pieczarkami dodaję cukinię , usmażoną pierś z kurczaka , przecier pomidorowy i całość dokładnie mieszam . Garnek stawiam

Uwaga Babcia Gotuje
Pierś z kurczaka w parmezanie 161

marynata. Teraz zabieramy się za panierkę. Bułkę tartą łączymy z tartym parmezanem. Do nich dodajemy świeżo posiekaną natkę pietruszki. Obficie solimy i pieprzymy. Całość mieszamy. Piersi z kurczak moczymy chwilę w marynacie, a następnie przekładamy do panierki i obtaczamy nią nasze mięso. Piersi z kurczaka pieczemy 40 minut, będą soczyste w 180 st. C. Jeśli chcemy bardziej chrupiącą skorupkę

Kuchennyviral.pl
Nogi kurczaka pieczone w pomarańczach 121

Kolejna propozycja na kurczaka Składniki 3 nogi kurczaka sól pieprz 2 pomarańcze Marynata : 2 łyżki miodu 2 łyżeczki sosu sojowego jasnego 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę 3 łyżki marmolady pomarańczowej z imbirem imbir starty na tarce ok. 2 cm kawałek 1 łyżeczka chińskiej przyprawy pięć smaków skórka otarta z połowy pomarańczy 1 łyżeczka oleju sezamowego Przygotowanie   Wymieszałem wszystkie(...)składniki marynaty, odstawiłem do lodówki na 15 minut. Nogi kurczaka umyłem, osuszyłem , pokroiłem na udka i podudzia. Mięso nakłułem ostrym nożem, oprószyłem solą i pieprzem. Natarłem marynatą i wstawiłem do lodówki na 3 godziny ( najlepiej na całą noc). Pomarańczę pokroiłem w grube plastry. W formie żaroodpornej ułożyłem mięso i plastry pomarańczy, dodałem resztę marynaty. Zapiekałem 55 minut w temperaturze

R'n'G Kitchen
KURCZAK PIECZONY W PIWIE 66

pieczonymi ziemniakami lub warzywami. Składniki na kurczaka pieczonego w piwie : * kurczak o wadze około 2 kg * 1/3 szklanki oleju * pół płaskiej łyżeczki soli * 1 płaska łyżeczka przyprawy do kurczaka * pół płaskiej łyżeczki papryki ostrej * pół łyżeczki czosnku granulowanego * 250 ml piwa Wykonanie: W misce wymieszać olej ze wszystkimi przyprawami. Kurczaka wysmarować wszędzie marynatą, zakryć folia i wstawić do lodówki

Zrób to smacznie
Soczyste kotlety 183

Jakiś czas temu natrafiłam na ten przepis i już kilkukrotnie do niego wracałam. Można użyć dowolnego mięsa - piersi z kurczaka, indyka czy plastrów schabu. Polecam na niedzielny obiad i nie tylko ;-) Składniki: 6 kotletów schabowych / porcji drobiu na kotlety Marynata: 2 jajka 2 łyżki majonezu 1 łyżka soku z cytryny(...)łyżka siekanej pietruszki / koperku trochę soli, pieprzu bułka tarta do panierki olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Do miski wbić jajka, dodać majonez i pozostałe składniki marynaty. Wymieszać. 2. Schab / piersi z kurczaka lekko rozbić. Mięso włożyć do marynaty na kilka godzin lub nawet na całą noc. 3. Przed smażeniem kotlety wyjąć, opanierować z obu stron w bułce tartej. Smażyć

Kuchnia domowa Ani
Sałatka z grillowanym kurczakiem i szparagami 140

towarzyskie 1 porcja ok. 130 gram piersi z kurczaka 5/6 szparagów 5 pomidorków koktajlowych 2 garście mix sałat ( u mnie lodowa, masłowa,rukola) Parmezan do posypania ok.1 łyżka Marynata przyprawa do kurczaka olej sos czubata łyżka majonezu czubata łyżka jogurtu naturalnego łyżka soku z cytryny 2 listki świeżej mięty szczypta soli Kurczaka wymieszaj z przyprawą i olejem odstaw do lodówki

Andzia Pichci
Kurczak tikka masala 133

Pyszne,  bardzo aromatyczne danie! Marynata: 2 piersi z kurczaka  1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka imbiru mielonego  1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżeczka slodkiej mielonej papryki  1 łyżeczka garam masala Sos: 1 puszka pomidorów  4 łyżki jogurtu greckiego  1 spora cebula pokrojona w kostkę  1 czerwona papryka pokrojona w kostkę

Mamuśka wraca do formy
Pałki z kurczaka dobrze przyprawione zapiekane z warzywami 191

kurczaka: do miski wsypujemy przyprawę do kurczaka, czosnek granulowany, paprykę słodką, pieprz chili cayenne i sól, dolewamy oliwę z oliwek, wszystko razem mieszamy i marynujemy w takiej marynacie pałki z kurczaka przynajmniej godzinę. Ziemniaki obieramy, kroimy w plasterki i układamy w brytwannie firmy Hendi wysmarowanej tłuszczem, posypuj emy przyprawą do ziemniaków solą i pieprzem. Cebulę kroimy w półplaster

Kuchnia u Bietki
Soczysty kurczak pod kruszonką. 542

pokrojoną papryczkę chilli (usunęłam z niej pesteczki), solimy i pieprzymy. Na koniec dodajemy oliwy i całość dobrze mieszamy. *Do kruszonki możemy dodać jeszcze trochę tartego parmezanu lub mozzarelli. Kurczaka wyciągamy z marynaty i układamy w formie żaroodpornej. Na każdą pierś wykładamy łyżeczką "kruszonkę" i dokładnie pokrywamy nią całą powierzchnię mięsa.  Tak przygotowanego kurczaka pieczemy w piekarniku nagrzanym

Plate of Joy

Proponowane wyszukiwania