marynata do kurczaka - 3781 przepisów (strona:94/253)

Grillowana pierś z kurczaka z sałatką z grillowanych warzyw z dodatkiem pietruszkowego pesto 133

smaki się przegryzły. Kurczaka rozcinamy wzdłuż na pół (oczywiście jak ktoś woli grubszy kawałek piersi z grilla to tą czynność pomijamy). Do miski przekładamy wszystkie składniki marynaty, doprawiamy sola i pieprzem i wkładamy kurczaka i mieszamy tak aby dokładnie został pokryty marynatą. Tak zamarynowaną pierś odstawiamy do lodówki. Cukinie i bakłażana kroimy w plastry, rozkładamy na talerzu i posypujemy solą

Piekielna Kuchnia Pati
Kurczak po syczuańsku 1051

wstawić w marynacie na 15 minut do lodówki, podczas gdy będziemy przygotowywać resztę składników. Wtedy danie spokojnie zrobicie w 30 minut. Polecam! Składniki 0,5kg piersi kurczaka pokrojonego w kawałki na jeden kęs marynata 2 łyżki mąki kukurydzianej 1 łyżka sake 2 łyżki jasnego sosu sojowego olej roślinny do smażenia 1 mała suszona papryczka chilli 2 łyżeczki pieprzu syczuańskiego(...)łyżki sake 5 łyżek jasnego sosu sojowego 3 łyżki wody szczypiorek z dymki i ryż do podania Sposób przygotowania Rano lub poprzedniego wieczoru wymieszać składniki marynaty (będzie gęsta) i wymieszać z pokrojonym kurczakiem. Przykryć folią spożywczą i schować do lodówki. W woku rozgrzać 2 łyżki oleju i podsmażyć przez 5 minut kurczaka na dużym ogniu, a następnie odłożyć do miski

W kuchni wieczorem
Orientalne danie jednogarnkowe z kurczaka 432

Składniki: 2 piersi z kurczaka 1/3 papryki czerwonej 1/3 papryki żółtej lub zielonej ½ puszki kukurydzy 8-9 pieczarek 1 papryczka chili 1/3 szklanki sezamu 200 ml przecieru pomidorowego 1/3 szklanki orzeszków ziemnych ½ łyżeczki pasty curry (jeśli nie mamy możemy dodać ½ łyżeczki curry w proszku) 1 ząbek czosnku 1/4 łyżeczki cynamonu oliwa Marynata do mięsa: 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej(...)łyżeczki kurkumy ½ łyżeczki curry 1/3 łyżeczki imbiru 1 łyżka sosu sojowego jasnego 1 łyżka sosu sojowego ciemnego 5 rozgniecionych ziaren kolendry   Przygotowanie: Piersi z kurczaka kroimy w kostkę. Wszystkie przyprawy z marynaty mieszamy i przyprawiamy nimi mięso. Odstawiamy kurczaka do lodówki na 20 minut.    Papryki, pieczarki i chili kroimy w kosteczkę. Orzeszki ziemne oraz sezam prażymy

Mania Gotowania
TAJSKIE SATAYE Z KURCZAKA Z SOSEM ORZECHOWYM I TEST FRYTKOWNICY BEZTŁUSZCZOWEJ SAF21 PRIME3 141

dziś swoje marzenia kieruję ku Tajlandii, która dopiero w planach ( Chiny już odkreślone z listy marzeń! ). Inspirując się kuchnią azjatycką przygotowałam dla Was przepis na przepyszne SATAYE Z KURCZAKA Z SOSEM ORZECHOWYM. Danie znane, popularne, łatwe do zrobienia i przede wszystkim pyszne! Przygotowałam je jednak w nietypowy sposób, a w moich kuchennych wojażach pomógł mi nowy sprzęt – FRYTKOWNICA BEZTŁUSZCZOWA(...)niej mięsa, ryby, szaszłyki, pieczone warzywa, omlety, a nawet słodkości takie jak muffiny czy małe ciasta! Ograniczyć nas może tylko wyobraźnia! Frytkownica beztłuszczowa PRIME3 dostępna TUTAJ SKŁADNIKI: MARYNATA: * filet z kurczaka – 500 g * czosnek – 2 ząbki * świeży imbir – 2 cm * sok z cytryny – 2 łyżki * sos sojowy – 2 łyżki * mielona kolendra – 1 łyżeczka * kumin – 1 łyżeczka * kurkuma – 1 łyżeczka * chili

Ostra na Słodko
Faszerowana cukinia z kurczakiem i serem 134

kostk\u0119. Opr\u00f3sz sol\u0105, czarnym pieprzem i mieszank\u0105 suszonych zi\u00f3\u0142. Dodaj 2 \u0142y\u017cki oleju rzepakowego, wymieszaj i pozostaw w marynacie na 30 minut.","text":"Mi\u0119so z piersi kurczaka pokr\u00f3j w bardzo drobn\u0105 kostk\u0119. Opr\u00f3sz sol\u0105, czarnym pieprzem i mieszank\u0105 suszonych zi\u00f3\u0142. Dodaj 2 \u0142y\u017cki(...)kurczaka pokrój w bardzo drobną kostkę. Oprósz solą, czarnym pieprzem i mieszanką suszonych ziół. Dodaj 2 łyżki oleju rzepakowego, wymieszaj i pozostaw w marynacie na 30 minut. Cebulę i paprykę poszatkuj drobno. Warzywa oraz kawałki kurczaka podsmaż do miękkości na rozgrzanej patelni. Pozostaw do przestudzenia. Cukinie umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Przekrój wzdłuż na połówki. Łyżką wydrąż ze środka miąższ

ProstePesto.pl
Kurczak z ryżem po indyjsku 101

przyprawę curry tak jak ja to polecam wypróbować! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 300 g piersi z kurczaka 1 cebula 400 g ryżu brązowego (2 woreczki po 200 g) 1 papryka czerwona 1 marchewka kawałek pora 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżki oleju Marynata do mięsa: 2 łyżeczki curry 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki(...)pieprzu mielonego 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w niedużą kostkę. Przełożyć do miseczki. Składniki marynaty wymieszać razem i dodać do kurczaka. Wymieszać. Odstawić na 10-15 minut do lodówki. 2. Ryż ugotować na sypko według przepisu na opakowaniu.  3. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Paprykę umyć, usunąć

Danka Pichci
Kurczak z groszkiem 105

Kuchnia wietnamska. Mięso kurczaka zostało zamarynowane w sosie rybnym, dzięki czemu ma inny smak. Sos ten, zwany nuoc mam, jest popularną przyprawą w całym Wietnamie, Laosie i Kambodży. Składniki Marynata : pół łyżeczki otartej skórki z cytryny 3 ząbki czosnku 2 łyżki sosu rybnego 1 łyzka sosu sojowego 1 łyżeczka drobno zmielonego pieprzu szczypta pieprzu kajeńskiego 4 filety z piersi kurczaka(...)strączków groszku cukrowego Przygotowanie Przygotowałem marynatę. Wymieszałem w misce startą skórkę cytrynową, przeciśnięty przez praskę czosnek, sos rybny, sos sojowy, pieprz czarny i kajeński. Piersi kurczaka pokroiłem w wąskie paski, włożyłem do marynaty, przykryłem, odstawiłem na 2 godziny do lodówki. W międzyczasie przygotowałem sos. Wymieszałem sherry z miodem i sokiem cytrynowym. Ustawiłem wok na dużym ogniu, wlałem olej i bardzo

R'n'G Kitchen
Kimchi 101

sklepach z egzotyczną żywnością i oczywiście w internetach. Gotowe kimchi jest bardzo wszechstronne, można je jeść jako przekąskę wprost ze słoika, dodawać do sałatek, kanapek, smażonego ryżu, marynaty do pieczonego kurczaka i wielu innych potraw. Chętnie podzielę się z Wami tymi przepisami, ale zacznijcie od ukiszenia kimchi. Składniki: 1 kg kapusty pekińskiej 5 łyżek soli 3 litry wody Pasta

Smakowity Blog Kulinarny
Lemon Curd 101

coś pysznego. Uwielbiam połączenie kwaśnego i słodkiego. Idealnie współgra w masach ciast i tortów, ale również jako jeden ze składników deserów. Ba! Pokusiłam się również dodać go do marynaty przed pieczeniem kurczaka. Można go trzymać do dwóch tygodni szczelnie zamknięty w lodówce. Spróbujcie :) Składniki:  2 żółtka 2 duże jaja 2 cytryny 90g masła 160g cukru  Przygotowanie: Cytryny zalewamy

ChilliJemy
Chlebki naan z grillowanymi warzywami i tofu 79

znajomymi i wspólne grillowanie staje się rodzajem narodowego sportu;) A co jeśli podczas takiego spotkania zaserwować sobie małą kulinarną podróż do Indii? Wystarczy niewiele - odpowiednie przyprawy i marynaty, delikatne mięso kurczaka, tofu, warzywa - i już nasza podróż nabiera smaku. Grillowane warzywa i tofu możemy podać jako dodatek do ryżu, ale żeby było wygodniej je spożywać podczas grillowania, usmażyłam chlebki naan

Obiad gotowy
Kurczakowe Balti z krewetkami, indyjskie danie 65

wodę, masło, chutney z mango. Jeszcze raz zmiksować. Doprawić wszystko solą i mielonymi płatkami chili. Powinno być ostre. Wlać wszystko do kurczaka i wymieszać. Zostawić na pół godziny. Kurczaka razem z marynatą wlać na patelnię i gotować około 10 minut. Sprawdzić smak i w razie potrzeby doprawić. Krewetki obrać i dodać do mięsa. Drugą chili pokroić w cienkie krążki

Kuchnia Pokoleń
Drobiowe kotleciki Szu Szu 97

piersi  kurczaka grubsze, ponieważ można wyciąć wtedy ładne medaliony.  W misce rozkłóciłam żółtka ze śmietaną, mąką i przyprawami. Dodałam przeciśnięty przez praskę czosnek.  Przełożyłam kawałki kurczaka do takiej marynaty i zakryłam folią spożywczą. Wstawiłam do lodówki na 1 godzinę.  Po tym czasie wyjęłam kotleciki z marynaty, odsączyłam nadmiar marynaty i usmażyłam. Smażyłam moje kotleciki

Pieprzyć z Fantazją
Drobiowe kotleciki Szu Szu 186

piersi  kurczaka grubsze, ponieważ można wyciąć wtedy ładne medaliony.  W misce rozkłóciłam żółtka ze śmietaną, mąką i przyprawami. Dodałam przeciśnięty przez praskę czosnek.  Przełożyłam kawałki kurczaka do takiej marynaty i zakryłam folią spożywczą. Wstawiłam do lodówki na 1 godzinę.  Po tym czasie wyjęłam kotleciki z marynaty, odsączyłam nadmiar marynaty i usmażyłam. Smażyłam moje kotleciki

Pieprzyć z Fantazją
"Przepisy Joli. W rodzinnej kuchni" Jola Caputa 108

zadowolą fanów bardziej zdecydowanych smaków, pojawiają się również nuty orientalne. Z pośród tych przepisów moją uwagę przykuła szarpana wieprzowina w cydrze, burger z krążkami cebulowym i piersi z kurczaka w cytrusowej marynacie. Ostatnia część to słodkie przepisy Sylwii - i tu jest w czym wybierać są muffinki, smakowite ciasta, serniki i torty jest w czym wybierać. Jedyny minus to brak jakiegoś

Cynamonowe szczęście

Proponowane wyszukiwania