Chicken with harissaSkładniki.1 pierś z kurczaka2 szalotkiMarynata.1 łyżeczka harissy2 łyżki oleju sezamowegoświeży rozmarynpieprzsólWykonanie.Umytą, osuszoną pierś pokroić na małe kawałki i ułożyć w płaskim naczyniu.Na marynatę wymieszać harissę z olejem sezamowym i pieprzem. Mięso włożyć do marynaty, dodać rozmaryn i marynować 1 h.Szalotki obrać i pokroić ukośnie w 05-1 cm kawałkiNabić na patyczki mięso i szalotki. Piec na dobrze rozgrzanej patelni grillowej 5 minut, obracając szaszłyczki.... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...