Robiliśmy już filety z kurczaka w panierce KFC , teraz ten sam przepis postanowiliśmy wykorzystać do przyrządzenia pałek czyli podudzi z kurczaka – kość sprawia, że wychodzą dużo bardziej aromatyczne. Jak poprzednio, lepsze niż w KFC. W tym przypadku smażenie trzeba jednak wydłużyć i podzielić na dwa etapy. Przepis na pałki z kurczaka w panierce KFC Składniki: Na marynatę: dwie łyżki jogurtu naturalnego, dwie łyżeczki granulowanego czosnku, łyżeczka soli, pieprz. Około 500 gramów pałek (podudzi) z kurczaka.... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...