marchewka - 20163 przepisów (strona:82/1345)

Roladki z łososia na parze 122

smakuje o niebo lepiej niż „marketowa”. Lekko, smacznie, szybko i zdrowo Roladki z łososia na parze 500 g filetów z łososia bez skóry 2 marchewki 1 por (zielona część) sól, pieprz, tymianek przyprawa do ziemniaków ziemniaki Łososia pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć solą, pieprzem i tymiankiem. Marchewkę pokroić w równe słupki, pora w cienkie plasterki. Na każdym kawałku(...)ryby ułożyć nieco pora i zwinąć ciasno w roladkę (można spiąć wykałaczkami). Marchewkę podzielić na małe porcje i związać sparzonymi paskami pora. Obrane ziemniaki posypać przyprawą do ziemniaków i ułożyć w szybkowarze. Na kolejnych poziomach ułożyć rybę i marchewki. Gotować około 25 minut. Smacznego. *inspiracja Kotlet.tv Artykuł Roladki z łososia na parze pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa

Pieguskowa Kuchnia
SAŁATKA GRZYBOWA POLANA 310

jeżeli dobrze podociskacie każdą warstwę tej sałatki. Będę wracać do niej często, bo bardzo nam posmakowała. SAŁATKA GRZYBOWA POLANA /wg Kuchni Broni 1 duży słoik pieczarek marynowanych 2 duże marchewki 3 ziemniaki 300 g piersi z kurczaka 3 jajka 3 duże ogórki konserwowe 100 g żółtego sera majonez natka pietruszki i szczypiorek sól, pieprz, papryka słodka i ostra, pieprz ziołowy(...)Mięso kurczaka pokroić w drobną kostkę, doprawić solą, pieprzem, pieprzem ziołowym, papryką słodką i ostrą. Usmażyć i odstawić do wystudzenia. Marchewkę, ziemniaki i jajka ugotować, wystudzić. Ser, ziemniaki i ugotowane jajka zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ogórki, marchewkę i szczypiorek pokroić w drobną kostkę. Pieczarki odsączyć. Dno i boki tortownicy o średnicy około 20-22 cm wyłożyć (z zakładem

Pieguskowa Kuchnia
Zupa z podsmażanymi warzywami i groszkiem 166

płaska łyżeczka soli kilka gałązek natki pietruszki 2 gałązki lubczyku 1,5 litra wody Pozostałe składniki zupy: 200 g groszku zielonego (świeżego lub mrożonego) 1 duża cebula 3 duże marchewki 3 większe ziemniaki biała część 1 niewielkiego pora 3 ząbki czosnku 2 łyżeczki maggi około 2 łyżki oliwy do smażenia pieprz sól duża garść świeżego, siekanego koperku Wykonanie: Przygotowanie bulionu(...)zupy: Do garnka wlewamy zimną wodę (1,5 litra) i wkładamy wszystkie składniki bulionu warzywnego. Od momentu zagotowania wody, gotujemy 1 godzinę.  Bulion przecedzamy. Przygotowanie podsmażonych warzyw: Cebulę, marchewkę i ziemniaki kroimy w kostkę. Białą część pora drobno szatkujemy. Cebulę lekko solimy i podsmażamy na około 2 łyżkach oliwy. Gdy cebula lekko się podsmaży, dodajemy marchewkę i podsmażamy

Smak mojego domu
Zupa działkowca z quinoą 140

turystycznej butli gazowej w większości ze składników prosto z grządek, wystarczy zabrać ze sobą trochę quinoy i kawałek szynki ;)  Składniki: 3 łyżki ziarna białej quinoy  2 młode marchewki 1 pietruszka plaster selera 2 garście strąków fasoli szparagowej  kilka plastrów wędliny np. szynki świeża gałązka lubczyku świeże liście selera kawałek młodego pora (około 8-10 cm) rozmaryn liść(...)laurowy  ziele angielskie natka marchewki 1 litr wody pieprz sól  Wykonanie: Quinoę najlepiej 2 godziny wcześniej namoczyć, a następnie kilka razy przepłukać na gęstym sicie.  Marchewkę, por i pietruszkę kroimy w plasterki, seler w kostkę. Warzywa wrzucamy do wrzącej wody, doprawiamy posiekanymi liśćmi selera i lubczyku, świeżym rozmarynem, liściem laurowym i zielem angielskim, solą, pieprzem.  Gotujemy

Quinoa Raz!
Marchewka z Groszkiem 127

SKŁADNIKI: - 4 duże marchewki - 1 puszka groszku - 1 łyżka cukru - 1 łyżka masła - 2 listki laurowe - 5 szt ziaren ziela angielskiego - pieprz - sól - 1 łyżka mąki - 1/2 szkl. zimnej wody WYKONANIE: Marchewkę obrać i pokroić w kostkę. Zalać wodą do 3/4 obiętości, dodać sól,pieprz,masło,liście, ziele,cukier. Całość zagotować aż marchewka zmięknie po czym dodać groszek i chwilkę(...)gotować. Mąkę wymieszać z 1/2 szkl wody, tak aby nie było grudek, wlać do marchewki i zagotować

Dziś Ja gotuje
Wytrawny placek z kurczakiem i warzywami 201

Wytrawny placek z kurczakiem i warzywami. Dzisiaj serwuję na obiad placek wytrawny na jogurcie, z kurczakiem z rosołu, gotowaną marchewką i cukinią. To danie jest swojską alternatywą dla włoskiej pizzy , czy francuskiej tarty . Placek jest inny, ale bardzo smaczny, sycący, zaspakaja głód każdego głodomora. Polecam też przepis na Wytrawny placek z kiełbasą i serem. Przepis na Wytrawny placek z kurczakiem(...)szczypta cukru 1/2 ły żeczki soli pieprz do smaku 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka masła + 1 łyżka bułki tartej do wysmarowania foremki 1/3 cukinii 2 gotowane marchewki 1 ugotowana ćwiartka kurczaka 1 łyżka siekanej natki pietruszki 1 łyżka siekanego szczypiorku Jak przygotować wytrawny placek z kurczakiem i warzywami , przepis : Cukinię kroimy w kostkę, odkładamy 5 plastrów. Ugotowane

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zupa - krem z groszku 167

płaskiej łyżeczki soli kilka gałązek natki pietruszki 2 gałązki lubczyku 700 ml wody Pozostałe składniki zupy: 250 g groszku zielonego świeżego lub mrożonego 1 duża cebula 2 duże marchewki 2 niewielkie ziemniaki (łącznie około 200 g) 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka maggi około 2 łyżki oliwy do smażenia sól pieprz Do podania: nasiona słonecznika Wykonanie: Przygotowanie bulionu warzywnego, czyli bazy(...)zupy: Do niewielkiego garnka wlewamy zimną wodę (700 ml) i wkładamy wszystkie składniki bulionu warzywnego. Od momentu zagotowania wody, gotujemy 1 godzinę.  Bulion przecedzamy. Przygotowanie podsmażonych warzyw: Cebulę, marchewkę i ziemniaki kroimy w kostkę. Cebulę lekko solimy i podsmażamy na około 2 łyżkach oliwy. Gdy cebula lekko się podsmaży, dodajemy marchewkę i podsmażamy, aż marchewka lekko się podrumieni. Dodajemy

Smak mojego domu
Sałatka szwedzka w słoiczkach 228

Składniki: ok 2 kg ogórków (nieco większych niż do kiszenia) 12 szklanek wody pół szklanki soli 2 szklanki cukru 2 szklanki octu ziele angielskie pieprz ziarnisty  gorczyca 4 marchewki Przygotowanie: Ogórki dokładnie umyć pod bieżącą wodą. Pokroić w cienkie plasterki. Ja swoje tnę za pomocą maszyny do szatkowania warzyw, jednakże dobrze sprawdzi się do tego także tarka, bądź nóż(...)sera.  Pół szklanki soli zalewamy 9 - cioma szklankami ciepłej wody. Tak przygotowanym roztworem zalewamy pokrojone ogórki i odstawiamy na około godzinę.  Następnie odcedzamy je na durszlaku. Marchewkę obieramy i również kroimy w plastry. Do każdego słoika wrzucamy kilka ziaren pieprzu, ziela angielskiego oraz około łyżeczki gorczycy. Wrzucamy po kilka plasterków marchewki na dno.  Przygotowujemy zalewę

Taste Therapy
Sałatka ogórkowa na zimę 12888

Sezon ogórkowy w pełni, dlatego też prezentuję przepis na pyszną sałatkę ogórkową z cebulą i marchewką. Sałatka jest bardzo łatwa do przygotowania. Warto zapełnić półki w spiżarni słoikami w tą pyszną sałatką. Z podanego przepisu wychodzi około 15-17 słoiczków o pojemności 1/2 litra. SKŁADNIKI: 4 kg ogórków, 1 kg marchewki, 1 kg cebuli, ½ łyżki soli, 1 szklanka octu(...)szklanka oleju, 1 szklanka cukru. PRZYGOTOWANIE: 1. Cebulę i marchewkę obieram. Cebulę kroję w grubszą kostkę. Marchewkę ścieram na tarce o dużych otworach. Ogórki kroję w plasterki. 2. Wszystkie przygotowane warzywa przekładam do dużej miski. Dodaję sól, ocet, olej oraz cukier. Dokładnie łączę wszystkie składniki. Sałatkę odstawiam na 3 godziny w chłodne miejsce. 3. Po upływie 3 godzin sałatkę mieszam

Tradycyjna kuchnia Kasi
Lato 2017: Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym 160

łyżkę, łyżeczkę, szklankę, nóż i deskę do krojenia, tarkę o dużych oczkach, durszlak, słoiki, ewentualnie łyżkę z długą rączką. Przygotuj składniki 2,5 kg fasolki szparagowej, 5 cebul, 6 marchewek, 1 łyżkę soli + ewentualnie sól do doprawienia dania przed włożeniem do słoików, ½ szklanki cukru, 1 mały słoik koncentratu pomidorowego, ½ szklanki octu, ½ szklanki oleju, 1 łyżeczkę bazylii, 1 łyżeczkę oregano(...)pokrój ją w dość drobną kostkę. Marchew obierz, umyj i zetrzyj na tarce. Na patelni rozgrzej olej. Na gorącym tłuszczu podsmaż cebulę. Kiedy cebula się zeszkli, dodaj do niej marchewkę i listki laurowe. Całość dobrze wymieszaj i smaż przez chwilę. Gdy marchewka zmięknie, zdejmij patelnię z ognia. Do drugiego garnka przełóż koncentrat pomidorowy, ocet, cukier, bazylię, oregano i majeranek. Wszystko

blog.moje-pasje.info
Kapuśniak z młodej kapusty, z podsmażanymi warzywami 247

warzyw podbija smak zupy. Składniki: 3 skrzydełka 1 mały por gałązka lubczyku pietruszka mały seler 2 liście laurowe 3 ziela angielskie 10 ziaren pieprzu czarnego -------------------- 1 cebula 200 g marchewki 200 g ziemniaków 2 ząbki czosnku około 2 łyżki oleju -------------------- 0,5 kg młodej kapusty (ćwiartka niewielkiej kapusty) 1 płaska łyżeczka naturalnej przyprawy warzywnej (suszone zioła i warzywa) łyżeczka maggi(...)angielskie, ziarna pieprzu czarnego. Od momentu zagotowania, gotujemy na małym ogniu 1,5 godziny. 15 minut przed końcem gotowania bulion solimy do smaku. W międzyczasie: przygotowujemy i podsmażamy warzywa: Marchewkę, ziemniaki, cebulę kroimy w drobną kostkę. Kapustę siekamy. Na patelni, na niewielkiej ilości oleju (około 2 łyżek), podsmażamy cebulę. Podczas podsmażania cebulę solimy do smaku.  Gdy cebula lekko zmięknie

Smak mojego domu
ZUPA RYBNA Z ŁOSOSIEM NORWESKIM! NAJSMACZNIEJSZA! 134

ZUPA RYBNA Z ŁOSOSIEM NORWESKIM! NAJSMACZNIEJSZA!  SKŁADNIKI dla 4 osób: - 2 spore filety z łososia norweskiego - kilka małży nowozelandzkich (jeśli nie masz możesz pominąć ten składnik) - 3 jędrne marchewki - 4 ząbki czosnku - 1/3 pęczka natki pietruszki - 1/3 pęczka kolendry - 1/4 pęczka cienkiego szczypiorku - 8 szt młodych ziemniaków - 7 łyżek oliwy z oliwek dobrej jakości - 1/2 do 1 łyżeczki pieprzu(...)cytrynowego - 1 opakowanie śmietany 18% - sól - ewentualnie bulion krewetkowy w proszku ( do kupienia na dziale kuchnie świata) WYKONANIE: - marchewkę i ziemniaki obieramy, czosnek przeciskamy przez praskę, zioła siekamy na drobno - filet z łososia myjemy pod wodą, dokładnie obieramy z łusek, wszystkich ości, nie możesz przegapić żadnej, więc wykonaj to dokładnie - marchewkę kroimy w drobną kostkę - ziemniaki w ćwiartki bądź ósemki

SMYKWKUCHNI
Sałatka z kukurydzą chilli i kurczakiem w domowej tortilli [ENG] 140

chicken breast 1 mała papryczka chilli (ilość wg uznania) | 1 small chilli pepper (according to your taste) 2 łyżki oleju z pestek winogron | 2 tablespoons grapeseed oil 1 średnia marchewka | 1 medium carrot 2 łyżki sosu sojowego | 2 tablespoons soy sauce Bonduelle Kukurydza Złocista z chilli | Bonduelle Corn Gold with chilli 1/4 średniej kapusty pekińskiej | 1/4 medium celery cabbage(...)minut. Kurczaka pokrój w kostkę i włóż do miski. Dodaj olej i drobno posiekaną papryczkę (uważaj na ilość ;)). Wymieszaj i odstaw do lodówki. Przygotuj dodatki (każde oddzielnie): Marchewkę obierz i zetrzyj na grubym tarle. Posiekaj kapustę pekińską, oczyść sałatę, pokrój pomidora w cienkie ćwiartki a kiszonego ogórka w plasterki. Przygotuj sos jogurtowy: do połówki jogurtu wyciśnij ząbek czosnku, dodaj pieprz

Better Life By Auntie Ju
Udka kurczaka pieczone z warzywami w rękawie 601

jest bardziej soczyste, ma lepszy smak), możesz też przygotować sobie inne składniki wcześniej (nawet wieczorem poprzedniego dnia) - wtedy znacznie szybciej podszykujesz danie. Przygotowane wcześniej warzywa przechowaj w lodówce (cukinia, marchewka, fasolka, cebula, czosnek). Tylko ziemniaki wyszoruj i pomidory pokrój "na świeżo", przed wrzuceniem do rękawa. Szybkość ma szalenie ważne znaczenie zwłaszcza w niedzielę, święta i gdy przyjmujesz gości. Szczególnie(...)kurczaka pieczone z warzywami w rękawie Składniki: 14 podudzi z kurczaka 5 czerwonych cebul 6 pomidorów 2 główki młodego czosnku 2,5 kg młodych, małych ziemniaczków 4-5 młodych marchewek 1 cukinia 600 g zielonej fasolki szparagowej Dodatkowo: 2 łyżki słodkiej papryki 2 łyżki ziół prowansalskich sok z połowy limonki 200 g śmietany 30% 2 czubate łyżki koncentratu pomidorowego

Kolorowy Przepisownik
Kremowa zupa koperkowa. Na obierkach z serkiem topionym! 182

niezwykle aromatyczny! Dzięki dodaniu serka topionego, zupa staje się aksamitna i kremowa. Musisz spróbować! Składniki (4 talerze): duża garść obierek z warzyw (u mnie zielona część pora, obierki z marchewki, końcówki z pietruszki, gałązki koperku, skorupka z cebuli) 3 marchewki 2 łyżki oleju 1 litr wrzątku sól, pieprz 2 ziarenka ziela angielskiego 1 liść laurowy 100 g ryżu(...)serka topionego pęczek koperku Obierki z warzyw podsmaż dość mocno na oleju, zalej wrzątkiem, dodaj obrane marchewki, ziele angielskie, liść laurowy, gotuj godzinę po przykryciem na małym ogniu. Tak przygotowany wywar przecedź przez sitko wyłożone gazą. Z gazy wybierz całe marchewki zblenduj na papkę z dodatkiem odrobiny zupy, dodaj do zupy razem z ryżem i serkiem topionym i gotuj

Mój pomysł na

Proponowane wyszukiwania