łopatkę do mieszania naczynie, w którym zmieści nam się makaron i wrzątek Podwójny filet z kurczaka (jeśli jesteście centusiem to pojedynczy, ale gruby) 2 ząbki czosnku kawałek korzenia imbiru marchewkę pietruszkę pół selera 1 paprykę czerwoną kawałek pora 1 cebulę garść dowolnych kiełków garść pistacji lub orzeszków ziemnych pokrojone pędy bambusa (można kupić w zalewie) grzybki mun (wcześniej zalejcie
ladykitchenNadaje się nie tylko na rodzinny obiad ale także na domowe uroczystości. Jeżeli nie macie pomysłu na jutrzejszy postny obiad, możecie wykorzystać ten;) Serdecznie polecam ;) Składniki: 4 marchewki 1 duża pietruszka bądź dwie małe 2 cebule ćwiartka selera woda 150 g przecieru pomidorowego 5 filetów z mintaja sól pieprz cukier mąka masło Wykonanie: Rybę
Krakowskie smaki Aniwww.mgotuje.pl Kotleciki z ryżu są uniwersalną wersją kotletów do których możemy dodać to co akurat mamy w lodówce. Ja swoje zrobiłam z dodatkiem marchewki, żółtego sera, chudego boczku, ostrych ziarenek no i oczywiście ryżu. Możemy podać je np. z frytkami, ulubioną surówką i sosami. Ja zrobiłam do nich sos pieczarkowy
Marta GotujeSkładniki 3-4 łodygi selera naciowego 3 jabłka 4 marchewki 2-3 plasterki imbiru 1 owoc granatu Wykonanie Wszystko przepuścic przez wyciskarkę do soków.Smacznego
w mojej kuchniciepło jak i na zimno, nie jest skomplikowana i jest bardzo smaczna więc dlaczego nie robić jej częściej ?! Składniki: około 800 g filetów rybnych (np. mintaj, dorsz) 4 średnie marchewki 1 średni korzeń pietruszki 1/2 malutkiego selera 2 duże cebule 1/2 słoiczka koncentratu pomidorowego „Pudliszki” około 1 szklanki bulionu (lub wody) 3 ziarenka ziela angielskiego 2 liście laurowe
Oryginalny smakbardzo, ciekawe czy i Wam posmakuje? Idealnie komponuje się z różnego rodzaju mięsami. Polecam bardzo;) Składniki: 2 kg cukinii 0,5 główki czosnku 2 cebule 2 średniej wielkości marchewki bądź 1 duża 2 średnie czerwone papryki papryczka chili około 0.5 szklanki cukru 2 płaskie łyżeczki soli Zalewa: litr wody 250 ml octu 4 ziarenka ziela angielskiego łyżeczka kolendry łyżeczka
Krakowskie smaki Anidelikatny rozpływający się w ustach, niezwykle aromatyczny gulasz. Moja rodzina się nim zachwyca;) A jak Wam podoba się ta propozycja? Składniki: 1,20 kg szynki 2 średniej wielkości marchewki 3 małe cebule mąka olej 0,5 szklanki białego wytrawnego wina wegeta sól pieprz tymianek 2 liście laurowe 2 szczypty ziół prowansalskich 0,7 l bulionu Wykonanie: Mięso oczyścić
Krakowskie smaki Aniryżu około 700 ml bulionu warzywnego sól pieprz majeranek oliwa z oliwek do smażenia około 750 gramów pokrojonych na mniejsze kawałki jarzyn (u mnie fasolka szparagowa, kukurydza, brokuł, marchewka, zielony groszek) 5 plastrów schabu 3 jajka 3-4 łyżki mąki pszennej pół łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie: Na rozgrzaną patelnie przełożyć pokrojone na mniejsze kawałki warzywa (jeżeli używamy
Krakowskie smaki Anisię do sokowirówki! Sok jest pełen witamin, minerałów i wielu innych cennych składników. Bomba! Niekaloryczna, a zdrowotna! Świetny na detoks, do śniadania lub lunchu.\ Składniki: 1 burak 1 marchewka 1 jabłko 1 korzeń pietruszki Przygotowanie: Banalne: obrać, umyć, pokroić włożyć do sokowirówki
Czarnawisienkasmaku sól do smaku śmietana 3-4 łyżki ciepła woda 1 łyżka inuliny lub 1 łyżka mąki gryczanej,lub pszennej do zagęszczenia 2 piersi z gęsi 2-3 marchewki ,lub małe marcheweczki,parę sztuk WYKONANIE Pierś umyć , osuszyć , następnie oprószyć dokładnie solą i pieprzem z każdej strony. W brytfance na tłuszczu z gęsi podsmażyć porcje mięsa z obu stron
w mojej kuchnicukrem na puszysta masę. Następnie dodajemy olej bardzo powoli, i stopniowo mąkę przesianą przez sito wraz z sodą, proszkiem, cynamonem i kakao. Na koniec - najlepiej drewnianą łyżką - dodajemy marchewkę i delikatnie mieszamy. Teraz dorzucamy sparzone i obtoczone w mace jagody Goji, delikatnie mieszając łączymy z masą. Muffiny wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C na około
Sajkofanka smakutheme, which an intelligent cook can play each time witch a variation." ~ Madame Jehane Benoit WEGETARIAŃSKIE JAJKA PO SZKOCKU /inspiracja: Zmysły w kuchni ;/ na 4 jajka 2 średnie marchewki 1 nieduży korzeń pietruszki 1 mała posiekana drobno cebula 2-3 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę 1/2 posiekanego pęczka pietruszki 80-90g posiekanych drobno orzechów włoskich (w malakserze najlepiej
W kuchni Karmel-itkiWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pyszne i pełne zdrowia batoniki. Wykonane z bakalii, ziaren i marchewki. Calej słodyczy nadaje im miód. Są świetną alternatywą dla sklepowych batoników, które napakowane są cukrem i konserwantami. Można sięgać po nie bez wyrzutów sumienia Polecam jako przekąska lub drugie śniadanie dla dzieci do szkoly i doroslych
Marta Gotujesałatki:– sałaty o twardych liściach, najlepiej lodowa lub rzymska, może też być rukola lub roszponka, ale także szpinak baby i różne kiełki– twarde warzywa: ogórki, papryka, tarta marchew, świeży zielony groszek, rzodkiewka, seler naciowy i pomidorki koktajloweSkładniki dodatkowe:– warzywa przetworzone: ogórki kiszone / konserwowe / małosolne, marynowana papryka, suszone pomidory, oliwki, kapary, blanszowane różyczki kalafiora i brokuła, gotowany bób
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsiebie nie pasowało.Mogłabym zrobić spaghetti albo lasagne, ale nie miałam nic, co choćby przypominało przecier pomidorowy.Mogłabym zrobić zapiekankę pasterską, ale nie miałam ziemniaków. Miałam za to młode marchewki, mięso mielone.Czytaj więcej
bistro mama