marchewka - 20163 przepisów (strona:681/1345)

Kotleciki marchewkowo szpinakowe z amarantusem 115

przyszliśmy strasznie głodni po spacerze. Trzeba coś wykombinować na szybko :) Zrodził mi się w głowie pomysł na kotleciki z marchewki i szpinaku. Potrzebujemy: 1 marchew startą na małych oczkach tarki 2 brykiety szpinaku mrożonego (jjeśli nie jest rozdrobniony, po rozmarznięciu należy go przesiekać) 2 łyżki Bielucha lub innego serka naturalnego 2 łyżeczki mąki żytniej 4 łyżeczki mąki pszennej 1 jajko

MamaOskarka
Dietetyczny Garnek 323

SKŁAD - 1 kg Ziemniaków w Mundurkach 500 g  Piersi z Kurczaka 300 g Marchewki 200 Pietruszki 100 g Pora  - Wartości   odżywcze  całego dania - Kalorie  1546    Węglowodany   237 g       Białko               135,5 g   Tłuszcze

Sylwetka Od Kuchni
Indyk duszony z warzywami 195

danie jednogarnkowe, a mianowicie pierś indyka duszona z warzywami. Tak przygotowany indyk jest nie tylko smaczny, ale i nie wymaga dużo pracy by go przygotować. Składniki: pierś z indyka marchew pietruszka kilka ziemniaków 2 cebule 2 ząbki czosnku sól pieprz bazylia oregano szczypta imbiru papryka słodka papryka ostra oliwa Wykonanie: Warzywa obrać i umyć a następnie warzywa i czosnek pokroić

Mama Gotuje
Gołąbki z sałaty rzymskiej 126

byłam mała i leżałam w łóżku z gorączka, babcia często robiła mi gołąbki. Mięso, marchewka i ryż, owinięte były lekko chrupiącą sałatą. Zawsze po babcinych gołąbkach i kubku herbaty z dużym plastrem cytry czułam się lepiej. Od kilku dni bierze mnie jakieś choróbsko więc dziś postanowiłam odtworzyć babcine gołąbki. Wyszły prawie tak jak je pamiętam, delikatny ryż owinięty w lekko

wegetalerze
Surówka z marchewki 166

jogurt naturalny Wykonanie Marchew obieram, myję pod bieżącą wodą, osuszam i ścieram na tarce o dużych oczkach. Dodaję cukier i sól, ugniatam łyżką i odstawiam, aż zmięknie. Do miękkiej marchewki dodaję, wyciśnięty sok z cytryny i pomarańczy. Mieszam , polewam jogurtem naturalnym i podaję do obiadu. SMACZNEGO

Bea(u)ty kitchen
Hummus z suszonymi pomidorami i rozmarynem 169

Hummus przyjmie praktycznie wszystko! Nie wiemy, czy nadal wówczas będzie można go tak nazywać, ale na pewno nadal będzie świetny do kanapek czy surowych warzyw. Polecamy go jeść (z) marchewką lub selerem naciowym. W sam raz na drugie śniadanie do pracy! Click to view slideshow

GRUBY WAŁEK
Oczyszczająca zupa jaglana | najlepsza! | detoks jaglany 37407

dzięki aromatycznym przyprawom, które również zbawiennie wpływaja na nasz metabolizm. Robimy ją conajmniej raz w tygodniu, jest pyszna :)  Składniki: 60 g kaszy jaglanej 1/2 dużego selera 5 średnich marchewek 1 korzeń pietruszki Curry Kurkuma Pieprz Sól himalajska lub morska Przygotowanie: Przygotować wszystkie składniki. Warzywa obrać i umyć. Warzywa zetrzeć na tarce lub w maszynie wielofunkcyjnej. Kaszę jaglaną wypłukać

Czarnawisienka
Gulasz z indyka 161

listek laurowy Z uda wyjąć kość i pokroić w kostkę, natrzeć przyprawą i odstawić do lodówki na kilka godzin. Następnie podsmażyć na patelni .Przełożyć do wolnowaru , dodać cebulę,czosnek, marchewkę , przyprawy.Dolać  wodę i włączyć wolnowar. Gotować 4-5 godzin na poziomie "2" lub 7-8 godzin na poziomie "1".Pod koniec gotowania można dodać troszkę śmietany

Moje domowe kucharzenie
Pulpety w warzywnym sosie 244

kolejną propozycję obiadową. Tym razem zrobiłam małe pulpeciki mielone w sosie pomidorowym z dużą ilością warzyw. Przygotowałam do nich ryż z dodatkiem marchewki i groszku firmy Sys, który idealnie wpasował się do mojego dzisiejszego dania. Taki obiad smakuje super, jest zdrowy i kolorowy. Post Pulpety w warzywnym sosie pojawił się poraz pierwszy

Marta Gotuje
W sam raz na jeden raz: ciasto marchewkowe 136

sody oczyszczonej łyżka skórki pomarańczowej Jajko ubić z cukrem i olejem na białą i puszystą masę. Dodając mąkę, cynamon, sodę oczyszczoną cały czas miksować. Na sam koniec dodać startą marchew i bakalie wg. uznania - ja dodaję tylko orzechy, bo nie przepadam np. za rodzynkami. Przelać do wysmarowanych masłem i wysypanych bułką tartą form i wstawić na około 20-25 minut

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Zupa marchewkowa 153

jeszcze więcej. Wystarczy, że przed opuszczeniem klikniesz na którąś z reklam - wystarczy tylko tyle i aż tyle :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Z góry dziękuję. Wykonanie Cebulę i czosnek posiekać. Ziemniaki, marchew, seler i jabłka pokroić w kostkę. Cebulę podsmażyć w dużym garnku na maśle aż się zezłoci. Dodać pokrojone składniki. Smażyć ok. 10 minut, co jakiś czas mieszając. Skórkę

Świat Smaku
Ciasto marchewkowe 196

Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Przekładamy do dużej miski. Do marchewki dodajemy mąkę przesianą i wymieszaną z proszkiem do pieczeniem, sodą, cynamonem i imbirem. Dodajemy cukier i startą skórkę pomarańczy. Wszystko dokładnie mieszamy drewnianą łyżką. Formę o wymiarach 40 x 24 wykładamy papierem do pieczenia, ciasto przekładamy do formy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

Kredowe Menu
Obiad robotnika: biała kiełbasa pieczona z warzywami 228

płukanych w roztworach nasyconych niby-warzyw zostało już tylko kilka korzeni, które zasypane w suchym piasku, zimują razem z nami, zapewniając minimalną porcję witamin. Bierzcie zatem pełnymi garściami marchew, pietruszkę, pasternak, seler, a na ramie zarzućcie pęto białej kiełbasy i wracajcie do kuchni! Składniki: (opcjonalnie i według dostępności lub uznania) 2 marchewki 2 pietruszki 1 pasternak 1 seler

GRUBY WAŁEK
Tagliatelle z marchewki z serem owczym i czarnuszką 187

wody tak, jak ryż, więc możecie ją odlać, jeśli nie odparowała. Marchewki myjecie, obieracie, a potem ścinacie obieraczką paski przypominające makaron tagliatelle. Na patelni rozgrzewacie oliwę z oliwek, wrzucacie marchew i blanszujecie. Posypujecie czarnuszką, przyprawiacie solą i pieprzem, mieszacie. Dodajecie ser pokrojony w kostkę, kaszę, mieszacie i zdejmujecie z palnika. Po chwili, kiedy smaki się wymieszają, przekładacie na piękne talerze

GRUBY WAŁEK