marchewka - 20163 przepisów (strona:684/1345)

Kotlety z indyka w marchewkowo-migdałowej panierce 145

Jak panierowac-to z fantazja.Mozliwosci jest bardzo wiele.Za sprawa nietypowej panierki mozna zmienic codzienne nudne danie w cos zupelnie zaskakujacego.Proponuje dzis delikatna i smacza panierke marchewkowo-migdalowa.Pasuje

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zupa krem z czerwonej soczewicy i marchewki z grzankami 164

porcje:500 g marchewki120 g czerwonej soczewicy20 g swiezego imbiru1 mala cebula0,75-1 l bulionu warzywnego2 kromki pieczywa razowego2 lyzki masla gheenatka pietruszkisol,pieprz CayenneWykonanie:Obrac marchew i cebule.Marchew pokroic w talarki, a cebule w kostke.W garnku,w ktorym bedziemy gotowac zupe,rozgrzac lyzke masla ghee i zeszklic cebule. Dodac krazki marchewki oraz imbir i razem podsmazyc.Na sitku wyplukac

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Bakłażan i marchewka w sosie curry z ciecierzycą 144

cebule w piorka.jesli uzywasz ciecierzycy z puszki,wylej ja na sitko,dokladnie wyplucz i odsaczrozgrzac olej w garnku,w ktorym przygotowujesz potrawe i udus cebule,dodaj pokrojona w kostke marchew,przesmaz chwile razem .Wlej mleko kokosowe i bulion.Dodaj paste curry,posol i dodaj pieprzu.Na srednim ogniu dus 5-7 minut.baklazana osuszyc recznikiem papierowym i pokroic w gruba kostke.ciecierzyce i baklazana

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Placki z cukinii - wersja II odchudzona 172

kryje cale mnostwo skarbow dla naszego zdrowia.Zetrzec cukinie na grubych oczkach tarki,wymieszac z plaska lyzka soli i odstawic ,by puscila sok.Odcisnac nadmiar wodyobrac,zetrzec na grubych oczkach tarki marchew i obrana cebule.Posiekacziolapolaczyc odcisnieta cukinie, starta marchewke i cebule,dodac jaja,make,ziola,sol i pieprz.Wymieszacukladac malymi porcjami na rozgrzanej patelni i smazyc z obu stron na rumiano.Odkladac na talerz

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Amerykańskie ciasto marchewkowe 306

dopiero dodaję stopniowo cukier i wanilię i żółtka. Do tego dodaję stopniowo makę zmieszaną z proszkiem, sodą, cynamonem i solą.Dodaję olej i sok a na koniec startą marchew, orzechy i rodzynki.Wlewam masę do blaszki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką i piekę ok. 45 min w 180 stopniach. Zawsze sprawdzam patyczkiem czy już się upiekło! Składniki polewy miksuję

UgotujmyTo.pl
Zapiekanka z cukinii 171

Miałam bardzo zwariowany i udany tydzień. Wspaniale spędziłam czas z Rodzinką, która przyjechała z Polski. Oczywiście spędzaliśmy czas nie tylko na jedzeniu, bo udało nam się

UgotujmyTo.pl
Tort marchewkowy z pomarańczowym kremem 247

wyłóż folią aluminiową. Dno i boki nasmaruj olejem.Jajka zmiksuj z cukrem przez około 1 minutę. Dodaj do nich olej i miksuj jeszcze przez chwilę. Dodaj startą marchewkę, posiekane orzechy i pokrojonego ananasa. Całość dobrze wymieszaj ręcznie.W osobnej misce przesiej mąkę z solą i sodą oczyszczoną, dodaj cynamon, przyprawę korzenną i gałkę muszkatołową. Całość przesyp do masy marchewkowej i bardzo

Słodko-Słony Świat Ilony
ZRAZY Z WĄTRÓBKI Z KASZĄ JAGLANĄ 156

kaszy jaglanej , podane z grzybowym sosem zrobiły furorę!Gwarantuję , że i Wam posmakują!Polecam!SKŁADNIKI:* wątróbka drobiowa – 200 g* cebula – 2 szt* kasza jaglana – 1 szkl* marchew – 1 szt* duże jajko – 1 szt* bułka tarta do panierowania* mleko do moczenia wątróbki – ok. 0,5 szkl* mąka pszenna do obtoczenia wątróbki – 3 łyżki* sól

Ostra na Słodko
Surówka colesław 180

tylko z fast foodami kojarzyć, bo przecież jest zdrowa, mimo, że może odrobinkę kaloryczna ;)- 1/4 główki posiekanej w dowolny sposób białej kapusty (ja wolę piórka niż wersję mini)- 2 marchewki starte na grubej tarce- 1 cebula drobno posiekana w kosteczkęWszystko mieszamy i zalewamy sosem przygotowanym z:4 łyżek cukru1/2 szklanki majonezu3 łyżek mleka1 i 1/2 łyżki octu winnego (ja się

Z butelką mleczka w tle
Pieczone warzywa czyli prażonka-pieczonka. 189

Jesienne warzywa są równie dobre jak te letnie, tyle, że lepiej smakują na ciepło. Tym razem zrobiłam je  zapiekane w piecu i podane z sosem

Z butelką mleczka w tle
Naleśnikowe spaghetti z sosem marchewkowo - imbirowym 200

makaron. To dość szybki sposób na delikatny i nieco inny dodatek na przykład do zupy. Ja dzisiaj namówię Was na połączenie takiego makaronu z sosem z gotowanej marchewki. Danie o dość ciekawym smaku, które zasmakuje wielbicielom marchwi. Wymyśliłam je szukając pomysłu na coś oryginalnego i niebanalnego. Czy mi się udało? musicie sami ocenić, bo zdania

Codzienna kuchnia niecodzienna
Falafel najsmaczniejszy 141

tłuszczu na papierowym ręczniku.Surówka z marchewki, imbiru i kolendry:4 średniej wielkości marchewkikawałek kłącza imbiru1 łyżeczka mielonej kolendry1 łyżka soku z cytryny1 ząbek czosnku1 łyżka miodu2 łyżki sezamusólPrzygotowanie:Marchew zetrzeć na średnich oczkach. Dodać starty na drobnych imbir i czosnek. Przyprawić, kolendrą, sokiem z cytryny, miodem i solą. Wymieszać, posypać prażonym sezamem i gotowe!Ciepły jeszcze falafel podawać

Food Square
„Chińczyk” 358

Marchewkę, pietruszkę, por i seler obrać i umyć. Wszystko pokroić w julienne (równej wielkości paski). W woku z rozgrzaną oliwą wrzucać kolejno składniki (co ok. 5 minut kolejny): najpierw marchew, seler i pietruszkę, później paprykę, a na końcu pora. Usmażyć do momentu, kiedy staną się miękkie i lekko chrupiące jednocześnie.Do gotowych warzyw wrzucić kurczaka oraz grzyby i doprawić

Food Square
Cannelloni 196

Wpis pochodzi z www.mgotuje.plCannelloni czyli włoski makaron w kształcie długich rurek. U mnie nadziany mięsem mielonym z dodatkiem krojonych pomidorów, marchewki i cebuli. Pyszne i sycące danie obiadowe. Smakuje super, polecam.Post Cannelloni pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Wegetariańskie świeże sajgonki 251

Składniki na 7-8 sajgonek:1 długa marchewka1/2 świeżego ogórka1 cukiniaszczypior7-8 płatów papieru ryżowegoSos do sajgonek:1 łyżka sosu sojowego2 łyżki wody1 łyżeczka cukru trzcinowego1

Tajskie smaki

Proponowane wyszukiwania