Składniki na 2 porcje: 1 szklanka wody garść szpinaku 1 banan 2 małe marchewki pół szklanki pokrojonego mango pół szklanki pokrojonego ananasa Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować. Smacznego
Moja Galeria Smakusurówka z kapusty pekińskiej i antonówek window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 5 liści kapusty pekińskiej 1/3 czerwonej papryki 1/2 antonówki lub innego, kwaskowego jabłka 2 gałązki natki 1 niewielka marchewka Sos 3 łyżki oliwy 1/2 łyżeczki musztardy szczypta soli, pieprzu 1 łyżeczka soku z cytryny Sposób przygotowania Składniki na sos wymieszać Składniki surówki umyć i pokroić. Wrzucić warzywa do miski
Mieszam w Garnkukolendra, oregano sól, pieprz (możemy ewentualnie użyć gotowej mieszanki przypraw do kurczaka lub dań kuchni meksykańskiej) olej do smażenia czerwona fasola (ok. 200 g) puszka kukurydzy (ok. 400 g) marchewka konserwowa (ok. 200 g) groszek konserwowy (ok. 200 g) marynowana papryka (ok. 70 g) 5 jajek 1 por ok. 300-400 ml majonezu (lub mniej - według uznania) pieprz Sałatka
Słodka Stronawygląda prawdziwe bolognese, a nie szerzące się wariacje na jego temat. Proporcja na 5 osób. 1 kg wołowiny mielonej 100 gram boczku 2 cebule 3 ząbki czosnku 2 marchewki kawałek selera 1 szklanka wina 2 puszki krojonych pomidorów (2 x 400 gram) ser żółty 2 łyżki oliwy Na patelni z grubym dnem rozgrzać oliwę. Boczek pokroić w krótkie słupki
Czerwony Gupikplackach gryczanych pisałam już tutaj . Tym razem delikatna modyfikacja. Do placków warto wykorzystać pozostałe z zupy warzywa. 100 gram kaszy gryczanej 1 jajko 2 ugotowane marchewki 1 ugotowana pietruszka kawałek ugotowanego selera 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka papryki ostrej 1 łyżeczka pieprzu ziołowego Kaszę ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, wystudzić. Warzywa przetrzeć blenderem na jednolitą masę, dodać
Czerwony GupikMarchewka świetnie się sprawdza w daniach na słodko - wie o tym każdy, kto jadł ciasto marchwiowe :) Parę dni temu nabyłam dużą ilość tego warzywa, więc towarzyszy mi teraz niemal w każdym posiłku. Również w koktajlach. 1. KOKTAJL MARCHWIOWY Z BANANEM Czytaj więcej
Kasia SarnaMłodą kapustę zawsze przyrządzałam w podobny sposób: z dodatkiem marchewki, cebuli, koncentratu pomidorowego, koperku i soku z cytryny. Jednak postanowiłam coś zmienić i wyszukałam przepis na etiopską wersję tej potrawy. Pomysł pochodzi ze strony veganricha.com. Czytaj więcej
Kasia SarnaRobiąc zakupy na targu, zauważyłam marchewkę z przepiękną, obfitą natką. Od razu wzięłam dwa pęczki i podałam sprzedawczyni. Kobieta odruchowo urwała nać, a mnie do torebki wsadziła tylko korzenie. "Niech Pani nie wyrzuca! Proszę mi zapakować tę natkę" "Ooo, to Pani ma zwierzątka jakieś? króliki? świnki morskie
Kasia Sarnaskładniki: 200 g buraka 150 g marchewki 200 g jabłka 2 łyżeczki soku z cytryny natka pietruszki wykonanie: Buraka, marchew i jabłko myjemy, obieramy. Przepuszczamy przez wyciskarkę lub sokowirówkę. Uzyskany sok mieszamy z sokiem z cytryny. Rozlewamy do szklaneczek i podajemy z posiekaną natką pietruszki. Zapisz
Domowy Smak Jedzeniakiełki fasoli mung marchew ogórek brokuł papryka czerwona Wszystkie składniki przygotowujemy w dowolnych proporcjach... wg. uznania. Warzywa pokroić w plasterki/paski, z ogórka wydrążyć gniazda nasienne, marchewki natomiast zanurzyć w wodzie z kostkami lodu, dzięki temu staną się bardziej kruche i chrupiące. Wymieszać delikatnie wszystkie składniki, przed podaniem polać sosem Wafu
Lubię to gotujęgodziny. Nabić na patyczki do szaszłyków. Tak przygotowane szaszłyki grillować na obie strony po kilka minut, przed podaniem posypać mielonymi orzechami nerkowca. Sałatka: kapusta pekińska cebula czerwona marchewka jabłko natka pietruszki Wszystkie składniki dość drobno posiekać, przed podaniem polać sosem wafu
Lubię to gotujęsamodzielnie przygotować pyszne danie tej kuchni w domu. Zapraszam na pyszną cielęcinę z warzywami w orientalnym sosie. Do przygotowania dania użyłem: 500 gram cielęciny. 2 sporych kalarep, 2 średnich marchewek, 2 średnich cebul, 1 ząbka czosnku, kiełków rzodkiewki, 2 łyżek sosu ostrygowego, 2 łyżek sosu rybnego, 3 łyżek sosu sojowego, 2 łyżek pasty z tamaryndowca, 1 łyżeczki cukru trzcinowego, soli
Wyprawy kulinarnebędzie naszym daniem, które zaproponujemy Wam w nadchodzący weekend. Zupa marchewkowa z ciekawym dodatkiem Zupa, którą się z Wami podzielimy będzie nieco inna niż inne. Inne zupy to wariacje marchewki, śmietanki i świeżych ziół. My pójdziemy nieco dalej i dodamy jeszcze jeden składnik, który nie jest tak oczywisty. Nada on wyjątkowego smaku, wyciągnie z zupy marchewkowej głębie, o której długo
Ciasna KuchniaMarchewka jako składnik ciasta nikogo nie dziwi, natomiast kruche, maślane... Artykuł CHRUPIĄCE CIASTECZKA MARCHEWKOWE Z KREMEM pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINESkładniki 8 marchewek obranych i pokrojonych w kostkę 4 zielone jabłka, pokrojone na kawałki kawalek świeżego imbiru Wykonanie Umieścić składniki w wyciskarce (jeśli nie masz można również użyć miksera)i wycisnąć sok. Konsumować sok zaraz po przygotowaniu:)) Marchew pomaga ciału w utrzymania zdrowej tkanki łącznej, zębów i dziąseł. Jej właściwości przeciw utleniające pomagają organizmowi bronić się przed chorobami i gromadzenie
w mojej kuchni