mleka, zostawiając około pół szklanki. Dodać masło, sól i lub utłuc na jednolitą masę. SERDUSZKA 2-3 łyżki oleju 350 g serduszek drobiowych 1 duża cebula 2 średnie marchewki 1 średnia pietruszka 1/2 czerwonej papryki 1/2 zielonej papryki 1/2 żółtej papryki 1 duży ząbek czosnku sól pieprz 3 łyżeczki czerwonej słodkiej sproszkowana papryki szczypta sproszkowane ostrej papryki
Jemy Pijemytakim soczku power gwarantowany do wieczora :) A ile witamin ! Na litr takiego potrzebne są: 4 buraki 3 marchewki 5 jabłek ( papierówek) 1 pojemniczek malin Maliny zblendować. Z pozostałych składników wycisnąć sok. Pychaaa
Jemy Pijemykrem. 3/4 średniej dyni ( obranej i oczyszczonej z pestek ) 1 litr bulionu ( może być z kurczaka a może być vege) kilka łyżek masła jogurt naturalny 3-4 marchewki 1 pietruszka 2 ziemniaki 2 duże cebule 4 ząbki czosnku 1/2 świeżo startej gałki muszkatołowej szczypta kurkumy 1 płaska łyżeczka curry 1 łyżeczka startego korzenia imbiru sól pieprz Dynię
Jemy Pijemyświadectwo mojego ich uwielbienia. Dziś toja przygotowałam dla kogoś gołąbki w nieco innym wydaniu. Wegetariańskie i w formie lasagne :) Do woreczka ugotowanego ryżu dodałam jeszcze: 2 cebule 2 średnie marchewki 1 miseczkę ugotowanych suszonych grzybów 2 ząbki czosnku mały pęczek zioła o nazwie magi ( wyglądem przypomina rozmaryn) szczypta soli 1 łyżeczka suszonej słodkiej papryki świeżo mielony kolorowy pieprz
Jemy Pijemyprzygotować 2 porcje potrzebne są: 1/2 opakowania azjatyckiego makaronu pszenicznego ( dostępne np w Lidlu ) 1/4 kalafiora podzielona na mniejsze kawałki 2 jajka ok 20 grzybów shitake 1 duża marchewka pokrojona w słupki 1/2 papryczki chilli drobno posiekana 1 mały posiekany pęczek szczypiorku olej do woka ząbek czosnku drobno posiekany sos sojowy szczypta brązowego cukru Grzyby moczyć kilka minut we wrzątku
Jemy Pijemyzupa z pewnością poprawi wszystkim humor :) Powstał barszcz prawie ukraiński, prawie ponieważ nie jest to przepis na tradycyjny ukraiński barszcz. Oceńcie sami :) 6 pałek z kurczaka 4 buraki 3 marchewki 2 pietruszki 1 cebula 1/2 pora 1/2 selera 4 ząbki czosnku 1 mały koncentrat pomidorowy ćwierć włoskiej kapusty 1 mała papryczka chilli duża garść groszku cukrowego garść fasolki szparagowej
Jemy Pijemyseler. Kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu. Usmażoną wątróbkę drobno pokroić i dodać do ugotowanej kaszy. Wszystkie składniki ze sobą połączyć i podlewać wodą z grzybów. PIECZENIE: 3-4 marchewki 2 pietruszki 1/2 szklanki wody Warzywa obrać i pokroić w mniejsze kawałki. Ułożyć w naczyniu, w którym będzie piekł się indyk. Wlać na dno wodę. Na nich ułożyć ptaka
Jemy Pijemymnie w domu mamy zazwyczaj sushi piątki lub sushi soboty ;) Zazwyczaj na ryż kładę awokado z ogórkiem lub tofu. Wczoraj postanowiłam dodać trochę koloru i zrobiłam sushi z marchewką, czosnkiem i selerem. Wyszło obłędnie pyszne! Sushi będzie jeszcze lepsze jeśli zjecie je z odrobiną sosu sojowego lub wasabi. Czasem zamiast
wegetalerzeSkładniki : mięso mielone z indyka (0,5 kg) 1 jajko 1 cebula por (mały kawałek kawałek) 1 – 2 ząbki czosnku 1 mała papryka kilka pieczarek 1 marchew pomidory w puszcze, krojone śmietana – 30% (ok. 100 ml) przyprawy (sól, pierz, czosnek granulowany, majeranek, papryka czerwona) bułka tarta Zaczynamy od wyrobienia mięsa na pulpety. Drobno pokrojoną cebulę, jajko, przyprawy (czosnek granulowany
Ugotuj to sam ...ponieważ na pewno każdy z nas ma swoją ulubioną, sprawdzoną recepturę na ich przyrządzanie. A ja swoje robię zazwyczaj "na oko":) Dzisiejsze wykonałam z mąki pełnoziarnistej. Farsz: 3 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 1 cebula bulion 2 łyżeczki przecieru pomidorowego sól, pieprz, vegeta Warzywa obrać i zetrzeć na tarce. Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć. Gdy nabierze złotej barwy
My simple kitchengorczycy Składniki zalewy: 2 szklanki wody 1/4 szklanki octu 2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki chilli 1/4 szklanki cukru 1 liść laurowy kilka ziaren ziela angielskiego 1 cebula 1 marchewka 2 papryki czerwone Cebulę pokroić w plastry, marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach a paprykę pokroić w grubszą kostkę. Zagotować wodę z octem, cukrem, zielem angielskim, liściem laurowym, solą
My simple kitchenwersję. Przepis znalazłam kiedyś w jakieś gazecie, po której został mi tylko skrawek ze wspomnianą recepturą. Porcja na 4 osoby Składniki: 65 dag dyni 2 cebule 4 średnie marchewki sól, pieprz, po 1/4 łyżeczki : chilli, gałki muszkatałowej i curry jogurt naturalny lub śmietana pestki dyni 1 l bulionu warzywnego Warzywa obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę podsmażyć
My simple kitchendodatkiem buraka niedawno dołączył do grona moich ulubionych. Z dodatkiem polskich jesiennych owoców smakuje wyśmienicie :) No i ten piękny kolor! Skusicie się?;) Składniki: 3 średnie buraki 2 duże marchewki 1 jabłko 1 soczysta gruszka sok z cytryny Warzywa i owoce obieramy i pozbawiamy gniazd nasiennych. Przepuszczamy przez sokowirówkę. Na końcu dodajemy sok z cytryny w takiej ilości, aby wyostrzyć smak
My simple kitchenracji tego,że nasza impreza Halloweenowa już za kilka dyni,przedstawiam wam kolejną propozycję. Składniki: 3 szklanki tartej marchewki 1/2 szklanki tartej dyni 1 łyżeczka sody 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki cukru 1 szklanka mąki cynamon ( Kamis) cukier wanilinowy szczypta soli zielony lukier Dr Oetker Dynia zrobiona z masy cukrowej (własnymi łapkami) Sposób przygotowania: Startą marchew połącz
Wielki apetyttych składników robimy zaczyn, najlepiej jeśli wszystkie składniki mają temp. pokojową, albo mieszaninę podgrzewamy do 37 stopni. Dalej: - 80g mąki graham typ 2000 - 560g mąki pszennej - 1 starta marchewka - 2 łyżki ziaren słonecznika - 2 łyżki ziaren siemienia lnianego - 2 łyżki płatków owsianych - 10g soli - 20g oleju rzepakowego Wszystko kolejno umieszczamy w misie i wyrabiamy ciasto. Z powstałego ciasta formujemy bułeczki
MamaOskarka