zbyt wiele czasu a smak domowej surówki jest o wiele lepszy niż tej kupnej i przede wszystkim wiemy co jemy ;) Składniki: 500 g kapusty kiszonej 2 małe marchewki ćwiartka jabłka mała cebula natka pietruszki pieprz olej Kapustę kroimy na mniejsze kawałki aby się nie ciągnęła, marchewkę i jabłko obieramy i trzemy na tarce o małych oczkach, cebule kroimy w drobniutką
Pelusiowa Kuchniapośpiechu nie polecam. Jeśli jednak jesteśmy dość zorganizowani to warto obrać np. marchewkę, pokroić w dowolne, ulubione przez dziecko kształty i podawać mu podczas podróży. Idealnie sprawdza się jabłko, marchewka, czy odszypułkowana truskawka. Odradzam arbuza ( dużo soku, który cieknie po rękach), czy dojrzałego banana (świetnie się wklepuje w tapicerkę). 3. Mieszanina bakalii i orzechów
Kolizje SmakówProsto, szybko i smacznie..dziś mały eksperyment..do śmietany dodałam ciut ketchupu, zamiast śmietany można dodać jogurt naturalny lub majonez. 3 duże marchewki 1 jabłko jogurt naturalny /śmietana lub majonez ketchup sól pieprz naturalny Cykoria Marchew i jabłko zetrzeć na tarce. Jogurt lub majonez wymieszać z ketchupem., doprawić solą , pieprzem i wymieszać. Dodać do marchewki z jabłkiem
Moje domowe kucharzeniesmażonej ryby ale będzie też świetna do domowych hot dogów. Ilość chrzanu oczywiście można modyfikować i dostosować do swojego smaku. Składniki: 1/3 główki kapusty pekińskiej 2 marchewki winne jabłko koperek łyżka majonezu łyżka śmietany łyżka ostrego chrzanu kremowego pieprz sól Kapustę drobno poszatkować, koperek posiekać, marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Majonez, śmietanę i chrzan wymieszać
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaSkładniki: 1 średnia biała rzodkiew 1 marchewka 1 jabłko 2 łyżki rodzynek 3 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka cukru sól Wykonanie: Rzodkiew, marchewkę i jabłko obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać rodzynki i wymieszać. Majonez wymieszać z jogurtem i cukrem, polać surówkę i dokładnie wymieszać. Świetny dodatek do obiadu
O kuchni z uczuciemSkładniki: -pól główki małej słodkiej kapusty -jedna duża marchewka -jedno jabłko -sok z połowy cytryny -łyżeczka cukru -olej słonecznikowy -sól -pieprz Ścieramy kapustę na tarce o dużych oczkach, marchewkę i jabłko na tarce o drobnych oczkach, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy sól, cukier, odrobinę pieprzu, polewamy łyżką oleju i wszystko razem dokładnie mieszamy. Odstawiamy surówkę na jakieś pół
Kulinarne przemysleniafioletowe marchwie 1 jabłko sok z małej cytryny 1 łyżeczka miodu szczypta soli 1 łyżka oleju lnianego rzeżucha do przybrania Wykonanie: marchewkę, jabłko i imbir obrać, następnie zetrzeć na najmniejszych oczkach tarki jarzynowej przyprawić, miodem sokiem cytryny, szczyptą soli. Podawać schłodzoną z rzeżuchą
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Klasyczna słodko-kwaśna surówka podawana najczęściej do smażonej ryby lub kotleta. Składniki: 500 g kiszonej kapusty 2 duże marchewki duże jabłko 3 łyżki oleju lub oliwy 2 łyżki cukru sól, pieprz Kapustę odcisnąć z nadmiaru wody i poszatkować. Marchewki i jabłko obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. W misce wymieszać wszystkie warzywa, dodać olej, doprawić do smaku
wyzwania kuchennenajlepsze. A chyba w każdym domu marchewkę zawsze się znajdzie. Babcia zawsze prosiła na obiad jakieś surówki i ta była jedną z Jej ulubionych. Składniki: 3-4 marchewki 1 jabłko 2-3 łyżeczki chrzanu sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka cukru Przygotowanie: marchewkę i jabłko obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach
Gotowanie z pasjąkiszonej, co tu dużo pisać, super smaczna, super zdrowa bomba witaminowa :) I jeszcze jeden plus super szybka w wykonaniu i zjadaniu. Polecam :) Składniki - 35-40 dkg.kapusty kiszonej - 2 marchewki - 2 jabłka ( najlepiej słodkie ) - oliwa z oliwek - cukier ( opcjonalnie ) Wykonanie Kapustę kiszoną kroję drobniutko, dodaję do niej starte na tarce marchewki i jabłka. Jeśli jabłka nie są odpowiednio słodkie to dodaję
Kuchnia z widokiem na ogródSkładniki: marchew 1/2 kg, jabłka 2 sztuki, gruszki 2 sztuki, kukurydza w puszce 1/2 puszki, syrop klonowy - ile potrzeba, jogurt bałkański 1 szklanka obrane marchewki, jabłka, gruszki zetrzeć w robocie na tarczy do cięcia warzyw po azjatycku, wychodzą takie dłuższe, cienkie wiórki wsypać kukurydzę odsączoną z wody, wlać syrop klonowy do smaku dodać jogurt i wszystko dobrze wymieszać - zdrowa, smaczna
W Mojej Kuchni LubięChyba każdy zna jej smak. Mnie kojarzy się z domem rodzinnym. U mnie zazwyczaj w duecie z rybą lub gulaszem. Składniki: 300 g kapusty kiszonej 1 marchewka 1 jabłko 1 cebula kminek 1 łyżeczka cukru pieprz olej Przygotowanie Kapustę odciśnij z nadmiaru soku, następnie posiekaj na mniejsze kawałki. Marchewkę i jabłko obierz ze skórki
KukuleczkiMarchwkę zetrzeć na malutkich oczkach, natomiast kapustę poszatkować. Jabłko poszatkować. Kapustę zasypać solą i zostawić na około półtorej godziny aby puściła sok. Odcisnąć kapustę. Do miski włożyć kapustę fioletową, marchewkę, jabłko, oraz sałatkę Babuni..i wymieszać dokładnie rękami. Dodać natkę pietruszki, wymieszać. Polać winegretem Monini, wymieszać. Dodać majonez przygotowany jak wyżej w składnikach i wymieszać. Włożyć do lodówki, aby się
Z Kuchni Do Kuchnipyszną sałatkę z dużą ilością kurczaka, chrupiących grzanek, mięciutkich pieczarek i pysznym sosem. Na prawdę bardzo polecam. Składniki: 150 g pieczarek pierś z kurczaka 100 g bagietki 1 marchewka jabłko 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka sosu pomidorowego 1 łyżeczka słodkiego sosu chilli Sól, pieprz Przygotowanie: Wszystkie składniki kroimy w kostkę. Marchewkę i pieczarki gotujemy w osolonej wodzie
Kuchnia Łukaszaśliwek; winogron; aronii; jarzębiny; kalafiora; papryki. Przetwory w październiku Październik to czas kiszenia kapusty i przygotowania innych kiszonek (z buraków, kalafiora, marchewki, jabłek itp.). Warto zrobić przetwory z pigwy i owoców dzikiej róży, które są szczególnie bogate w witaminę C i chronią przed jesiennym przeziębieniem. Październik to sezon na: gruszki
Ukojenie Podniebieniamłodu nasiąknie , który wprowadzi Cię do tej cotygodniowej serii. Śniadanie 8:00 Płatki ryżowe + jogurt naturalny + amarantus + rodzynki + bananowe gwiazdki + płatki kokosowe. II Śniadanie 10:30 Banan, marchewka i jabłko zmiksowane na papkę. Zupa 13:00 Zupa z dodatkiem kaszy jaglanej. II Danie 16:00 Dorsz, kasza bulgur z cebulką i pietruszką, marchewka z jabłkiem. Podwieczorek 17:30 Domowe monte
lady-och-mistrzyni.blogspot.commłodu nasiąknie , który wprowadzi Cię do tej cotygodniowej serii. Śniadanie 8:00 Płatki ryżowe + jogurt naturalny + amarantus + rodzynki + bananowe gwiazdki + płatki kokosowe. II Śniadanie 10:30 Banan, marchewka i jabłko zmiksowane na papkę. Zupa 13:00 Zupa z dodatkiem kaszy jaglanej. II Danie 16:00 Dorsz, kasza bulgur z cebulką i pietruszką, marchewka z jabłkiem. Podwieczorek 17:30 Domowe monte
lady-och-mistrzyni.blogspot.compół gruszki szczypta soli szczypta cukru szczypta pieprzu czarnego 2 łyżki oleju łyżeczka startej skórki z limonki Wykonanie Kapustę kroję bardzo cieniutko , marchewkę , jabłko , gruszkę , czosnek , obieramy i ścieramy na drobnych oczkach , następnie ogórka zielonego ,startą skórkę z limonki , oraz ogórka kiszonego ścieramy ze skórką . Jak mamy dodane wszystkie składniki , doprawiamy
Mój Smak