marchewka z jabłkiem - 1612 przepisów (strona:22/108)

Schabowy w orzechowo - owsianej panierce i surówką z kiszonej kapusty 150

siekanymi orzechami (3/4 panierki mają stanowić orzechy i płatki). Smażymy jak zwykle. Surówka w kapusty kiszonej: kiszona kapusta marchewka czerwona cebula por jabłko sól, pieprz, cukier odrobina oliwy Marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce, cebulę pokroić w drobną kostkę, pora w cienkie piórka. Wymieszać z kiszoną kapustą i doprawić do smaku. Odstawić na chwilę do przegryzienia

My simple kitchen
Surówka z kapusty kiszonej 143

zebrało. Składniki 500 g kapusty kiszonej 2 średnie cebule 1 srednia marchewka 2 małe jabłka 3 łyżki oliwy z oliwek pieprz ziołowy natka pietruszki Cebulę drobno posiekać, marchewkę i jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wszystko wymieszać z kapustą i pozostałymi składnikami. Mi smakuje najbardziej, kiedy jest lekko schłodzona surówka z kapusty kiszonej

O kuchni z uczuciem
Muffinki jabłkowo-marchewkowe 120

Składniki na 12 muffinek: 1,5 szklanki mąki pszennej 2 małe jabłka 2 małe marchewki 6  łyżek  cukru pudru 1/3 szklanki oleju 2 jajka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody(...)oczyszczonej 1/2 łyżeczki cynamonu garść rodzynek szczypta soli i imbiru W misce wymieszać składniki suche: przesianą mąkę, cukier puder, szczyptę soli, imbir, proszek do pieczenia, sodę oraz cynamon. Jabłka i marchewki obrać, zetrzeć na tarce. Wymieszać z olejem i jajkami. Dodać suche składniki oraz rodzynki. Wymieszać.  Foremki wypełnić ciastem do 3/4 wysokości.  Piec ok. 20 minut

Moja Galeria Smaku
Sałatka z czerwonej kapusty 150

Jeśli lubicie sałatki z czerwonej kapusty, mam dla Was smaczną propozycję. Pasuje do każdego dania mięsnego :) Składniki: pół niewielkiej kapusty czerwonej 1 duże jabłko 1 duża marchewka(...)mała cebula duża garść posiekanej świeżej natki pietruszki 3 łyżki majonezu 1łyżka soku z cytryny 1 płaska łyżeczka cukru pudru sól i pieprz Wykonanie: Kapustę drobno siekamy. Jabłko i marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Dodajemy natkę pietruszki, majonez,  sok z cytryny, cukier puder oraz sól i pieprz do smaku. Mieszamy. Wkładamy

Smak mojego domu
Surówka z marchewki i jabłka. 119

szybka! Moja córka ją uwielbia. Składniki; 2 duże marchewki 1 małe jabłko sól, pieprz 1 łyżka śmietany lub jogurtu naturalnego pół łyżeczki chrzanu 2 łyżki soku z cytryny Marchewki i jabłko obieramy. Na średnich oczkach tarki ścieramy marchew a na dużych oczkach jabłko. Doprawiamy solą i pieprzem ale bardzo delikatnie aby nie przedobrzyć. Na końcu dodajemy śmietanę, chrzan

Radość kipiąca uśmiechem.
SURÓWKA Z PEKINKI,MARCHEWKI I SELERA NACIOWEGO 146

mięciutkie, chrupiące i właściwie cokolwiek do nich dodamy fajnie się komponuje.Składniki:1 kapusta pekińska1 marchewka1 małe jabłko2 łodygi selera naciowegosólpieprzcukierszczypiorek2 łyżki jogurtu greckiegoWykonanie:Kapustę kroimy drobno, marchewkę i jabłko ścieramy na tarce  na drobnych oczkach. Seler naciowy kroimy w drobne paseczki. Mieszamy.Solimy, pieprzymy dodajemy odrobinę cukru do smaku i jogurt grecki. Wszystko dokładnie mieszamy, chłodzimy w lodówce

Walijskie Pichcenie
Muffinki jabłkowo- marchewkowe 145

marchewki - 2 małe jabłka Do jednego naczynia wsypuję mąkę, cukier, proszek do pieczenia, imbir, sodę i sól. Do drugiego wbijam jaja, mieszam je widelcem, dodaję olej, miód, starte marchewki i jabłka. Łączę wszystko ze sobą. Ciasto wlewam do foremek na muffinki i piekę ok. 35-40 minut w temp. 170' C (grzałki góra/dół). SMACZNEGO! :-) * * *  Jeśli jeszcze

Wielopokoleniowo
Schab w sosie własnym z pęczakiem i surówką 164

sesji. Składniki 1/2 kg schabu 1 marchewka kilka ziaren ziela angielskiego kilka listków laurowych sól, pieprz kilka łyżek oliwy 1 szklanka pęczaku natka pietruszki sól kiszona kapusta 1 marchewka 1 jabłko 2 łyżki oleju lnianego sól, pieprz, cukier Schab kroicie w kawałki, solicie i obsmażacie na mocno rozgrzanej oliwie, aż ładnie się zarumieni ze wszystkich stron. Marchewkę myjecie, obieracie(...)garnka, zalewacie 2 szklankami wody, solicie i gotujecie na wolnym ogniu, aż będzie miękki. Natkę myjecie, siekacie i posypujecie sos lub kaszę już na talerzu. Kapustę kroicie. Jabłko i drugą marchewkę myjecie, obieracie, ścieracie na tarce, mieszacie z kapustą i olejem lnianym, przyprawiacie solą, pieprzem, cukrem i gotowe. Po jedzeniu idziecie na rower lub na huśtawkę. Spodziewam się, że nikt

GRUBY WAŁEK
Surówka z kapusty pekińskiej 282

kapusty pekińskiej 1 duże jabłko 1 1/2 marchewki sól i pieprz do smaku odrobina oliwy z oliwek do skropienia sałatki Przygotowanie: Kapustę pekińską kroimy i wkładamy do miski. Jabłko i marchewki obieramy, a następnie ścieramy na tarce na dużych oczkach. Łączymy z kapustą. Doprawiamy solą i pieprzem, a następnie skrapiamy lekko oliwą z oliwek. Odstawiamy, aby surówka się przegryzła. Najlepiej

Słodkie okruszki
Pulpeciki w sosie curry 125

cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki przyprawy curry w proszku (użyłam średnio pikantnej, dzięki czemu sos był wyrazisty w smaku) 2 łyżki maki 100ml śmietany 1 por 2 marchewki 2 jabłka Jak przygotować pulpeciki w sosie curry? Przygotowanie pulpecików: W dużej misce dokładnie wymieszać mięso mielone z drobno posiekaną cebulą i czosnkiem wyciśniętym przez praskę. Dodać mleko, mąkę, przyprawę curry(...)więcej wywaru. Gdy masa będzie gładka, dolać więcej wywaru, aby powstał średniej gęstości sos. Zagotować i przez chwilę dusić na niedużym ogniu. Dodać pokrojoną w grubsze plasterki marchewkę i pora oraz jabłka pokrojone w ósemki. Gotować do czasu aż marchewką będzie miękka. Dodać pulpeciki i gotować jeszcze przez chwilę, aby klopsiki się podgrzały. Pod koniec gotowania dodać śmietanę, doprawić

Codzienne Gotowanie
Napój samo zdrowie 103

Polecam Wam również dawkę witamin, bez sztucznych barwników, konserwantów i innych dodatków. Smacznego! Składniki 2 średnie marchewki 2 pomarańcze 2 jabłka miód do smaku 1 szklanka wody mineralnej Marchewki i jabłka obrać, pokroić  na mniejsze kawałki. Z pomarańczy wycisnąć sok. Wszystko razem zmiksować na gładko. Dodać miód według własnego smaku i wodę. Ponownie zmiksować. napój samo zdrowie

O kuchni z uczuciem
Surówka z kapusty pekińskiej z rodzynkami 189

marchewki 1 kwaśne jabłko 1 mała cebula 1/2 szklanki rodzynek sól, pieprz 3-4 łyżki majonezu Sposób wykonania: 1. Liście kapusty opłukać i osuszyć, drobno poszatkować. 2. Obrane marchewki i jabłko zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. 3. Cebulkę drobno posiekać. 4. Wszystkie warzywa połączyć z rodzynkami, doprawić solą, pieprzem i majonezem. Smacznego!!! Źródło: Wypieki z pasją

Kuchnia domowa Ani
spaghetti z mięsem mielonym inaczej 306

warzywami i jabłkami jest ciekawą kombinacją. Lekki i pyszny! SKŁADNIKI 4 porcje makaronu spaghetti 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 2 średnie cebule 2 czerwone papryki 2 marchewki 2 średnie jabłka (najlepiej szara reneta) 2-3 ząbki czosnku 0,5 puszki pomidorów 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka bazylii 0,5 szkl. wody sól pieprz 2 łyżki oleju PRZYGOTOWANIE(...)Dodać mięso i smażyć je ok. 4-5 min (ma być już brązowe), doprawić solą i pieprzem. Paprykę umyć i pokroić w kostkę, następnie dodać do smażonego mięsa. Jabłka i marchewkę obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach, dodać do całości. Wlać wodę, dodać pomidory, przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość przyprawić bazylią, ziołami i opcjonalnie jeszcze solą i pieprzem

zabawa smakiem
Surówka z kapusty kiszonej domowej 127

jabłko łyżeczka soku z cytryny odrobina soli pół łyżeczki pieprzu czarnego 3-4 łyżki oleju Przygotowanie: Kapustę odciskamy z soku i kroimy.Do kapusty ścieramy na tarce jarzynowej obraną marchewkę i jabłko bez skórki.Jabłko skrapiamy sokiem z cytryny aby nie ściemniało.Mieszamy i dodajemy sól,pieprz i olej.Mieszamy i odstawiamy aby smaki "przegryzły się" na min. 1 godzinę.Smacznego

słodkie i nie tylko historie kulinarne