Składniki: 2 średnie jabłka 1 marchewka długa 1 płaska łyżeczka cukru sok z cytryny do smaku Sposób przygotowania: Marchewkę zetrzeć na tarce o małych otworach. Jabłko zetrzeć na tarce o dużych otworach. Starte marchew i jabłko wymieszać, dodać cukier i sok z cytryny, wymieszać
Przepisy kulinarne babci AntoninyŚwieża dawka naturalnej energii:) Sok jabłkowo-marchwiowy z dodatkiem banana Składniki: 4 jabłka 2 marchewki 1 banan ok. 1 l wody mineralnej 2 - 3 łyżki miodu /opcjonalnie/ Owoce umyć, marchewki i banana obrać ze skórki, z jabłek wydrążyć gniazda nasienne, usunąć ogonki. Całość rozdrobnić /u mnie thermomix/, dolać wodę - ilość według uznania i ewentualnie dosłodzić miodem
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałasztsól i pieprzolejtłuszczprzyprawa do rybPRZYGOTOWANIE:Filety rybne przekroić wzdłuż, aby powstały z jednego fileta dwa. Oprószyć rybę przyprawą, odstawić na godzinę. Kapustę lekko odcisnąć z nadmiaru kwasu. Jabłko i marchewkę obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o dużych otworach. Cebulę obrać pokroić w kostkę. Wszystkie składniki połączyć z kapustą, wymieszać z olejem, doprawić solą i pieprzem. Na każdym filecie rozłożyć kapustę
Kuchnia Danusidodajemy jajka. Ciągle ucierając dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i migdałami. Ucieramy jeszcze krótką chwilę do połączenia się składników. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę jabłka i startą na grubych oczkach tarki marchewkę. Mieszamy delikatnie łyżką. Formę o średnicy 20 cm natłuszczamy, posypujemy mąką i wlewamy do niej ciasto. Wygładzamy i wstawiamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy
Made By Mom And Sonszybko, marchewkę zamiast gotować można kupić gotową w słoiku i wtedy sałatkę mamy w 5 minut. *podaję zmienione proporcje, takie z jakich ja zrobiłam Składniki: 1 duże jabłko 3 marchewki słoik selera konserwowego puszka czerwonej fasoli 1/2 puszki kukurydzy 2-3 łyżki dobrego majonezu 2-3 łyżki jogurtu naturalnego sól pieprz Marchewkę ugotować w skórce w osolonej wodzie. Wystudzić
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaugotowaniu nie traci cennych właściwości. Sławek dyni nie jada, nie znosi nawet jej zapachu, ale czasem dynia w mojej kuchni udaje marchewkę… Składniki: • 4 marchewki • kawałek dyni • 2 jabłka • sok z 1/2 cytryny • 1/2 szklanki śmietanki 30% • sól, pieprz do smaku • 3 łyżki miodu Wykonanie: • Marchewki zetrzeć na średniej tarce, jabłka na grubej
To co kochamfacebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :) Składniki na ciasto: 2 jajka 200 g cukru pudru 150 ml oleju 200 g drobno startej marchewki 50 g orzechów włoskich 100 g drobno pokrojonego jabłka 50 g wiórków kokosowych 200 g mąki pszennej 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem śmietankowy(...)dekoracji Jajka ubić do podwojenia objętości, dodać cukier i dalej ubijać aż masa będzie puszysta i gładka. Nadal ubijając, cienkim strumieniem, wlewać olej. Do masy jajecznej dodać startą marchewkę, kawałki jabłka, orzechy i wiórki kokosowe, wmieszać do masy. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i sodą, dodać cynamon i sól. Przesypać do miski z masą i delikatnie połączyć. Ciasto przełożyć
Domowa cukiernia EwyUwielbiam wszelkiego rodzaju surówki z kapusty. Właśnie zauważyłam, że nie ma u mnie na blogu Colesława ;) Zwykle robiłam go z kapusty, marchewki i czerwonej cebuli. Tym razem wrzuciłam jeszcze koperek i połowę jabłka(...)Wyszła wspaniała. Robię ją nie tylko do obiadu ale również na kolację. Polecam :) Sałatkę podałam na Porcelanie Bogucice "Julia Gold" mała główka białej kapusty czerwona cebula 1-2 marchewki pół jabłka 1/2 pęczka koperku sól świeżo zmielony pieprz łyżeczka musztardy 1-2 łyżki majonezu lub gęstej śmietany Kapustę ścieram na grubej tarce, marchew i jabłko na nieco mniejszej. Cebulę
Smakołyki AsiZazwyczaj surówkę z kiszonej kapusty przygotowuję z dodatkiem marchwi, jabłka i natki pietruszki. Doprawiam jakimś olejem, tartą marchewką i jabłkiem. Dzisiaj wersja z paprykami i kukurydzą. Składniki: 400 g kiszonej kapusty 1 niewielka marchew 1 duże obrane jabłko 1/2 czerwonej papryki 1/2 zielonej papryki ok. 3 łyżki kukurydzy 3 łyżki oleju lub oliwy posiekana natka pietruszki kminek, łyżeczka ziół
Czerwień i błękitSKŁADNIKI: 15 dag kapusty kiszonej 1 jabłko 1 marchewka 1/2 pora sól i pieprz szczypiorek ok 3-4 łyżki PRZYGOTOWANIE: Kapustę kroję drobno. Marchewkę obieram a następnie trę na grubych oczkach. Jabłko obieram i również trę na grubych oczkach. Pora obieram i drobno siekam. Wszystko mieszam dokładnie. Dodaję sól i pieprz. Szczypiorem drobno siekam. Mieszam dokładnie. Na koniec doprawiam
Gotowanie Patkijest więc zjadanie co najmniej 2 jabłek dziennie. Osoby chore na cukrzyce i nie tolerujące surowych owoców, winny spożywać jabłka gotowane lub pieczone w całości. Składniki 2 marchewki 2 jabłka ćwierć kapusty białej Wykonanie umyte,obrane składniki zmiksować ,lub można też wycisnąć sok w wyciskarce i cieszyć się pysznym zdrowym sokiem
w mojej kuchniwapń, potas i cynk, a także nieco magnezu i żelaza. W 10g naci selera jest zaledwie 4-5 kalorii. Składniki: 3 łodygi selera naciowego 2 ogórki kiszone 1 marchewka 1 jabłko natka pietruszki sok z 1/2 cytryny 3 łyżki oliwy z oliwek sól cukier pieprz Seler pokroić w paski. Ogórki kiszone i jabłko ze skórką zetrzeć na grubej tarce
kuchnia doskinaprawdę zauważyłam, że po szklance soku normalnie energia mnie rozpiera i już od dłuższego czasu nie wyobrażam sobie dnia bez soku. Ale zrobisz jak zechcesz ;) Składniki: 2 jabłka 3 marchewki 1/2 cytryny 1 burak Wykonanie: To tak, warzywa i owoce myję. Marchewki i buraka cienko obieram ze skórki, z jabłek wydrążam gniazda nasienne i ogonki, o tym dlaczego
Blondynka Gotujeskładniki: 200 g buraka 150 g marchewki 200 g jabłka 2 łyżeczki soku z cytryny natka pietruszki wykonanie: Buraka, marchew i jabłko myjemy, obieramy. Przepuszczamy przez wyciskarkę lub sokowirówkę. Uzyskany sok mieszamy z sokiem z cytryny. Rozlewamy do szklaneczek i podajemy z posiekaną natką pietruszki. Zapisz
Domowy Smak Jedzeniatakie dania jednogarnkowe, które wzajemnie przenikają się smakami i aromatem przypraw. Składniki: 1,2 kg karczku wieprzowego b/k 5 dużych ziemniaków 250 g mimi marchewek 3 czerwone papryki 3 czerwone cebule 6 twardych jabłek 1 cytryna suszony tymianek suszona bazylia Marynata : 1/2 główki czosnku 1/4 szklanki oliwy sól pieprz czerwona papryka w proszku ziele angielskie liść laurowy(...)ułożyłam mięso, polałam marynatą, przykryłam folią i piekłam w piekarniku nastawionym na 180 C przez 60 minut. Po tym czasie na blaszkę ułożyłam zblanszowane ziemniaki, cebulę, papryki i marchewkę. W jabłka powtykałam dookoła goździki i równiez ułożyłam na blasze. Na końcu poukładałam plastry cytryny i wszystko posypałam solą, tymiankiem i bazylią Tak przygotowane danie piekłam jeszcze 30 minut. Podałam zaraz
Gosia gotuje