białej kapusty mały jogurt naturalny 1 łyżka musztardy 1 łyżka chrzanu 2 łyżeczki octu winnego sól morska, pieprz ziołowy bazylia 1 duża marchewka ½ jabłko 1 cebula ½ pora 1 duży ogórek kiszony (opcjonalnie) Sok z ½ cytryny (opcjonalnie) Koperek lub natka pietruszki Normal 0 21 false false false
MintTasteZdrowe i szybke w przygotowaniu--SOKI . Dziś zapraszam na3 składnikowy sok owocowo-warzywny. SKŁADNIKI NA 250 ML: 2 marchewki 2 jabłka 3 łodygi selera naciowego PRZYGOTOWANIE: Marchewkę myję dokładnie. Jabłka myję kroję na połówki. Łodygi selera naciowego dokładnie myję. Do sokowirówki wkładam marchew, jabłka i selera. Przeciskam przez sokowirówkę. Piję od razu lub wkładam
Gotowanie Patkijestem bardzo zadowolona. Robiłam ją już kilka razy i na pewno do niej będę powracać. Składniki: 2 małe cukinie (ja użyłam 1/2 dużej, pozbawionej nasion) 2 marchewki 1 jabłko 2 ogórki kiszone 1 por (biała część) 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz, cukier do smaku Cukinię umyć, a następnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Posypać solą(...)puści sok odcisnąć. Por pokroić w pół krążki (można sparzyć gorącą wodą). Obrane jabłko i marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ogórki pokroić w kosteczkę. Wszystkie warzywa wymieszać z majonezem i przyprawić do smaku. Życzę Smacznego
talerz przyjemnościDzisiaj smacznie, zdrowo i dietetycznie... Składniki: • 1 banan, • 2 jabłka, • 2 marchewki, • 500 g dyni • 100 g cukru • 800 ml wody • szczypta cynamonu Do garnka włóż marchewki, banana, jabłka oraz dynię.Zasyp cukrem, dodaj szczyptę cynamonu i zalej wodą. Zagotuj, a następnie zmniejsz odrobinę temperaturę i gotuj do czasu aż wszystkie składniki będą miękkie. Blenderem zmiksuj całość
Anioły w kuchnibardzo smaczne danie mięsne :) Polędwiczki przygotowane w poniższy sposób idealnie smakują podane z młodymi ziemniakami lub ugotowanym ryżem oraz ulubioną surówką, np. z młodej kapusty wraz z dodatkiem marchewki, jabłka oraz rzodkiewek . Składniki na porcję dla 4 osób: 1 polędwiczka wieprzowa (około 0,5 kg) 1,5 szklanki wody 2 łyżki sosu sojowego około 80 ml śmietany
Ugotowaćprzepis na gulasz z piersi kurczaka. Idealny na obiad do ziemniaczków i zestawu surówek – polecam Wam np. surówkę z kwaszonych ogórków i pyszną surówka z czerwonej kapusty z marchewką, jabłkiem i zielonymi dodatkami . Taki sos można również podać z makaronem lub polać nim placki ziemniaczane. Smakuje i syci. Spróbujcie. Składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka 1 czerwona cebula
Słodkie okruszkiślimaki. Po 30 minutach moczenia wylałem wodę z wanny i odłożyłem pokrzywę do odcedzenia na wielkie sito od suszenia grzybów. Pokrzywa była gotowa do wyciskania. W porównaniu z jabłkiem, marchewką czy kapustą wcale nie była łatwa, ani przyjemna we współpracy. Po półgodzinnym wyciskaniu miałem ok. 1,5 l soku ze świeżo zebranej majowej pokrzywy. W smaku przypomina z pewnością coś
Pij soki wyciskanejest jednym z najlepszych źródeł folianu. Oprócz tego zawiera sporą dawkę wapnia i żelaza - minerałów bardzo potrzebnych kobietom w ciąży. Jeśli dorzucić do niej jeszcze natkę pietruszki, jabłko i marchewkę - to mamy prawdziwą bombę witaminową. Pijcie Kochane na zdrowie! To lepsze, zdrowsze, smaczniejsze i przyjemniejsze niż łykanie chemicznych tabletek. Składniki na 0,5 litra soku: liście z 4 młodych(...)buraków, 3 marchewki, 2 jabłka, garść natki pietruszki. Wykonanie: Warzywa i owoce przeciskamy w wyciskarce (najlepiej zacząć od zieleniny). Smacznego
Jeść, by żyć w zdrowiukwaszonych ogórków Pyszna surówka z marchewki i pora Szybka sałatka jajeczna z porem, kukurydzą, groszkiem i rzodkiewką Szybka sałatka z pora w sosie czosnkowym Surówka z czerwonej kapusty z marchewką, jabłkiem i zielonymi dodatkami Po więcej przepisów na sałatki i surówki zapraszam tutaj . Smacznego
Słodkie okruszkigodziny. Nabić na patyczki do szaszłyków. Tak przygotowane szaszłyki grillować na obie strony po kilka minut, przed podaniem posypać mielonymi orzechami nerkowca. Sałatka: kapusta pekińska cebula czerwona marchewka jabłko natka pietruszki Wszystkie składniki dość drobno posiekać, przed podaniem polać sosem wafu
Lubię to gotujęperliczka pieprz czarny pieprz biały szczypta hyzopu szczypta mięty oliwa sól 1 jabłko 2 marchewki Perliczkę myjemy , nacieramy oliwą, i posypujemy przyprawami, odstawiamy na ok 2 godziny pod przykryciem. Wkładamy do garnka rzymskiego lub naczynia żaroodpornego podlewamy ok pół szkl wody, dokładamy pokrojone na kawałki marchewki i jabłko. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy godzinę w temp 200 st . pod koniec
Gotowanie jest łatwesię do odkładania tłuszczyku. PIJEMY PRZED JEDZENIEM , lub godzinę, dwie po, nigdy podczas posiłku. Napoje rozcieńczają soki żołądkowe i zaburzają trawienie. NIE PODJADAMY , a jeśli już to marchewkę, jabłko lub jogurt naturalny , coś lekkiego. Aby napady wilczego głodu nie dopadały nas, jemy niewielkie porcje w ciągu dnia. NIE ZAJADAMY STRESU , ponieważ pod jego wpływem wchłoniemy w siebie
WYSPA SZCZĘSLIWAużyć innego oleju, np. z pestek winogron. **Z cykorią możesz również komponować sałatki z dodatkiem jabłka, kiwi i sera pleśniowego (np. Roqueforta) lub sera koziego. Inne możliwe kompozycje sałatkowe: jabłko, marchewka, rodzynki i orzechy. A także: grejpfrut, wędzony łosoś, awokado i kukurydza
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskapatelni, zostawiamy aby mięso odpoczęło, rozwijamy z papieru i możemy przekroić roladki schabowe na 3 części. Ja podałam Schab faszerowany podgrzybkami z surówką z włoskiej kapusty, z porem, marchewką, jabłkiem i sosem majonezowo-jogurtowym. Smacznego! The post Schab faszerowany podgrzybkami appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSurówka jest idealnym dodatkiem do ryb i dań mięsnych. Składniki: 500 g kapusty kiszonej 1 duża marchewka 1 jabłko 1 cebula 3-4 łyżki oliwy sól, pieprz, cukier Wykonanie: Kapustę lekko odcisnąć z soku, a następnie pokroić. Obrane jabłko i marchewkę zetrzeć na tarce o grubych
magiczna kuchnia KasiPyszna surówka, idealna do letnich obiadów. Ostatnio taką sałatkę zrobił mój teść do obiadu, więc postanowiłam odtworzyć jego przepis ;) Składniki: 1/2 główki młodej kapusty, 2 marchewki, 1 jabłko, 2 łyżki śmietany 12 %, 1 łyżeczka chrzanu, sól, pieprz. Przygotowanie: Kapustę myjemy i szatkujemy. Posypujemy solą i odstawiamy, aż trochę zmięknie. Następnie dodajemy starte na tarce jabłko i marchewkę. Dodajemy śmietanę
Aga w kuchnipulpety, moim zdaniem lepiej pasujące do niego. Będę nieskromna, ale obiad zjadł nawet M, który chrzanu nie lubi. Ja swoje pulpety podałam z kaszą oraz z surówką z jabłek, marchewki i pora. Porcja na 4 osoby Składniki: Pulpety: 500 g mięsa mielonego 5 łyżek bułki tartej 1 jajko 1 cebula sól, pieprz, słodka papryka, opcjonalnie przyprawa do mięsa mielonego
My simple kitchenporcje): 6 liści jarmużu 2 gruszki 3 ogórki zielone Przygotowanie (7 minut): - wszystkie składniki wkładamy do wyciskarki do soku SMACZNEGO! Zobacz też przepis na Zielony sok z rukoli, marchewki, jabłka z nutką mięty i limonki <klik> Zobacz też przepis na Sok pobudzający przemianę materii z opisem składników <klik
Pora na pora i pomidoradość nietypowy ale bardzo smaczny i warty spróbowania. Rukola sama w sobie ma lekko orzechowy i ostry smak oraz oryginalny aromat. W połączeniu ze słodkim jabłkiem i marchewką oraz nutką mięty i limonki tworzy wyjątkowe połączenie. Do tego rukola ma 5 razy więcej wapnia i witamin:C,A,K niż sałata lodowa, ma właściwości bakteriobójcze, zwiększa odporność(...)jest niskokaloryczna. Nic tylko pić. No to na zdrowie! Składniki (2 porcje): 2 duże garście rukoli 2 marchewki 1 jabłko 1/3 limonki 3 gałązki mięty Przygotowanie (7 minut): - wszystkie składniki kroimy i wkładamy do wyciskarki do soków ( jeśli mamy taką możliwość to zawsze polecam włożyć limonkę ze skórką) SMACZNEGO
Pora na pora i pomidoraNastępnie odcedzamy sok i pijemy. Jedynym jej minusem jest przykry zapach z ust po zjedzeniu zwłaszcza surowego warzywa. Ale wystarczy po prostu umyć zęby lub zjeść natkę pietruszki, jabłko, marchewkę, seler by pozbyć się niemiłego zapachu. Pamiętaj : warzywa to zdrowie
Przepisy i porady kulinarneKażdy z nas miewa lepsze i gorsze dni, szczególnie zimą, gdy tak brakuje nam słońca. Nie powiem, miewam je i ja. Ale w tym roku
Słodkie Przyjemnościgalaretki. Zapraszam :)Składniki:Biszkopt (blaszka 24x36cm):4 jajka2 łyżki mąki ziemniaczanej3/4 szklanki mąki pszennej3/4 szklanki cukru1 łyżeczka proszku do pieczenia2 łyżki olejuMasa pomarańczowa:1 duża butelka soku typu Kubuś (marchewka-jabłko-brzoskwinia)3 budynie waniliowe / śmietankoweMasa śmietanowa:500 ml śmietanki 30%1 galaretka pomarańczowaDodatkowo:2 opakowania delicji2 galaretki brzoskwinioweSposób wykonania:1. Z podanych składników robimy biszkopt, pieczemy
Kuchnia domowa Anidziś surówka z koloru zielonego, czerwonego, pomarańczowego i białego :) Surówka stanowi doskonały dodatek do obiadu, ale również można ją zjeść jako danie nie zależne. Kapustę drobno poszatkować. Marchewkę i jabłko obrać i zetrzeć na tarce z grubymi oczkami. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Szczypiorek pokroić w paseczki. Wszystkie warzywa wrzucić do miski. Dodać sól i odrobinę cukru
Świat Domowej Kuchnirównież błonnikDzisiaj smacznie, zdrowo i dietetycznie...Składniki:• 1 banan,• 2 jabłka, • 2 marchewki,• 500 g dyni• 100 g cukru• 800 ml wody• szczypta cynamonuDo garnka włóż marchewki, banana, jabłka oraz dynię.Zasyp cukrem, dodaj szczyptę cynamonu i zalej wodą. Zagotuj, a następnie zmniejsz odrobinę temperaturę i gotuj do czasu aż wszystkie składniki będą miękkie.Blenderem zmiksuj całość
Anioły w kuchnidużego. Każdy ma swoje ulubione. Z ulubionymi dodatkami, wytrawne lub na słodko. A jakie my kochamy? Zdecydowanie na słodko:) Mama klasyczne, a ja i tato -wszystkie: z bananem, serkiem, marchewką, jabłkiem, kokosem lub wszystkim innym co nie ucieka. Te nasze niedzielne są wyjątkowe. Bo jemy je zawsze razem. Przy kubku kawy lub herbaty, albo ze szklanką soku
Czarnawisienkazmyka" ze swoim smacznym łupem. Musimy pamiętać, że te małe gryzonie potrzebują jesienią i zimą dodatkowego źródła pożywienia. Dlatego warto wiedzieć co mogą jeść: - orzechy laskowe i włoskie - marchewki - jabłka Dokarmiajmy je sporadycznie oraz z odległości tak aby mogły przetrwać najtrudniejszą porę roku a zarazem by nie przyzwyczajały się do łatwej zdobyczy. Wiewiórka pospolita film został nakręcony
Proste PotrawySkładniki:bułka żytniafilet z ryby (ok. 100 g, np. sola, mintaj, tu: miruna)surówka z kiszonej kapusty (kiszona kapusta + marchewka + jabłko + trochę cebulki, cukru, oleju)sałatasos czosnkowy (tu: Heinz z plastikowej butelki - łyżeczka od herbaty)panierka: bułka tarta (1,5 łyżki), otręby pszenne (1 łyżka), jajko, trochę mąkiPrzygotowanie:1. Filet obtaczamy cienko w mące, następnie w jajku i w bułce
Malowane smakiempewno są zdrowe. Moja surówka była podana do obiadowego dania faszerowany filet z indyka. A oto przepis na surówkę. Czego potrzebujemy: 1/2 główki małej białej kapusty 1 marchewka 2 jabłka koperek lub natka pietruszki majonez, jogurt naturalny, cukier , sól Wykonanie: Kapustę szatkujemy na drobnej tarce. Tak samo robimy z jabłkiem i marchewką. 2 łyżki majonezu łączymy
W kuchennym oknie Ewysamą). Jeśli jeszcze jej nie jedliście, to naprawdę ją polecam. Przepis dodaję do wspólnej zabawy „Błyskawiczny piątek” na Facebook. Składniki: (na 1 porcję) 2 duże marchewki 1 duże soczyste jabłko 1-2 łyżeczki octu winnego z czerwonego wina (u mnie Jamar ) 1 łyżeczka cukru Przygotowanie: Marchewki(...)obieramy i ścieramy na tarce (ja robię to na najmniejszych oczkach, ale można użyć dużych) do miseczki. Jabłko obieramy i ścieramy na tarce na dużych oczkach. Do startej marchewki i jabłka dodajemy łyżeczką cukru i 1-2 łyżeczki octu (dodajemy stopniowo, mieszam i próbujemy). Surówkę podajemy np. drugiego dania. Prosto, szybko i smacznie. Najłatwiejsza surówka z marchewki do obiadu Smacznego
Słodkie okruszkikapustę kiszoną na jeden sposób- tak zupełnie tradycyjnie, z marchewką, szczyptą cukru i oliwą. No dobra, na dwa sposoby, bo drugi jest na blogu i jest wielce szalony, poza marchewką zawiera cebulkę i kminek I pamiętam, jak taką surówkę robiłam na zajęciach z ZPT w czwartej klasie. Dumna wracałam z nią do domu, bo wyszła dobra jak nigdy. Po drodze(...)jabłko 1/2 czerwonej papryki 1 średnia marchewka szczypta cukru i soli 2 łyżki oliwy kminek (opcjonalnie) Sposób przygotowania Jeśli kapusta jest "długa", kroimy ją na krótsze fragmenty. Jabłko i marchewkę ścieramy na tarce. Paprykę i pora skrajamy. Całość solimy i wyciskamy. Dodajemy cukier i oliwę. 4.20 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/surowka-kapusty-kiszonej-porem-marchewka-papryka/ MieszamWGarnku Artykuł Surówka z kapusty kiszonej z porem, marchewką i papryką
Mieszam w Garnkuniż ta jaką pamiętam ze swego dzieciństwa... Ja przygotowywałam od razu z podwójnej porcji, musimy się nacieszyć jej smakiem, za te stracone lata... ;-) Składniki: - 5 średnich marchewek (u mnie karotki) - 1 dość duże jabłko - sok wyciśnięty(...)cytryny - 1-2 łyżeczki ksylitolu (lub cukru) Marchewki umyć, obrać i zetrzeć na dużych oczkach tarki. Jabłko obrać ze skórki i zetrzeć na średnich oczkach. Do marchewki z jabłkiem wlać sok wyciśnięty z 1/2 cytryny, doprawić ksylitolem i dokładnie wymieszać. Odstawić na kilka minut, by smaki się przegryzły, jabłko puści również wówczas sok. Przed spożyciem jeszcze raz zamieszać. W razie
Smaczne ZdroweSkładniki: 5 marchewek, 1/2 puszki ananasa, 2 jabłka, kilka kropli soku z cytryny, szczypta cukru. Przygotowanie(...)Marchewki obieramy i ścieramy na tarce lub w specjalnej maszynce z tarczami na ścierania. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda i ścieramy. Polewamy sokiem z cytryny. Mieszamy marchewkę z jabłkami. Na końcu dodajemy kawałki ananasa i wlewamy pół soku z puszki. Mieszamy, dodajemy szczyptę cukru. Surówka idealnie pasuje jako dodatek do obiadu
Aga w kuchniŹródło cennych składników mineralnych Fenomenalny smak – dzięki sokom owocowym i dużym kawałkom owoców liofilizowanych! Składniki: 150 g jogurtu naturalnego 5 łyżek płatków śniadaniowych Sante pół średniej marchewki pół jabłka pół banana Sposób przygotowania: Do miseczki wlewamy cały jogurt. Marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Jabłko kroimy w plastry. Banana kroimy również w plasterki. Na jogurt sypiemy starta(...)marchewkę, płatki śniadaniowe Sante, kawałki banana i jabłko na wierzch. Można polać miodem. Smacznego
Różne smaki w kuchnigości surowe na moim stole. Postanowiłam to zmienić. W końcu zbliża się jesień, świeżej marchewki jest pod dostatkiem, więc trzeba z tego korzystać. Dzisiaj do obiadu podałam startą marchewkę z jabłkiem z dodatkiem chrzanu. Składniki: 0,5 kg marchewki 2 średnie jabłka 1 solidna łyżka startego chrzanu (lub więcej jeśli lubicie bardziej wyrazisty smak) sok z połowy cytryny sól
na moim stole...Pyszna surówka obiadowa z kapustą czerwoną w roli głównej. Do kapustki dodałam marchewkę i jabłka oraz trochę zielonej natki pietruszki. Całość połączyłam z majonezem ale można go zastąpić jogurtem lub zrobić wersję pół na pół z majonezem. składniki: 1/2 główki czerwonej kapusty (ok 1 kg) 4 duże jabłka 3-4 marchewki sok z cytryny 3 łyżki posiekanej natki pietruszki majonez(...)Czerwoną kapustę poszatkować i przełożyć do miski. Jabłka obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, skropić delikatnie sokiem z cytryny. Marchewkę obrać i również zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do posztkowanej kapusty dodać starte składniki oraz posiekaną natkę pietruszki. Wszystko dokładnie wymieszać i połączyć z niewielką ilością majonezu
Monia miesza i gotujenaszego menu koktajle i soki, które możemy przygotować w zaciszu kuchennym z dostępnych sezonowych owoców i warzyw. Składniki 1 marchewka 1 pomarańcza 1 jabłko 1/2 cytryny mięta Wykonanie Marchewkę, pomarańczę, jabłko wyciskamy za pomocą
Kulinarne pyszności Molkiśród surówek nie może zabraknąć jednej z moich ulubionych pozycji obiadowych. Tarta marchewka z jabłkiem. Pasuje zarówno do śniadania, obiadu jak i do kolacji. Proszę tylko zwrócić uwagę na wielkość porcji. Wyjątkowo w tej surówce występuje oliwa, jest niezbędna aby skorzystać z wit. A zawartej w marchewce. Składniki: Marchew 45g = 1szt. = 12 kcal Jabłko 150g = 1szt. = 70 kcal Oliwa
IzaGotujeSzybko i smacznie. por marchewka cebula fioletowa jabłko sól, pieprz majonez jogurt naturalny Pora i cebulę pokroić w półplasterki.Marchewkę i jabłko obrać , zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Dodać sól, pieprz.Wszystko razem wymieszać .Majonez wymieszać z jogurtem.Dodać do warzyw i razem wymieszać.Odstawić surówkę na około 30 minut ,żeby się przegryzła
Moje domowe kucharzeniesiekanymi orzechami (3/4 panierki mają stanowić orzechy i płatki). Smażymy jak zwykle. Surówka w kapusty kiszonej: kiszona kapusta marchewka czerwona cebula por jabłko sól, pieprz, cukier odrobina oliwy Marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce, cebulę pokroić w drobną kostkę, pora w cienkie piórka. Wymieszać z kiszoną kapustą i doprawić do smaku. Odstawić na chwilę do przegryzienia
My simple kitchen