Składniki: -pól główki małej słodkiej kapusty -jedna duża marchewka -jedno jabłko -sok z połowy cytryny -łyżeczka cukru -olej słonecznikowy -sól -pieprz Ścieramy kapustę na tarce o dużych oczkach, marchewkę i jabłko na tarce o drobnych oczkach, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy sól, cukier, odrobinę pieprzu, polewamy łyżką oleju i wszystko razem dokładnie mieszamy. Odstawiamy surówkę na jakieś pół
Kulinarne przemysleniafioletowe marchwie 1 jabłko sok z małej cytryny 1 łyżeczka miodu szczypta soli 1 łyżka oleju lnianego rzeżucha do przybrania Wykonanie: marchewkę, jabłko i imbir obrać, następnie zetrzeć na najmniejszych oczkach tarki jarzynowej przyprawić, miodem sokiem cytryny, szczyptą soli. Podawać schłodzoną z rzeżuchą
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Klasyczna słodko-kwaśna surówka podawana najczęściej do smażonej ryby lub kotleta. Składniki: 500 g kiszonej kapusty 2 duże marchewki duże jabłko 3 łyżki oleju lub oliwy 2 łyżki cukru sól, pieprz Kapustę odcisnąć z nadmiaru wody i poszatkować. Marchewki i jabłko obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. W misce wymieszać wszystkie warzywa, dodać olej, doprawić do smaku
wyzwania kuchennenajlepsze. A chyba w każdym domu marchewkę zawsze się znajdzie. Babcia zawsze prosiła na obiad jakieś surówki i ta była jedną z Jej ulubionych. Składniki: 3-4 marchewki 1 jabłko 2-3 łyżeczki chrzanu sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka cukru Przygotowanie: marchewkę i jabłko obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach
Gotowanie z pasjąkiszonej, co tu dużo pisać, super smaczna, super zdrowa bomba witaminowa :) I jeszcze jeden plus super szybka w wykonaniu i zjadaniu. Polecam :) Składniki - 35-40 dkg.kapusty kiszonej - 2 marchewki - 2 jabłka ( najlepiej słodkie ) - oliwa z oliwek - cukier ( opcjonalnie ) Wykonanie Kapustę kiszoną kroję drobniutko, dodaję do niej starte na tarce marchewki i jabłka. Jeśli jabłka nie są odpowiednio słodkie to dodaję
Kuchnia z widokiem na ogródSkładniki: marchew 1/2 kg, jabłka 2 sztuki, gruszki 2 sztuki, kukurydza w puszce 1/2 puszki, syrop klonowy - ile potrzeba, jogurt bałkański 1 szklanka obrane marchewki, jabłka, gruszki zetrzeć w robocie na tarczy do cięcia warzyw po azjatycku, wychodzą takie dłuższe, cienkie wiórki wsypać kukurydzę odsączoną z wody, wlać syrop klonowy do smaku dodać jogurt i wszystko dobrze wymieszać - zdrowa, smaczna
W Mojej Kuchni LubięChyba każdy zna jej smak. Mnie kojarzy się z domem rodzinnym. U mnie zazwyczaj w duecie z rybą lub gulaszem. Składniki: 300 g kapusty kiszonej 1 marchewka 1 jabłko 1 cebula kminek 1 łyżeczka cukru pieprz olej Przygotowanie Kapustę odciśnij z nadmiaru soku, następnie posiekaj na mniejsze kawałki. Marchewkę i jabłko obierz ze skórki
KukuleczkiMarchwkę zetrzeć na malutkich oczkach, natomiast kapustę poszatkować. Jabłko poszatkować. Kapustę zasypać solą i zostawić na około półtorej godziny aby puściła sok. Odcisnąć kapustę. Do miski włożyć kapustę fioletową, marchewkę, jabłko, oraz sałatkę Babuni..i wymieszać dokładnie rękami. Dodać natkę pietruszki, wymieszać. Polać winegretem Monini, wymieszać. Dodać majonez przygotowany jak wyżej w składnikach i wymieszać. Włożyć do lodówki, aby się
Z Kuchni Do Kuchnipyszną sałatkę z dużą ilością kurczaka, chrupiących grzanek, mięciutkich pieczarek i pysznym sosem. Na prawdę bardzo polecam. Składniki: 150 g pieczarek pierś z kurczaka 100 g bagietki 1 marchewka jabłko 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka sosu pomidorowego 1 łyżeczka słodkiego sosu chilli Sól, pieprz Przygotowanie: Wszystkie składniki kroimy w kostkę. Marchewkę i pieczarki gotujemy w osolonej wodzie
Kuchnia Łukaszaśliwek; winogron; aronii; jarzębiny; kalafiora; papryki. Przetwory w październiku Październik to czas kiszenia kapusty i przygotowania innych kiszonek (z buraków, kalafiora, marchewki, jabłek itp.). Warto zrobić przetwory z pigwy i owoców dzikiej róży, które są szczególnie bogate w witaminę C i chronią przed jesiennym przeziębieniem. Październik to sezon na: gruszki
Ukojenie Podniebieniamłodu nasiąknie , który wprowadzi Cię do tej cotygodniowej serii. Śniadanie 8:00 Płatki ryżowe + jogurt naturalny + amarantus + rodzynki + bananowe gwiazdki + płatki kokosowe. II Śniadanie 10:30 Banan, marchewka i jabłko zmiksowane na papkę. Zupa 13:00 Zupa z dodatkiem kaszy jaglanej. II Danie 16:00 Dorsz, kasza bulgur z cebulką i pietruszką, marchewka z jabłkiem. Podwieczorek 17:30 Domowe monte
lady-och-mistrzyni.blogspot.commłodu nasiąknie , który wprowadzi Cię do tej cotygodniowej serii. Śniadanie 8:00 Płatki ryżowe + jogurt naturalny + amarantus + rodzynki + bananowe gwiazdki + płatki kokosowe. II Śniadanie 10:30 Banan, marchewka i jabłko zmiksowane na papkę. Zupa 13:00 Zupa z dodatkiem kaszy jaglanej. II Danie 16:00 Dorsz, kasza bulgur z cebulką i pietruszką, marchewka z jabłkiem. Podwieczorek 17:30 Domowe monte
lady-och-mistrzyni.blogspot.compół gruszki szczypta soli szczypta cukru szczypta pieprzu czarnego 2 łyżki oleju łyżeczka startej skórki z limonki Wykonanie Kapustę kroję bardzo cieniutko , marchewkę , jabłko , gruszkę , czosnek , obieramy i ścieramy na drobnych oczkach , następnie ogórka zielonego ,startą skórkę z limonki , oraz ogórka kiszonego ścieramy ze skórką . Jak mamy dodane wszystkie składniki , doprawiamy
Mój SmakWłaśnie teraz jest czas na najlepszą młodą kapustę. Moim ulubionym daniem z jej jest surówka z młodej kapusty z dodatkiem jabłka, marchewki i koperku. Smakuje po prostu pysznie, a do tego jest mega łatwa w przygotowaniu! Zapraszam! Składniki: 1/2 główki młodej kapusty 1 średnia marchew 2 jabłka 3 łyżeczki koperku 2 łyżki oliwy 1/2 łyżeczki octu 1/4 łyżeczki soli
Kuchnia ŁukaszaDobra passa przepysznych surówek dalej trwa. 😀 Tym razem postawiłam na kolorową, słodką z dodatkiem orzechów. Zapewne każdy z nas zna podstawową wersję marchewki z jabłkiem, lecz by monotonność nie wygrała wystarczyło dodać 2 składniki. Dzięki temu mamy nowy smak tradycyjnej surówki. Przechodząc do sedna-musicie ją spróbować!😇 Składniki: -4 marchewki -2 jabłka -4 plastry ananasa z puszki -2 łyżki soku
Zdrowie i pysznie na talerzusoków w domu nie ma. W urządzeniu Russell Hobbs mamy odpowiedni otwór, który pomieści nawet całe jabłko. Przygotowanie soku jest czystą przyjemnością. Sokowirówka w kilka sekund radzi sobie z jabłkami, marchewką czy burakami, resztki owoców czy warzyw są delikatnie wilgotne, ale nie mokre. Nie ma szans, że z resztek wyciśniemy resztki soku. Ogromnym atutem jest wyjmowany pojemnik na resztki
Gotowanie i blogowanieSkładniki:2 pory (białe części)2 marchewki1 jabłko1 łyżka majonezu1 łyżka jogurtu naturalnegosól, pieprz, cukier do smakuSposób wykonania:1. Pory kroimy w półplasterki. Delikatnie solimy i odstawiamy.2. Obraną marchewkę i jabłko ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach.3. Pora odciskamy z nadmiaru wody. Wszystko mieszamy, dodajemy majonez, jogurt i przyprawiamy do smaku.Smacznego :)Surówkę podałam do ziemniaków i schabu w sosie
Kuchnia domowa Ani