Surówka z marchewki, jabłka z dodatkiem oleju z pestek dyni Składniki : - 3 marchewki - 1 jabłko - 3 łyżki oleju z pestek dyni - sól Przygotowanie: Marchewki opłukane obieram i ścieram do miski na tarce o dużych oczkach. Jabłko obieram i ścieram na tej samej tarce. Dodaję olej oraz sól do smaku. Dokładnie mieszam. Przed podaniem chłodzę surówkę w lodówce
Kuchnia co dniaDziś zapraszam Was na prosty przepis na pyszną surówkę obiadową z białej kapusty z jabłkiem, marchewką i majonezem. Prostota i smak. Idealnie nadaje się do obiadu. Polecam Wam także inne przepisy na surówki. Znajdziecie je tu (klik) . Przepis na tą pyszną surówkę z białej kapusty dodaję do akcji na Facebook „Błyskawiczne piątki”. Składniki: około 1/2 mniejszej główki białej(...)kapusty 1 marchewka 1 jabłko 1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki 3-4 łyżki majonezu (w zależności od ilości kapusty) 1 łyżka octu winnego z czerwonego wina sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Kapustę dowolnie kroimy (szatkujemy), przekładamy do miski. Solimy z wierzchu, mieszamy ręką ugniatając kapustę. Następnie odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie do kapusty ścieramy na grubych oczkach
Słodkie okruszkiKolejna surówki tym razem z czerwonej kapusty. Do kapusty dodała jabłko, marchewkę i wszystko połączyłam z majonezem. Wyszła taka surówka Coleslaw z czerwonej kapusty, polecam Składniki: 1/2 główki czerwonej kapusty 2 marchewki 1 mała cebula 1 jabłko sok z połowy cytryny 1/2 pęczka koperku majonez cukier sól, pieprz Wykonanie: Wszystkie warzywa umyć. Kapustę drobno poszatkować. Marchewkę oraz
magiczna kuchnia KasiProsta suróweczka do obiadku z marchewki i jabłka skropiona sporą ilościa soku z pomarańczy. Moc witaminek dla każdego :)składniki:500 g marchewki5-6 jabłek1 pomarańczaMarchewkę i jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dokładnie wymieszać i skropić sokiem wyciśniętym z pomarańczy. Jeszcze raz wymieszać i odstawić na godzinkę
Monia miesza i gotujeciuchy i nie tylko :D Oszczędność miejsca i przestrzeni. Aby umilić sobie czas spędzony na urządzaniu mieszkania, a może bardziej na wzmocnienie, przygotowałam nam koktajl witaminowy - z mandarynkami, jabłkiem, marchewką i bananem, na zielonej herbacie. Bez cukru, samo zdrowie! Polecam :) Składniki: 1 marchewka 1 jabłko 2 mandarynki 1 banan 300 ml zielonej herbaty Marchewkę obrać i umyć pokroić w grube
Domowa cukiernia Ewytrochę uatrakcyjnić, dodałam owoc granatu. W ten sposób i ładnie wygląda, i i dobrze smakuje. Składniki: • 500 g kiszonej kapusty • 1 marchewka • 2 jabłka • 1 mały granat • sól, pieprz do smaku • 5 łyżek oliwy Wykonanie: • Kapustę mocno odcisnąć z soku i pokroić. • Marchewkę obrać(...)zetrzeć na tarce o grubych oczkach. • Jabłka ze skórką również zetrzeć na grubej tarce. • Wyłuskać z owocu granatu nasiona. • Połączyć kapustę z marchewką, jabłkiem i granatem. • Doprawić solą, pieprzem i wymieszać z oliwą
To co kochamKolejna wersja surówki z czerwonej kapusty. Tym razem w wersji lekko zblanszowanej nad parą, z dodatkiem jabłka, marchewki i jogurtu. Inny przepis na surówkę z czerwonej kapusty możecie znaleźć tutaj . 1/2 główki czerwonej kapusty 1 duże jabłko 1/2 małej cebuli 1 mała marchewka 4 łyżeczki jogurtu naturalnego 2 łyżeczki octu winnego sól do smaku pieprz do smaku 1 łyżka oleju(...)umieścić nad gotującą się wodą. Przykryć pokrywką. Trzymać nad parą ok. 15 minut, co jakiś czas mieszając. Kapustę przełożyć do miski. Dodać sól, olej i odstawić do ostygnięcia. Marchewkę i jabłko obrać i utrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę bardzo drobno posiekać. Do ostudzonej kapusty dodać jabłko, marchew, cebulę, jogurt i ocet. Dokładnie wymieszać i doprawić solą i pieprzem
Bulliodalsze idzie jak z płatka. A gdy się spieszę już od rana, to później nic mi nie wychodzi. Zapraszam dziś na mufinki, w których jest moje ulubione połączenie banan-marchewka-jabłko. To połączenie owoców jest też w sokach typu Kubuś, które uwielbiam! Takie muffinki są świetne jako drugie śniadanie do szkoły lub do pracy. A propos szkoły, to bywały dnie(...)szkl mąki 1 szkl cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej ¼ łyżeczki soli ½ łyżeczki cynamonu 2 średniej wielkości (lub 1 duży) bardzo dojrzałe banany 1 jabłko 1 średnia marchewka 2 jajka ¼ szkl oleju Mąkę, cukier, proszek, sodę, sól i cynamon wymieszać w misce. W drugiej misce rozgnieść banany, dodać starte na tarce obrane jabłko i startą marchewkę
Posadzone i zjedzoneSzybka w wykonaniu surówka obiadowa. Same witaminki ;) Składniki: *Marchewka *Jabłko *Cukier *Olej *Sól Wykonanie: Marchewkę i jabłko obrać ze skórki, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać odrobinę soli, oleju i cukru (wszystko według swojego smaku, ja nie zawsze daję cukier, zależy jak kwaśne jest jabłko). Wymieszać i gotowe
Zrób to smacznieSkładniki na 2 porcje: 2 małe buraki 2 pomarańcze 1 marchewka 1 jabłko szczypta imbiru Przygotowanie: Buraczki, marchewkę, jabłko umyć i obrać, Pokroić na mniejsze kawałki, jabłka pozbawić gniazd nasiennych. Z pomarańczy wycisnąć sok. Składniki połączyć w blenderze (opcjonalnie można dodać jeszcze odrobinę wody mineralnej). Najlepiej smakuje schłodzony
Gotuj z Rumcajsemwitamin by jesienne przeziębienia nie były nam straszne:) Nie podaję tutaj konkretnego przepisu gdyż surówka wyjdzie za każdym razem inna w zależności od tego jakich użyjecie składników. Ja wykorzystałam marchewkę, jabłko, winogrona, gruszkę i brzoskwinię. Marchewkę i jabłko starłam na tarce a resztę składników pokroiłam na kawałki. Można posłodzić miodem (aczkolwiek uważam, że wystarczająco dużo słodyczy oddają owoce), doprawić
My simple kitchenstartych na tarce jabłek 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich Mąkę dajemy do miski i mieszamy z proszkiem do pieczenia, soda oczyszczoną, cynamonem, przyprawą do piernika i cukrem waniliowym. Marchewkę i jabłka ścieramy na tarce o drobnych(...)oczkach. Orzechy kroimy na drobniejsze kawałki. Jajka ucieramy mikserem z cukrem, porcjami dodajemy mąkę wymieszaną z resztą składników suchych. Na koniec powoli wlewamy olej, miksujemy i na końcu dodajemy marchewkę, jabłka i orzechy. Mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy na nią ciasto. Pieczemy w 200 stopniach jakieś 45 minut. Po ostudzeniu możemy posypać cukrem pudrem lub jak kto woli
kruche babeczkiciasta marchewkowego. Dzisiejsza wersja jest bardziej świąteczna- dodatek przyprawy piernikowej i orzechów sprawił , że mieliśmy przedsmak Bożego Narodzenia. Polecam bardzo gorąco , ciasto długo pozostaje wilgotne a to za sprawą: marchewki, jabłka , maślanki, no i jeszcze oliwy. Dodatkowo jest to ciasto pieczone na mące pełnoziarnistej i ksylitolu, więc samo zdrowie. :-)Przepis znaleziony na stronie Najlepsze przepisy o jakich nie miałaś(...)cynamonu ( w oryginale było 15g przyprawy korzennej, wg mnie zbyt dużo)- 20g sody oczyszczonej- 180g oleju- 150g maślanki ( dałam kefir)+ puder trzcinowy i sok pomarańczowy ( na polewę)Marchewkę i jabłko ( obrane) zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Orzechy trochę rozdrobnić.W misce umieścić wszystkie suche składniki i wymieszać. W drugiej misce ( wyższej) umieścić jajka, kefir
Smaczne ZdroweCiasto surówka - jak stwierdzili moi znajomi..no bo co można zrobić z marchewki i jabłka? oprócz wyśmienitej surówki do obiadu można upiec doskonałe ciasto na deser :) Ciasto jest z tych puszystych i jednocześnie wilgotnych, ale tak w sam raz - przyjemnie rozpływa się w buzi a nie jest ciężkim gniotem.. Przełożyłam je gotowaną cytrynową masą grysikową na bazie mleka(...)zmienią kolor na jasno żółty. Następnie porcjami dodawać olej. Kiedy dobrze się ze sobą połączą należy zmniejszyć obroty miksera i zacząć wsypywać mąkę ze środkami spulchniającymi, następnie marchewkę, jabłka i rodzynki. Przelać do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą tortownicy. piec 45-50 minut do tzw. suchego patyczka w 180 'C ( piekarnik góra-dół). Wystudzić. Przeciąć ciasto w połowie. Masa
kawawszklancenasz organizm w dawkę naturalnej witaminy C. Pomarańczowy koktajl Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 3 pomarańcze 2 czerwone pomarańcze 1 spora marchewka 1 jabłko 1 łyżeczka siemienia lnianego Wykonanie: Marchewkę, jabłko i pomarańcze obieramy ze skórki. Kroimy na kawałki i wkładamy do wyciskarki (ja używam wolnoobrotowej). W młynku mielimy siemię, choć jeśli lubicie całe ziarenka też możecie je wrzucić już
Kulinarne przygody Gatity