maliny - 13477 przepisów (strona:90/899)

Rurki z kremem 155

świetny pomysł na przygotowanie słodkości, których wykonanie nie zajmie dużo czasu. Chrupiące ciasto francuskie w połączeniu z kremem mascarpone tworzą duet nierozłączny . Przygotowałam dla Was przepis z dodatkiem malin, które przełamują słodycz kremu i ciasta. Maliny w przepisie można pominąć albo zamienić na inne owoce, jednakże polecam wypróbować rurki z ich dodatkiem, bo smakują genialnie ! Rurki z kremem(...)ciasta francuskiego ((1 opakowanie)) 200 g mascarpone 100 ml śmietanki 30% lub 36% 50 g świeżych malin 4 łyżki cukru pudru Ciasto francuskie rozwiń i pokrój w plastry około 4-5 cm szerokości. Każdy pasek ciasta nakładaj na metalową rurkę od węższego miejsca (wskazówka: ciasto nakładaj tak, żeby na siebie nachodziło). Następnie układaj rurki na blaszce posmarowanej lekko olejem

Przepisy na widelcu
Jak wykorzystać świeży kokos 149

kokosa, zresztą jak reszta towarzystwa, która asystowała w otwieraniu orzecha, za to ciasto kokosowe wyszło przepyszne, cudownie wilgotne i oczywiście pachnące kokosem. Kokosowe wypieki świetnie harmonizują z cytrusami i malinami. Nie omieszkałam dodać soku i otartej skórki z cytryny i do tego ciasta. Koleżanki w pracy były zachwycone! Ciasto kokosowe podłużna foremka 20 cm x 12 cm Składniki(...)świeżego kokosa 3 jajka 150 g masła 250 g pszennej mąki 200 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cytryna, sok i otarta skórka ¼ łyżeczki soli 200 g malin lukier cytrynowa 2 – 3 łyżki soku z cytryny 100 g cukru pudru 1 łyżka liofilizowanych malin Nastaw piekarnik na 180ºC. Otwórz kokos, wyjmij miąższ i zachowaj wodę. Pokrój miąższ

codojedzenia
CYTRYNOWY SERNIK Z MALINAMI I KOKOSOWYM SPODEM 84

Idealny sernik? Gładki, kremowy, chłodny. Nie za słodki, najlepiej z owocami. Tymi wytycznymi kierowałam się tworząc przepis na cytrynowy sernik z malinami. Zamiast tradycyjnego, kruchego spodu, przygotowałam kokosowy – świetnie sprawdzający się w tej roli, jednak bardziej wilgotny i przypominający klasyczne kokosanki. Z kwaskowatą masą serową i owocami komponuje się znakomicie, tworząc idealny deser na ciepłe, letnie dni. Koniecznie spróbuj(...)skórka otarta z dużej cytryny 5 łyżek soku z cytryny Spód: 40g wiórków kokosowych 25g zimnego masła 2 łyżki mąki 2 łyżki cukru szczypta soli Dodatkowo: ok 21 świeżych malin świeże owoce do ozdobienia wierzchu wiórki kokosowe zrumień lekko na suchej patelni lub podpiecz przez kilka minut na blaszce w piecu, wystudź dokładnie wymieszaj wszystkie składniki masy serowej (najlepiej miksując

SandraFrej.com
Sałatka z melona, koziego sera i malin 118

Nieskomplikowana, a złożona w smaku sałatka z melona, koziego sera i malin. Całość polana równie prostym dresingiem. Czas: 10 minut Poziom trudności: Bardzo łatwe Liczba porcji: 2 Melon i prosciutto to jeden z oczywistych duetów kulinarnych, połączenie słodyczy, soczystości, świeżości, ze słonością, suchego, suszonego mięsa. Sałatka z melona i suszonej szynki jest daniem, przekąską prostą do zrobienia i bardzo smaczną(...)irytujący. Serek panierowany w pistacjach może sam w sobie stanowić pyszną przekąskę. My wrzuciliśmy je do sałatki z melonem i szynką. Wytrawno słodkie smaki podkreśla dodatek pomidorków truskawkowych i malin. Kontrapunkt dla miękkich składników stanowią pestki dyni i pokruszone pistacje. Tło dla całości tworzy roszponka. W tej roli równie dobrze sprawdzi się zwykła sałata, albo liście bazylii. Sałatkę w melona

Niedzielny kucharz
Ciasto kajmakowo-czekoladowe z malinami 107

Istnieją połączenia idealne. Jednym z nich jest na pewno czekolada i maliny. Tak więc dziś zaproponuję ciasto idealne :) Delikatny, kruchy spód, kremowa masa kajmakowa z dodatkiem chrupiących wafelków, czekolada i to wszystko zwieńczone warstwą zanurzonych świeżych malin w galaretce. Pychota :) Składniki na tortownicę o średnicy 21 cm Kruche ciasto: 1 szklanka mąki krupczatki (250 ml) 70 g masła(...)kajmakowo wafelkowa: 250 g mascarpone 200 g kajmaku 120 g wafelków czekoladowych bez polewy Polewa czekoladowa (ganasz): 150 g mlecznej czekolady 6 łyżek śmietany kremówki Dodatkowo: 3 szklanki świeżych malin 1 galaretka malinowa 350 ml wrzątku Spód tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia.   Składniki ciasta połączyć ze sobą w malakserze i miksować do chwili powstania drobnej kruszonki, którą należy

Świat Ciasta
Rustykalna drożdżówka z malinami 157

Czasem chce się coś słodkiego, ale nie Za słodkiego. I żeby zdrowe było… No prawie niemożliwe, a jednak ? Trochę główkowania i jest! Rustykalna drożdżówka z malinami. Koniec zimy, a w kuchni zapach malin jak powiew sielskiego lata Czego więcej chcieć? Przepis jest prosty! Raz, dwa i na podwieczorek gotowe, ciasto drożdżowe jak u mamy. Smakuje jak to w dzieciństwie(...)duże łyżki oleju kokosowego • 3 duże łyżki syropu klonowego • 1 mała łyżeczka proszku do pieczenia • nasiona z 1 laski wanilii • 0,5 szklanki mleka roślinnego • 0,5 szklanki mrożonych malin lub każdych innych owoców, które lubimy No to mieszamy: Do dużej miski wkładamy: drożdże, syrop klonowy, nasiona wanilii, podgrzane, ale nie za ciepłe mleko oraz olej kokosowy. Wszystkie składniki starannie

Cookery.pl
Tarta malinowa z mascarpone, czekoladą ruby i bezą 195

mąki pszennej 150 g zimnego masła 50 g cukru pudru szczypta soli żółtko 2 łyżki jogurtu lub śmietany masa: 3 opakowania mascarpone (po 250 g) 150 g malin (użyłam mrożonych) dodatkowo: 5-6 łyżek konfitury malinowej dobrej jakości świeże maliny czekolada rubinowa (ilość wg uznania, bardziej na ozdobę) beza: białko 50 g drobnego cukru szczypta soli kilka kropel czerwonego barwnika(...)bezy dowolnej wielkości. Wkładamy je do nagrzanego piekarnika i pieczemy 20 minut, po czym zmniejszamy temperaturę do 100 stopni i pieczemy jeszcze 40 minut. Bezy studzimy w wyłączonym piekarniku. Maliny, które użyjemy do masy, miksujemy i przecieramy przez sito (pestki wyrzucamy). Powstały mus malinowy miksujemy z mascarpone. Spody smarujemy konfiturą malinową, a na wierzch wykładamy mascarpone. Tarty ozdabiamy wystudzonymi bezami

Mienta blog
Czekoladowa beza z malinami 147

kakao -szczypta soli Krem – 200 g serka mascarpone – 1 łyżka cukru pudru – 1 żółtko – 1 cukier wanilinowy Polewa i wierzch – 500 g świeżych lub mrożonych malin – 1 łyżeczka soku z cytryny – 50 g cukru brązowego lub zwyklego Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni (góra – dół).Białka z solą ubijamy w metalowej misce(...)odstawiamy w chłodne miejsce do wystygnięcia (można również studzić w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach). Bezę można upiec dzień wcześniej. Nadzienie przygotowujemy np. godzinę przed podaniem tortu. 250 g malin gotujemy z 1 łyżeczką cytryny oraz 50 g cukru, aż uzyskamy konsystencje sosu. Odstawiamy do wystudzenia. W misce ubijamy serek mascarpone z żółtkiem oraz łyżką cukru pudru i 1 opakowaniem

I LOVE LIFE
SAŁATKA OWOCOWA NA JAGLANYM PLACUSZKU 114

wszystkie właściwości. Korzystam z owoców mrożonych HORTEX często ponieważ dzięki nim mogę wyczarować wspaniałe, kolorowe i zdrowe potrawy. Sałatka owocowa z nuta papryki ma charakterny smak. Truskawki dodają słodkości, maliny HORTEX odrobiny cierpkości, a pomarańcza egzotycznej nuty. Całość podana na jaglanym placku z musem malinowym. 110 ml mleka 45 g kaszy jaglanej 1 jajko 50 g banana olej rzepakowy(...)łyżeczka sody spożywczej 1 op. serka śmietankowego homogenizowanego plus kilka malin mrożonych HORTEX 1 szklanka makaronu pełnoziarnistego 1 garść rukoli 8 truskawek mrożonych HORTEX 1 pomarańcza 1 garść malin HORTEX 1 mała papryczka chilli 2 łyżki pestek z dyni i słonecznika Makaron ugotować al dente. Papryczkę chilli pokroić.. Truskawki pokroić w na 4 części. Pomarańcze wyfiletować i pokroić. Serek

Kuchnia w oparach
Rustykalna drożdżówka z malinami 142

Czasem chce się coś słodkiego, ale nie Za słodkiego. I żeby zdrowe było… No prawie niemożliwe, a jednak Trochę główkowania i jest! Rustykalna drożdżówka z malinami. Koniec zimy, a w kuchni zapach malin jak powiew sielskiego lata Czego więcej chcieć? Przepis jest prosty! Raz, dwa i na podwieczorek gotowe, ciasto drożdżowe jak u mamy. Smakuje jak to w dzieciństwie(...)duże łyżki oleju kokosowego • 3 duże łyżki syropu klonowego • 1 mała łyżeczka proszku do pieczenia • nasiona z 1 laski wanilii • 0,5 szklanki mleka roślinnego • 0,5 szklanki mrożonych malin lub każdych innych owoców, które lubimy No to mieszamy: Do dużej miski wkładamy: drożdże, syrop klonowy, nasiona wanilii, podgrzane, ale nie za ciepłe mleko oraz olej kokosowy. Wszystkie składniki starannie

Cookery.pl
Buraczane brownie z malinami 108

kremu. Przepis autorstwa Pawła Małeckiego znalazłam w książce "Jeść zdrowiej - warzywa i owoce". Gdybym miała coś zmienić następnym razem dałabym trochę mniej buraków do kremu, a zwiększyła ilość malin. Mimo wszystko przepis jest miłym zaskoczeniem, a że lubię dodawać warzywa do ciast to jest dla mnie bardzo ok! Gdybyście szukali innych brownies to na blogu znajdziecie: brownie kawowe , brownie jaglane(...)oraz brownie łaciate .  Dla kogo: dla szukających swoich ulubionych przepisów w wersji light dla mających w zamrażarce maliny dla fanów brownie Składniki na brownie: 200g ugotowanych buraków czerwonych 200g gorzkiej czekolady 200g masła 3 jajka 200g cukru 100g mąki pszennej pół łyżeczki sody pół łyżeczki proszku do pieczenia łyżka kakao Składniki na masę: 5g żelatyny 600ml śmietanki

Mania Wypiekania
Pieczone banany z syropem malinowym 91

zaserwować dziewczynie, narzeczonej, czy też żonie z okazji walentynek lub dnia kobiet, a z syropu malinowego stworzyć piękne serce na talerzu. Składniki 2 banany Patyczki do szaszłyków 100 g malin 3 łyżeczki cukru trzcinowego 2 łyżki wody Przygotowanie Banany myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w plastry o grubości około 1,5 cm. Nabijamy plastry na patyczki do szaszłyków. Pieczemy(...)papierze do pieczenia przez około 15-20 minut w piekarniku rozgrzanym do 150 stopni Celsjusza. 2 łyżki wody, cukier oraz maliny wrzucamy do rondelka i podgrzewamy ciągle mieszając. Musimy zadbać o to, aby powstała masa nam się nie zagotowała. Gdy maliny się “rozpuszczą” i wszystkie składniki ze sobą się wymieszają przelewamy syrop przez sitko, tak aby pozbyć się

Programista w kuchni
BEZOWA CHOINKA Z KREMEM ŚMIETANKOWO - KOKOSOWYM, MALINAMI i KOKOSOWYMI PRALINKAMI 153

grudnia, starannie komponując menu, a następnie wraz z Mamą ustalając, co każda z nas przygotuje 🌲❄ Moim popisowym, świątecznym tortem jest niewątpliwie Bezowa Choinka, przełożona śmietankowo - kokosowym kremem, nadziana świeżymi malinami i udekorowana kokosowymi pralinkami... Ten bezowy tort prezentuje się niezwykle elegancko i okazale, i znika ze stołu jako pierwszy. Smak jest niebiański... 😍😋To połączenie kruchej z wierzchu i ciągnącej się(...)środku bezy, delikatnego kremu z kokosową nutą, lekko kwaśnych malin dla złamania słodyczy i chrupiących kokosowych pralinek... Bezową choinkę przygotujecie bez najmniejszych problemów - choć wygląda dostojnie, jest prosta i przyjemna do zrobienia. Aby tort był jeszcze efektowniejszy serwuję go na eleganckiej, śnieżnobiałej zastawie z porcelanowej kolekcji KUBIKO marki Ambition. Tak dostojny tort musi mieć idealna oprawę, a na eleganckim talerzu

Słodko-Słony Świat Ilony
Beza z owocami – Tort Pavlova 270

mąki ziemniaczanej oraz ostu balsamico, to dzięki tym dodatkom wychodzi idealna i leciutko ciągnąca. Polecam Wam także przepisy: – tort wiśniowy – tort z nutellą i truskawkami – tort bezowy z malinami – tort bezowy z bitą śmietaną i truskawkami beza z owocami – pavlova Przygotowanie : ok 4-5 h Składniki: – 5 białek z jajek w rozmiarze M lub 4 z rozmiaru(...)płaska łyżka octu balsamico lub octu winnego – 200 g śmietany 36% do ubijania – 250 g serka mascarpone – owoce: najlepiej użyj kwaśnych owoców, u mnie maliny i borówki Przygotowanie: Piekarnik rozgrzej do 120 st C. Do misy miksera włóż białka. Ubij na sztywną pianę, a następnie do piany dodawaj po jednej łyżce cukru (250 g) całym czas ubijając

nietylkopasta.pl
Muffinki – bazowy, prosty i szybki przepis na 12 sztuk 177

szklanki maślanki, mleka, jogurtu naturalnego, wody Dodatki (opcjonalnie): skórka starta z połowy pomarańczy lub cytryny, miąższ z laski wanilii lub kilka kropel dowolnego aromatu U mnie dodatkowo mrożone maliny: łącznie 24 sztuki, po 2 sztuki na każdą muffinkę. Szklanka ma u mnie pojemność 250 ml. Składniki są w temp. pokojowej. Malin wcześniej nie rozmrażam. PRZYGOTOWANIE: W misce mieszam suche składniki(...)wysypuję mąką lub bułką tartą albo używam foremek silikonowych. Mieszam mokre i suche składniki trzepaczką kuchenną do połączenia. Układam ciasto do foremek, po 1 łyżce na to 2 maliny (bez rozmrażania) i przykrywam maliny połową łyżki. Powinno być ciasta na ok. 2/3 wysokości foremek. Tak postępuję z 12 muffinkami, ciasta jest akurat. Piekę przez 20-25 minut na środkowej półce

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania